Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vopsirea autovehiculului in culori mate

BigDude

Postări Recomandate

Stiti cumva daca exista vreo reglementare referitoare la culorile permise pentru autovehicule? Mai exact este vorba de culori (nuante) mate. De exemplu, am auzit ca nu este permisa vopsirea in culoare verde mat (pentru ca s-ar asemana cu culorile militare)..

Tind totusi sa cred ca sunt aberatii, dar n-as vrea s-o patesc.. Deasemenea, culoarea hodoroagei e pur si simplu "negru" trecuta in talon.. nu negru mat sau lucios. Intrebarea o fac pentru ca evident, vreau sa incep tinichigeria si la final sa o vopsesc negru mat..

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator koala

Re: Vopsirea autovehiculului in culori mate

Ursu are Puch-ul ala verde-kaki mat si nu se mai ia nimeni de el ... asa ca vopseste-ti masina linistit in culoarea aia mata pe care o vrei, nu are nimeni ce sa-ti zica ...

Link spre comentariu

Eu am vazut pe viu un BMW (inscris) vopsit negru mat. Dar mat de tot, cum sunt avioanele stealth. Arata intr-un mare fel!!

Am gasit acest link. Nu stiu daca e aceasi masina...

http://www.feeder.ro/2008/06/29/masini- ... negru-mat/

Link spre comentariu

Sunt masini in trafic mate, am vazut si eu vreo cateva, unele arata foarte bine, altele arata kitsck si prost... Oriucm legea nu prevede nici o restrictie in acest caz... atat doar culoarea sa fie trecuta in talon...

Link spre comentariu

Din cate stiu.. sunt destul de pretentioase la ingrijire si mai ales cere o calitate buna a vopselei.

cauta flat black sau satin black.. sunt 2 "culori" diferite

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri.

Stiu ca arate intr-un mare fel, d-aia intreb.. si am vazut acum cateva zile si un Merţan G Klass, cu ARB, snorkel, troliu, & tot tacâmul pe Victoriei. Mi-a confirmat ca negru mat e chiar super.

Cât despre partea cu întreţinerea, aş tinde să te contrazic, pentru că una e polishu' glossy zgariat la prima ieşire, şi alta e matul care ţine la tăvăleală de gen..

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

Nu vad de ce ar fi probleme cu RAR-ul. In documentele masinii este inscrisa culoarea si atat. Nu este specificat nicaieri daca este mata sau lucioasa si nici nuanta.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

tot la negru mat ma bate si pe mine gandul de ceva vreme...si dupa ce am vazut aici m-am convins ca asta e "culoarea" pe care o vreau.. :banana :h5 , cat despre restrictii nu am auzit...

Link spre comentariu

ce ma oftic ca mi-ai suflat ideea :P

glumes, logic.

iti urez bafta multa :) si eu vreau sa o fac mat. da mai am pana acolo...

parerile sunt impartite, si eu am auzit ba ca vopseaua mata e mai pretentioasa, zgariata arata nasol etc etc etc.

ba ca tine bine la tavaleala, arata mai bine cu noroi pe ea etc...

oricum abia astept sa o vad pe a ta cum iese :bravo

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Vizitator koala

Cred ca ar trebui sa luati in considerare si "textura" vopselei ... ca parere personala, cred ca ar da bine o vopsea "granulata", cam cum era pe vremuri "terosonarea" Daciilor pe dedesubt ... stiti ce vreau sa zic, vopseaua aia mata "cu broboane in relief", pe care nu se vad petele si pe care nu se observa zgarieturile ...

Link spre comentariu

Vopseaua de care zice Koala se numeste structura sau cel putin asa ai spun vopsitorii,eu am folosit-o pentru vopsirea barilor la Allroad,arata superb si am aflat ca se poate vopsii si metal.Borboanele respective au granulatii diferite.

L 200

BMW F650 GS Dakar

Link spre comentariu

Din cite stiu eu, in germania s-a renuntat inclusiv la mentiunea de metalizat. Mi-am adus o masina care este verde metalizat vizibil de la o posta, insa in actele germane scria grun (cu punctuletele de rigoare deasupra lui u) si atit. Culmea, si Rar-ul nostru a vazut-o si el verde si atit. I-a intrat la nenea musca prin ochi pina in creierul mic, cind s-a uitat la clasa de poluare. Acolo nu a mai fost de acord cu neamtul http://carunderconstruction.googlepages.com/motz.gif

Dedicatie pentru RAR http://carunderconstruction.googlepages.com/arschlecken.gif

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

apropo' de culori mate, in anii de dinainte de dinainte am suportat una bucata furtuna de nisip puternica intr-o tara pe care nu are rost sa o mentionam. Urmarea a fost ca peste 2oua zile am obtinut: una bucata ARO 243 (benzina), una bucata dacia 1310 break (comandamant) si una bucata salvare TV foarte bine matuite in general, si pe partea cu vantul, foarte bine SABLATE. In timp ce ne scarpinam noi in crestetul capului (ca oltenii) si nu stiam cum sa scoatem masinile la un factor comun, a aparut (dintr-o cladire) o grupa de militari englezi (usor beti) care ne-au promis sprijin: niste cutii de 4 l cu o vopsea cauciucata, atunci cand s-a uscat s-a facut in relief, si moale cand apasai pe ea cu degetul. Cam ca si vopseaua de pe tricouri, aia in relief. Acea vopsea am dat-o in scarba cu pistolul cu un compresor de pe DAC 444, dupa o usoara degresare cu benzina, si a tinut la toate furtunile de nisip ulterioare. de prisos sa va spun ca era kaki mat cu nunata spre bej.

LA MULTI ANI
Link spre comentariu

Hmm, vopsirea mata, .......la mare moda acum. Toata lumea o incearca si putzini reusesc sa o scoata cum trebuie. De ce?

-In primul rand furnizorii de vopsele nu au in oferta decat pasta mata ce se baga in lac, imprimandu-i acestuia o tenta mata. Aceasta solutie nu a fost dedicata vopsirii integrale, ci pt vopsirea mata a spoilerelor, pt autoturismele ce acum cativa ani era la mare moda sa aibe bandourile si spoilerele mate. Se schimba situatia cand e vb de vopsitea integrala a unei masini.

-In al doilea rand ..........mana vopsitorului , este extrem de impotranta. Daca suprapune straturile in anumite zone ...... acelea raman lucioase ........ deci rateu ! Vei avea o masina mata cu pete lucioase.

-Depinde de tehnologia de aplicare daca ai un mat grunjos sau un mat laptos ..... sau un mat cu tenta lucioasa

1754192645_Pathfindermatresize1.jpg.475081ac6776d3ac676930ac64fddc4a.jpg

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

da oare de ce nu intra miron in discutie, pt ca daca e cineva care sa se priceapa la vopsele.... cine altul decat el (Fluidix)

hai miron, spunenen cum si ce

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Masina mea ii neagra si vreau sa ii fac cateva accesorii negru mat si anume BULL-BARUL SI ROLL-BARUL. Intrebarea este daca stie cineva un producator sau un vanzator de vopsele mate pt metal. Sa incerc la STANDOX ?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator wolff

Eu am vazut pe viu un BMW (inscris) vopsit negru mat. Dar mat de tot, cum sunt avioanele stealth. Arata intr-un mare fel!!

Masina apartine domnului Dragos Cristescu, are motor de M5, suspensia de rigoare....etc. Ideea este ca aceasta nu este o vopse pe care sa o cereti de la magazin. Este un primer mai mult decat o vopsea si se foloseste la vopsirea avioanelor. Este f rezistenta iar singurul dezavanta este ca mai scriu copii cu creta pe ea din cand in cand :grin: . In rest.....daca se zgarie.....traiasca spray-ul negru mat pt retusuri. Stiu masina destul de bine, am lucrat la ea nitelush, si credeti-ma ca tine f bine vopseaua.

Link spre comentariu

Masina apartine domnului Dragos Cristescu, are motor de M5, suspensia de rigoare....etc. Ideea este ca aceasta nu este o vopse pe care sa o cereti de la magazin. Este un primer mai mult decat o vopsea si se foloseste la vopsirea avioanelor. Este f rezistenta iar singurul dezavanta este ca mai scriu copii cu creta pe ea din cand in cand :grin: . In rest.....daca se zgarie.....traiasca spray-ul negru mat pt retusuri. Stiu masina destul de bine, am lucrat la ea nitelush, si credeti-ma ca tine f bine vopseaua.

Unde gasim si noi vopseaua aia?

Link spre comentariu

Vizitator wolff

Pai si eu o cam caut de ceva vreme numai ca e destul de greu de "produs". Intre timp am gasit o metoda buna cu un autocolant de f buna calitate cu model "carbon". Testat ,e f rezistent, pe un Logan care a avut un accident destul de puternic si caruia i-a protejat f bine vopseaua de dedesubt. Evident tabla s-a indoit, dar ce nu se indoaie la Logan? Ca solutie temorara e buna desi e destul de scumpa. Cand gasesc vopsea va anunt. Trebuie cam 6-7 kg per masina.

Link spre comentariu

problema cu autocolantul este ca in max 2 ani se scorojeste cumplit, cel negru ...... poate chiar mai repede. Iar cand vrei sa-l dai jos o sa constati ca trebuie sa revopsesti masina!

Atasez cateva poze cu masina proaspat vopsita a unui coleg forumist! ........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare