sierrafery Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Parerea mea e ca la masinile 4x4 chestia cu gume de iarna si vara e exagerata, niste BFG A/T-uri care se comporta excelent pe orice teren tin in jur de 50.000 km iarna + vara pana la o uzura decenta de la care unii mai stramtorati ar mai merge 10 - 15.000, eu unul nu le schimb intre vara si iarna, iau noi de iarna sau M+S si le schimb cand cred ca e necesar in 100.000 km facuti cu masina mea acum sunt la al doilea set si mai am de vreo 20.000 cu cele de acum.... cele de iarna sunt foarte bune vara doar ca se uzeaza mai tare fiind mai moi. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Range Rover Vogue 2005 Parerea mea e ca la masinile 4x4 chestia cu gume de iarna si vara e exagerata, niste BFG A/T-uri care se comporta excelent pe orice teren Total eronat, mai ales ca Nu toate masinile 4x4 sunt la fel, masina in discutie fiind inclinata mai mult catre suv decat catre off road. Din contra, A/T urile nu se comporta excelent pe orice tip de teren, ci se comporta prost spre acceptabil in orice situatie dar nu exceleaza in niciuna din ele. La modelul in discutie m am oprit de doua ori in sant si o data in extremis pe o coborare cu 3km/h intr o casa cu at uri, n au nici o legatura cu iarna, nici o legatura cu zapada, nici o legatura cu condusul. Singurele anvelope sunt cele dedicate care fac treaba, restul sunt povesti de marketing, comoditate, lipsa de bani si asa mai departe. Mai sunt discutii n aici pe forum legate de aspectul anvelope dedicate vs at. In alta ordine de idei provoc pe oricine cu at pe un rr vogue sa urce pe unde urc eu cu turism cu 4x4 si anvelope de iarna, niciodata... Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Range Rover Vogue 2005 Ce am spus eu era "PAREREA MEA" si am vorbit din proprie experienta deci nu poate fi "total eronat", sa ne comportam civilizat si respectuos daca se poate, eu personal cu BFG A/T am iesit din locuri cu noroi adanc mai bine decat cu MT-uri deoarece TC-ul a lucrat mai mult din cauza ca nu era aderenta asa de buna si se pare ca in unele cazuri TC e mai eficient decat aderenta mare fara TC, nu vad din profilul tau ce masina ai, aici e vorba de Land Rover de 2.5 tone care are un sistem de ABS/TC foarte complex si sensibil... daca ai patit ce ai patit cu un Jeep ca cel din poza nu se compara ca dimensiuni, masa si sistem ABS deci se comporta diferit... daca schimbam PARERI civilizat si respectus e bine daca vrem sa ne contrazicem agresiv si sa stricam topicul e nasol. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Range Rover Vogue 2005 Si la mine tot o parere personala este, si tot din experienta, total eronat este tot asa o parere personala Am scris in postul de mai sus: La modelul in discutie m am oprit de doua ori in sant si o data in extremis pe o coborare cu 3km/h intr o casa cu at uri, n au nici o legatura cu iarna, nici o legatura cu zapada, nici o legatura cu condusul. Am mai multe masini, acum vorbeam strict de rr vogue in discutie (singura diferenta ca al meu este 2003) cu aceleasi sisteme complexe care nesecondate de niste anvelope corespunzatoare nu poate fi condusa in siguranta in coditii de iarna adevarata, zapada. Pe sosea da, sa ti faci treaba cu ea da, dar sa o conduci frecvent pe zapada in deplina siguranta nu, nu mai vorbim de performante. ps: Din noroi cu siguranta ai iesit mai bine, eu trageam discutia cumva catre zapada, frig preponderent. Editat Noiembrie 10, 2015 de sierrafery sters comentariile inutile Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Range Rover Vogue 2005 ps: Din noroi cu siguranta ai iesit mai bine, eu trageam discutia cumva catre zapada, frig preponderent. Deci daca din noroi am iesit mai bine cu AT-uri decat cu MT-uri inseamna ca afirmatia " se comporta prost spre acceptabil in orice situatie dar nu exceleaza in niciuna din ele." e eronata deoarece au excelat in noroi iar acea parere a mea considerata total eronata se referea in general nu doar la iarna, eu personal dupa cum am spus folosesc doar AT-uri si nu am avut probleme nici in zapada, diferenta e ca eu conduc doar aceasi masina in ultimii de 8 ani si o cunosc cum se comporta in orice situatie, si inainte am avut un Patrol vechi 10 ani fara ABS tot cu gume AT si tot excelent s-a comportat pentru mine in orice situatie, deci 2 masini in 18 ani de experienta cu 4x4... daca te muti des de pe o masina pe alta o sa fie exact ca faza cu excelatul gumelor, nu o sa stii sa o conduci cum trebuie pe niciuna si apoi dai vina pe gume :grin: ... ai incercat in coborare pe zapada si cu alt fel de gume pe aceeasi masina? ...poate te opreai tot in extremis cu orice gume in conditiile alea... nimic nu e asa de simplu cum pare :old Editat Noiembrie 10, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Range Rover Vogue 2005 Nu abilitatile mele de sofer sunt de vina, sunt un sofer excelent :)) Cu asistenta la coborarare si gume de iarna mi se pare ca se simte cel mai bine. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Range Rover Vogue 2005 Salutari. Ii dau dreptate lui SierraFerry. In coborarea de la Cota 1400 din Sinaia am intalnit SUV-uri cu anvelope de iarna care alunecasera si se lipisera de parapet. Eu folosesc Cooper STT iarna si s-au descurat foarte bine pe aceeasi coborare. Multi nu folosesc frana de motor si treapta Low Range a reductorului (in cazul in care exista) cand situatia o impune, de aceea multi ajungand in situatia de a pierde controlul masinii. Editat Noiembrie 10, 2015 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Range Rover Vogue 2005 Ca tot s-a facut topicul harcea parcea si a devenit info pt gume... Eu sunt in asentimentul lui Flow.gumele dedicate sunt ceea ce trebuie.tot din experienta. cu Range 2010, cu ML 2004 ,cu BMW X5 2010, si cu propria rabla jeep si nissan.... AT este un compromis pentru soferii care-si cunosc masina.si pentru comoditate... vreti culmea comoditatii si un adevar crunt: Porsche 4x4 un fel de SUV an peste 2012....merge doua ierni si cele doua veri cu gume de IARNA, dupa care le schimba cu unele noi si cat mai performante....este mai ieftin si mai comod asa. altfel,demonstrat , numai montat-demontat-echilibrat-timp x4 ocazii fac ~800 lei fara spaga = 1 anvelopa,sa nu vorbim de inca un rand de jante + anvelope....si tipu-i milonar, nu se pune problema de bani,doar timp si comoditate .... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Sunt de acord ca s-a facut topicul omului varza si am mutat discutia aici ca e generalista, sunt de acord si cu faza de comoditate... aia cu doua ierni si veri cu gume de iarna depinde cati km a facut omul vara, poti sa faci 25.000km doar vara cu gume de iarna fara sa fie varza asta-i verificat, poate ca cineva care are 25 de ani vechime intr-o munca stresanta vrea sa fie comod :wink: , asta nu inseamna ca gumele AT nu's bune...oricum se cam amesteca treaba cu gumele ca se tot spune A/T si M/T etc, sa nu confundam All terrain cu All seansons totusi ... eu ce am spus (poate gresit) e ca am iesit din noroi(unde umblu des) mai bine cu BFG A/T decat cu Mud Terrain ... atunci de ce sa-mi pun gume "dedicate"... nu's expert in gume dar am impresia ca la BFG nici nu prea sunt de vara si iarna. Editat Noiembrie 10, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Pe vremea lui Ceausescu si pe la inceputul anilor '90 , nu stiam ca exista anvelope de iarna . Anvelopele noi de vara erau un vis pe care putini ni-l permiteam . Am mers cu gume de vara toate iernile si prin '90 nici nu se dadea zapada iar drumurile erau mult mai proaste. Totusi , aceia care isi permit , ar face bine sa isi cumpere anvelope de iarna ( iarna ) si de vara ( vara ) sau AT-uri , daca ataca si alte feluri de terenuri decat cele amenajate. AT-urile merg si iarna , dar riscurile cresc. M+S nu inseamna si de iarna si de vara , inseamna de vara care au un profil mai agresiv si nu se fac de rahat in 5 cm de zapada la munte , dar , daca dau de zapada la munte , pe timp de vara , este foarte probabil sa fie o temperatura aproapiata de " 0 " sau chiar pozitiva si in aceasta situatie cauciucul nu se face sticla. Iarna , la -30 grade , este jale mare cu AT-urile pe asfalt. Esti ca pe patine . Si eu tot din experienta vorbesc . Cat despre " inteligentii " care merg cu gume de iarna vara , am niste retineri . Vara , la nivelul solului , sunt si 80 de grade cu plus. La aceasta temperatura , anvelopa de iarna este ca o mucava . Nu numai ca se uzeaza rapid , dar la viteze mari ( pe care vara re prinzi cu SUV-uri de lux ) , nu mai ai nici frana si nici tinuta pe viraje rapide. Indiferent de scanteile de geniu ale unora , anvelopa dedicata nu poate fi batuta de nimic . Editat Noiembrie 10, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Uneori poate tine de comoditate. in cazul meu, desi am doua seturi de jante, am ales sa le echipez pe cele de 18 inch pe care le folosesc vara cu anvelope All Terrain si pe cele de 17 inch pe care le folosesc iarna cu anvelope Mud Terrain. Avand in vedere ca oricum am dat bani pe anvelope si pe al doilea set de jante, daca experienta personala imi spunea ca trebuie sa cumpar anvelope dedicate de iarna si de vara, o faceam. Am avut in primii ani de posesie a Land Roverului anvelope Goodyear all season pentru vara si anvelope Continental 4x4 WinterContact pentru iarna. Dat fiind faptul ca sunt o persoane care conduce prudent, am realizat ca indiferent ce tip de anvelopa ar echipa masina, preventia este totul. De aceea, cand am tocit cele doua seturi de anvelope, le-am achizitionat pe cele mentionate mai sus. Iarna cea mai grea am prins-o cu MT-urile si nu pot sa spun ca sunt sub cele de iarna, ca performanta. De asemenea, dat fiind faptul ca in conditii de drum cu zapada inghetata sau polei pastrez intotdeauna distanta de siguranta si nu bruschez masina la franare sau accelerare, iarasi nu pot sa spun ca simt vreo diferenta intre MT uri si Continentalurile care au echipat masina in primele ierni din viata ei. In schimb, am vazut ca exista in trafic multi soferi „Fitipalzi” sau „Barichelli” care ajung sa detalieze, ca niste cunoscatori adevarati ce sunt, diferenta dintre o anvelopa de iarna si una cu o compozitie de tip all season, cum sunt MT urile si AT urile. De obicei acesti „Fitipalzi” ajung sa o comita intrand cu masina in santuri sau picioare de pod. Editat Noiembrie 10, 2015 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Indiferent de scanteile de geniu ale unora ' date=' anvelopa dedicata nu poate fi batuta de nimic .[/quote'] Asta-i incontestabil... totusi hai sa vedem o "scanteie de geniu" si explica-ne ce inseamna "all seasons" pe gume facute de producatori cu reputatie mondiala si care cheltuie milioane pe testari si inginerie, in scanteia mea de geniu am condus cam 300.000 km doar cu gume all seasons fara sa am nici un accident si nici sa ies din curbe, fara a depasi 140km/h ce-i drept ca nu-mi place viteza... eu sunt inginer la baza si am incredere in dezvoltarea stiintifica si testari elaborate, unii sustin ca e doar marketing, opiniile difera, asta nu inseamna ca e cazul de bagatelizare Editat Noiembrie 10, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Pai hai sa iti explic :grin:. All season sunt niste gume facute pentru zone in care diferentele de temperatura de la iarna la vara sunt rezonabile. Astfel , iernile nu sunt foarte reci ( temperaturile negative sunt destul de omenesti , iar verile sunt relativ racoroase. De exemplu , Marea Britanie ( ca tot iti plac tie masinile englezesti :ha:) . In aceste situatii , vara nu inseamna + 70-80 de grade la nivelul asfaltului si nici iarna nu inseamna -35 . Aici merg gumele all season fara probleme , fiind doar nevoie sa iti ajustezi stilul de pilotaj in functie de ce este pe carosabil. La noi , vara " prinzi " pe autostrada , la nivell asfaltului , temperaturi care ar permite gatitul de oua direct pe carosabil. Iarna , anii trecuti au fost si -35 ( este drept , pentru perioade scurte ) dar la noi in BV au fost doua saptamani cu -20 ziua si mult mai jos noaptea. In aceste situatii , este aiurea sa creada cineva ca se poate face o anvelopa cu urmatoarele caracteristici : - cramponata cand merg in noroi - compacta pe asfalt - moale cand este frig - tare cand este cald - linistita la viteze mari - rigida la viteze mari - si asa mai departe :grin: All season sunt pentru nemtii care sunt prea comozi sa isi mai schimbe anvelopele , dar la nemti cand sunt 5 cm de zapada este tragedie si toata lumea sta in casa. La mine , cand ninge , dau zapada 2 ore ca sa ajung sa hranesc cainii in fundul curtii . Ai priceput matale cum este cu astea bune la toate ? Sunt OK , daca conditiile nu sunt extreme . Sunt rezonabile in conditii mai nasoale dar sunt execrabile la extreme . Si pentru ca esti inginer , fa un experiment. Ia o anvelopa de iarna si trage un greptunghi cu markerul de 10 cm lungime , pe toata latimea anvelopei . Fa acelasi lucru pe un AT sau pe un MT. Dupa aceea , masoara paroximativ lungimea striatilor de pe fiecare suprafata in parte . ai sa constati ca la anvelopele dedicata de iarna ai o lungime totala de mai mult de 4 ori decat la oricare alte anvelope . Acolo intra zapada si zapada este singura aderenta la alta zapada. Cum poti realiza asta cu o gume nededicata ? Pai nu poti ! Despre compozitie , stii ca nu poti amesteca doua compozitii diferite care sa ruleze pe aceleasi tipuri de carosabil pentru ca au uzuri diferite si sufera structura anvelopei. Deci nu poti poti amesteca guma moale de iarna cu guma tare de vara . Si atunci cu ce ne alegem cand luam M+S ? Cu o struto-camila care ofera posibilitatea de a ajunge acasa cand ne surprinde o vreme mai extrema , dar nu o anvelopa care sa ne scoata din situatii complicate aferente fiecarui sezon . Editat Noiembrie 10, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Nu ma contrazic acum, am sa studiez problema dpdv stiintific sa vad cum sta treaba si revin, din 300K km vreo 200K am facut prin tarisoara noastra cu gume din astea execrabile vara+iarna si parerea mea e ca nu-s execrabile deloc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Eu unul nu doresc sub nici o forma sa polemizez sau sa ma contrazic cu cineva. Cred ca tot ce postam aici poate ajuta la formarea unei pareri cat mai corecte si pertinente. O gandire pragmatica si analitica ne ajuta sa depasim reclamele producatorilor si sa cumparam in cunostinta de cauza . si au am mers zeci de mii de km cu gume de vara , iarna . Asta inseamna ca erau bune iarna ? Nu , inseamna doar ca atunci nu stiam cat de bune sunt gumele dedicate si ca nu se gaseau si ca nu imi permiteam. Cand am simtit diferenta , mi-am promis solemn ca niciodata sa nu merg iarna cu altceva decat cu gume de iarna . Da, se poate sa mergi si cu MT-uri iarna. In anumite conditii pot fi OK. Dar pe un carosabil inghetat , curat , esti un om mort . Te duci ca pe ulei. A, ca poti sa mergi foarte atent si ajungi acasa chiar si cu MT-uri ? Este adevarat , dar nerecomandabil . Cu gume dedicate ai ajunge acasa fara sa strangi din buci , in deplina siguranta . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) In orice conditie, optimizez la maxim nivelul meu de siguranta, si apoi a participantilor la trafic. Daca iarna, o anvelopa de iarna se descurca mai bine decat una AT sau all-season, atunci asta imi cumpar. Nu le tin mai mult de 4-5 ani cele de iarna. Cele de vara, in principiul AT-uri, pana la nivelul de uzura normal. At-uri deoarece mai ajung si in zone de forestiere usoare, unde nu vreau sa am parte de situatii neplacute. In teren, sunt genul de persoana care a ajuns la un nivel al off-road-ului (off-road-ului meu, nu a oricarui altcineva), si consider, pentru siguranta mea, si linistea mea, ca o anvelopa dedicata pentru un astfel de teren este necesara. De asemenea, nivelul meu de off-road imi zice ca, daca vreau sa fac o iesire in tara, cu o masina care stie sa mearga atat pe asfalt cat si in teren, trebuie sa ma limitez la trasee marcate pe harta, si anvelope profil MT. Daca merg la o intalnire prieteneasca, unde majoritatea au simex-uri, blocanti ( nu includ aici tubulare etc.) atunci nu am ce cauta cu aceasi masina care merge si pe asfalt ( eventual vreo 400-500km) si dupa sa ma dau cu ea in teren cot la cot cu cei cu simex-uri, si sa sper sa nu rup nimic, sau mai stiu ce situatie, si sa mai ajung si acasa cu ea intreaga. La urma urmei, avem o pasiune, care este costisitoare trebuie sa intelegem acest lucru, dar nu va jucati cu siguranta voastra. Nimeni nu zice ca nu sunteti soferi sclipitori, nimeni nu se indoieste de faptul ca aveti 8-10-20 ani de cand va cunaosteti masina, sau 500 mii, 1 mil, 10 mil de km. Un moment de neatentie poate duce la nenorociri. Intodeauna o sa existe indoiala de dupa, "daca as fi...", "daca ar fi..." etc. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) AT-urile sunt un compromis bun zic eu...sigur ca cele de iarna sunt mai bune iarna...dar doar pe drumuri publice,pe unde trece un plug,o freza,o sararita...nu pentru coclauri cu zapada virgina...si zapada e de multe feluri,iar aia de -35 de grade nu se mai agata de guma ta de iarna... Sigur ca mt-urile sunt praf pe gheata si zapada,dar pe sosea...in afara ei se schimba situatia... Sigur e si ca gumele de iarna sunt muci vara...am constatat asta pe pielea proprie...am franat la 30 km/h si m-am dus sanie in bara unuia,sub ochii uimiti ai politistului...si nu cu vreo troaca fara frane ci cu o masina de top la vremea aia. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Articolul din link nu e scris de vanzatori si mi se pare abordarea echilibrata, sa fim intelesi eu nu m-am referit nici o secunda la gume ALL SEASONS IEFTINE si nici nu am folosit din alea si sunt si de acord cu suprematia celor dedicate, eu doar nu sunt de acord cu varianta ca sunt execrabile... se pare ca niste canadieni care stiu ce si cum cu iarna spun ca niste all seasons de top pot fi mai bune decat cele de iarna ieftine (paragraful "BUDGET"), etc, si se pare ca si mitul cu inmuiat gumele iarna e fals, am mai citit cateva articole scrise de islandezi si scandinavici care cam confirma ce spun canadienii dar articolul asta mi se pare cel mai echilibrat http://www.ajac.ca/web/resources/article.asp?aid=4 , binenteles ca romanasul poate fi mai destept ca de obicei, eu unul cred ceea ce-mi confirma propria experienta... si cred ca asa face toata lumea Editat Noiembrie 10, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) sierrafery , am specificat ca in conditii extreme sunt execrabile , ceea ce sustin in continuare. In conditii normale isi pot face treaba dar trebuie sa ne lamurim ce inseamna pentru fiecare " normal " . Este una sa mergi cu all season in Decembrie cu +5 grade afara si zapada topindu-se si alta sa mergi noaptea in Februarie , pe la 4 dimineaza , cu -35 . Eu nu sunt de acord cu ideea ca pe timp de iarna , niste all season de top ( adica de firma ) sunt mai bune decat niste dedicate de iarna mai putin cunoscute . Nu cred pentru ca este clar cum sunt construite anvelopele. Nu poti avea o guma moale care sa aiba si fermitate pe asfalt incins , asa ca se fac niste compromisuri . Striatiile alea multe de la anvelopa de iarna , cresc aderenta in conditii tipice sezonului alb dar scad drastic rezistenta blocurilor de pe partea de rulare a anvelopei pe caldura . Nu am nevoie sa imi spuna cineva intr-un articol ce sa imi cumpar , atata timp cat incerc sa inteleg care sunt limitarile tehnice si care sunt compromisurile pe care trebuie sa le fac . Ma pot informa cat mai corect din articole dar decizia imi apartine tot mie. Este ca la masini . Un Q7 este grozav pe asfalt dar nu va fi grozav niciodata in off-road. Un Patrol va fi grozav in off-road , dar niciodata pe autostrada. Nu exista masina polivalenta asa cum nu exista nici anvelopa polivalenta. Daca te iei dupa producatorii celor doua masini vei afla ca Patrolul este un vis pe sosele si Q7 un monstru in off-road :ha:. eu as vrea confort de Q7 si punti rigide de Patrol , doar ca este imposibil . Daca ai all season si nu exagerezi , daca stai intr-o zona unde se si da zapada , daca iti cunosti masina si esti un sofer experimentat , daca intelegi fizica ( in special descompunere fortelor si legile frecarii ) , se poate sa faci multi km cu astfel de anvelope fara probleme. Dar nu vor fi niciodata anvelope de iarna . Daca la profil poti umbla , compozitia este sau moale sau tare . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Pai hai sa iti explic :grin:. All season sunt niste gume facute pentru zone in care diferentele de temperatura de la iarna la vara sunt rezonabile. Astfel , iernile nu sunt foarte reci ( temperaturile negative sunt destul de omenesti , iar verile sunt relativ racoroase. De exemplu , Marea Britanie ( ca tot iti plac tie masinile englezesti :ha:) . In aceste situatii , vara nu inseamna + 70-80 de grade la nivelul asfaltului si nici iarna nu inseamna -35 . Aici merg gumele all season fara probleme , fiind doar nevoie sa iti ajustezi stilul de pilotaj in functie de ce este pe carosabil. La noi , vara " prinzi " pe autostrada , la nivell asfaltului , temperaturi care ar permite gatitul de oua direct pe carosabil. Iarna , anii trecuti au fost si -35 ( este drept , pentru perioade scurte ) dar la noi in BV au fost doua saptamani cu -20 ziua si mult mai jos noaptea. In aceste situatii , este aiurea sa creada cineva ca se poate face o anvelopa cu urmatoarele caracteristici : - cramponata cand merg in noroi - compacta pe asfalt - moale cand este frig - tare cand este cald - linistita la viteze mari - rigida la viteze mari - si asa mai departe :grin: All season sunt pentru nemtii care sunt prea comozi sa isi mai schimbe anvelopele , dar la nemti cand sunt 5 cm de zapada este tragedie si toata lumea sta in casa. La mine , cand ninge , dau zapada 2 ore ca sa ajung sa hranesc cainii in fundul curtii . Ai priceput matale cum este cu astea bune la toate ? Sunt OK , daca conditiile nu sunt extreme . Sunt rezonabile in conditii mai nasoale dar sunt execrabile la extreme . Si pentru ca esti inginer , fa un experiment. Ia o anvelopa de iarna si trage un greptunghi cu markerul de 10 cm lungime , pe toata latimea anvelopei . Fa acelasi lucru pe un AT sau pe un MT. Dupa aceea , masoara paroximativ lungimea striatilor de pe fiecare suprafata in parte . ai sa constati ca la anvelopele dedicata de iarna ai o lungime totala de mai mult de 4 ori decat la oricare alte anvelope . Acolo intra zapada si zapada este singura aderenta la alta zapada. Cum poti realiza asta cu o gume nededicata ? Pai nu poti ! Despre compozitie , stii ca nu poti amesteca doua compozitii diferite care sa ruleze pe aceleasi tipuri de carosabil pentru ca au uzuri diferite si sufera structura anvelopei. Deci nu poti poti amesteca guma moale de iarna cu guma tare de vara . Si atunci cu ce ne alegem cand luam M+S ? Cu o struto-camila care ofera posibilitatea de a ajunge acasa cand ne surprinde o vreme mai extrema , dar nu o anvelopa care sa ne scoata din situatii complicate aferente fiecarui sezon . Mai frumos de atat nici macar un specialist in anvelope nu putea sa explice. BRAVO! Sunt total deacord cu tine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) De acord, dar credeam ca vorbim aici despre echiparea unei masini folosite universal in toate conditiile, cel putin a mea asa e ca nu am doua, si eu imi cumpar gume dupa ce ma gandesc eu cu mintea mea dar nici nu resping 100% testele demonstrate chiar si de producatori, pe simpla logica un producator ca Michelin de exemplu nu ar avea interesul de marketing sa laude doar gumele all season atat timp cat produce si de iarna si de vara, se poate demonstra ca unele gume de vara pot fi mai periculoase pe ploaie decat unele all season din cauza acvaplanarii, ca sa conchidem, cine isi permite si nu e lenes sa puna vara de vara si iarna de iarna in caz contrar all season de calitate, eu am decis pentru mine, urmatoarele gume pe care mi le iau vor fi din gama asta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patrolvalu Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Buna seara, trebuie sa recunosc, ca nu am nici cea mai vaga idee despre AT si MT. Insa fiind nou,as aprecia daca ma sfatuiti ce tip de anvelope am nevoie care sa fie bune iarna si bunicele in restul anului. multam fain They just imagine! We already did it! As a matter of fact.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flyer Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Vin si eu cu intarziere in aceasta discutie pentru ca doar acuma am vazut-o. Situatia mea este asa cu D2 si 2" lift: * un set de cauciucuri cu jenti 265/75R16 Hankook DynaPro MT pentru offroad si din pacate iarna * un set de cauciucuri cu jenti 265/70R16 "ceva chinezarii ca nici nu le stiu numele" pentru vara Situatia ideala din puctul meu de vedere pentru mine cu D2 si 2" lift * un set de cauciucuri cu jenti 265/75R16 Cooper Discoverer ST PRO - offroad * un set de cauciucuri cu jenti 265/70R16 Michelin Latitude Cross - vara * un set de cauciucuri cu jenti 265/70R16 Nokian Hakkapeliitta - iarna Am avut AT-uri dar nu le vad ca fiind o solutie prea stalucita in nici una din situatii (iarna/vara/offroad) si drept urmare am renutat in mai putin de 5000 km la ele. Editat Noiembrie 10, 2015 de flyer Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) S-au incins putin spiritele dar este bine ca in cele din urma s-a ajuns cat de cat la un numitor comun. Cand am cumparat masina printr primele lucruri schimbate au fost jntele ce au venit echipate cu anvelope Hankook Ventus all season, am plecat de la Bucuresti spre Predeal, increzator in masina, afara fiind viscol. Cand am ajuns in Sinaia a trebuit sa fac un mic ocol si sa urc spre cota, am avut prima surpriza ca in panta fiind sa nu pot pleca de pe loc, orice miscare a masinii se solda cu alunecarea acesteia in spate, intr-un final am iesit. Ignorand cele intamplate, in drum spre Predeal, cand am intrat in Azuga in prima curba stransa, am avut surpriza ca la 40 Km/h masina sa nu urmeze trasa impusa si sa se duca drept tintind spre norocul meu bordura si nu parapetul. Atunci am realizat ca anvelopele All season si mai ales aceasta marca de anvelopa, pe timp de iarna si carosabil alunecos este foarte slaba. Personal imi doresc o anvelopa cu care sa pot merge iarna pe zapada afanata, zapada inghetata, noroi, pietris etc. http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) O sa radeti de mine dar eu am alta teorie: cea mai buna anvelopa e ...experienta cu covrigu si stilul de condus. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate