unde Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Re: Jimy - Micul Gigant Sa inteleg ca arcurile de fata sunt mai lungi? Stii si cu cat sunt mai lungi? E o idee foarte buna. Multumesc! Nu imi amintesc bine daca sint mai lungi, dar sigur sint mai tari, deci pregateste-te sa topai de spate, suspensia o sa lucreze doar cind ai masina incarcata :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Preda George Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Re: Jimy - Micul Gigant Nu e diferenta mare dar se vede lasata putin pe spate. Ideea e ca eu am o butelie mare de gaz pe care daca o umplu se simte. Permanent mai am in portbagaj o cutie de scule care cantareste vreo 25 kg. Am mers si cu 4 oameni in masina si atunci se vede lasata mai bine. Asa cum spuneam, am permanent portbagajul plin. Cauta! Nici albina nu gasaeste miere in fiecare floare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Re: Jimy - Micul Gigant Butelia ta full nu ar trebui sa depaseasca 30 - 35 de kg. Cu tot cu scule, sa zicem ca mai ai o persoana in plus in masina. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Re: Jimy - Micul Gigant Nu imi amintesc bine daca sint mai lungi, dar sigur sint mai tari, deci pregateste-te sa topai de spate, suspensia o sa lucreze doar cind ai masina incarcata :wink: Arcurile fata si spate au aceeasi duritate, 120lbs/inch. Diferenta este de lungime, cele de fata sunt mai lungi cu 47mm. Acesta este motivul pentru care, daca pui pe spate arcuri de fata, masina se inalta cu ceva mai putin de 2inch. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Preda George Postat Aprilie 26, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2016 Re: Jimy - Micul Gigant Arcurile fata si spate au aceeasi duritate, 120lbs/inch. Diferenta este de lungime, cele de fata sunt mai lungi cu 47mm. Acesta este motivul pentru care, daca pui pe spate arcuri de fata, masina se inalta cu ceva mai putin de 2inch. Multumesc! Avand date concrete imi dau seama ca asta este exact modificarea care imi trebuie. Acum trebuie sa gasesc 2 arcuri de fata second dar bune. Nu cred ca are rost sa iau noi. O zi frumoasa! Cauta! Nici albina nu gasaeste miere in fiecare floare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Preda George Postat Iunie 11, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2016 (editat) Re: Jimy - Micul Gigant Am si eu probleme cu rugina. la partea din spate a caroseriei... Si cum mi-am programat pentru azi sa ma apuc de lucru la masina, aseara Micul Gigant s-a gandit ca ar fi cazul sa mai umblu si la mecanica nu doar la tinichigerie, asa ca si-a rupt furca de la ambreiaj. Rezultat: cutia de viteze data jos, disc de ambreiaj nou si in continuare sudura piesei rupte si montare. Dupa ce am demontat cutia de viteze si am scos ambreiajul, m-am apucat de dezechipat partea din spate. Sunt distrusi ultimii doi suporti ai caroseriei, si cam ce se vede in poze. Partea din fata sasiul si pragurile dint ok. Nu am timp acum sa demontez toata masina cum fac majoritatea pe aici. O sa ma ocup doar de partea din spate. Dupa ce termin de dezechipat o sa ma hotarasc daca voi pune sudura sau doar suruburi si popnituri. Am posibilitatea sudarii in argon in service-ul unde m-am apucat de ea insa mi se pare destul de usor de rezolvat problema cu suruburi si popnituri. Mai am de demontat butelia de gpl si plasticele de pe interior, partea spate pentru a avea acces la pasajul rotilor. Urmeaza sezonul apicol, partea cu teiul si floarea soarelui, asa ca vreau sa ii fac ceva cat mai putin invaziv si care sa tina pana la toamna. In toamna sper sa pot sa refac si eu caroseria profesional. Daca aveti idei, va multumesc anticipat! Editat Iunie 11, 2016 de Preda George Cauta! Nici albina nu gasaeste miere in fiecare floare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Re: Jimy - Micul Gigant Sudeaza in argon in loc sa folosesti pop-nit-uri. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate