FordRanger Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Yonutz , experienta este nepretuita dar un mare ajutor poate veni si din anvelope atunci cand situatia este maronie . patrolvalu , nu exista anvelopa buna la toate. Daca citesti topicurile de pe acest forum de la sectiunea dedicata anvelopelor ai sa gasesti si pareri si trimiteri catre articole de specialitate , unele mai bune , altele mai proaste. MT-ul este Mud Terrain si se utilizeaza in special in zone unde noroiul este serios . Au un desen agresiv si blocurile sunt inalte si rare ( ca sa poate " musca " din noroi ) si cu spatii mari intre ele ( ca sa poata descarca noroiul si astfel sa poate musca iarasi la urmatoarea rotatie ) . Nu-s de iarna si sunt ca naiba pe asfalt vara . Iarna sufera pentru ca nu au striuri aproape deloc iar vara pe sosele sunt galagioase si relativ nesigure din cauza ca suprafata de contact a blocurilor cu asfaltul este mica fata de o guma compacta dedicata asfaltului. Daca insisti si ai o tractiune desteapta pe masina , te poti descurca dar vei strange din buci la franari sau virari de urgenta . AT-urile sunt All Terrain si pe astea le cam avem toti pentru ca sunt rezonabile pe orice teren , dar nu stralucesc pe nici unul dintre ele . sunt in general gume de vara dar nu ramai in loc daca nimeresti pe cativa cm de zapada pe la munte. Poti merge cu ele iarna pentru ca au un desen agresiv insa nu au performanta de anvelopa de iarna pentru ca raman destul de rigide la temperaturi scazute si , mai ales , nu au destule striuri . Si cu acestea te poti descurca iarna dar nu stralucesc si nu ofera siguranta unor gume dedicate de iarna. Anvelopele de iarna au o compozitie specifica si un desen destul de ciudat unele dintre ele. Eu am facut o comparatie intre Nexen Winguard si Nokian WR SUV . Daca maine mi se duc Winguard-urile , nici nu stau la discutie si cumpar altele . Pe aceeasi masina , situatia este fara discutie in favoarea NEXEN . Am avut si pe turism Nokian de iarna tot din gama WR . Nu m-au lasat pe nicaieri, dar nici nu pot spune ca m-au incantat . Niste Sava Eskimo le dau clasa fara discutie . Deci , bune de iarna sunt doar anvelopele de iarna . Daca vei merge cu ele si vara pe calduri mari , le uzezi destul de repede . Nici anvelope de vara dar bunicele si iarna nu prea exista . Eu as face asa : - vara niste AT-uri noi BF Goodrich AT/TA sau Goodyear Wrangler AT/ SA - iarna , niste gume dedicate S-H pe care le poti gasi la preturi foarte bune daca ai rabdare. Eu am rezolvat problema cu 550 euro cu 4 goodyear noi AT si 4 Nexen Winguard S-H , plus 4 jante pentru gumele de iarna originale de ford . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patrolvalu Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) FordRanger, thanks ,mate! Asta este genul de raspuns clar si la obiect! Ca de citit , am tot citit eu pe forum, dar nimeni nu a scris-o asa , ca pt " lamaie in parbriz". Acum sunt lamurit! Respect, They just imagine! We already did it! As a matter of fact.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) @FordRanger,teoria ta este foarte corecta atat timp cat urmezi asfaltul...daca ai iesit din traseul de turisme ai pus-o cu gumele tale de iarna,vei plange dupa AT-uri sau MT-uri sau mai rau...nu stii peste ce dai sub zapada in afara drumului asfaltat.:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) O sa radeti de mine dar eu am alta teorie: cea mai buna anvelopa e ...experienta cu covrigu si stilul de condus. Eu nu rad... doar zambesc :wink: nu am lovit masina de nimic niciodata si nici nu m-am simtit in pericol in vreo 300.000 km fara sa am vreodata gume dedicate de vara sau iarna...vorbesc de drumuri publice(nu neaparat asfalt) in orice conditii, prin padure sau chiar in curtea mea am mai atins-o usor cand eram putin "ciupit" ... (sau mai mult) dar asta s-ar fi intamplat si cu cele mai performante gume dedicate la 5km/h fara denivelari :grin: cat despre friguri extreme ... va informez ca pe baza unor studii stiintifice avansate calitatile hidrometeorilor sau apei pe carosabil sunt identice de la -5*C in jos deci la -35 e tot aia iar la diverse materiale polimerizate/poliuretanice/cauciucate limita e pe la -10 :wink: ... cand vorbim de temperaturi pozitive atunci da, situatia e complet diferita Editat Noiembrie 11, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
totis Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Dupa cat te-ai straduit sa explici si sa scrii despre proprietatile anvelopelor de iarna, ai venit cu asta :) .... - iarna , niste gume dedicate S-H pe care le poti gasi la preturi foarte bune daca ai rabdare. Eu am rezolvat problema cu 550 euro cu 4 goodyear noi AT si 4 Nexen Winguard S-H , plus 4 jante pentru gumele de iarna originale de ford . Majoritatea acelor proprietati(compozitie, duritate, etc) enumerate de tine, se diminueaza considerabil dupa trei ani de la fabricatie. Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Se pot gasi anvelope bune S-H. Nu sunt ca noi , dar daca au fost corect utilizate si depozitate , sunt o afacere buna. S-H nu inseama neaparat vechi , nu inseamna neaparat crapate. Daca tu cumperi unele noi si la primavara le vinzi pentru ca ai vandut masina cu gumele de vara , sunt tot S-H , dar asta nu le face niste gume proaste. Nu am spus vechi , am spus S-H. :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Cine poate sa-mi dea mai multe detalii legate de comportamentul anvelopei BF Goodrich: - zapada afanata - zapada batatorita - gheata - asfalt umed - acvaplanare - noroi - nisip - roca - alunecare laterala Am discutat cu un posesor si mi-a spus ca necesita mult plumb pentru echilibrare si sunt foarte grele, desi partea cu greutatea .... http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Presupun ca te referi la A/T nu?... eu am avut prima data pe masina(245/70/16) si am fost multumit, de aia s-a si ajuns la polemizarile astea (cordiale sper) ca pe baza experientei cu ele am scris ce am scris... nu pot sa-ti dau raspuns punctual la intrebari deoarece cu toate ca am intalnit toate conditiile enumerate de tine nu am observat nimic notabil ca eu cunoscandu-mi si stiind sa-mi conduc masina asa cum trebuie nu am avut probleme in nici o situatie, nici macar pe polei ca sticla... pot repeta doar ce am remarcat si am mai spus ca din noroi adanc m-au scos mai bine decat Mud Terrain, am o casa de vacanta pe malul unui brat mort al Crisului in Ungaria si ca sa ajungi la ea trebuie sa traversezi vreo 6km de drum utilitar intre orezarii, dupa ploi noroaie slinoase de argila lipiciasa cat casa de aia in perioada aia mi-am si cumparat un set de Mud-uri noi(tot BFG)... vreau sa spun ca cu alea m-am impotmolit de 2 ori dar cu A/T-urile niciodata in conditii similare, m-am si scapat de MT-uri urgent pana erau ca noi... doar ca la A/T-uri aveam noroi si pe acoperis si toate geamurile pline iar la MT nu, tin parca minte ca au cam necesitat ceva plumbi dar nu mai mult de 50g, MT-urile au luat si cate 80-100... acum am Dunlop Grandtrek AT3 ca fac naveta Arad - Bucuresti si de noroi abia mai dau dar pe asfalt astea sunt net superioare, nici nu au necesitat din prima mai mult de 5 -15g de plumb sapa si tu adanc pe net si vezi review-uri multiple sau filmulete si decide pt tine NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Yonutz , experienta este nepretuita dar un mare ajutor poate veni si din anvelope atunci cand situatia este maronie . patrolvalu , nu exista anvelopa buna la toate. Daca citesti topicurile de pe acest forum de la sectiunea dedicata anvelopelor ai sa gasesti si pareri si trimiteri catre articole de specialitate , unele mai bune , altele mai proaste. MT-ul este Mud Terrain si se utilizeaza in special in zone unde noroiul este serios . Au un desen agresiv si blocurile sunt inalte si rare ( ca sa poate " musca " din noroi ) si cu spatii mari intre ele ( ca sa poata descarca noroiul si astfel sa poate musca iarasi la urmatoarea rotatie ) . Nu-s de iarna si sunt ca naiba pe asfalt vara . Iarna sufera pentru ca nu au striuri aproape deloc iar vara pe sosele sunt galagioase si relativ nesigure din cauza ca suprafata de contact a blocurilor cu asfaltul este mica fata de o guma compacta dedicata asfaltului. Daca insisti si ai o tractiune desteapta pe masina , te poti descurca dar vei strange din buci la franari sau virari de urgenta . AT-urile sunt All Terrain si pe astea le cam avem toti pentru ca sunt rezonabile pe orice teren , dar nu stralucesc pe nici unul dintre ele . sunt in general gume de vara dar nu ramai in loc daca nimeresti pe cativa cm de zapada pe la munte. Poti merge cu ele iarna pentru ca au un desen agresiv insa nu au performanta de anvelopa de iarna pentru ca raman destul de rigide la temperaturi scazute si , mai ales , nu au destule striuri . Si cu acestea te poti descurca iarna dar nu stralucesc si nu ofera siguranta unor gume dedicate de iarna. Anvelopele de iarna au o compozitie specifica si un desen destul de ciudat unele dintre ele. Eu am facut o comparatie intre Nexen Winguard si Nokian WR SUV . Daca maine mi se duc Winguard-urile , nici nu stau la discutie si cumpar altele . Pe aceeasi masina , situatia este fara discutie in favoarea NEXEN . Am avut si pe turism Nokian de iarna tot din gama WR . Nu m-au lasat pe nicaieri, dar nici nu pot spune ca m-au incantat . Niste Sava Eskimo le dau clasa fara discutie . Deci , bune de iarna sunt doar anvelopele de iarna . Daca vei merge cu ele si vara pe calduri mari , le uzezi destul de repede . Nici anvelope de vara dar bunicele si iarna nu prea exista . Eu as face asa : - vara niste AT-uri noi BF Goodrich AT/TA sau Goodyear Wrangler AT/ SA - iarna , niste gume dedicate S-H pe care le poti gasi la preturi foarte bune daca ai rabdare. Eu am rezolvat problema cu 550 euro cu 4 goodyear noi AT si 4 Nexen Winguard S-H , plus 4 jante pentru gumele de iarna originale de ford . Ma uimesti din nou. Am vrut sa amintesc si eu de Sava Eskimo, cel putin pe turisme sunt de parere ca e una dintre cele mai bune anvelope de iarna (unii o sa spuna ca sunt galagioase, dar urci cu ele peste tot). Sunt din nou deacord cu tine :wink: PS Am uitat sa spun ca pentru timp de iarna, la SUV si 4x4 printre cele mai bune anvelope sunt si Dunlop SJ6 Grandtrek Daca nu ma insel aceste anvelope au fost folosite si pe vehiculele care au participa la expediatia "Catre Nord pe urme de Ural si Kamaz ! Editat Noiembrie 11, 2015 de autoclinic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Topicul e util ca fiecare putem invata ceva... eu invat despre gume si poate mai invatati si voi ceva:wink: ... parerea mea(si aici sunt documetat beton) e ca E FOARTE IMPORTANT ca anvelopele sa fie adaptate la masina pe care se pun, modelele cu sisteme ABS/EBD/TC avansate se vor comporta EXCELENT pe orice teren cu anvelopele recomandate de producator sau cat mai aproape de ele pentru ca tot sistemul ala complex e calibrat pentru alea, sunt convins ca un model vechi fara ABS sau cu ABS rudimentar e mult mai receptiv la profile agresive decat unul evoluat, de aia am si iesit eu mai bine cu AT-uri din noroi decat cu MT-uri ca la MT-uri sistemul evoluat de TC era inhibat din cauza aderentei mai mari a gumelor si in noroaie adanci TC-ul face diferenta mai abitir decat diferenta de descarcare si aderenta a rotilor, la gume agresive care nu prea patineaza TC-ul nu intervine si infipt in pedala ele se invart iar daca stratul solid de sub noroi e adanc rotile alea sapa rapid si ramai suspendat pe burta pe cand TC-ul reduce turatia rotii care o ia razna si asa alunecand si patinand stanga/dreapta tot mai inainteaza cate putin fara sa-si ''sape singura groapa" ... cu AT-urile am mers pe mlastina aia sinusoidal dar constant pana la destinatie dar cand am atacat-o cu MT-urile m-am dus mult mai drept pana am ramas cu burta pe noroi puteam sa bag palma sub roti... da, anvelopele ajuta daca nu prea iti cunosti masina dar in acelas timp pot sa te si ''infunde'' ... in considerentul asta daca fac afirmatia generalista ca BFG AT sunt mai bune in noroi decat MT(punct) toti expertii in gume o sa-mi sara in cap sa explice diferenta dintre MT si AT in prezenta noroiului ca ce bine descarca alea cum ''musca'' mai bine si asa mai departe ceea ce e incontestabil dealtfel ... asta doar dpdv al noroiului ca doar la asta ma pricep cu adevarat:grin: dar mai putem vorbi si de nisip, acvaplanare sau zapada cu aceleasi argumente...hai sa discutam daca vreti dar e bine sa acceptam ca lasand la o parte "skillurile" soferistice depinde foarte mult si pe ce masina ce gume pui, daca Nexen Winguard sau Sava Eskimo sau Dunlop SJ6 Grandtrek sau ce-or fi au fost excelente pentru cineva cu un anumit model de masina nu inseamna ca vor fi excelente si pentru altcineva cu un model complet diferit...cam asta e ceea ce vreau sa transmit, sper sa nu fiu inteles gresit... din nou :al Editat Noiembrie 11, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patrolvalu Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Trebuie sa recunosc ceva: nu stiu cat de priceputi sunteti la alte chestii, da' la anvelope va pricepeti! Astia de la Euromaster ar trebui sa devina membri aici si iau cursuri gratuite. Pe cuvant de onoare! Poate dau si ei un discount mai mare celor din club, ca doar asa au invatat raspunsurile la intrebarile mele si probabil si ale altora. They just imagine! We already did it! As a matter of fact.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) ierrafery , Si eu consider ca astfel de discutii sunt constructive si aducatoare de lumina in mintile noastre ale tuturor . Toti avem de invatat si experienta colegilor este nepretuita , mai ales atunci cand ne este furnizata obiectiv. Asa cum zapada este de mai multe feluri , si noroiul si asfaltul sunt de mai multe feluri . Chiar si iarba uda este ciudata rau , cea mai nasoala ( in opinia mea ) este aia de primavara cand se dezgheata "permafrostul " si te incarci pe anvelope la o singura rotatie , de nici nu mai stii ce anvelope ai, ca ramane clisa aia lipita de zici ca-i Supreglue. Cei mai multi dintre noi stim ca anvelopa dedicata tipului de carosabil pe care mergi este sfanta dar tot la fel de bine stim ca nu putem lua dupa noi gume de asfalt ( pentru deplasare la distractia din off-road ) , plus gume de noroi ( ca in off-road gasim noroi ) , plus gume de iarna , ca daca ne imbatam ca porcii si se prelungeste distractia , riscam sa ne prinda iarna pe drumul catre casa :grin:. Este clar ca toti vrem compromisul cel mai potrivit si acesta pare sa fie AT-ul . Este drept ca BFG AT este dat si ca guma de iarna , desi nu este chiar o guma de iarna . Ultimul model are o chestie desteapta , si anume blocurile usor conice , ceea ce ajuta mult la descarcare daca le incarci cu noroi . Totusi , la o inghesuiala in panta , cu clisa adanca, unde trebuie span si unde abia te ajuta MT-urile , imi este greu sa vad minuni de vitejie din partea unui AT. Aici , cred ca nici mama si tata AT-ului s-ar descurca , in primul rand pentru ca nici producatorul nu l-a creditat cu asa virtuti . Pe un noroi decent , fara situatii extreme , se poate descurca binisor si un AT , mai ales daca este dublat de experienta soferului si de inertia masinii . Sistemele astea electronice nu prea sunt facute pentru off-road . Cuplari , decuplari , franarea rotilor individual si alte alea , acolo unde este nevoie de talpa , motor de neam prost si SIMEXi , nu cred ca tin prea mult in stare de functionare. Nu vorbesc acum din experienta ca nu mi-am permis niciodata sa bag vreun Touareg in namoale pana la praguri , incaltat cu anvelope agricole , dar nu-s chiar novice in mecanica si inteleg cum functioneaza unele sisteme inteligente . Sunt gandite pentru stuatii normale , extremul pentru ele insemnand un mal de zapada inghetata plutit de imbecilul de la deszapezire direct in spatele masinii . Legat de tipul de anvelopa gandit cu dedicatie pentru anume tip de masini. Ai dreptate sa faci afirmatia , dar adevarul nu este unde crezi tu :ha:. Iti spun si de ce. Pentru un SUV de lux , este nevoie in primul rand de o anvelopa cu un indice de incarcare mai generos , pentru ca namilele astea au si peste 2 tone . In plus , nu-s gandite pentru mers pe drumuri neamenajate. Stii reclama aia faina cu Touaregul ? E unul in costum si cizme de cauciuc si are un Touareg nou nout cu care se opreste de cate ori trebuie sa urce un deal , sau sa treaca o balta , sau sa intre in noroi. E desteapta reclama , tipul zicand ca ar putea trece prin toate dar ca nu are nici un motiv sa faca asta :ha:. Aici este cuprinsa toata filosofia constructiei unui SUV. Nu este un off-roader . Este un SUV , o masina care "ar putea" dar nu se murdareste :grin: . Anvelopele compacte se fac dedicat pentru SUV-uri , pentru simplul motiv ca aceste masini nu-s gandite sa iasa in off-road si pentru ca cel mai mult stau pe sosele . Nu ies decat rar pe drumuri pietruite si atunci au grija mare de locurile care le-ar putea rupe din spoilere . Asa-i , anvelopele pentru SUV-uri sunt dedicate , dar nu ca sa le creasca performantele in situatii de off-road ci pentru ca sunt pur si simplu masini de asfalt si atunci nu au nevoie nici macar de AT. Cum ar arata un Porsche Cayenne cu AT-uri de la BFG ? Eu zic ca aproape comic. Cum ar arata un Q7 cu MT-uri . Tu l-ai mai cumpara daca l-ai vedea la unul tuciuriu de vanzare ? Insa , stiai ca pentru iarna , Porsche Cayenne are optiune Nexen Winguard ? Eu am aflat . Si nu am luat respectivele pentru asta ci pentru ca am vazut profilul si am inteles instant ca este unul care poate din desen proiectare ) foarte multe , pentru ca are numarul de randuri si distanta dintre blocuri potrivite pentru iarna. Iti spun o chestie , fara sa am veleitati profetice. Da-mi oricare trei modele de gume de iarna si eu iti spun pentru ce-i bun . Din desen , din densitatea blocurilor si din numarul aproximativ al striurilor. Nu am nevoie sa vad prezentarile sau laudele producatorilor . Cel mult ma pot orienta dupa nume la calitatea cauciucului utilizat , in sensul ca un cauciuc prost se poate rupe pe marginea blocului iar unul de calitate isi pastreaza muchia . Cat despre sistemele inteligente si anvelopele de pe masina , am deschis un topic legat de anvelopele cu care se fac reclamele la masinile 4x4 ( chiar si la cele celebre ) . Eu am ramas pe loc drept cu un LC 150 ( ala aniversarul de 50 de ani de la nu stiu ce eveniment ) . Eram pe drept , cu centralul blocat , cu toate sistemele cele inteligente activate si , minune , masina statea pe loc incapatanata. Am reusit sa sa fac un soi de balans desi a fost tare greu cu cutie automata si mi-am facut cruce cand am ajuns pe drum tare , adica la 5-6 metri de locul drept , cu iarba si noroios . Asa ca nu stiu ce experiente ai tu cu sistemele astea dar eu unul , daca am de ales in teren greu, intre sistem inteligent la un 4x4 si anvelope nepotrivite si un turism cu tractiune fata si cu Simex pe puntea tractoare , aleg turismul . Uite , guma asta este buna nu pentru ca o am eu ci pentru ca este cel mai aproape de desenul rotilor care se pun pe masinile celor de la Arctic Truck . Aia chiar stiu ce e aia zapada . Compar-o cu asta : In vecii vecilor amin nu va face pe timp de iarna ce face Winguardul . Uita-te la ele si iti dai imediat seama . Acum fa experimentul de care ziceam intr-un post precedent si marcheaza ( ipotetic ) o fasie de 10 cm lungime , pe toata latimea anvelopei . Numara muchiile blocurilor pe suprafata asta si numarul striurilor . Pe Nexen , oriunde te opresti pe lungimea celor 10 cm , ai cel putin 6 muchii de atac. Cate ai la BGF ? Editat Noiembrie 11, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Citind discutiile purtate aici m-am decis sa achizitionez anvelopa dedicata sezonului: Yokohama Geolandar I/T G071 http://s12.postimg.org/a62xgj1op/143152961_yokohama_geolandar_i_t_g071_265_60_r18.jpg O sa va impartasesc opinii legate de comportamentul acestei anvelope. Editat Noiembrie 12, 2015 de soferman http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Presupun ca va dati seama ca incercati sa puneti laolalta niste parametrii variabili (capacitati masina, greutate, suprafata teren, abilitati sofer, temperatura, anotimp, si multe altele) pentru a ajunge la un raspuns comun? Niciodata nu cred ca veti reusi. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Presupun ca va dati seama ca incercati sa puneti laolalta niste parametrii variabili (capacitati masina, greutate, suprafata teren, abilitati sofer, temperatura, anotimp, si multe altele) pentru a ajunge la un raspuns comun? Niciodata nu cred ca veti reusi. Eu mi-am dat seama dupa primele postari dar nu strica sa discutam :dr1 Eram pe drept , cu centralul blocat , cu toate sistemele cele inteligente activate si , minune , masina statea pe loc incapatanata. .... daca am de ales in teren greu, intre sistem inteligent la un 4x4 si anvelope nepotrivite si un turism cu tractiune fata si cu Simex pe puntea tractoare , aleg turismul .. deoarece centralul la masini cu TC de obicei trebuie blocat in rampa agresiva sau cand tractezi ceva iar cu el blocat sistemele inteligente sunt inhibate, dar asta e alt subiect... e chestia aia cu cunoscut masina :wink:, .... o sa ajungem intr-o situatie similara cu cea in care am spus eu despre gume all season sa spui tu acum ca un turism e mai bun in teren decat un 4x4 :grin: si nu cred ca Simex poate fi considerata anvelopa potrivita pt un turism deci vei alege intre un 4x4 si un turism ambele cu anvelope nepotrivite :grin: ... la turismul echipat cu simex i s-ar rupe planetarele la prima ''muscatura'' ...despre asta deschidem alt topic daca vrei ce parere ai despre asta? http://www.cauciucuriauto.net/produse/7314/7314_tn.jpg Compar-o cu asta : acum nu mai am BFG, acum am din astea dar nu ma pune sa numar blocuri si striuri te implor ca fac apoplexie:pl Editat Noiembrie 12, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) câte lucruri învață omul :grin: până în '90 nu prea știam să mergem, și nici lanțuri nu prea erau la mașinile mici dar parcă erau iernile mai lungi și zăpada mai mare :) acuma avem dilema lui Buridan fie iarnă, vară, ploaie, nisip sau noroi :sp http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Buridan nu a avut nici o dilema...numai magarul lui :grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Ba eu cred ca si Buridan a avut o trilema dupa ce i-a murit magarul intre cele doua iesle..."sa iau cal...sa iau catar...sau tot un magar,dar cu IQ mai mare"?? Probabil ca asa a murit si el!:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Eu pe un touareg folosesc anvelope AT general grabber at1 si nu am probleme, merge masina foarte bine si iarna. Dar recomand o super anvelopa de iarna pentru o masina asa mare goodyear ug500 daca se mai fabrica. Bafta. Editat Noiembrie 12, 2015 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) ce parere ai despre asta? http://www.cauciucuriauto.net/produse/7314/7314_tn.jpg l Este un MICHELIN LATITUDE CROSS , guma de vara si cam compacta pentru ce pretentii de off-road are producatorul de la ea. :grin: Este utilizata in general la utilitare pentru ca are indicele de incarcare mare si peretele lateral intarit . Anvelopa de sosea . Soferman , cred ca ai sa fii multumit de alegere . Este o anvelopa de iarna potrivita pentru masina ta . Crampoanele sunt destul de marunte ca sa faca treaba buna pe zapada si are de toate . Editat Noiembrie 12, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) cel mai bine cand vrei sa iti iei o guma de iarna e sa dai pe la o pravalie specializata care are expuse diferite gume. nu trebuie sa cumperi nimic, doar sa te uiti la ele. gumele si profilurile lor de iarna variaza. in poze nu se vede poate asa clar ca pe viu ceea ce trebuie vazut. evident ca o alta caracteristica e compozitia, dar cele de pe stand pot fi mai vechi. spre exemplu mai sus mentionatele, Yokohama Geolandar I/T G071 sau Nexen Winguard sau celebrul michelin alpin a4 nu sunt gume de iarna-iarna. sunt ceea ce se numeste performance winter tires. mai pe romaneste sunt facute in ideea ca masina va rula si pe asfalt uscat sau ud destul de mult sau zapada moderata la viteza. asta se vede cel mai bine pe viu dupa crampoane, dimensiunea lor, profilul lor si guma. ele au crampoane marunte, cu spatiu mic intre ele si forma crampoanelor relativ regulata. Yokohama Geolandar I/T G072 daca o pui langa G071, are crampoanele ceva mai mari, cu spatiu mai mare intre ele si forma crampoanelor neregulata. asta inseamna ca in zapada mare va face fata, si va descarca. evident ca e avantajat si in teren de aceeasi caracteristica. in fine, cel mai bine e pe pipaite cu mai multe tipuri de profiluri in fata. in functie de masina si ce se vrea de la ea. Editat Noiembrie 13, 2015 de adrianfd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Re: Despre Anvelope RR (sau 4x4 in general) Sunt si alte solutii ca sa nu mai avem dispute despre anvelope :ha: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate