spike Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Am si eu o propunere,inchiderea acestei discutii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Adrian e clara pozitia ta, esti un "pacifist" total, non tot(no rosia, no avorturile, no usl,urss,pcr,weed,psd,pnl, no gaze, no orice o fi la moda), ba mai mult decat atat argumentezi oarecum logic orice, sigur ca... daca cineva ar avea timpul tau liber sa analizeze tot ceea ce spui ar putea si aduce contra argumente... dar Who fucking cares PS Acum fara suparare oricat ai vrea sa te refulezi , tot aici ramane... :grin: PPS sa nu uiti sa faci o petitie online :ha: Editat Octombrie 21, 2015 de bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja stimable Yoghi vezi ca a modificat domnu' neamt legea aia si acum esti cam in aceeasi oala cu off road-istul la intrat prin curti la oameni. :grin: vorba dulce mult aduce, si lu' nenea ala cu toporu' ii place mai mult sa stea la taclale decat sa alerge cu toporul :wink: Ca mai toata lumea care ""stie tot "" faci aceeasi greseala. Da este interzis accesul pe terenurile oamenilor ,fara acordul acestora (si ce nu ai citit pt ca era in alt articol)...cu exceptia vanatorilor care au autorizatii legale de vanatoare eliberate de asociatia ce gestioneaza fondul respectiv. Adica eu am hartie sunt OK .Braconierul nu are hartie si poate fi acuzat si de incalcarea propietatii. vizavi te intrebarea lui Ranger DA oricine intruneste conditile legale( medical .pshiho.cazier.fara contraventii cu violenta..)sa aiba dreptul la arma de aparare. -TOATE tarile europene inclusiv Bulgaria,Moldova ,Albania ,Turcia ofera cetatenilor dreptul la arma letala pt autoaparare si o intrebare pt Ranger. Acum societatea considera ca nu avem dreptul asta ,dar intreb eu in cazul unui razboi de ce ma doteaza obligatoriu cu arme.Atunci suntem mai sanatosi si mai de incredere? si ca sa vedeti ca uneori statul are mare incredere in cetateni ""Switzerland has an entrenched gun culture that is embraced by most of its 8 million citizens, some of them as young as 10 years old."" """Every five years the Swiss get together for a month long shooting competition / party. This year the Eidgenössische (Federal) Schützenfest was held in the city of Aarau. There were 2300 teams made up over over 45,000 individual shooters! "" http://www.thefirearmblog.com/blog/2010/07/02/the-swiss-federal-schutzenfest-shooting-party-2010/ Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Soimule, te exprimi atat de frumos si pasionat despre activitatea voastra de vanatoare incat cine nu stie, ar crede ca sunteti niste zane maselute care cresteti si hraniti animalele padurii pentru ca le iubiti, va sacrificati pentru ele, plangeti langa ele cand sunt bolnave... Parca mi se umezesc ochii cand imi imaginez asta... Mai ales ca urmatoare imagine care imi vine in minte este un glont in cap. Noroc ca si noi traim printre oameni, nu suntem cazuti din luna, vedem ce fac vanatorii (nu trebuie sa fim vanatori ca sa intelegem ce se intampla). Voi faceti un numar impresionant de abuzuri (fizice,morale si de alta natura): - va credeti stapanii padurilor, nu trebuie sa miste nimic fara voi. - Faptul ca aveti o arma va face sa va credeti importanti,mai speciali decat restul oamenilor. Dupa mine, daca un vanator, paznic de vanatoare, concesionar de fond de vanatoare sau orice alta categorie doar pentru ca vine sa fluture arma in fata unui om ar trebui sa ii se retraga instant permisul de port arma si sa ii se confiste arma. Cum pana mea sa iti permiti tu sa ma ameninti cu o arma doar pentru ca ai concesionat UN FOND DE VANATOARE si eu sunt in zona? Cum sa iti permiti sa impusti un caine care este proprietatea cuiva INDIFERENT unde e cainele ala? Mie mi-au impuscat doi caini PE PROPRIETATEA MEA. Din pacate nu am reusit sa ii identific niciodata pe vanatorii care au facut-o pt ca jigodiile de la AGVPS i-au acoperit permanent. Daca tu ai un caine si ajungi cu el pe proprietatea mea eu am dreptul sa il impusc? Sau de ce sa nu te impusc pe tine? Asa cum am mai spus, abuzati de niste legi abuzive facute de voi pentru voi. Max, cu atrocitatile si tot restul ai dreptate, insa am niste observatii: in clipul ala se facea referire mai ales la vinatoarea cu arcul, care este permisa in US, dar nu este permisa la noi, fix din acelasi motive pentru care calibrul .22LR nu este permis la vinatoare. Am sa fac acum pe avocatul vinatorilor: in toate tarile incepind de la Ungaria incolo, se permite vinatorilor detinerea si uzul si unei arme scurte pentru backup si lovitura de gratie. NU insa si in Romania, o tara pe invers, unde se poate obtine fara probleme o arma in calibrul .338 Lapua, dar un Walther PPK e o mare problema, ca sa nu zic altfel. Numai ca vinatoarea, sub orice forma nu va disparea din acelasi motiv din care nu va disparea nici off-road-ul: au aplicatii militare. Desigur, pe timp de pace, ambele domenii pot imbraca diferite forme si pot deveni apanajul unora sau altora. Dar nu vor disparea. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogus Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja colegul spike are dreptate, discutia a degenerat prea mult, toti am contribuit la asta, e ca un tavalug... unul zice ceva si pe urma celalalt nu se abtine sa nu-i raspunda la fel si ca sa-i raspund totusi unui coleg, in Romania orie persoana peste 18 ani care indeplineste cateva criterii poate detine legel o arma de foc pentru autoaparare, deci nu se pune problema daca ar putea fi asa ci asa este, ba mai mult exista si o asociatie nationala a detinatorilor de arme http://www.anda.com.ro/ totusi statistic vobind majoritatea deceselor violente au ca "arma" masina, cutitul toporul, sapa etc pistolul sau pusca fiind pe ultimele locuri alaturi de tocul nevestei sau fulger Editat Octombrie 22, 2015 de bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Domnilor, padurea s-a terminat! S-a intrat in oras! Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Ca mai toata lumea care ""stie tot "" faci aceeasi greseala. Da este interzis accesul pe terenurile oamenilor ,fara acordul acestora (si ce nu ai citit pt ca era in alt articol)...cu exceptia vanatorilor care au autorizatii legale de vanatoare eliberate de asociatia ce gestioneaza fondul respectiv. Adica eu am hartie sunt OK .Braconierul nu are hartie si poate fi acuzat si de incalcarea propietatii. @yoghi, ceea ce vroiam sa spun era ca inainte fondurile de vanatoare includeau automat cam tot ce insemna padure, campie, pasune,...., chit ca erau proprietate private, fara acordul nimanui (doar al statului). si erau inchiriate pe 3 lei de la stat. cate asociatii de vanatoare au cumparat terenuri in tara la noi sa le faca fonduri de vanatoare? cu noua lege a vanatorii, s-a incercat pastrarea acestui lucru, din motive lesne de inteles. evident nu s-a reusit si legea a picat. si cum cam totul devine proprietate private, asociatia nu prea mai are ce hartie sa iti dea pentru ca nu are teren si nu intereseaza pe nimeni, proprietar de teren, sa ii dea lui x sau lui y acces pe terenul lui fara $$$. mai ales cand hectarul de padure sau teren e 2-3000 euro. spre exemplu celebrul fond de la Balc are vreo 10000 hectare. asta inseamna valoare de piata vreo 20-30mil euro. nu-l va inchiria nimeni sub 1000000 euro pe an daca ar fi proprietate privata, nu 10000 cat dadea mustaciosul. si evident, ca pana si mustaciosul nu are bani sa il cumpere doar pentru vanatoare. deja in tara, atentie, eu am vazut in unele zone unde erau trasee turistice, pus gard si scris proprietate privata. si asta chiar langa parcuri nationale unde erau trasee vechi. Editat Octombrie 22, 2015 de adrianfd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja revenind off-topic, tot s-a discutat pe tema braconajului, referitor la cazul de capra neagra, se stie foarte bine cine vaneaza din elicopter, cel putin cu vanatorii din zona. hai cu numele, vanatorii adevarati, faceti topic separat. sa citim ca politia a luat masuri cu ajutorul vanatorilor "adevarati". Ma tem ca vinatorii aia nu sint aici pe forum, posibil ca interesele sa fie chiar mai mari decit alesii nostri. Oricum, legea putea/poate fi atacata pe motiv de neconstitutionalitate, in articolul de pe blogul lui Vlad Petreanu sint multe exemple si un avocat poate vedea inca si mai multe "hibe". Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja @yoghi, ceea ce vroiam sa spun era ca inainte fondurile de vanatoare includeau automat cam tot ce insemna padure, campie, pasune,...., chit ca erau proprietate private, fara acordul nimanui (doar al statului). si erau inchiriate pe 3 lei de la stat. cate asociatii de vanatoare au cumparat terenuri in tara la noi sa le faca fonduri de vanatoare? cu noua lege a vanatorii, s-a incercat pastrarea acestui lucru, din motive lesne de inteles. evident nu s-a reusit si legea a picat. si cum cam totul devine proprietate private, asociatia nu prea mai are ce hartie sa iti dea pentru ca nu are teren si nu intereseaza pe nimeni, proprietar de teren, sa ii dea lui x sau lui y acces pe terenul lui fara $$$. mai ales cand hectarul de padure sau teren e 2-3000 euro. spre exemplu celebrul fond de la Balc are vreo 10000 hectare. asta inseamna valoare de piata vreo 20-30mil euro. nu-l va inchiria nimeni sub 1000000 euro pe an daca ar fi proprietate privata, nu 10000 cat dadea mustaciosul. si evident, ca pana si mustaciosul nu are bani sa il cumpere doar pentru vanatoare. deja in tara, atentie, eu am vazut in unele zone unde erau trasee turistice, pus gard si scris proprietate privata. si asta chiar langa parcuri nationale unde erau trasee vechi. Nu cunosti legea dar improvizezi...mai documenteaza-te sau abtine-te sa arunci cu petarde... In noua lege fondul de vanatoare se numeste "fond cinegetic" si ca sa poata fi constituit trebuie sa aiba suprafata minima de 5000 ha la campie,7000 ha la deal si 10000 ha la munte...din aceste suprafete minim jumatate trebuie sa fie "suprafata productiva cinegetic" (unde vanatoarea este permisa)...in "fondul cinegetic" sunt incluse si localitatile (logic,aici nu e permisa vanatoarea),cu exceptia municipiilor...legea obliga pe orice proprietar de teren (sub orice forma) aflat in suprafata productiva cinegetic sa permita vanatoarea autorizata (braconierii nu sunt autorizati :grin:)...tot legea zice ca proprietarilor terenurilor le revin 81% din tariful de gestionare platit pentru fondul respectiv si sunt despagubiti pentru pagubele produse de catre animalele "de interes vanatoresc". Nici o asociatie nu va cumpara tot terenul unui fond de vanatoare pentru ca nu are cum,financiar sau legal... Editat Octombrie 22, 2015 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja si unde scrie in lege ca vanatorii au drept de servitute automat asupra unei proprietati private? usor-usor, va dati voi arama pe fata prin dispretul fata de drepturile fundamentale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Nici o asociatie de vanatoare nu are teren cumpaarat. NU e nevoie dar exista asociatii de propietari de teren (5-25-100persoane )care au dat spre folosire in scop de vanatoare , terenul ce-l detin . Ministerul numeste asta -atribuire directa . deci propietarii au ceva drepturi. Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja http://www.mytex.ro/stiri/177-politic/287568-proprietarii-de-paduri-la-dispozitia-vanatorilor.html Noua Lege a vânătorii, se arată într-un comunicat al Federaţiei Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România „Nostra Silva” „golește de conținut noțiunea de proprietate privată. În vechea reglementare, art. 4 alin. (1) stabilea că «nimeni nu are dreptul de a vâna pe terenul proprietatea altuia fără a avea asupra sa autorizația de vânătoare, care dovedește, în condițiile prezentei legi, consimțământul proprietarului, al asociației de proprietari sau al celui mandatat de aceștia în acest scop». După votul din 25 februarie 2015, art. 4 alin. (1) are următorul conţinut: «Nimeni nu are dreptul de a vâna pe terenul proprietatea altuia fără a avea asupra sa autorizația de vânătoare, care acordă un drept de servitute vânătorului, în condițiile prezentei legi, la vânatul localizat pe respectiva proprietate»”. Practic, susţin reprezentanţii federaţiei amintite, proprietarii nu vor mai avea nici un cuvânt de spus și orice vânător care are autorizaţia în buzunar poate intra pe un teren privat fără a „bate la ușă”. In schimb, reclamă proprietarii de păduri și pășuni, la articolul 15, după alineatul (7) indice 1 s-au introdus două noi alineate, alineatele (7) indice 2 și (7) - 3, cu următorul cuprins: „(7) indice 2: «Proprietarii și administratorii terenurilor cuprinse în fondurile cinegetice au obligația de a permite amplasarea gratuită a instalațiilor vânătorești temporare, care nu afectează folosința de bază a terenurilor” http://www.ziarulapulum.ro/federatia-nostra-silva-deputatii-au-impuscat-legea-vanatorii-0034716 Desigur, pentru deputaţii României, jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului este “nepotrivită”, reprezentând “reguli care nu sunt proprii”. În hotărârea Chassagnou şi alţii c. Franţei din 29 aprilie 1999 (nr. 25088/94, 28331/95 şi 28443/95) CEDO a constatat că, în condiţiile în care reclamanţii nu doreau să participe la vânătoare, erau nevoiţi să suporte prezenţa pe terenurile lor a unei mulţimi de vânători şi câini, fapt ce constituie o ingerinţă în dreptul de proprietate asupra terenului, care presupune şi dreptul de a-l folosi în mod liber. Deciziile Baudinière şi Vauzelle contra Franţei din 6 decembrie 2007 (nr. 25708/03 şi 25719/03), Piippo contra Suediei (70518/01, 21 martie 2006) şi Nilsson contra Suediei (11811/05, 26 februarie 2008), precum şi hotărârile Schneider contra Luxemburg (nr. 2113/04, 10 iulie 2007, paragrafele 51 şi 82) şi Herrmann contra Germaniei [GC] (nr. 9300/07, 26 iunie 2012, paragraful 93), reprezintă noi cazuri de aplicare a jurisprudenţei stabilite prin hotărârea din cauza Chassagnou şi alţii c. Franţei, confirmând temelia unei poziţii constante a instanţei europene cu privire la problema respectului opţiunii de conştiinţă a proprietarilor funciari care se opun activităţii de vânătoare. Federaţia Nostra Silva va iniţia un demers pentru a afla câţi vânători sunt printre cei 303 deputaţi care au votat modificarea Legii vânătorii, urmând a sesiza Ministerul Public cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 Cod penal. Si sa cunoastem gunoaiele din camera deputatilor, cei de pe forum se prezinta singuri :wink:: “omul a fost prima dată vânător şi apoi agricultor şi în final a devenit şi politician” – un deputat la tribuna Camerei – 25.02.2015 “un vânător poate să meargă în poligon să tragă cu arma: acesta este aspectul sportiv. Restul, ceea ce practică în pădure, este controlul biodiversităţii” – alt deputat, tot la tribuna Camerei – 25.02.2015 S-au remarcat, la acest măcel al proprietăţii private şi al principiilor de drept trasate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului: • secretarul de stat pentru păduri, domnul Dan Popescu, care a considerat că: • “forma care va fi adoptată va conduce la o protecţie eficientă şi reală a faunei cinegetice”; • domnul Kelemen Atilla-Béla-László, deputat UDMR: • “multe specii de vânat există astăzi numai datorită protecţiei date de vânători, fiindcă vânătorul este un principal factor de protejare a vânatului”; • “cine crede că vânătoarea este numai actul de împuşcare a vănatului, după unii care folosesc un termen, ucidere, se înşeală amarnic (…) vânătoarea înseamnă foşnet de pădure şi goana după vânat, dar mai mult foşnet de pădure”; • este o lege “a convieţuirii tagmei vânătorilor cu cei care nu sunt vânători, aici mă refer că această lege apăsat vorbeşte şi de interesul proprietarilor” (?!?); • domnul Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD: • vânătoarea “este o parte a culturii unui popor”; • “îmi pare rău că nu sunt în uniforma [de vânător] să vorbesc de la această tribună”; • “este oarecum nepotrivit să luăm şi să aplicăm o sumă de directive europene emise de ţări care nu mai au vânat (…) şi care impun anumite reguli care nu sunt proprii”; • domnul Daea Petre, deputat PSD: • “interesul şi pasiunea au prins grai juridic, aducând în plen un act normativ echilibrat, bine construit”; cand a inceput sa li se fluture catusele pe la urechi: http://adevarul.ro/news/societate/In-urma-campaniei-opreste-barbaria-salveaza-ciocarlia-legea-vanatorii-fost-adoptata-modificarile-propuse-ong-uri-1_55670c85cfbe376e35af791c/index.html A dispărut precizarea privind dreptul la servitute din articolul 4. Vânătorii au nevoie de acordul proprietarilor de teren pentru a-şi face instalaţiile temporare pe terenul acestora, aşa cum ar fi şi de bun simţ. ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja the power of internet, e imbucurator ca printre vanatori mai sunt si unii care sustin normalitatea, desi putini la numar (nu citam din mizeriile unora sustinatori ai legii modificata in forma initiala ca iti sta mintea in loc): http://www.vinatoare.ro/phpbb/viewtopic.php?f=154&t=179&start=225 http://www.vinatoare.ro/phpbb/viewtopic.php?f=154&t=179&start=270 http://www.vinatoare.ro/phpbb/viewtopic.php?f=154&t=179&start=285 poate cel mai bine punctat: Revenind la proprietate si respectul fata de ea, atata vreme cat nu respecti proprietatea altuia inseamna ca tu nu ai respect nici fata de a ta si, in general, ti se rupe de drepturile altuia atata vreme cat tie-ti merge bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja pai tot vanatorii stiu cel mai bine :ha: http://www.emaramures.ro/stiri/58530/ABUZ-PROPRIETATI-INCALCATE-Vanatorii-mai-presus-de-Constitutie lasand gluma la o parte (deh, nu m-am putut abtine :grin:), e ironic cum in posturile anterioare se facea apararea terenurilor private neingradite sau marcate corespunzator cu pusca in mana iar acum e liniste si pace. :wink: noi sa fim sanatosi. „Sambata, 12 noiembrie, pe la ora 14, am vazut in spatele casei, urcand dealul, un cetatean imbracat in costum de camuflaj, c-un rucsac in spate. Eu povesteam cu un cioban care era aici cu oile. N-am apucat sa reactionez, cand am auzit doua focuri de arma. Astea doua focuri au fost trase de la aproximativ 80 de metri de casa, deci in intravilan. Am urcat dealul si am vazut patru vanatori, aliniati in stand, pregatiti de vanatoare. I-am intrebat ce cauta pe terenul meu, la care ei mi-au raspuns: “Ne permite legea, bai, mosule, noi am platit 600 de milioane (n.r., de lei vechi) pentru fondul asta de vanatoare” Legea interzice explicit vinatoarea in interiorul localitatilor, deci avem un caz perfect de uz ilegal de arma. Legea nu prevede vreo exceptare in functie de cit se plateste pentru domeniul ala de vinatoare. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja http://lege5.ro/Gratuit/gm3dcobuhe/ordonanta-de-urgenta-nr-34-2013-privind-organizarea-administrarea-si-exploatarea-pajistilor-permanente-si-pentru-modificarea-si-completarea-legii-fondului-funciar-nr-18-1991 deci legea interzice si plimbatul pe pasune/pajiste , amende fiind de la 500-1000 ron pt pers fizice si aici http://lege5.ro/en/Gratuit/g4ydqobvgu/legea-nr-149-2015-privind-modificarea-si-completarea-legii-vanatorii-si-a-protectiei-fondului-cinegetic-nr-407-2006 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja O intamplare mai veche ... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1504106893217788&set=gm.1700844463491612&type=3&pnref=story 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Cu cainii aia in general ciobanul braconeaza. Caprioare, iepuri, etc. :old L.E. Cainele de stana trebuie sa aiba jijeu la gat. Editat Decembrie 10, 2015 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Caini de stana in masivul Ciucas, pe langa Vama Buzaului. Poza e facuta in iulie 2015. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja păi și nu sunt agresivi? sau poza e făcută de cineva care e prieten cu căteii? http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja in X ani de cand merg pe munte am intalnit des turme de oi si caini de stana ( nu intotdeauna sunt caini ciobanesti ) ... nu ai probleme cu ei decat daca esti aproape de turma, atunci incep sa latre si devin agresivi, in general in astfel de situatii ii chema ciobanii inapoi si te lasa in pace sa treci, nu trebuie decat sa fi calm si sa stai locului pana sunt chemati de ciobani... asta daca nu te bata gandul sa faci pe eroul :)) Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja și totuși, cum naiba au dresat ei, ciobanii, ca să poată bracona cu câinii, tot nu știu... care o fi comanda - iepurele tată, aport! sau - căprioara la mine, marș! totuși ciobanii au câini la stână de sute de ani, isteria cu braconajul e născută de 2 luni cum naiba au scăpat de securitatea lui ceaușescu braconierii ăștia, nu au reușit să fie destructurați... au rezistat în munti, la deal sau la câmpie mai ceva ca partizanii, braconând așa, în neștire, până când s-au trezit unii că rămân fără iepuri și căprioare? :uameni http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigguti Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Braconajul ciobanilor, este impropriu spus... mai degraba vorbim despre instinctul de supravietuire al cainilor de stana. Nehraniti fiind, dar si animale ce traiesc in salbaticie, vor vana. Personal nu consider ca problema vine de la caini, cred mai degraba ca este vorba de un cumul de factori, caini de stana, hoinari, oameni ce braconeaza, agrigultura facuta cu utilaje tot mai mari (exista discuitoare care au 30 de metri latime), vanatul de multe ori iresponsabil, legea defectuoasa a vanatorii (inca avem pasari pradatoare, cum este soimul, care sunt ocrotite de lege si care s-au inmultit alarmant) si, cel mai important, pesticide. Toate astea conduc la o scadere drastica a iepurilor, fazanilor, potarnichilor si a altor animale. O mare parte din acestea pot fi rezolvate cu o aplicare riguroasa a legilor existente, de exemplu aplicarea jujeelor la cainii de stana, paza fondurilor de vanatoare de catre asociatiile vanatoresti (lucru tot mai rar intalnit, multe asociatii nu investesc un cent in fondurile pe care le gestioneaza, oprirea vanatorilor cu straini (acestia decimeaza practic prepelitele si ciocarliile, dar nu numai, iar asocuatiile de vanatoare, ii prefera vanatorilor bastinasi, pentru ca platesc tarife mai mari, interzicerea anumitor pesticide care au fost dovedite clar nocive animalelor. Deci am avea solutii, dar e mai simplu sa dam vina pe ciobani. Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
delwind Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Ca in mai toate cazurile, situatia intens dezbatuta a cainilor de la stana nu este alba sau neagra ci cu multe nuante de gri. Pentru ca autoritatile nu au fost capabile sa gestioneze situatia cu reglementarile existente, in principal pentru ca nu le aplicau, vanatorii au reusit sa impuna aplicarea unor reguli aberante (limitarea numarului de caini la o stana in functie de zona geografica si nu de numarul de oi). Evident exista ciobani care au foarte multi caini, poate prea multi, uneori agresivi sau pe care ii lasa sa umble liberi prin paduri si acestia ataca turisti sau animale salbatice, la fel cum exista vanatori care braconeaza. In ambele cazuri, solutia nu cred ca este interzicerea cainilor la stana, respectiv a vanatorii ci aplicarea riguroasa a legilor existente sau a unora noi cu prevederi normale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 (editat) Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja păi și nu sunt agresivi? sau poza e făcută de cineva care e prieten cu căteii? Da, erau agresivi dar era ciobanul cu mine si s-au mai domolit! I-am spus ca nu au jijeu si orice vanator ii poate impusca. A zis ca l-au pierdut... Toti? :grin: Editat Decembrie 21, 2015 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigguti Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja Jujeu nu se pune in mod special, de catre ciobani, ca sa permita cainilor sa vaneze. Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate