Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

soimu
 Share

Recommended Posts

Re: se termina cu plimbarea prin padure.... de fapt, S-A terminat deja

:ha:

ori poate ca să poată alerga ori sări...

ca să se dea un câine la lup ori la urs cu jujeu e mai greu

la fel de adevărat e că dacă vânezi noaptea cu lanterna cam atragi câinii ăia fără jujeu:wink:

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da, erau agresivi dar era ciobanul cu mine si s-au mai domolit!

I-am spus ca nu au jijeu si orice vanator ii poate impusca. A zis ca l-au pierdut... Toti? :grin:

Fiind un regionalism, e corect si "jijeu" si "jujeu" :

http://www.regionalisme.ro/index.php/term/Graiul+oltenesc,jijeu%252C+jujeu.xhtml

Fiind un regionalism, e corect si "jijeu" si "jujeu" :

http://www.regionalisme.ro/index.php/term/Graiul+oltenesc,jijeu%252C+jujeu.xhtml

Stiu daia am bold-uit.

Aici in sud se zice jijeu, eu asa am prins de la ai batrani!

:tk

Edited by nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

:ha:

ori poate ca să poată alerga ori sări...

ca să se dea un câine la lup ori la urs cu jujeu e mai greu

la fel de adevărat e că dacă vânezi noaptea cu lanterna cam atragi câinii ăia fără jujeu:wink:

Cam asa e...

Dar daca pui latzuri pazit de cainii tai fara jujeu esti in siguranta...:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

No, chiar mă gândeam io că-i cam liniște pe aici, după ultimele evenimente.

Deocamdată, nu am văzut găşti de ciobani care să dea buzna cu câinii peste vânătorii paşnici în sediile asociațiilor de vânători, în schimb am văzut găşti de vânători care au amenințat cu arma fermieri paşnici, pe terenul aflat în proprietatea lor.

Bag sama că în curând mulţi vajnici vânători vor vizita DNA-ul. Sunt deja destule dovezi penale.

păi și nu sunt agresivi?

sau poza e făcută de cineva care e prieten cu căteii?

Nu stim! S-a gasit doar aparatul si asta era ultima poza ... :ha:

4x4MANIA is where we are !!!

problema oieritului e ca si aceasta meserie e practicata din ce in ce mai putin de ciobani adevarati.

unii chiar o practicau "de nevoie", fiind oarecum certati cu legea.

actiunile jandarmeriei montane au dus in ultima vreme la curatarea un pic a celor fugiti in munti sa scape de lege.

iar mai toti ciobanii nu au oi, sunt tocmiti de x sau y, in conditii mizere. iar multi se aseamana la purtare cu patronul, care...

nu conteaza numarul de caini pe care ii are ciobanul, ci doar sa stea pe langa oi/stana si sa fie caini buni.

chestia cu jujeul e inutila.

cu 5 caini nu are ce sa faca la cativa lupi sau la urs. cum nici cu 20 nu are ce sa faca, i se rupe ursului de ei, daca nu sunt caini buni, puternici. asta vara in iezer, la staan ciobanul avea peste 20 de caini, a venit ursul si a plecat bine mersi cu o oaie.

ciobanii braconeaza foarte simplu cu cainii, nu ii hranesc, le lasa libertate si pe urma culeg "roadele". si cainii oricum au instinctul de a actiona in haita cand oile sunt atacate.

du-te singur spre o haita de caini de la stana, se vede cu ochiul liber ce stil de a impresura, haitui, ataca au.

stiu ciobani care mananca in fiecare saptamana carne de mistret.:grin:

acum stau in Brasov langa o rezervatie, ciobanilor li se rupe de ea. desi abia au plantat niste copaci cu fonduri ue.

zi de zi urca paznicul si sta cu ochii dupa ei. daca lipseste nitel, hopa si ciobanii.

iar mai sus, oile cui intra in padure?

ale padurarului, care umbla zvonul, e mare zmeu in zona.

se pot intampla si chestii nasoale, mai ales cand esti per pedes si ciobanul lasa cainii liberi si nu ii poate struni:

http://nicolaecristianbadescu.blogspot.ro/2013/06/asaltati-de-cainii-ciobanesti-in-muntii.html

asa ca nici ciobanii nu sunt usa de biserica.

mai sunt si ciobani adevarati, astia toti isi tin cainii din scurt, nici macar un latrat nu am auzit desi am trecut cu cainele meu pe langa ei.

am si eu niste poze cu caini de stana, mielusei si fara cioban in zona:wink:, desi nu merge tehnica, cu toti. au lasat oile sa imi pazeasca mie toata ziua masina. asta spune multe despre cum ii trata ciobanul. :sc

20140907_150902.thumb.jpg.d99c1db31fc6e479c5b56786f54afbd3.jpg 20140907_151735.thumb.jpg.2b94f7ec7a2c01566da282010b0567dd.jpg 20140907_152059.thumb.jpg.1f57bb0b08f38d51e8509c959140a3e8.jpg

e viata grea sus pe munte, mai ales cand nu esti la distractie, si bati zilnic din zori pana seara nu stiu cati km, fie ploaie, fie soare. prea grea pentru un parlamentar care o mai fi si vanator sa o inteleaga. o "inteleg" cand se lasa cu puscarie, ca, deh, pentru incompatibilitate, se da puscarie, chiar daca se da cu suspendare. d-aia au si modificat prima mizerie de lege ce o propusesera initial.

Nu ar vrea vanatorii si braconierii din ro sa verifice observatiile din studiu? Sa puna pusca jos 30 de ani. Cine stie, poate se refac efectivele de salbaticiuni si fara sa faca ei nimic.

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-20478758-30-ani-dupa-catastrofa-nucleara-cernobil-animale-salbatice-abunda-concluzia-cercetatorilor-activitatea-umana-mai-rea-decat-radiatiile.htm

• Like 1

I Have No Idea What You Are Talking About

Acum este la fel de adevarat si faptul ca ciobanii, iarna, in loc sa tina oile acasa si sa le dea fan, prefera sa le scoata la camp. In felul asta intervine alt pericol, lipsa refacerii vegetatiei. Exista lege care ii obliga dintotdeauna sa lase timp de refacere islazurilor, dar nici astia nu vor sa scoata bani din buzunar.

Deci avem un caz clasic de miserupism fata de legi. Al asociatiilor de vanatoare si al ciobanilor; acum apare si partea cea mai interesanta, ultimele reglementari ale legii subventiiolr acordabile pentru pasuni, care, mai nou, pot fi acordate si acelor exploatatori de terenuri ce nu au animale, deci este un ciolan mare de mancat aici. Un beneficiar este chiar Udrea, care a achizitionat mari suprafete de teren in Bucegi, zona Babele.

Nessum, paote mai tii minte si cine a mai cumparat pe langa Udrea :) si noi radeam cu gura pana la urechi de el :)

Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.

Nessum, poate mai tii minte si cine a mai cumparat pe langa Udrea :) si noi radeam cu gura pana la urechi de el :)

Da, da imi amintesc :cr cat am :ha::ha::ha: de el dar omu' era serios, stia ce face!:be

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use