Deceneus Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 (edited) Salut! Astazi se fac doua luni de cand am confirmat comanda pentru noul L200 si mai am de asteptat inca una. Pe scurt: MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Optionale: roll-bar "Warrior", cuva bena peste margine, set covorase cauciuc, pachet legislativ, set antifurt roti, senzori parcare spate. Culoare: Impulse Blue Metallic Planurile pentru masina asta: masina de zi cu zi pe timp de iarna si doua expeditii de min 5000 km pe an. Cum inca mai am 30 zile pana la livrare, m-am gandit sa va cer sfatul referitor la ce alte optiuni sunt importante pentru a le pune acum pe masina. Eu inca ma gandesc la carligul de remorcare, dar pretul mi s-a parut prea mare in reprezentanta. Ce parere aveti? Edited October 22, 2015 by Deceneus Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 Doua expeditii asa lungi , pentru un amator , reprezinta o tinta indrazneaza . iti doresc sa o atingi . Eu as fi ales un hardtop metalic daca masina era prevazuta pentru expeditii . Roll-barul este cam inutil in asemenea situatii , pentru ca o expeditie presupune multe materiale de carat si asta se traduce in nevoie de spatiu inchis , sa nu iti ploua toate acareturile. In functie de specificul expeditiilor iti alegi anvelopele. Anvelopele de strada cu care vin echipate pickup-urile sunt strict pentru sosele. Cum iesi in afara lor isi arata limitele. Asa ca ar fi poate rost de niste AT-uri mai polivalente , gen BFG sau Goodyear Wrangler AT/SA ( mai sunt dar eu pe astea le cunosc din exploatare si sunt multumit - cu un plus pentru Goodyear - sa vezi ce-mi sar in cap colegii cu BFG :ha: ) . Dupa aceea , vezi tu ce pui dar sa nu dai banii pe bull-baruri ca-s cam inutile , sa pui troliu doar daca ai nevoie ( in mod normal nu ai ) , niste accesori ide recuperare ( ocheti , sufe - scripeti si alte alea doar daca faci off-road mai serios ) , mai un GPS bun , o statie CB , niste PRM-uri , si mai vezi tu . Felicitari pentru achizitie si te asteptam cu poze si impresii . Cred ca este primul L200 de pe forum modelul nou . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deceneus Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 (edited) Re: noul L200 Multumesc! Initial am vrut, pentru bena, o cuva si capac din aluminiu. Dar, am fost sfatuit sa iau cuva din aluminiu doar daca vreau sa car materiale de constructii. Argumentul a fost ca ar avea o frecventa de vibratie diferita de cea a masinii si nu va fi confortabila atunci cand voi merge cu bena goala. Am stat si am gandit un pic lucrurile si am ajuns la concluzia ca, defapt, nu am nevoie de un hardtop. Sunt fara copii si putinele bagaje care trebuiesc protejate de ploaie pot sa stea bine mersi pe locurile din spate. Desigur, lucrurile astea se pot schimba si ulterior. Voi adauga aftermarket un scut pentru motor/transmisie si un carlig de remorcare. Cele din reprezentanta erau la preturi nerealiste. Da, anvelopele sunt pe lista, si trebuie sa vad daca trebuiesc inlocuite foile de pe spate. Am facut un testdrive cu ea si m-a impresionat. Hilux-ul mi s-a parut putin mai solid, dar, la acelasi pret, L200 vine cu multe puncte in plus la confort si o transmisie mai buna. Edited October 22, 2015 by Deceneus Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power si eu am vazut masina , are un aspect mai de plastic , asta cu ultimul feislift. Cum de ai mers pe varianta unei masini noi? Cam la ce gen de expeditii te-ai gandit? Numarul de km mi se pare interesant. Stiu ca este offtopic dar m-ai facut f curios acum. Sa ai noroc la ea. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power L200 are ( in unele configuratii , sper ca si in cea aleasa de tine ) Super Select , ceea ce reprezinta un mare ajutor pe carosabil mixt. Se comporta ca un SUV cu tractiune integrala permanenta si acest lucru nu este de lepadat . Hiluxul nu are asa ceva in nici o configuratie. Sa stii ca la pickupuri , mersul cu bena descoperita este echivalent cu un consum marit cu cel putin 0.5 litri la suta. Oblonul din spate actioneaza ca o frana in permanenta . Si zgomotul este diferit . Fa un test pe acelasi drum cu bena normala si cu ea acoperita si ai sa simti pe viu . Bena deschisa este utila doar daca cari lucruri mari in ea sau chestii care nu trebuie sa fie protejate . In rest , hardtopul face toti banii . Atentia la carligul de remorcare . Iti taie mai mult de jumatate din unghiul de degajare. Daca nu intentionezi sa tractezi frecvent o remorca este nu doar inutil dar si total nepotrivit . Eu chiar ma gandesc sa il dau jos pentru ca spatiul din bena ma scuteste de remorca si de cate ori trec un paraias sau abordez un mal mai serios , ar cu el prin pamant ( noroc ca este solid ) . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusradovici Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Optiunea nr1 Blocant Spate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deceneus Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power si eu am vazut masina , are un aspect mai de plastic , asta cu ultimul feislift. Cum de ai mers pe varianta unei masini noi? Cam la ce gen de expeditii te-ai gandit? Numarul de km mi se pare interesant. Stiu ca este offtopic dar m-ai facut f curios acum. Sa ai noroc la ea. Este o noua generatie, nu un facelift: motor nou, cutie noua, 70mm mai lunga, 15mm mai lata :) Decizia pentru o masina noua a fost simpla. In general, un pickup nu este o masina de familie, ci o masina exploatata in conditii grele. Chiar si in Germania, ea e o masina de drumuri forestiere, santiere, exploatari petroliere. Am auzit de multe cazuri cu pickup-uri SH care au inceput sa aiba probleme imediat ce au fost cumparate. Acum, masina mea de zi cu zi este un Porsche Cayman. Din motive lesne de inteles, in Romania o pot folosi doar 6 luni pe an si nu peste tot (zapada, gropi, santuri, etc). Aveam nevoie de o a doua masina pentru iarna si drumuri grele, dar fara compromisuri de confort. Modelul pe care l-am ales eu are 181 CP, piele, navigatie, multimedia, xenon... Referitor la expeditiile pe care le am in minte, prima planificata este una pe drumuri bune, dar cu mult echipament: Apoi: Mongolia, Siberia, un contur al Marii Negre (daca se linisteste situatia din Ucraina), poate zone din Africa. Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deceneus Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 (edited) Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power L200 are ( in unele configuratii , sper ca si in cea aleasa de tine ) Super Select , ceea ce reprezinta un mare ajutor pe carosabil mixt. Se comporta ca un SUV cu tractiune integrala permanenta si acest lucru nu este de lepadat . Hiluxul nu are asa ceva in nici o configuratie. Sa stii ca la pickupuri , mersul cu bena descoperita este echivalent cu un consum marit cu cel putin 0.5 litri la suta. Oblonul din spate actioneaza ca o frana in permanenta . Si zgomotul este diferit . Fa un test pe acelasi drum cu bena normala si cu ea acoperita si ai sa simti pe viu . Bena deschisa este utila doar daca cari lucruri mari in ea sau chestii care nu trebuie sa fie protejate . In rest , hardtopul face toti banii . Atentia la carligul de remorcare . Iti taie mai mult de jumatate din unghiul de degajare. Daca nu intentionezi sa tractezi frecvent o remorca este nu doar inutil dar si total nepotrivit . Eu chiar ma gandesc sa il dau jos pentru ca spatiul din bena ma scuteste de remorca si de cate ori trec un paraias sau abordez un mal mai serios , ar cu el prin pamant ( noroc ca este solid ) . Versiunea mea este cu SUPER SELECT 4WD-II si am observat ca schimbarea intre moduri nu se mai face cu a doua maneta, ci electronic. Mai mult nu as putea sa spun acum despre diferente. Despre carlig, ce sa spun... la reprezentanta mi-au spus ca trebuie inlocuita complet bara din spate cu una mai solida care are montat carligul in ea. Costa o gramada, si cu noua bara, nu se mai deschidea complet capacul benei. O porcarie! Edited October 22, 2015 by Deceneus Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Sa o stapanesti sanatos! Este o masina superba, din informatiile producatorului este clar o evolutie fata de modelele anterioare, cu o latura "domestica" ceva mai accentuata dar pastrand valentele de pick-up. Sper ca Mitsubishi sa confirme din nou calitatea si performantele cu care ne-a obisnuit. Abia astept sa ne prezinti masina in detaliu, si mai ales, sa ne zici si despre comportamentul ei, fiabilitate etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea1973 Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Felicitari pentru alegere! Am și eu una de doi ani și de asemenea mă gândesc la acele două expediții de care ai pomenit dar iau în calcul și o rulotă pentru Europa și un cort safari pentru Mongolia DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power http://forum.club4x4.ro/showthread.php?83053-L200-2007 Astia sunt pasii pe care eu i-am facut si i-as repeta, mai putin modificarile care pot sa afecteze garantia. :h5 Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deceneus Posted November 26, 2015 Author Share Posted November 26, 2015 (edited) Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power OK, let the adventure begin! [ATTACH=CONFIG]253387[/ATTACH] Incep cu partile urate, ca sa terminam cu ele si sa ne concentram pe lucrurile pozitive. Masina a fost cumparata prin Tiriac Auto. Departamentul de vanzari a fost super ok, si vi-l recomand cu placere pe Tiberiu Serban. Dar cei din service au facut o treaba foarte proasta si mi-au lasat un gust amar. Cand am cumparat masina, am selectat niste extra optiuni. Ca la orice masina noua, ma asteptam ca acestea sa fie montate in fabrica, nu in reprezentanta. Nici partea a doua nu ar fi fost o problema daca procesul ar fi fost transparent pentru mine, ca proaspat proprietar. DAR: - pe masina au fost montati senzori de parcare after market, care nu sunt integrati in sistemul multimedia al masinii, ci au un display de proasta calitate lipit deasupra oglinzii, conectat cu un fir care atarna din plafon. - senzorii sunt montati intr-un unghi din care vad pamantul si am o gramada de alarme false ce indica obstacole la 0.5 metri, din senin. Mai mult, ei nu au aceasi culoare ca bara si arata fix after market. - roll-bar inca nu am, desi masina a fost comandata acum 3 luni. Urmeaza sa vina la o data ulterioara, data care nu mi-a fost comunicata. - cand au montat cuva din plastic, au reusit sa zgarie marginea benei pe aproape toata lungimea ei. Zgarieturi fine, care insa se vad daca esti foarte atent. Pe cabina, in spate, la montarea cuvei din plastic, au reusit sa infiga o surubelnita in vopsea. Lucrurile astea se intampla cu o masina full options si ma voi intoarce cu ea in service. Altfel, masina este minunata. Mare, puternica, confortabila, foarte usor de condus... Pozitia de condus este foarte intersanta, favorizata de dimensiunile mari ale masinii. Motorul este bun, n-am avut niciodata senzatia ca nu am suficienta putere. Cutia automata se comporta si ea bine. Este o cutie in 5 trepte si era singurul lucru la care eram sceptic, dar sunt multumit cu ce am vazut dupa primii 400 km. Interiorul este prietenos: scaunele din piele sunt confortabile, navigatia foarte intuitiva, sistemul audio de buna calitate, conexiune bluetooth si USB, display multimedia bun, clima automata dual-zone, scaune incalzite, camera pentru marsalier. Nu-i lipseste nimic, dar daca esti obsedat de detalii sunt multe lucruri mici care te enerveaza: mici zone in care pielea nu este intinsa bine, butoane nu sunt integrate in design-ul interiorului, mici detalii care lasa senzatia de ieftin. Am urcat-o putin la munte, si mi-a lasat o impresie foarte buna. Este minunata! :) Edited November 26, 2015 by Deceneus Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Felicitari pentru achizitie , norocosule . Este o masina frumoasa si iti urez sa te poarte fara probleme pe unde vrei tu sa ajungi . Am o intrebare stict legat de modelul tau. Stiu ca la varianta precedenta erau doua lungimi de bena . Bena scurta ( ma refer la Double Cab ) era cam prea scurta , iar varianta " plus " era un pic cam lunga si arata ca o coada . Din ce se vede in fotografiile tale se pare ca au reusit sa faca o coada proportionala cu restul masinii , adica nici lunga , nici scurta. Intrebarea : exista si la noul L200 doua variante de bena sau au reusot sa gaseasca lungimea standard potrivita ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deceneus Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Multumesc frumos! Ca dimensiuni, exista mici diferente intre GLS si GLX, dar tot ce se aduce in Europa este GLS. Lungimile sunt identice, diferenta este ca GLS-ul este cu 3 cm mai lata. Bena pentru noul L200 are 1520mm lungime. Felicitari pentru achizitie , norocosule . Este o masina frumoasa si iti urez sa te poarte fara probleme pe unde vrei tu sa ajungi . Am o intrebare stict legat de modelul tau. Stiu ca la varianta precedenta erau doua lungimi de bena . Bena scurta ( ma refer la Double Cab ) era cam prea scurta , iar varianta " plus " era un pic cam lunga si arata ca o coada . Din ce se vede in fotografiile tale se pare ca au reusit sa faca o coada proportionala cu restul masinii , adica nici lunga , nici scurta. Intrebarea : exista si la noul L200 doua variante de bena sau au reusot sa gaseasca lungimea standard potrivita ? Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
clepa Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Multi km fara incidente.Din cate stiu GLS este o echipare mai buna decat GLX,sa inteleg ca au renuntat la luneta retractabila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deceneus Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Re: noul L200 - MY16 L200 Double Cab 2,4 DI-D Instyle A/T High Power Multumesc! Da, acum luneta este fixa. Multi km fara incidente.Din cate stiu GLS este o echipare mai buna decat GLX,sa inteleg ca au renuntat la luneta retractabila? Ford Mondeo (2002) Porsche Cayman (2015) Mitsubishi L200 (2015) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts