Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reteaua Natura 2000

Recommended Posts

Astazi am fost in Penteleu, care este sit Natura 2000. Au inceput lucrarile de refacere a marcajelor turistice, amenajare locuri campare, vetre de foc, foisor, observator si altele folositoare..Ce mi-a atras atentia, "Este interzis accesul public in sit cu vehicule motorizate"

De pe net, aflu ca: "România a declarat 381 de situri Natura 2000 care ocupă în total 17,89% din suprafața țării dintre care 108 SPA-uri (11,89% din suprafață) și 273 SCI-uri (13,21% din suprafață). O mare parte din acestea se suprapun peste ariile naturale protejate de interes național (parcuri naționale și naturale, rezervații). Rețeaua Natura 2000 din România este în extindere iar numărul siturilor precum și limitele unora dintre acestea sunt în curs de revizuire"

Asta inseamna interdictia de acces in minim 381 zone..

sursele...

http://natura2000.mmediu.ro/index.php?obj=front&action=page_nat

https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_siturilor_Natura_2000_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia

http://natura2000.ro/natura-2000-in-romania/

http://www.cjbuzau.ro/DDR/Penteleu/strategievizitare_Penteleu_2011_FINAL.pdf

http://www.cjbuzau.ro/DDR/2015/Penteleu%20februarie%202015.pdf

pentru cine nu e asa curios, ajung pozele...

20150812144533-001.thumb.jpg.7a64a808c48837b1bb1449556e4066e7.jpg

20150812144539-001.thumb.jpg.0e781e92b1957de89e631a8fc925cf52.jpg

20150812144548-001.thumb.jpg.057923f9f358bb9cadfea41f9d57e03c.jpg

Luaz 969, Aro 244, L200

Re: Reteaua Natura 2000

O stire interesanta, care este scopul pentru care ne-ai adus la cunostinta aceste ,,nautati" ?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Scopul? Au trecut 8 ani de cand Natura 2000 exista in "hartii". Din cele peste 300 de situri cateva se suprapun peste drumuri batute de comunitate. Acum sa vedem cat timp va trece pana apar si administratorii. Mai stiti alt sit in care au aparut panouri de informare cu interdictia de acces? (nu vorbim de parcuri nationale, acolo e clar de ceva vreme). Se pare ca in curand, masini sus pe varf, o sa ramana amintire, dar pana nu aflam cum vor verifica si controla accesul, mai e o sansa..

Luaz 969, Aro 244, L200

Scopul? Au trecut 8 ani de cand Natura 2000 exista in "hartii". Din cele peste 300 de situri cateva se suprapun peste drumuri batute de comunitate. Acum sa vedem cat timp va trece pana apar si administratorii. Mai stiti alt sit in care au aparut panouri de informare cu interdictia de acces? (nu vorbim de parcuri nationale, acolo e clar de ceva vreme). Se pare ca in curand, masini sus pe varf, o sa ramana amintire, dar pana nu aflam cum vor verifica si controla accesul, mai e o sansa..

nu te stresa , cina a spus ca in parc natural nu ai voie cu masina? e voie dar nu peste tot. pe raza multor parcuri se gasesc comune intregi. relax ..... . Toata treaba e buna pentru a preveni distrugerea faunei sau florei da nu trebuie luata fix fix asa cum scrie acolo. Tu ai in localitate limitare de viteza la 50 km pe ora. Umblii tot timpul fix cu 50?sau mai mergi cu cu 55 sau 70? Asa e si cu astea. Mai e interzis mai e permis fiecare cu treaba lui , da sa ajungem sa nu mai mergem cu masina la munte DELOC hai sa fim realisti. Parerea mea e ca secretul e sa facem totul cu mult bun simt pentru natura in rest treaba va fi ok si pentru noi. o sa vedeti.

Natura si aventura

De fapt , este o smecherie administrativa locala ( multe administratii locale o folosesc ) pentru a limita constructia de case de vacanta in zone considerate protejate . In realitate se construieste in draci si exista posibilitatea legala sa obtii autorizatii de constructie si in asemenea locuri. Locatiile nu sunt deloc salbatice sau izolate . De cele mai multe ori se gasesc in zone apropiate de orase , unde " barosanii " locali intentioneaza sa isi faca viloaie . Multe lacuri pe care cuibaresc specii de rate sau alte vietati mai exotice sunt declarate " sit Natura 2000 " , dar in realitate sunt mai batute decat o strada pietonala. Eu ma gasesc in aceasta situatie in care am un teren la marginea lacului Dumbravita ( Brasov ) si mi s-a spus ca nu pot construi nici macar o cabana pe piloni pentru ca este sit natura 2000 . Ei bine , intre locul meu si lacul in sine ( adica mai adanc in sit ) exista deja doua casoaie care initial au fost facute " pe piloni " si ulterior au zidit pilonii , si care platesc impozite la primaria Dumbravita absolut legal . Oamenii locuiesc acolo cu acte in regula desi sunt in plina zona protejata . Au trase utilitati si au numar la case .

Cam asa sta treaba cu " sit natura 2000 " .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

noa de aia zic si credeti-ma nu vb prostii, umblu ceva in teren anual si o fac de multi ani. Nu va stresati voi ca nu veti mai putea merge cu masina , cel putin nu pe perioada cat vom mai putea face noi asta , ce va fi peste 50-60 de ani de acum , nu cred ca intereseaza in mod direct pe vreo unul dintre noi, cel putin nu din pct. de vedere al offroadului. Treaba din pct meu de vedere sta asa, (cum inteleg eu lucrurile) ,nu faceti porcarii, gen ce au facut baietii aia 2 filmati pe la lacul vulturilor, nu distrugeti inutil ,NU intrati cu masina in rezervatie (ATENTIE NU VORBESC DE CEVA PARCURI CI REZERVATIE) , si daca va place cu adevarat natura actionati in consecinta incat sa puteti dormi linistiti noapte. Restu povestilor haideti sa le lasam la capitolul povesti....

Natura si aventura

Treaba sta cam asa.: in 2007 ne băgarăm in europa.. si trebuia sa marcam niste zone protejate..unele au treaba cu realitatea altele nu.. Au găsit unii 2 broaște si 3 flori de alea alea si gata.. Problema o sa apara când o sa existe administrația sitului care nu te mai lăsa..sa intri la propriu, indiferent ca tu, noi, voi suntem mai ecologiști ca administratorii ariei respective. Am fost in Leaota si Iezer ka sfarsitul saptamanii trecute si..... niciun indicator de sit sau acces interzis.:-).

Luaz 969, Aro 244, L200

Problema o sa apara când o sa existe administrația sitului care nu te mai lăsa..sa intri la propriu, indiferent ca tu, noi, voi suntem mai ecologiști ca administratorii ariei respective. Am fost in Leaota si Iezer ka sfarsitul saptamanii trecute si..... niciun indicator de sit sau acces interzis.:-).

treaba e la fel peste tot , sa avem distractie si timp frumos ,DAR responsabil, asta e ce conteaza.

Natura si aventura

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use