Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

volkswagen acuzata in sua ca a incalcat normele de poluare trisand

adrianfd

Postări Recomandate

Re: volkswagen acuzata in sua ca a incalcat normele de poluare trisand

Gata, s-a rezolvat!

UE le-a tras-o! Daca nu sunt in stare sa faca masini mai putin poluante, se schimba legea dupa ei :ha:

http://www.theguardian.com/environment/2015/oct/28/eu-emissions-limits-nox-car-manufacturers

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gata, s-a rezolvat!

UE le-a tras-o! Daca nu sunt in stare sa faca masini mai putin poluante, se schimba legea dupa ei :ha:

http://www.theguardian.com/environment/2015/oct/28/eu-emissions-limits-nox-car-manufacturers

@ FordRanger: Cum e cu ipocrizia aia?! :grin: Despre asta este vorba!

Cat despre Base, nu am de ce sa-l iau acasa, ca nu ma intereseaza, vroiam doar sa subliniez predilectia publicului larg pentru vrajeli media. Din pacate, inca majoritatea pune botul la ce vede la TV, si la ce aude de la guristii platiti sa-i prosteasca prin tocsoaie.

Mai dau un exemplu: Mitsubishi nu a adus in Europa Pajero Sport 2007-2014 (si probabil ca nici pe cel 2015), pentru ca nu intrunea conditiile impuse de normele europene, el fiind doar Euro 4 si UE a impus inmatricularea masinilor noi cu minim Euro 5. S-a vandut bine mersi in Rusia & Co, America de Sud, Asia... Daca japonezul era... neamt, manarea si el un soft ca sa-i dea cu virgula dupa Euro 5. Dar noroc ca neamtul nu e japonez, ca acum zaceu cativa in balta de sange dupa un sepuku televizat in direct. Tot despre ipocrizie este vorba si in exemplul asta, dar nu in sensul pe care il dai tu. :wink:

Nu am crezut niciodata teoria potrivit careia victimele unor abuzuri pactizeaza apoi cu agresorul, pe baza unor explicatii psihobazaconice. Si in acest caz, un agresor mincinos si penal, a profitat si a furat si mintit fara jena, si chiar in aceste conditii, exista destula lume care sa le planga de mila si sa le ia apararea. :grin:

Ba mai mult, deja se pune in miscare si aparatul institutionalizat care sa le dezinfecteze imaginea si sa le asigure viitorul luminos pe mai departe. Ma gandesc acum iar, ca Ceausescu era mic copil pe langa astia... :wink:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

No , ati vazut ca i-a acuzat pe nedrept ca-s hoti ? Au uitat si nemtii sa puna teava aia la cateva sute de mii de masini si imediat sariti pe ei ca vulturii . Urate apucaturi aveti :ha: .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

:grin:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Volkswagen+a+produs+anul+trecut+mai+multi+carnati

Volkswagen a crescut producția de cârnați anul trecut, realizând semnificativ mai multe porții din această gustare emblematică a Germaniei decât mașini, în condițiile în care vânzările de automobile au scăzut pe fondul scandalului internațional al emisiilor poluante, transmite Agerpres.

Grupul german deține propria sa carmangerie la Wolfsburg, care a produs 7,2 milioane de cârnați în 2015, cu aproape un milion mai mulți decât în anul anterior.

Producția de cârnați depășește cu mult consumul de către lucrătorii VW în cantinele fabricii, așa încât au fost distribuiți spre vânzare în magazine și supermarketuri din Germania pentru consum la domiciliu.

Pachetele poartă sloganul în limba germană: „Piese originale Volkswagen”.

ps. articolul pare copiat de aici:

http://www.autoblog.com/2016/02/19/volkswagen-sausage-currywurst-sales-official/

Link spre comentariu

asta se intampla intr-o piata de consum , cand toata lumea vrea masini high-tech la pret de patrol second hand ;) ....daca vw era de cacat nu facea maserati , lamborghini ,bugati si alte branduri tari parteneriate cu ei :D

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Sa imi spuneti " gura de aur " , ca tot ce zic si scriu eu se adevereste :ha:.

Mitsubishi a recunoscut ca a trisat la masuratorile noxelor . Cica , comparativ cu VAG care a depasit cu un procent mic noxele declarate , motoarele Mitsubishi par sa depaseasca normele de poluare declarate de peste 3 ori :wink: .

Pana la urma cred ca asta de la VAG au deschis cutia Pandorei , ca sa se vada mizeria din industria auto la care toti producatorii sunt partasi .

Sursa este dubla , atat un articol scris in germana , pe care nu il postez ca sunt putin "intelegatori " de limba germana , dar si televiziunile Digi .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Pune tu sursa ca om vedea noi cum stam cu germana...

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Partial corecta observatia. Noxele sunt strans legate de consum, ba mai mult, consumul determina noxele :grin: . In afara de asta , este vorba despre japonezii care nu mint, nu inseala, nu dau cifre incorecte , ca excrocii de germani . Bleah ! Unde esti Optimus ? Zi si tu ceva ca imi este dor !:ha1

L.E. :

Dupa minutul 1.17 , devine interesant :banana .

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

Deci, zic ei ca Mitsubishi a "fentat" nivelul de noxe cu valori de 3,6 ori mai mari. VAG fentase cu valori de 40 de ori mai mari decat valorile admise. Mitsubishi are "probleme" cu 600.000 masini, din care cica 400.000 au fost fabricate pentru Nissan (?!?!?!), cine stie, probabil "clientul" a fortat mana producatorului, bazandu-se pe "prietenia" cu Renault, un alt foarte mare mincinos din industria auto. VAG are probleme cu 11.000.000 de masini, pe o durata de timp mai mare.

Apoi, la VAG stim sigur ca au facut un soft mincinos, deci infractiune de inselaciune. La japonezi inca nu stim in ce consta problema, este posibil sa fie doar o diferenta de consum real fata de cel declarat, si atunci clar apar ceva vaori mai mari la noxe, in realitate, dar asta nu este inselaciune.

Si mai exista un aspect: in conditiile in care un producator de masini fura la greu si fara rusine piata auto, oarecum obliga si pe alti producatori sa forteze "linia" pentru a se mentine in standarde.

In concluzie, nu prea exista termen de comparatie in speta asta. Nu mai zic ca in oala cu japonezii sunt si cei de la Mercedes, dar probabil ca in presa germana unde ai gasit tu informatia asta, nu se mentiona si acest producator al lor... :wink:

PS: Mie nu mi-era dor de tine...

Link spre comentariu

M-ai bulversat. De aia imi era dor de tine, imi provoci bulversari:wink: . Eu sunt mai greu de cap si de aia am nevoie de timp sa procesez ceea ce tie iti este foarte clar din prima. Deci , VAG ar fi depasit de 40 de ori limitele admise. La un euro 5 de 2.0 Diesel , scoate pe teava 105 grame CO2/km . Azi ma simt generos si las de la mine . Sa zicem ca scoate numai 100 grame . Daca impartim la 40 , imi da ( mie ) 2,5 grame. . Daca inmultim , rezulta ca ar fi scos in realitate 4000 grame / km . Adica 4 kg .

Optimuse , m-ai pierdut ! :grin:

De aia fac eu socotelile intr-o perioada mai lunga , ca daca le zic pe scurt , imi dau niste rezultate bulversante.

Link spre comentariu

Optimuse , m-ai pierdut ! :grin:

Man, vezi, de-aia e bun GPS-ul! :wink::grin:

Ideea este asta: ai aruncat o duda aici, bazat pe niste articole de presa. Eu ti-am raspuns tot bazat pe niste articole de presa. Ca alte informatii nu avem, nici unul dintre noi. Nu e nimic de la mine in ce am scris mai sus. E pur si simplu o perspectiva asupra subiectului, bazat pe informatiile din presa.

Doar ca tu nu prea suporti opinii diferite, odata ce ti-ai fixat tu una "a ta". Acum am o dovada in plus asupra acestui fapt. :grin:

Altceva nu am sa-ti mai zic. Ah, doar ca eu nu sunt bulversat deloc.

Poate iti trece si dorul de mine... :c1

Link spre comentariu

Se numeste consecventa. Eu am zis, in trecut, ca toti sunt hoti si mint la masuratori. In consecventa mea am cautat sa si argumentez ca este asa, ca sa nu ma acuze careva ca-s inconsecvent si arunc cu vorbe ca sa fac posturi. Matale ai zis ca japonezii nu mint ( eu asa retin insa daca ma insel imi asum greseala si imi cer scuze anticipat pentru acuze la adresa lui matale ). Acum zici ca am nevoie de GPS ca nu-mi mai gasesc directia pe forum si sensul in viata. Eu ma abtin sa arat cu degetul ( desi imi place ideea :banana) dar ma gandesc ca terte persoane ar putea sa traga nescai concluzii cu privire la lipsa de consecventa a unora , in afirmatii :hi .

Mah, nu m-as bucura asa tare, ca este o victorie meschina, dar poate ca pe viitor te mai tempereaza in afirmatii , lucru care ar duce la o infrumusetare a personalitatii tale virtuale ( care este chiar si asa minunata ) .:grin:

• Like 1
Link spre comentariu

Intr-adevar, esti consecvent, dar numai la gasit nod in papura.

Avand in vedere acuzatiile pe care mi le aduci, am "pierdut" cateva minute recitind toate postarile mele din topicul asta, si ghici ce am gasit:

Daca se va descoperi ca si alti producatori de masini au folosit softuri pentru a insela testele de poluare sau altele, vom vedea, dar pana acum, singurul descoperit, dovedit si CARE A RECUNOSCUT OFICIAL este volgzvagan. Eu ma voi bucura daca vor fi dati in vileag toti hotii din industria auto, si nu numai, indiferent din ce tara sunt si ce nume poarta. Este foarte bine ca aceste lucruri sa se cunoasca, sa fie sanctionate si sa fie evitate pe viitor. O sa vezi ca in perioada urmatoare vor mai fi astfel de "revelatii" in mai multe domenii, si vor pica pe rand toti praduitorii, pentru ca vremurile au inceput sa se schimbe.

Adica nu am afirmat deloc ca "japonezii nu mint" sau sa fi tinut cumva partea altora vs. VAG.

Citat Postat original de FordRanger Vizualizare Mesaj

Sa ramana asa : nemtii sunt hoti , asiaticii si americanii sunt corecti .

Herr FordRanger, nici macar nu a fost vorba despre asa ceva pe topicul asta... :grin: Dar vad ca tu tot faci aluzie la o presupusa polemica inter-nationala. :grin: Cred ca te-ai agatat prea tare de adevarul tau. :wink:

original aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?90051-volkswagen-acuzata-in-sua-ca-a-incalcat-normele-de-poluare-trisand&p=1030576&viewfull=1#post1030576

Adica se poate observa ca duma asta a plecat chiar de la tine, cum ca asiaticii si americanii ar fi corecti, comparativ cu nemtii, afirmatia nu-mi apartine mie, ci tie.

Mai dau un exemplu: Mitsubishi nu a adus in Europa Pajero Sport 2007-2014 (si probabil ca nici pe cel 2015), pentru ca nu intrunea conditiile impuse de normele europene, el fiind doar Euro 4 si UE a impus inmatricularea masinilor noi cu minim Euro 5. S-a vandut bine mersi in Rusia & Co, America de Sud, Asia... Daca japonezul era... neamt, manarea si el un soft ca sa-i dea cu virgula dupa Euro 5. Dar noroc ca neamtul nu e japonez, ca acum zaceau cativa in balta de sange dupa un sepuku televizat in direct. Tot despre ipocrizie este vorba si in exemplul asta, dar nu in sensul pe care il dai tu. :wink:

Aici am dat un exemplu concret cu privire la un model de masina in contextul normelor de poluare impuse pe piata auto, confirmat chiar de un director de vanzari de la Mitsubishi cu care am vorbit personal. Daca tu ai inteles de aici ca eu am scris ca "japonezii nu mint", inseamna ca vorbesc degeaba cu tine. Altceva nu mai am de comentat

Revenind la subiectul actual, repet, amandoi comentam pe baza unor articole din presa. Aici scrie ca:

- "VW a recunoscut că a utilizat softul care a permis ca nivelul emisiilor unui număr de 580.000 de vehicule diesel fabricate din 2009 să fie de 40 de ori mai ridicat decât cel permis, conform standardelor legale din SUA."

- "Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel."

http://www.romanialibera.ro/economie/companii/mitsubishi-recunoaste-ca-a-manipulat-testele-de-noxe-414047?utm_source=Wordpress&utm_medium=widget&utm_campaign=WordpressPlugin

Acum, daca minte presa, mint si eu... Eu nu am fost acolo in laboratoarele de testare ca sa pot baga mana in foc daca e asa sau nu, dar se pare ca tu ai fost, din moment ce sustii cu atata tarie opinia ta, si incerci sa-i pui pe altii intr-o lumina nefavorabila daca nu sunt de acord cu tine.

Acum, ca am lamurit ce am afirmat eu aici, si dupa cum se vede nu este deloc ceea ce ai insinuat tu, astept scuzele tale aici pe topic, cu bold si cu fonturi galbene, ca sa fie cat mai vizibil.

In plus, revazand cu aceasta ocazie tot topicul, sare in ochi tocmai faptul cum chiar tu te contrezi cu toata lumea care a adus argumente solide in sustinerea propriilor afirmatii, in timp ce tu doar te agatai de opinia ta fixa, fara argumente. Doar ai contrat cam toate postarile pe subiectul fentei celor de la VAG.

Oricum, tu incepi sa semeni tot mai tare cu un alt "coleg" din Brasov, amator de pick-up-uri si de contre pe forum. Apropo, este destul de stranie inscrierea ta pe forum dupa fix o luna dupa ce Jurasicul a fost banat pe forum. Nu mai zic ca ai inceput prin a vinde o statie + antena President, marca de care tot Jurasicul era anterior foarte nemultumit pe aici... Ar mai fi cateva asemanari interesante, dar nu-mi bat eu capul cu astea. Eu nu am timp si preocupare cu acest gen de activitati online, sa stau sa denigrez lumea de pe forum. Sunt altii, chiar platiti pentru genul asta de activitati.

Asa ca, pana una alta, astept scuzele tale cu privire la afirmatiile tendetioase pe care le-ai facut la adresa mea, si fa-ti un bine, nu ne mai lua pe toti de prosti, ca chiar nu suntem. Toti.

Multam!

Link spre comentariu

Da' ai muncit ceva sa compui topicul asta :ha: .

Link spre comentariu

Nu am compus "topicul", ci am postat lamuritor. Si da, a fost un mic efort, dar l-am facut pentru ca eu imi asum ce spun/scriu, si o fac cu bun simt si in cunostinta de cauza, spre deosebire de tine care arunci vorbe si pui in seama altora vorbe pe care nu le-au zis/scris, dupa cum bine se vede.

Dupa reactia ta, m-am lamurit si despre "consecventa" ta si despre "ipocrizia" despre care ai tot insistat sa ne convingi in acest topic.

Oricum, stai linistit, nu esti singurul care arunca cu vorbe fara sa gandeasca, si arunca cu rahat pe altii ca sa poata straluci ei mai tare prin comparatie.

Cu acestea fiind spuse, nu mai am nevoie de scuzele tale, eu mi-am lamurit nivelul "conversatiei". Pa!

Link spre comentariu

off : unii vad ca au mult timp liber, dar mai ales foarte multa rabdare. :sm

on : ar trebui sa-si faca harakiri directorii de la nissan si mitsubishi.

off : banuiesc ca stiti ca tampenia asta cu poluarea si taxarea ei a fost inventata ca sa se jupoaie suplimentar scavii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare