bogdan.sb Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei si benzi de semnalizare atarnate de crengi. Eu nu mai pot sa vad acele benzi. Peste tot, pe unde merg (prin paduri) gasesc gunoaiele celor care organizeaza diverse competitii. Sunt niste NESIMTITI !!! :beat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
totis Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Nu "dincolo de baraj", adica, dupa traversarea barajului, ci dincolo de coada lacului, unde se termina drumul forestier si de unde se desprinde traseul despre care am vorbit si pe care se desfasurase nu demult un concurs MBX. Dincolo de baraj este o poteca, mare parte suspendata, care te coboara la malul apei. Lamureste-ma si pe mine, te rog, ca tot nu inteleg. La coda lacului ai trei vai: Latorita de jos(Urdele), de mijloc si Latorita, nicuna dintre ele nefiind accesibila. Stand cu spatele catre baraj singura varianta ar fi cumva usor dreapta, paralel cu Valea Latorita, dar eu nu am vazut decat poteca de picior, in zona. Intradevar aceasta poteca iese in Strategica, putin mai sus de Saua La Izvorul Purului. Din ce inteleg, venind din Saua Stefanu, ati facut cativa km pe Strategica si apoi v-ati lasat la vale, in dreapta, neajungand nici pana in dreptul Vf Zanoguta? Daca ai o fotografie din timpul coborarii, aproape de iesirea la coada lacului, ar fi aur curat, ptr a-mi da seama pe unde ati coborat. Multumesc. Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Bogdane, nu organizatorii sunt de vina, ci unii parrticipanti, sau, mai degraba, altii care vin pe traseele marcate de ei. Fiind, sau dorindu-se trasee permanente ar trebui, poate, gasita o solutie de marcare care sa agreseze mai putin padurea si ochii. @totis In coada lacului sunt mai multe paraie. Traseul despre care vorbesc e perpendicular pe Latorita de mijloc, posibil pleaca de pe valea Cantonului. Parcursul nostru a cuprins in intregime Strategica, din Saua Stefanu pana in Valea Macesului, trecand pe langa toate varfurile importante: Zanoguta, Puru, Fratosteanu Mare. Ai putintica rabdare si vei vedea si pozele. Deocamdata am de descarcat si triat sute de poze si filme. @injust Sigur ati fost pe un traseu MBX, toata zona e plina de marcaje, dar nu ati ajuns la cel despre care vorbesc eu. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Oameni buni, in primul rand sa va fie de bine si asteptam si restul materialului. :h5 In al doilea rand nu mai cautati cai de acces de la Galbenu spre Strategica, ca nu exista. Cel putin pe latorite, indiferent pe care, nu exista access auto... abia de picior se poate urca si chiar si asa cu ceva efort. O singura posibilitate exista si aceasta este pe langa exploatarea forestiera, prin stanga ei prin padure pe acolo pe unde mai urca cei cu cross-urile.....dar, nu este un traseu in adevaratul sens al cuvantului, trebuie studiat la fata locului cu atentie. Oricum, cu masinile pe care le vad in poze nu cred ca ati fi avut sanse de izbanda. Mai bine ca n-ati incercat. Mai jos aveti atasata posibila urcare despre care vorbesc. Atentie: nu este un track facut, este doar o presupunere pe baza spuselor unor prieteni bike-eri. PS: chiar daca pe Google Earth apare marcat un drum, topografii sau programatorii lor au fost beti in ziua aceea... nu exista asa ceva in realitate. Acum cativa ani era doar o urma de poteca. Posibil ca acum, cei din exploatare, sa fi "largit" poteca respectiva si sa se poata urca.Untitled Path .zip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Si totusi exista. Vezi, cu albastru, traseul pe care l-am inceput, filmat si inregistrat si pe care l-am continuat o bucata cu piciorul. Inclin sa-i dau dreptate omului care ne-a spus de cele 3 masini care au coborat pe acolo si care ne-a insotit in recunoasterea noastra. Ca masinile noastre nu puteau face fata pana sus, e alta problema. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
totis Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Weekend in m-tii Latoritei De asta tot intreb si eu, ptr ca in afara potecii de picior(acum este bine conturata) nu am gasit nimic. Dar astept sa vad foto si descrierea rutei ptr ca mai am planuri in zona toamna aceasta si ar fi super daca se poate trece direct. L.E. @ctinu - acum am vazut ce ai atasat, probabil am scris in acelasi timp: este imposibil de trecut cu orice vehicul pe acolo pe unde ai trasat. Nu am timp detaliez acum, dar am parcurs pe jos o bucata, ptr ca am vazut-o si eu pe Google Maps... Editat Septembrie 11, 2015 de totis Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Weekend in m-tii Latoritei Si totusi exista. Vezi, cu albastru, traseul pe care l-am inceput, filmat si inregistrat si pe care l-am continuat o bucata cu piciorul. Inclin sa-i dau dreptate omului care ne-a spus de cele 3 masini care au coborat pe acolo si care ne-a insotit in recunoasterea noastra. Ca masinile noastre nu puteau face fata pana sus, e alta problema. [ATTACH=CONFIG]248150[/ATTACH] Inseamna ca, exact cum am presupus, poteca "s-a largit". :h5 PS: despre masinile voastre n-am zis-o cu rautate... e doar parerea mea personala cum ca (in afara de feroza pe simexuri) masinile din poze nu au echiparea si caracteristicile tehnice (si mai ales estetice... arata prea bine :grin:) pentru traseul acela, mai ales pe ud. LE: @totis asa stiam si eu Editat Septembrie 11, 2015 de rockshox Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei cam așa arăta de 1 mai a.c. porțiunea de la coada lacului peste două săptămâni o să am ocazia să verific dacă se poate face trecerea pe acolo http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Injust Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei poza a doua arata exact ca locul in care am iesit noi din zona dificila de traseu, cea unde va spuneam ca am troliat la vale un coleg care era cu noi insa incaltat cu AT-uri. Am venit din dreapta cum te uiti la poza, din padure, si odata trecut raul am facut dreapta, dupa ce am verificat ca nu se poate cobora de-a lungul raului catre stanga. incerc sa pun cateva poze, din pacate nu am niciuna de la iesirea din traseul urat, am doar de la intrare in zona dificila (cele cu jeep-ul in vale). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Salut Acel drum exista, asa cum spune si cTinu. Am doua filmulete in care se vede inceputul lui dar nu le pot atasa aici. Erau vizibile urme de Simex pe el, deci cred ca au coborat masini pe acolo, asa cum spuneau muncitorii. Atasez cateva foto de la plimbarea noastra...vreme buna...participanti si mai buni :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Ca de obicei ... masina mea e cea mai noroioasa. Oare de ce ? :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Feroza ta e dependenta de balti si se infige cu voluptate in ele (nici lui Vlad nu-i displace) umplandu-se cu noroi pana-n varful antenei, dar un stergator de parbriz si putina apa ar face fericita camera de filmat si nu numai! Am descarcat filmele tale si sunt sigur ca ai sughitat pe tema asta! Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei De fiecare data cand am ajuns in zona, m-am interesat de bucata asta. Am vorbit atat cu cei care locuiesc/lucreaza pe acolo, cat si cu cei care se dadeau cu motoarele. Toti au declarat ca nu exista nici o posibilitate sa se poata trece cu vreo masina, oricat ar fi de pregatita. Sunt portiuni unde se ingusteaza foarte mult incat nu se poate trece nici cu ATV-ul. Singura explicatie logica, datorita defrisarilor masive, sa se fi reconfigurat zona... Oricum bucata asta e o provocare mai veche, asa ca voi "monitoriza subiectul" :grin: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Feroza ta e dependenta de balti si se infige cu voluptate in ele (nici lui Vlad nu-i displace) umplandu-se cu noroi pana-n varful antenei, dar un stergator de parbriz si putina apa ar face fericita camera de filmat si nu numai! Am descarcat filmele tale si sunt sigur ca ai sughitat pe tema asta! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Sa va fie de bine.Bogdan in sfarsit vad si eu o poza cu masina ta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Am mai postat, dar pe bucatele: un amortizor, o bucsa, un sasiu, etc... :wink: Promit sa postez cateva foto ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Dupa ce am adunat cateva sute de poze si filme inregistrate cu 7-8 aparate, m-am blocat in alegerea si asamblarea lor. Incerc o tratare unitara, intr-un clip care sa cuprinda cat mai mult, fara sa plictiseasca. Prima dilema: filmul sa prezinte peisaje, sau, in aceeasi masura si personaje? Alta dilema: imaginea sa fie insotita de zgomotul original surprins de camere, sau de muzica adaugata ulterior? Cateva sugestii de la pasionati ai genului m-ar ajuta sa ma orientez. Pana atunci postez un prim montaj "semipreparat". https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsdGZyLTA2X1NBVlE/view?pli=1 Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 (editat) Re: Weekend in m-tii Latoritei Lasa sunetul original. Poate i-a mai scapat cuiva vreun "porumbel" si il auzim :))))) Editat Septembrie 18, 2015 de bogdan.sb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Sunt multe inregistrari sonore, mai ales a doi "porumbei" care au gangurit tot drumul dintr-o cusca Feroza. Ceva in genul "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie"! Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei :))))) atunci pune MUZICAAAAAA. Lasa "porumbeii" de care ziceam mai devreme, sa ramana inchisi :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Incerc sa inchei jurnalul primei zile a weekend-ului din muntii Latoritei. Dupa ce cabana Plaiul Poienii nu ne-a tentat cu nimic, am plecat in cautarea unui loc in care sa pranzim. N-am gasit, apoi frumusetea peisajelor care se succedau la fiecare curba ne-a determinat sa lasam masa pentru momentul sosirii. Pana atunci s-a descurcat fiecare dupa cum i-a dictat stomacul. Coborarea a fost placuta, apreciata de toti ca fiind mai variata decat prima parte. Traseul a fost usor, cu exceptia catorva portiuni mai dificile, pe ultimii kilometrii. Poate ca urcarea din Valea Macesului ar fi fost mai palpitanta, dar pt echipa, alegerea noastra a fost mai potrivita, avand in vedere ca doua masini erau echipate de oras si tot doua aveau probleme cu sistemul de racire. Daca ar fi plouat am fi avut probleme. Singurul eveniment care a adaugat plimbarii putin piper a fost intr-un loc blocat de busteni si crengi. Cu bustenii am rezolvat-o usor, dar o creanga zdravana s-a infipt - nu pricep cum - intre sasiu si teava de esapament si a transformat masina intr-un "car de lupta cu coasa laterala". Cu acest prilej fierastraul de crengi, rabatabil, si-a demonstrat utilitatea. Satelitii GPS au fost "vizibili" tot timpul, asa ca trackul pregatit de acasa si pus pe celular a fost urmarit cu acuratete. Cand, la o bifurcatie, am luat-o pe un drum de exploatare, care arata mai bine decat drumul nostru, am fost avertizat imediat. "Acasa" am imbinat pranzul cu cina si cu un gratar amanat si asteptat cu nerabdare. Nu pot incheia fara sa spun cateva cuvinte despre gazde. As sintetiza: oameni, lucruri si servicii de cea mai buna calitate si bun gust. Solicitudinea si discretia s-au imbinat perfect demonstrand ce inseamna turism familial, de calitate. Mai multe detalii in filmulet. Strategica II https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsa3h6R2tLUTA0WFU/view?usp=sharing Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Multumim pentru filmulete Tinu. Sincer, mie mi-a cam lipsit noroiul. Am gasit doar o balta mai mare, pe care nu am ratat-o (se si vede pe parbriz :ha1). DAR a inceput sa ploua !!!! Asa ca, TREBUIE sa iesim la noroi :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei No, daca-i musai, cu placere! :h5 Doar ca eu nu ma bag in noroi numai ca sa mai constat o data ca AT-urile nu sunt Simexuri, sau "tractoriste". Daca tinta e tentanta, evaluez riscurile inainte si apoi actionez. Noroiul, in sine, nu mai e o tentatie; am inghitit destul. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Weekend in m-tii Latoritei Multumim Ctinu pentru efortul si rabdarea selectarii filmuletelor si fotografiilor :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) Re: Weekend in m-tii Latoritei Cu mare placere...am terminat si promit sa nu mai fac! Am vazut si revazut cu placere tot materialul, insa...ce-i prea mult nu-i sanatos. Daca am deschis topicul, vreau sa-l finalizez cu jurnalele celor trei zile, apoi...imi iau concediu. Reiau jurnalul cu a doua zi, duminica 6 sept. A fost zi de relaxare. Unii au dormit mai mult si s-au pregatit de intoarcere, altii si-au luat bicicletele, au urcat la cabana Fantanita Haiducului si si-au dat drumul la vale (ar putea sa ne impartaseasca impresiile), iar subsemnatul am facut un circuit prin cheile Lotrului, usor, cu putine puncte interesante, dar frumos: Voineasa, lacul Balindru, lacul Vidra, Voineasa. Adaug filmuletul. https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsTTFBVm1pZC1sRm8/view?usp=sharing Editat Septembrie 29, 2015 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate