Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Racire suplimentara baie ulei

bogdan.sb

Postări Recomandate

Re: Racire suplimentara baie ulei

Trebuie sa arate ca la toate masinile de liniute si se numeste radiator de ulei.Arata ca un radiator mai mic se monteaza pe radiatorul mare.Se iese cu furtun din filtrul de ulei se merge in radiator se intoarce.Ti-am explicat in mare dar gasesti detaliat pe net.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iarna e perioada in care imi vin idei pe care sa le aplic in primavara :) deci am timp sa sap .....

Oare ce este mai rentabil (cheltuiala, simplitate vs. eficenta): un astfel de sistem sau un ventilator suplimentar la radiator?

Link spre comentariu

Ideea cu ventilatorul suplimentar o am de ceva timp, am uitat de ea, dar mi-am amintit nu demult, cand a trebuit sa urc :)

Cu baia de ulei mi-a venit ideea ieri, tot cautand diverse pe net ...

Link spre comentariu

Pi na , vara vrei s-o racesti , iarna s-o incalzesti ... of ... baia asta de ulei e ca o foomeie , niciodata nu-i bine . Dar eviti elegant problemele cu un ulei potrivit si cam gata .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

:)

iti recomand cu caldura un radiator de ulei de patrol pe care il adaptezi relative simplu

sau orice alt radiator de orice alta masina vrei tu,

trebuie sa tii cont de:

faptul ca va trebui sa suplimentezi cantitatea de ulei din motor de volumul radiatorului de ulei

faptul ca daca pui radiatorul mai sus e posibil ca la stationare sa te trezesti ca la rece ai ulei peste maximul jojei (treaba care se rezolva cu o supapa de sens :))

faptul ca daca pui un ventilator desi electric pe radiator, asta va insemna o sarcina in plus pe alternatorul tau al masinii ceea ce se traduce in sarcina suplimentara pe motor :)

etc etc... deastea simple de adaptare furtune si alte abureli :)

Link spre comentariu

Intai trebuie sa schimb busonul la radiator, pentru ca nu mai are garnitura si fierbe in vasul de expansiune cand urc mai abrupt si mai lung, cu toate ca acul din bord sta la "ora 12". Dupa care, daca mai face figuri, schimb senzor si termostat. Si daca o sa functioneze bine dupa schimbari, am o boala sa mai modific una alta, sa mai "imbunatatesc" cate ceva, asa ca m-am gandit si la un sistem suplimentar de racire care oricum nu strica :)

Nu stiu care este consumul unui ventilator electric dar, daca sare de ceva zeci de W, atunci intr-adevar este o sarcina in plus pentru motor - nu m-am gandit la asta .... Daca e asa ... tot la ulei raman :)

De EGR stiti cate ceva? Ma bate gandul sa il anulez temporar ca sa vad efectele. Cam cum se face si unde este pozitionat ?

Link spre comentariu

nu stiu sa iti spun cata putere are un ventilator dar ce pot sa iti spun e ca la mine ventilatorul e comandat prin releu cu siguranta de 30A

si asta nu e tot :) sunt doua ventilatoare:)

vorbesc de Lada niva asta ca ideee despre ce masina e vorba,:)

e drept ca cele doau ventilatoare sunt doua spal-uri cu o singura treapta de functionare :)

Link spre comentariu

Bogdan ma bag si eu in discutie.

Din punctul meu de vedere acest utilaj numit Feroza este destul de bine conceput sincer trebuie sa functioneze tehnic bine si masina nu va face nici o figura.

Din tot ce am testat pe Feroza mea nu am ce sa-i reprosez nu cred ca diverseLE artificii vOR iMbunatati performantele motorului.

Gandeste-TE bine inainte sa pui in practica :wink:

Numai bine

Editat de Astral

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Bogdan ma bag si eu in discutie.

Din punctul meu de vedere acest utilaj numit Feroza este destul de bine conceput sincer trebuie sa functioneze tehnic bine si masina nu va face nici o figura.

Din tot ce am testat pe Feroza mea nu am ce sa-i reprosez nu cred ca diverseLE artificii vOR iMbunatati performantele motorului.

Gandeste-TE bine inainte sa pui in practica :wink:

Numai bine

Silviu, in afara de a ma da cu masina prin noroaie, mai am o paune: "surubaritul". Cand, am timp liber - nu foarte des :( ma mai apuca cheful de mecanica. Asa ca, experimentez pe Feroza. Pe cealalta maina nu am tupeul :)

Deci, o parte din justificarea modificarilor, o reprezinta cheful de a ma "juca" cu cheile si surubelnitele :)

Link spre comentariu

Pai Bogdan de nu spui asa ca iti place sa fii mecanic la utilajul din dotare :wink:.

Nu este rau sa iti cunosti foarte bine masina, si sa nu depinzi de mecanic pentru intretinere si reparatie.

Feroza pe mine ma uimit cate poate suporta in teren si fara sa sufere nimic, dupa cateva iesiri mai grave eu care din fericire sunt mecanic de cand ma stiu am spus ca masina dupa traseul asta scapa intreaga si ma duce si acasa jos palaria, si cu mare uimire nu am cuvine sa spun ca nu am avut pe parcursul unui 1 an in care am facut cu ea aproape 12000 km si o folosesc strict pentru offroad in rest am alta masina pentru strada.Cea ce vreau sa spun ca singurul lucru este o intretinere stricta dupa fiecare iesire.

Eu dupa fiecare iesire ce fac:

- spalat curatat interior, motor, exterior si pe sub masina dar curatata bec

- inspectie vizuala motor si verificarea tuturor lichidelor si uleiurilor ( pierderi si niveluri)

- inspectia tuturor suruburilor din partea de suspensie care uimitor dupa fiecare iesire casesc destule slabe tinand cont ca de fiecare data multe din ele le strang la dinamometrica

- gresare ( cardane, pivoti, capete de bara etc.)

- ungerea folilor de arc

- demontara tamburilor spate pentru curatare pt. ca intra namol si nu prea vrea sa iasa de acolo :grin:

- verificarea luminilor

Uite asa iti faci de lucru dupa fiecare iesire si o pregatesti pentru urmatoarea :wink:

Apropo oare apucam sa ne vedem si noi la o plimbarica? Cu Ferozele asta pana no schimb ca pe urma ma mut la alta sectiune :ha1

Numai bine

Silviu Grigore

Link spre comentariu

Multumesc pentru lista de "intretinere". recunosc ca, ....nu o prea fac regulat .....

De intalnit, cu toata placerea, dar eu nu ma deplasez pe sosea mai mult de cativa zeci de km - 100 km de Sibiu. Merg incet (max 70 kmh) si nu am rabdare sa ajung prea departe :) Oricum in jurul Sibiului sunt muuuuulte drumuri frumoase, deci merita venit si din alte parti :)

Link spre comentariu

Pai Bogdan atunci Sibiu sa fie o iesire destul de apropiata.

Sa vedem cine se mai baga la o ieseala si pe cand.

Discutam ,stabilim si vedem ce iese :h5

Numai bine

Silviu Grigore

Link spre comentariu

Pai Bogdan atunci Sibiu sa fie o iesire destul de apropiata.

Sa vedem cine se mai baga la o ieseala si pe cand.

Discutam ,stabilim si vedem ce iese :h5

Numai bine

Ar fi super. Discutam si vedem ce si cum. Mai prin primavara ar fi frumos ....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La mine cand e foarte cald afara se cam ridica apa cu toate ca am schimbat termostatul iar radiatorul a fost curatat.Si eu ma gandeam la un ventilator dar unde trebuie pus si cum nu prea am idee pentru ca masina are unul,celalalt unde vine?

Link spre comentariu

Este loc sa montezi un ventilator suplimentar intre radiator si rama de plastic dintre faruri. E inghesuit, dar isi face treaba. De cand am schimbat vasco cupla nu am mai avut probleme cu racirea.

Link spre comentariu

Si eu am schimbat vasco dar tot se ridica apa.Vrei sa spui ca as putea pune un ventilator in fata radiatorului (cum te uiti la masina din fata) iar in parte cealalta ar actiona vasco?

Link spre comentariu

Eu am comanda la buton pt ventilatorul suplimentar. Cred k te complici cu o termocupla. Eu am folosit ventilator de Tico din cate imi amintesc. Trebuie un ventilator mic, raza maxima 35cm.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare