Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare fata KYB 334405

plummer

Postări Recomandate

In atentia tuturor posesorilor de Pinin ce vor sa-si schimbe amortizoarele fata cu modelul mai lung cu 25mm.

Am vorbit astazi cu Mike, directorul Spring Loaded din UK si intre altele l-am intrebat daca poate trimite colete catre Romania. Raspunsul a fost ca DA, dar cu un timp de asteptare de 6!!! luni :ha: Bineinteles ca mi-a cazut fata si l-am intrebat daca nu cumva e vreo gluma. Nu era, insa a revenit cu un telefon si mi-a zis ca se poate reduce timpul de livrare la 2-3 saptamani daca foloseste un alt curier, insa pretul unui amortizor ar creste cu £5. Pai de ce nu ai zis asa de la inceput "nenea" Mike, ca doar £5 nu e un capat de lume pentru nimeni, reducem 5 luni jumate de asteptare.

Asadar, cine este interesat, il poate contacta pe Mike la telefon (sau mai degraba pe e-mail) si sa stabileasca toate detaliile de plata si livrare.

Contact pe pagina de prezentare.

PS: NU IMI ASUM NICI O RESPONSABILITATE PENTRU CEEA CE DECIDE FIECARE SI EVENTUALE NEINTELEGERI. NU AM VREO AFACERE CU EL, V-AM COMUNICAT CEEA CE AM DISCUTAT. AM FOST FOARTE MULTUMIT DE SERVICIUL PRESTAT SI MAI MULT, MI-A ADUS PE BANII LUI UN AMORTIZOR PIERDUT PRIN GERMANIA.

SPOR LA INALTAT MASINILE!

pps: Daca se considera reclama (desi sunt singurii din UE unde le-am gasit), moderatorii pot modifica anuntul sau sterge, dupa caz. Multumesc!

372211280_kybAUSTRALIA.thumb.jpg.771ac739919b7dcf768869ed971c7124.jpg

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Amortizoare fata KYB 334405

Vestea este excelenta si cred ca toti posesorii de Pinin vor fi incantati. Vreau doar sa ma asigur ca part number este cel corect, intrucat la mine in topic ai scris ca pt Europa amortizoarele fata ar fi: KYB 334813.

Mai mentionez o data ce mi-a zis Nick de la euro4x4parts, ca KYB 334405 ei le-au retras pentru ca au avut ceva probleme, nu a zis exact ce anumel si daca era doar un lot afectat, sau toate.

Varianta de adus modelul din Australia pica, nici macar vanzatorii de pe ebay.com.au nu vor sa trimita in Europa.

:jp1
Link spre comentariu

le-ai montat?

sunt ok?

vreau si eu sa comand 2 bucati

pe spate ce ai ales?

au si pt spate mai lungi?

Inca nu le-am montat. Vreau sa imi comand toata suspensia si montez totul odata. Pentru spate urmaresc pe cineva care inca testeaza pe un Pinin amortizoare mai inalte, pentru L200 si X-trail. Astept primul feedback si apoi decid daca merg pe clasic (Monroe 4x4 adventure - D7002) cu flanse sau cele putin mai inalte. Nu exista amortizoare mai inalte de la KYB pentru spate.

Va anunt ce voi alege. :h5

Editat de plummer

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Vestea este excelenta si cred ca toti posesorii de Pinin vor fi incantati. Vreau doar sa ma asigur ca part number este cel corect, intrucat la mine in topic ai scris ca pt Europa amortizoarele fata ar fi: KYB 334813.

Mai mentionez o data ce mi-a zis Nick de la euro4x4parts, ca KYB 334405 ei le-au retras pentru ca au avut ceva probleme, nu a zis exact ce anumel si daca era doar un lot afectat, sau toate.

Varianta de adus modelul din Australia pica, nici macar vanzatorii de pe ebay.com.au nu vor sa trimita in Europa.

Scuze Hyadum, nu am avut cum sa mai corectez in topicul tau, ca nu am mai avut optiunea aceea de EDIT.

Codul corect pentru cele inalte este KYB 334405 (modelul Australian) . In Europa este doar modelul scurt KYB 334813. Daca ai tu optiunea de editare, te rog sa modifici. Multam mult de atentionare :h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

astazi am comandat si eu 2 telescoapte pt fata (defapt un prieten din londra)

plummer te-ai decis ce pui pe spate?

pe fata ai comandat si arcuri sau raman cele de pe masina?

Link spre comentariu

Cu cat stau mai mult, cu atat gasesc mai multe optiuni de liftare. Pentru fata am 2 variante: arcuri noi originale sau modelul de la King Springs KMFS-900SP care ridica masina +30mm fata de arcurile originale.

Pe spate stau in cumpana intre amortizoare Monroe sau Gabriel Guardian (care sunt cu 5-8mm mai inalte), insa arcurile raman cu siguranta cele de Mazda Astina, ofera +40mm lift.

[video=youtube;vpaG-q-0aG0]

Vreau sa fac revizia de iarna si apoi cumpar incet-incet si restul. :old

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Pana la urma am dat si eu comanda de Monroe Adventure, sa vedem cum sunt. Nu imi fac mari sperante in legatura cu fiabilitatea, dar sunt ieftine si poate se simte diferenta in mers.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Plummer in ce stadiu mai esti cu masina?

Telescoapele gabriel de unde le poti achizitiona? Ceva coduri.

Hyadum de unde ai achizitionat telescoapele si la ce pret?

Editat de Kamena
Link spre comentariu

Eu cand caut ceva piese, fac o cerere de oferta pe pieseauto.ro Nu mai stau de mult sa pierd vremea cautand eu magazine, ma cauta ele pe mine :) Asa pot alege oferta cea mai buna, si crede-ma ca preturile si serviciile difera enorm. Le-am luat de la un magazin din Brancoveanu, 165 lei bucata, cu factura si garantie 1 an.

Link spre comentariu

Plummer in ce stadiu mai esti cu masina?

Telescoapele gabriel de unde le poti achizitiona? Ceva coduri.

Hyadum de unde ai achizitionat telescoapele si la ce pret?

Salutare, momentan masina este programata pentru M.O.T.. O sa aman lucrarile cred dupa Craciun, inca nu am gasit distantiere de 20-25mm. Inca astept si eu sa vad Pininul lucrat la colegii din Iasi, poate reusesc sa fac rost de distantiere fata/spate de la ei, in caz ca fac si separat.

Amortizoarele Gabriel au cod 81318.

:h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Colegii de la iasi au topic deschis?

Am reusit si eu sa iau telescoapele. Au venit a doua zi.

Probabil ca dupa comanda ta au avut pe stock.

Multumesc de raspunsuri

Inca nu au deschis topic separat, astept cu interes sa vad cum a iesit Pininul. Ma bucur ca ai reusit sa le iei fara probleme intr-un timp atat de scurt :1

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Inca nu au deschis topic separat, astept cu interes sa vad cum a iesit Pininul. Ma bucur ca ai reusit sa le iei fara probleme intr-un timp atat de scurt :1

ceva vesti de la colegii de la iasi?

saptamana viitoare as vrea sa ma apuc si eu de pinin

momentan am doar telescoapele fata mai lungi cu 2.5 cm

Link spre comentariu

Cer scuze de intarziere, Pininul este gata in proportie de 90%.

Ce a fost facut pe el pana acum:

- inaltare 5cm;

- 5 jante R16 ET - 30, J8

- 5 anvelope BFG MT 235 70 R16

- overfendere 10cm cauciuc

- bara metalica fata + troliu Ironman 9500, sufa metalica ( recomandat ar fi cu plasma, fanta nu este atat de grosolana, dar na, clientul nostru, stapanul nostru)

- bara metalica spate cu degajament pentru roata de rezerva

- roofrack custom made + suport de ledbar ( urmeaza sa fie sablat si vopsit)

- scut metalic tabla de 4mm.

Toate confectiile metalice au fost sablate, vopsite.

Urmeaza sa facem o sedinta foto la masina in stadiul actual.

PS: Stiu ca la un moment dat, a intrebat cineva daca se pot face flanse distantiere pe fata de 2cm. Am sa incerc sa raspund aici: Se pot face, doar ca o sa fie probleme de montaj, deoarece suruburile de prindere nu vor avea loc. De aceea, minim pentru montaj corect este 3cm. Tin sa precizez pentru suspensia fata, nu necesita amortizoare mai lungi, indiferent pt ce inaltare se alege.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Multumim pentru detalii. Cred ca s-au pus doar distantiere pentru stalpul amortizorului pe fata, daca nu s-a lungit suspensia, corect? In cazul asta, masina sta mai sus, dar cursa amortizorului este scurta, si trecerea peste obstacole este fix ca inainte. Distrantiere de 1cm exista? Eu am roti 225/75/R16 si imi freaca cand brachez maxim stanga/dreapta, dar doar cativa milimetrii pe partea dinspre motor a contra aripii. M-ar interesa sa le scot in afara minimum posibil, cat sa nu atinga deloc, fara sa iasa in afara sasiului si fara sa pun overfenders.

Inca o intrebare ar fi despre troliu: de ce se aleg trolii asa mari pentru masini usoare? Warn de exemplu recomanda 1.5x greutatea totala a masinii, la plin plus bagaje si persoane. La un Pinin asta inseamna maxim 2-2.1 tone. Un troliu de 6000 lbs este suficient, si cu cateva zeci de kg mai usor (cu plasma in loc de otel).

Editat de Hyadum
Link spre comentariu

Multumim pentru detalii. Cred ca s-au pus doar distantiere pentru stalpul amortizorului pe fata, daca nu s-a lungit suspensia, corect? In cazul asta, masina sta mai sus, dar cursa amortizorului este scurta, si trecerea peste obstacole este fix ca inainte. Distrantiere de 1cm exista? Eu am roti 225/75/R16 si imi freaca cand brachez maxim stanga/dreapta, dar doar cativa milimetrii pe partea dinspre motor a contra aripii. M-ar interesa sa le scot in afara minimum posibil, cat sa nu atinga deloc, fara sa iasa in afara sasiului si fara sa pun overfenders.

Inca o intrebare ar fi despre troliu: de ce se aleg trolii asa mari pentru masini usoare? Warn de exemplu recomanda 1.5x greutatea totala a masinii, la plin plus bagaje si persoane. La un Pinin asta inseamna maxim 2-2.1 tone. Un troliu de 6000 lbs este suficient, si cu cateva zeci de kg mai usor (cu plasma in loc de otel).

Salut,

Asa este, se face flansa de metal la flansa amortizorului, coborand intreg asamblu arc/amortizor.

Depinde de cursa amortizorlui. De exemplu la vitara, fara bara de torsiune pe fata, masina flexeaza mult mai mult, amortizorul permite sa coboare destul de mult bratul, astfel pastrand cat mai mult timp rotile pe sol. Poate ar fi si la Pinin o modalitate de a flexa mai mult.

Acum o intrebare pt voi: daca amortizoarele au o cursa cu 2.5cm mai mare, arcul are suficienta elasticitate ca sa impinga amortizorul pana la capat de cursa atunci cand flexeaza masina? Ca mai e si situatia in care arcul sa fie obosit, si sa nu impinga suficient roata pe sol. Doar din greutate si atractia gravitationala, nu intotdeauna inseamna aderenta la sol :wink:

Distatiere de 1cm nu cred ca exista, daca te referi la flanse la roti, care trebuie sa se prinda cu un alt set de piulite de roata. Minimul care se poate monta este 3cm, pentru a avea unde "ingropa" piulita in flansa. Daca vrei un minim de offset, si daca iti permit prezoanele, adica sa fie suficient de lungi, poti incerca sa faci distantiere din discuri de frana uzate de exemplu. Eu unu nu recomand acest mod de distantier, fiind un material casant in disc, poate crapa la strangere, in functie de cum arata profilul jantei pe interior (ce amprenta lasa pe disc in momentul in care strangi piulitele). Ai mai putea incerca din tamburi spate, care sunt mai grosi, la fel, prelucrat la strung. Dar asta doar daca iti permit prezoanele, sa fie suficient de lungi incat sa prinda piulita pe roata din nou. De asemenea o sa ai nevoie probabil de inel de centrare pentru janta, care iarasi inseamna costuri.

Referitor la troliu, noi i-am facut o oferta de trolii la ce avem noi acces, si la ce putem oferi garantie pentru produs, si clientul a ales. De multe ori intradevar nu ai nevoie de troliu atat de mare ca sa iesi dintr-o situatie dificila, dar bigger is always better? :grin: Iar referitor la plasma, i-am comunicat avantajul precum si utilitatea, si aspectul, dar nu am fost suficient de convingatori :oc

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Intrebare pt colegii de la iasi

Pe spate cum ati ridicat masina?

Raspuns pt hyadum

Pe ebay.co.uk am vazut flanse pt pinin dar nu stiu daca sunt de 1cm

Asteptam poze si cat mai multe detalii la inaltarea cu 5 cm

Link spre comentariu

Distrantiere de 1cm exista?

Cu prezoanele standard cred ca este putin cam mult 10mm.

La Samurai, noi folosim cu mult succes prezoane mai lungi cu 14mm decit cele standard, 52mm fata de 38mm, cind montam frane spate pe discuri.

Flanse distantiere de 5-7-8-10mm se gasesc taiate laser.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

.

PS: Stiu ca la un moment dat, a intrebat cineva daca se pot face flanse distantiere pe fata de 2cm. Am sa incerc sa raspund aici: Se pot face, doar ca o sa fie probleme de montaj, deoarece suruburile de prindere nu vor avea loc. De aceea, minim pentru montaj corect este 3cm. Tin sa precizez pentru suspensia fata, nu necesita amortizoare mai lungi, indiferent pt ce inaltare se alege.

Pe mine ma interesau cele de 20mm dar daca spuneti ca 30mm sunt minimul necesar, ma conformez.

Intrebare: Daca am noile amortizoare, cu 25 mm mai lungi, sa pun distantiere de 30 mm sa ajunga la 55mm lift sau distantierele de 50mm sunt cele ok?

Ma intereseaza ridicarea 50-55mm. Ce distantiere considerati ca sunt ok?

:h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Pai daca vrei sa o inalti doar 5 cm e ok distantiere de 30 mm ca mai castigi 2,5 cm cu lingimea amortizorului

Aceasi treaba o sa fac si eu

pastrezi arcurile pe fata? Sau le schimbi cu unele noi?

Sa vedem cum au inaltat colegii de la iasi spatele

Link spre comentariu

Pai daca vrei sa o inalti doar 5 cm e ok distantiere de 30 mm ca mai castigi 2,5 cm cu lingimea amortizorului

Aceasi treaba o sa fac si eu

pastrezi arcurile pe fata? Sau le schimbi cu unele noi?

Sa vedem cum au inaltat colegii de la iasi spatele

plummer pastrezi arcurile pe fata? Sau le schimbi cu unele noi?

pe spate ce te-ai hotarat sa faci?

Link spre comentariu

plummer pastrezi arcurile pe fata? Sau le schimbi cu unele noi?

pe spate ce te-ai hotarat sa faci?

Schimb cele de pe fata cu unele noi. Pe spate arcuri de mazda astina (+4 cm) si amortizoare gabriel (+1cm) -ref 81318

http://www.ebay.co.uk/itm/Gabriel-81318-Rear-Guardian-Shock-/350819584351

Se pare ca micile revizii ma indeparteaza de terminarea liftului. Saptamana viitoare vreau sa schimb uleiurile din motor, diferentiale, cutie viteze/transfer si din mecanismul de cuplare a punti fata (free wheel clutch - 120 ml).

Insa mai astept si pozele colegilor de la Iasi cu Pininul lucrat, poate mai vine vreo idee :grin:

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Telescoapele achizitionate din Uk au doar talerul sudat mai sus cu 2,5 cm fata de cel original

Ca lungime de sus pana jos sunt la fel. Dupa parerea mea ar trebui sa montez arcuri cu 2,5 cm mai scurte pt ca telescopul sa-si faca treaba ok

Intrebarea mea este:

Sa las arcurile cele originale care au 15 ani vechime (am masurat arcul si are 37 cm tot cat unul nou ) si probabil sunt mai lasate sau sa iau 2 noi ?????????????

In timp arcurile se lasa?

Se pot strica telescoapele daca arcurile nu sunt ok?

Am luat aceste telescoape pt a pune roti mai mari

Urmeaza sa inalt tot ansamblu arc telescop cu o flansa de 4-5 cm

Editat de Kamena
Link spre comentariu

Telescoapele achizitionate din Uk au doar talerul sudat mai sus cu 2,5 cm fata de cel original

Ca lungime de sus pana jos sunt la fel. Dupa parerea mea ar trebui sa montez arcuri cu 2,5 cm mai scurte pt ca telescopul sa-si faca treaba ok

Intrebarea mea este:

1. Sa las arcurile cele originale care au 15 ani vechime si sunt mai lasate sau sa iau 2 noi?

2. In timp arcurile se lasa?

3. Se pot strica telescoapele daca arcurile nu sunt ok?

Cu siguranta nu am aceleasi dimensiuni la a mortizoarele noi.

Uite diferenta: 24mm pana in buza talerului la cel vechi, 26,5mm la cel nou

20150826_184203.thumb.jpg.a273c36fb59c11de9965e366ade28344.jpg

[ATTACH=CONFIG]256487[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256488[/ATTACH]

1. Mai bine iei 2 noi si tai din spira... au alta fermitate fata de cele vechi.

2. Pai dupa o utilizare indelungata e normal sa se lase. La fel si telescoapele.

3. Cred ca vor fi afectate in timp. Neavand rigiditatea necesara, arcurile vechi vor impiedica amortizorul sa lucreze la valorile optime. Cred ca o parere autorizata din partea celor ce monteaza suspensii ar fi binevenita.

20151021_190410.thumb.jpg.260b55eec1a73c5dd231ed25f4b7f4a5.jpg

20151021_190454.thumb.jpg.054867b94fe6667794a4ffe8f6701fe3.jpg

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare