Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

volkswagen acuzata in sua ca a incalcat normele de poluare trisand

adrianfd

Postări Recomandate

http://www.mediafax.ro/economic/grupul-auto-volkswagen-acuzat-ca-a-incalcat-ani-intregi-normele-de-poluare-din-statele-unite-administratia-sua-cere-retragerea-a-circa-500-000-de-vehicule-14723944

"Grupul auto german a instalat un dispozitiv software pentru a induce în eroare autorităţile americane în privinţa emisiilor poluante", anunţă Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Constructorul auto german ar fi instalat un software la motoare diesel ale unor modele Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3.

Motoarele emit oxid de nitrogen, un gaz care poate agrava boli precum astmul, susţin autorităţile americane.

Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor, precizează EPA.

presupusa "amenda" pe total e halucinanta. posibil 18 miliarde $.

De la ei:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-18/epa-says-volkswagon-software-circumvented-car-emissions-testing

http://www.wsj.com/articles/epa-accuses-volkswagen-of-dodging-emissions-rules-1442595129

The U.S. Environmental Protection Agency accused Volkswagen AG of deliberately dodging air-pollution rules on nearly half a million cars sold since 2008, furthering an Obama administration crackdown on auto makers suspected of flouting regulations intended to reduce tailpipe emissions.

The EPA, which on Friday unveiled the allegations with the California Air Resources Board, alleged the German auto maker used software in the cars to get around government emissions tests. EPA officials said the software, dubbed a “defeat device,” made about 482,000 Volkswagen diesel-powered cars appear cleaner running than they were. The Clean Air Act requires vehicle manufacturers to disclose design information to receive certification that their products meet federal air-pollution standards.

An EPA spokeswoman said the agency will be developing protocols to more efficiently screen for defeat devices.

U.S. officials said Volkswagen violated two parts of the federal Clean Air Act and could face sizable financial penalties of up to $37,500 per car, or more than $18 billion. It

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: volkswagen acuzata in sua ca a incalcat normele de poluare trisand

Da, s-au trezit si astia acum, parca nu stiau!

Practic declara razboi (economic) Germaniei, sau altfel spus A.Merkel trebuie sa plece! :sl

Da ,cum votbesti fara sa cunosti ( wv este jos de tot in sua au incercat ceva cu diesel motoare mici ) practic nu exista pe aici vezi toyota ,nissan ,honda,ford etc.

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Da ,cum votbesti fara sa cunosti ( wv este jos de tot in sua au incercat ceva cu diesel motoare mici ) practic nu exista pe aici vezi toyota ,nissan ,honda,ford etc.

Chiar daca dintr-un calcul simplu rezulta ca e vorba doar de vreo 480 unitati (masini), suma totala a despagubirilor nu este chiar un mizilic pentru nici un producator...

Iar asta poate fi doar inceputul:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Din ce stiu eu, pe vremuri nu se puteau inmatricula masini cu motoare diesel in SUA, decat camioane si ceva utilitare daca parcul auto era mai mare de 5 masini. Primul diesel acceptat pe piata americana a fost i-CTDi de la Honda, un motor revolutionar, cu 13 premii internationale adjudecate. Si asta a fost primul diesel construit de Honda.

Mincinosii de la VAG se pare ca au incercat sa pacaleasca autoritatile americane cu TDI-ul lor expirat. Tot nu au inteles ca dintr-o baba zbarcita nu mai faci o virgina sexy. Daca nu au putut inventa un motor diesel ca lumea, s-au caznit sa inventeze un soft de mintit. :grin:

Link spre comentariu

Din ce stiu eu, pe vremuri nu se puteau inmatricula masini cu motoare diesel in SUA, decat camioane si ceva utilitare daca parcul auto era mai mare de 5 masini. Primul diesel acceptat pe piata americana a fost i-CTDi de la Honda, un motor revolutionar, cu 13 premii internationale adjudecate. Si asta a fost primul diesel construit de Honda.

Mincinosii de la VAG se pare ca au incercat sa pacaleasca autoritatile americane cu TDI-ul lor expirat. Tot nu au inteles ca dintr-o baba zbarcita nu mai faci o virgina sexy. Daca nu au putut inventa un motor diesel ca lumea, s-au caznit sa inventeze un soft de mintit. :grin:

da un boeing 747 polueaza cat 1000000 de vw ...asta nu se pune ...cristosu mamii lor de americani libidinosi

• Like 1
Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Eu cred ca VW a fost ''DAS AUTO'' pana la Golf IV. Dupa aia cei care mai ridica atat in slavi marca asta ma cam aburesc.

Nu vreau sa intru in polemici, este strict parerea mea.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

da un boeing 747 polueaza cat 1000000 de vw ...asta nu se pune ...cristosu mamii lor de americani libidinosi

Dupa cum vad esti mai libidinos decat 100 de americani la jigniri suntem profesori noi suntem cei mai buni mai destepti restul niste prosti ,libidinosi etc. jignesti asa fara motiv ca deh esti destept...

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

americanii sunt destul de stricti la poluarea diesel-urilor din cate stiu eu, masina mea din semnatura a fost primul diesel pe jeep vandut in sua mi se pare de prin 1980 si ceva.

in cateva state a fost interzis la vanzare, iar prin 2007 l-au scos de tot pentru ca nu trecea de standardul de poluare.

Link spre comentariu

Serios? Noroc cu tine ca ne-ai luminat dand din taste, fara cifre vorbele tale au fix valoarea ZERO! :no

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

pe o piata de circa 10.000.000 de vehicule anual, sa vinzi sub 100.000, ca volkswaginul... asta inseamna sa maninci firmituri :grin:

si eu cred ca e o razbunare pentru: microsoft, oracle, apple, siria, ww2, U-boat-uri, etc.

este foarte posibil sa descoperim ca ideea a apartinutut unui roman, tigan ungur.

ceilalti platitori de timbru de mediu vor iesi in strada sa ceara ca imbrul de mediu pentru masinile vw sa fie recalculat, asa ar fi corect.

in romania se vor vinde de 10 ori mai multe vw, acum ca s-a aflat ca masina e in stare sa minta la RAR.

vw s-a decis sa angajeze directori romani, care pot da spaga, lua 3 ani cu suspendare si ramine cu toata averea intacta. acum face recrutari in puscarii.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Catinel, ca vad ca deja s-a ajuns la atacuri la persoana.

In US, lucrurile sint (mult) diferite fata de batrina Europa unde VW are toate pirghiile politice.

- normele de poluare sint unice, spre deosebire de europeni, unde avem euroX pentru benzina si euroX pentru diesel, iar lumea crede ca sint echivalente, dar de fapt nu sint.

- consumul nu este dat de producator, ci determinat/calculat de EPA (Environmental Pollution Agency, o agentie guvernamentala). Asta pentru ca in US impozitul se plateste dupa consum. Nu intereseaza pe nimeni citi V8, 4-straight turbo, etc. ai. Conteaza cit de mare e virtejul in rezervor.

- normele de poluare din US sint mult mai stricte decit un Europa. Primul ML diesel vindut in State, avea cu peste 50 de cai mai putin fata de echivalentul european, fix din cauza normelor de poluare. Si sistemul de anti-poluare era diferit, in US se folosea varianta cu uree (singura intr-adevar eficienta contra particulelor de materie (funingine pe romaneste)), pe cind in Europa se folosea filtrul de particule, care doar muta poluarea dintr-un loc in altul.

- amenda aia pentru VW nu este chiar atit de mare, avind in vedere ca vorbim de o companie cu o cifra de afaceri de peste 200 de miliarde in 2014. Ca si in alte cazuri, probabil se va ajunge la o intelegere in afara tribunalului pentru o suma mult mai mica.

Cit despre TDI, nu inteleg de ce VW s-a incapatinat sa foloseasca injectia PD, fiind printre ultimii producatori care au trecut la common-rail, in conditiile in care americanii aveau Cummins diesel cu injectie directa, fara bujii incandescente, de prin 2004. Si distributie pe pinioane de la prima versiune, adica din anii '80. Tot incepind cu versiunea de 24v, nu mai exista EGR si totusi motorul indeplineste cerintele de poluare din statul California, cel mai restrictiv stat din acest punct de vedere. Asta ca sa intelegem foarte clar cam la ce nivel de design, fiabilitate si durabilitate sint multe motoare europene, inclusiv ale VAG.

• Like 1

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Eu cred ca VW a fost ''DAS AUTO'' pana la Golf IV. Dupa aia cei care mai ridica atat in slavi marca asta ma cam aburesc.

Nu vreau sa intru in polemici, este strict parerea mea.

200 % de acord :be

Link spre comentariu

Asa ceva!?! Nu ma asteptam...:hl Ei, nemtii :fk care sunt un icon al corectitudinii?:ha:

Cred ca staff-ul e format din ingineri romani :-P sau tzigani! :no

http://www.wall-street.ro/articol/Auto/189057/volkswagen-se-prabuseste-pe-bursa-dupa-ce-a-recunoscut-ca-a-trisat-la-teste.html?utm_source=Daily&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletters&utm_content=VW%20se%20prabuseste%20pe%20bursa:%20a%20recunoscut%20ca%20a%20trisat%20la%20teste

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Ca fapt divers VW nu e primul care sa calce pe bec pe tema asta... Producatorii americani de motoare diesel au facut cam aceleasi artificii in anii '90 :

"The EPA and seven diesel-engine manufacturers, including Caterpillar Inc., Detroit Diesel and Cummins Inc., announced in 1998 a collective $1 billion settlement to resolve Clean Air Act violations similar to those the EPA alleged on Friday. Those companies faced $83.4 million of penalties under the law, at the time the largest U.S. environmental enforcement action in history."

Link spre comentariu

Si niste cifre...

''în Statele Unite, unde Volkswagen are o cotă de piață mai mica chiar decât Lexus. Pentru un producator mare, e descurajator, în condițiile în care Toyota are 12% din piața americană, iar Volkswagen nici 2%.''

Deci... Das Auto devine Das war das Auto! :sl

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Intr-un top al fiabilitatii realizat de Consumer Reports in SUA prin 2006-2007, dintr-ala facut pe bune nu vrajeli ziaristice, VAG a reusit performanta sa se claseze pe locul 70 si ceva cu una dintre masini, nu mai retin care (oricum nu are importanta de pe pozitia aia... :ha:), iar cu celelalte masini comercializate pe piata americana era de pe la 120 si ceva incolo... Cum industria auto a dat buleli tot mai mari pe partea de fiabilitate, se intelege pe unde se mai claseaza acum. Pana la urma, ca sa mai vanda si ei ceva, tot pe minciuna s-au bazat, ca altceva nu prea au. Ba au: controlul mass-mediei europene de specalitate, auto.

Ma intreb cum se simt proprietarii de cotete VAG cand afla ca au dat o caruta de bani pe o minciuna:

- un motor cu noxe reduse - dar care de fapt beseste mai rau ca o iapa beata dar e data bine cu parfum sa nu puta;

- un pick-up (prin reviste cel mai tare) cu cei mai multi CP - dar care este chemat in service ca sa-i mai eutanasieze din ei pentru ca prajesc ambreiajul.

- super tehnologii de ultima ora - dar inventate de zeci de ani inaintea lor de catre altii.

- etc.

Asa, ca simplu spectator, nu pot spune decat: jenibil! :grin:

Link spre comentariu

Nu ar avea sens sa facem pe haterii acum si nici sa ne bucuram ca a vecinului capra nu mai da lapte. Sa va explic de ce.

Americanii astia, labagii din tata in fiu, consumatori de cacat de 5 ori pe zi, nu prea mai au succes la marcilor lor autohtone si VW a intrat tot mai mult pe piata peste garla. Asta nu prea le-a priit si cum nu se cadea sa dea cu toporul in gama reprezentativa nemteasca Mercedesul, au dat in sorasa mai mica ...

Pe piata americana mai sunt prezente si marcile asiatice care mai sunt cum mai sunt dar mai sunt si marcile englezesti care sunt cacat cu mac si cu varza... In afara de asta cum sa-si bata ei coceanu de fokin' english? Nu ...ca se constipa cururile regale ...

Povestea asta cu noxele e putin una inventata (sunt atatea masini si deabia acum au observat treaba asta, curios nu?) si preluata de toate canalele media responsabile cu distributia cacatului pe sticla.

Cum plm sa minta un calculator la masurarea emisiei cand aceasta se masoara fix la teava de esapament? Inseamna ca dansii faceau masurarea acesteia folosind tehnologii wireless si carless ...

Nu sunt nici anti american si nici anti neamt. Dar tot mai mult in ultimul timp baieteii cu fustita, botox in buci si buze de la casa alba cauta tot mai mult nod in papura pe te miri unde ...

Asa ca dragi colegi nu luati pozitia tutei la duda. Ca nu e cazul ... Cel mai mare cancer de pe fata pamantului e televizorul si toate canalele media prin care ne ajung zilnic tone de cacat in casa ... Ca a fost fata mare, ca nu a fost ...ca violul nu a fost nici macar satisfacator samd ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In bransa aceasta concurenta este acerba. Tehnologii noi si revolutionare nu apar zilnic si atunci cand apar trec rar testul fiabilitatii. Orice optimizare cere hangarale si mecanisme in plus iar acestea maresc si statistic si in realitate riscul de aparitie a defectiunilor. VW este o firma capitalista dintr-o lume capitalista , in care se fac calcule de rentabilitate a fiecarei miscari. Eu bag mana in foc ca cei de la VAG stiau ca vor fi prinsi ( mai devreme sau mai tarziu ) dar , probabil , daca nu ar fi facut asta ar fi pierdut si mai mult. Cam asa se pune problema . Mai departe este vorbarie. Unii producatori americani sau japonezi au lansat pe piata masini la care stiau ca exista riscul de defectiuni majore in functionare , care puteau pune viata proprietarilor in pericol si au rezolvat problemele cu niste recall-uri ulterioare partiale , micsorand astfel pierderile. Lumea a zis : mama , ce firme serioase , ne repara masinile pe banii lor ! Asa-i in democratie . Oamenii se prostesc in asemenea hal incat si cand sunt prostiti pe fata , furati si inselati , lauda sistemul si pe cei care i-au fraierit . Eu nu dau doi bani pe masinile VAG. Am avut multe. Cele vechi erau destul de fiabile ( pana prin 1996 ) . Celelalte , niste conserve . Dar incerc sa ma pastrez echidistant si obiectiv si nu arunc cu noroi mai mult decat este necesar in VAG , pentru ca si ei sunt manati de aceleasi considerente economice ca si ceilalti producatori mondiali.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

@Yonutz,viziunea ta asupra masinilor englezesti,este tendentioasa si malefica.:grin: :beat Daca stau sa ma gandesc,in ultima perioada,au fost rechemate in service,pentru greseli de proiectare,tocmai masinile japoneze,in speta Nissan si Toyota(Pathfinder,pentru ambreiaj si Toyota turism pt nu stiu ce pedala de frana) Sa nu mai spun ca Suzuki se face prin Ungaria si Pathfinder prin Spania. Nici nu mai stiu daca japonezii mai fac masini sau pun doar sigla,ca motoare am vazut ca iau de la Renault. Nu am auzit de masini englezesti rechemate in service pt divese probleme:ang3

Revenind la topic,de ce cauta americanii nod in papura la o marca de masina,care oricum consuma mult mai putin fata de marcile lor autohtone cu motoare muuuult mai mari si implicit un consum pe masura.Posibil ca piata din America sa se fi orientat catre masini cu consum mai mic si sa afecteze productia lor interna? Pana la urma, daca americanul de rand nu cumpara combustibil in cantitati cat mai mari, nu mai au nici ei motiv sa mai inceapa un conflict,subiectul de baza fiind petrolul.

Link spre comentariu

Dupa cum vad esti mai libidinos decat 100 de americani la jigniri suntem profesori noi suntem cei mai buni mai destepti restul niste prosti ,libidinosi etc. jignesti asa fara motiv ca deh esti destept...

Du-te bo$$ la mcdonalds.ziceam in se sensul ca ameicanii isi apara strict interesele lor.acuma ma lasi ca un vw polueaza mai mult decat un cacat de buick;).

• Like 1
Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Pe american nu il intereseaza cat consuma, il intereseaza sa aiba de unde lua.

Am avut masini din gama VAG de cand ma stiu...incepand cu Golf1 si terminand cu Audi A4. Nu stiu cat de conserva este ultima in conditiile in care masina are aproape 200.000 km in ultimii 10 ani si nu prea a fost necesar sa schimb prea multe.

Nu sunt subiectiv ca am eu Audi, dar mie mi se pare ca prea e cusuta cu ata alba.

Amintiti-va povestea cu Iraqul si cu petrolul. S-au dus peste ei sa-i rupa bucati ptr ca aveau nevoie de petrol. Asa a luat nastere motivul universal de dat la cap ..."terorismul" ...

Colegu bine zice sus ...sa se ia in calcul in toate tarile cat de nociva este mancarea de tip McDonalts, KFC si alte chestii de genul ... poluarea e mic copil in comparatie cu ce ravagii provoaca acestea.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

acuma ma lasi ca un vw polueaza mai mult decat un cacat de buick;).

vezi ca nu stii nimic? :fk se ia sevroletu', se plimba gagica de banii de cartela de telefon, se lasa cotetu' in parcare la muol sa te vada b0$$ de b0$$, apoi duci femela cu mercedesu' citaro! aia mai instariti, cu volkswaginu' de bulgaria. deci, volkswaginu' merge mai mult ca buicu' => polueaza mai mult :grin::2dr

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

am fost acolo si clar ca marcile lor sunt in pericol, am analizat materialele folosite la masinile lor si sunt de calitate slaba, acolo cine are o masina europeana buna e om mare! Ceva materiale bune mai gasesti la Cadillac..

Iar cu poluarea chiar AMERICANI vorbesc?? pai sa fi vazut in port camioanele lor majoritatea vechi,frumoase cei drept dar un dezastru ecologic..sa fim seriosi VAG-ul ca si alti producatori face masini slabe, pentru ca de alea bune nu avem noi bani..mare diferenta intre Touareg 2,5 si V10, intre Audi A4 si A4 allroad!

Credeti ca acolo nu ar prefera americanul in loc de F150 un Hilux sau L200!? Japonezele sunt bine reprezentate acolo dar si alea cu hibe, multe pick upuri foarte slabe noroc cu seriile HD de la Ford!! clar Lexusul e cea mai calitativa japoneza ce o poti lua acolo..

DA, toti suntem pacaliti de aceste povesti legate de poluare iar aici se poate vorbi la nesfarsit! HAI LA PLANTAT fratilor!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare