aztec Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Re: Zburatori? scuza ca ma bag, dar poate intereseaza pe cineva cu varsta necesara Aeroclubul României lansează cursurile gratuite de zbor, planorism şi paraşutism 15 ianuarie 2009 13:39 Cei pasionaţi de zbor au acces acum mult mai uşor la cursurile de pilotaj, planorism sau paraşutism. Aeroclubul României lansează cursuri gratuite, însă numai pentru tinerii cu vârste între 16 şi 22 de ani. Cei ce nu intră în categorie vor trebui în continuare să plătească cei 7000 de euro, cât costă instruirea de zbor sau paraşutism. Oferta pentru tineri este valabilă până la 30 ianuarie, tinerii fiind aşteptaţi să se înscrie la Aeroclubul României. Tinerii vor opta pentru una dintre discipline, completând o fişă de înscriere, o cerere de legitimare şi obţin o fişă medicală standard pentru verificarea capacităţilor fizice şi psihice. Preţul acestei vizite medicale este sub 100 de lei, la care se adaugă taxa de legitimare la aeroclub, care este echivalentul la cursul zilei a 10 euro, scrie Cotidianul. După acceptare urmează două luni de teorie, pentru ca cei mai buni să zboare gratis timp de şase luni. "Cursurile teoretice vor începe pe 1 februarie şi se întind pe durata a două luni şi jumătate în care toţi cursanţii vor face pregătire fizică şi cursuri teoretice. La finalul cursurilor, aceştia vor susţine un examen scris, iar în funcţie de notele obţinute, cei ce vor ocupa locurile alocate de la bugetul de stat (15-20 de locuri) vor parcurge şi pregătirea de zbor, care va dura din luna aprilie până în septembrie", a declarat Constantin Voicu, directorul general al Aeroclubului României. În continuare, cei care vor trece şi de examenul din toamnă pentru obţinerea unui brevet de avion vor putea zbura gratuit în continuare. După circa patru ani de experienţă şi toate etapele parcurse, tinerii vor putea deveni instructori. Antena3.ro si articolul la sursa http://www.cotidianul.ro/tinerii_pot_fa ... 70128.html ... undeva, candva, altundeva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdanstanescu Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Re: Zburatori? de cazut se cade e adevarat de obicei cad cei care "fac figuri" sau se cred artisti, sau nu invata de prieteni nu de la un profesionist sau macar un parapantist cu adevarat experimentat. Mie mi-a spus antrenorul meu o vb foarte adevarat la primul zbor.. M-a intrebat daca mie frica, am raspuns ca da. Iar el a spus ca daca nu mi este frica inseama ca sunt inconstient si este primul pas catre a gresi. Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fender Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Re: Zburatori? Lasam figurantii si "artistii" deoparte. Astia in orice domeniu o "fura". Accidentele care m-au intors pe mine din drum nu se puteau prevedea sau a fost vorba de ghinion curat care se putea intampla oricui. Tot timpul cat am zburat citeam tot ce gaseam in materie de incidente de zbor de prin toata lumea asa ca nu eram chiar usor de "speriat". Primul meu zbor a fost la sf. lui 98, in 2000 am luat licenta si mi-am cumparat aripa nou-nouta si in 2002 eram pe punctul de plecare in Austria la o scoala numai pt. incidente de zbor. Aproape intotdeauna se gasesc explicatii, mai mult sau mai putin corecte/reale, si intotdeauna inveti cate ceva si incerci sa ai grija sa nu repeti aceeasi prostie. De multe ori eu am stat toata ziua "in c*r" (ca sa-l citez pe profesorul tau pe care-l cunosc foarte bine), adica n-am zburat, iar altii, mai "viteji", s-au trezit in situatii critice in aer sau chiar la sol. Ei bine s-au intamplat 2-3 evenimente consecutive care m-au intors pe dos, poate si prin prisma faptului ca ii cunoscusem destul de bine pe respectivii si stiam ca nu-s nici figuranti si nici "artisti". Aici gasiti info despre incidentul de la Poiana Brasov: http://ultrausor.ro/Default.aspx?g=posts&t=42 Din relatare reies greselile pe care le-a facut. Sa-i fie tarana usoara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plummer Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Re: Zburatori? Nu pot sa ma incadrez la "zburatori" dar imi plac inaltimile nemaipomenit de mult ham incomod.jpg[/attachment:21kfufc3] me.jpg[/attachment:21kfufc3] jump.jpg[/attachment:21kfufc3] black talpi .jpg[/attachment:21kfufc3] Imi pare rau ca nu am poze de la fiecare saritura pe care am facut`o .. Si toate astea tinand cont de faptul ca am avut frica teribila de inaltime de cand ma stiu...insa atunci cand urc in nacela ma simt cel mai liber om de pe pamant, si cu cat e inaltimea mai mare si vad pasarile zburand sub mine am un sentiment pe care doar voi il puteti intelege ... frica + adrenalina => pure freedom ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
plummer Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Re: Zburatori? De aici ramane sa fac un salt vidraru 166m.jpg[/attachment:ce9jxjd5] 3 ... 2.... 1.... JUMP !!! ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fofiu Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Re: Zburatori? ca tot vine vorba de zbor era sa ma omoare un zburator cu parapanta eram la un chiosc (rulota) in Apuseni cand deoadata striga cineva '' feriti" ma intorc repede si fug inainte sa fiu lovit respectivu cu parapanta s-a izbit de rulota da' din fericire nu a patit nimik atat ca a spart ceva cuptoare din rulota si a lasat o urma buna (de pe bocanci) pe ea Suzuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipoveanu Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Re: Zburatori? ma bucur ca exista si oameni normali printre noi ..... :bravo cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alpinism Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Re: Zburatori? Si la P. Neamt mai zburam, dar ne-am dat si pe motopara...dar tot zborul liber ramane prima dragoste... poze puteti vedea aici: http://picasaweb.google.ro/alpinism2008 ... uVeterani# http://picasaweb.google.ro/alpinism2008 ... MCiuc2009# http://picasaweb.google.ro/alpinism2008 ... PozeVechi# cat si altele... Sucese depline Ricanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lichter Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Re: Zburatori? Eu incerc sa le imbin. Iaca un examplu. Citeva ore pe drum, cam 2 ore cu aripa (10 minute in aer), 6 ore in namol, citeva ore pina acasa. Deci paramotoffroadrumetie. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRv1 Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Re: Zburatori? Salutare baieti, ma bag si eu un pic. :h5 N-am fost de prea multe ori dar imi place la nebunie..atasez si vreo 2 foto cu "mobra" care m-am plimbat. Pt PARAPANTISTI...daca sunteti prin zona Sucevei este un loc foarte bun la Prisaca Dornei, Vama cu cativa km inainte de Campulung Moldovenesc. De multe ori stau la pensiune si ii vad cum se plimba cate 3-4, ultima oara cand i-am vazut din pacate s-a intamplat ceva urat: unul din ei s-a dus mai departe, a pierdut vantul..nu pot sa-mi dau seama si a cazut. Spre "norocul " lui a aterizat intr-un brad mare ca erau destui si acolo si-a rupt 1-2 coaste nu stiu exact. Tot el a sunat la smurd si am vazut elicopterul ca a venit, eu eram la distanta considerabila si nu mai avea rost sa incerc sa ajung la el cu masina, panta mare..ocolit mult..etc si cu ei ajunsi. .S-a mers pe jos :h5 Domnul era medic in Iasi am inteles si odata vazut elicopterul a incercat sa se coboare el dar nu stiu ce a facut ca atunci cand si-a dat drumul la ham a picat si si-a fracturat bazinul, picior rupt...nah...nu stiu ce i-a fost in cap. Banuiesc ca l-a lasat ca atucni cand ai coastele rupte..nu prea mai ai tu putere.. Oricum , l-au luat in elicopter si dusi au fost..am inteles ca a fost bine dar nu prea i-am mai vazut si am inteles ca e unul din cele mai bune locuri din zona.. Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts