ign Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 (edited) sunt proaspat posesor de l200 m-am bagat pe sub el sa il pregatesc de iarna si am niste nelamuriri : 1.la puntea fata fata am vazut o capsula vacuUmatica ce actioneaza o tija in diferentialu fata 2.pe diferentialu spate pe partea dreapta are o sonda 3.nu mi se aprinde martorul de 4x4 cand cuplez cutia de transfer 4. cum functioneaza diferentialu blocabil si pe ce punte se afla:el Edited September 28, 2015 by ign Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 (edited) Re: incepator 4x4 Salut. 1. Sistemul vacuUmatic este cel care cupleaza puntea fata cand actionezi 4x4 2 şi 3 - sonda actţionează diferenţialul blocabil care se află pe puntea fată. Dat fiind faptul că nu cunoşti multe despre 4x4 îti recomand sa citeşti manualul. De asemenea, îţi dau si indicaţia potrivită oricărui începător - nu folosi 4x4 pe suprafeţe cu aderenţă crescută. Martorul din bord e fie ars, fie ai vreun fir întrerupt fie pur si simplu nu ţi se cuplează 4x4. Edited September 28, 2015 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Re: incepator 4x4 1. Rupe planetara lunga in doua, pentru un consum mai bun, manevrare mai usoara, uzura mai mica. 2. Cuplaj blocant sau responsabil aprindere martor blocant 3. Furtune vacumatice coapte, sarite de la locul lor, sonde defecte, becuri indicatori arse (mai rar). 4. Daca masina nu este modificata, diferentialul blocabil (daca ai asa ceva) se afla pe puntea spate Stiu ca pe l200 este mai rar sistemul superselect, dar daca il ai si pe acesta atunci ai si blocant central, adica pe niciuna dintre cele doua punti, ci in cutie. Referitor la functinarea blocantelor si in ce conditii se folosesc ele e mai mult de explicat si deja dezbatut subiectul pe multe topicuri, trebuie doar sa le citesti. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.ioan Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Re: incepator 4x4 ma bag si eu...sunt curios. exista l200 cu 4x4 permanent\full time? In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Re: incepator 4x4 Din cate cunosc, exista doar cu Easy Select si Super Select, diferenta fiind ca Super are un diferential in reductor. Diferente mai sunt si la cardane, planetare si la grupul fata. "MRL-ul" Super Selectului e cuplajul acela vacuumatic de pe grupul fata, pe cand, Easy Select, are MRL-uri manuale sau automate. Blocant pe puntea spate au ambele modele de cutii. 1 Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.ioan Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Re: incepator 4x4 si super select este disponibil pe l200 generatia a IIIA? sau numai de la a IVA in sus? In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Re: incepator 4x4 Da, este, iar pe generatia 4, exista deja Super Select II.:wink: Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.ioan Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Re: incepator 4x4 bun asa. din ce am citit pe net am inteles ca masinile care au Super Select, in modul 4H sunt cam 4x4 full time\permanent. ma insel sau nu? cum ca in 4H se imparte puterea inegal fata\spate si ca prin intermediul unei vasco cuple raportul se poate schimba. de asemenea am citit ca se poate folosi fara nici o problema pe suprafete uscate. http://www.offroadaussie.com/2013/06/mitsubishi-super-select-4wd/ ma documentez caci mi ar place pe viitor o masina 4x4 cu reductor\4x4 full time si ceva mai practica decat actuala Vitara, de ex. L200 generatia 3. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Re: incepator 4x4 Da, 4x4 superselect pe prima treapta poate fi folosita ca un 4x4 fulltime fara probleme. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts