Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GHID in vederea achizitiei unei masini


Yonutz
 Share

Recommended Posts

Am facut acest topic ptr a va face atenti inainte de a cumpara o masina cu probleme. Ptr ca ulterior pe romaneste din euforie iti vine a f*** ...si nu ai nici cu ce si nu ai nici pe cine!!!

 

Inainte de orice verificati cu foarte mare atentie urmatoarele:

 

1.Documentele masinii: carte, talon (dupa caz), numere sau sigiliul de pe numarul spate (la masinile pe BG). Atentie ca aceste documente sa fie ORIGINALE si nu copii.

 

2.Potrivirea dintre seria masinii si ceea ce este trecut in documentele masinii ...adica numarul de identificare (seria stantata si nu placuta aia de sub capota care nu are nici o valoare)

 

3.Legatura celui care va vinde cu masina respectiva. Daca nu este pe numele sau atunci trebuie sa va demonstreze continuitatea actelor prin documente ORIGINALE (acte de vanzare cumparare si altele) sau sa va poata asigura in vreun fel ca masina e transferabila dpdv al propietatii

 

4.Situatia masinii din punct de vedere al asigurarii, inspectiei tehnice si a taxei de drum

 

5.Verificarea masinii din punct de vedere al taxei de poluare (trebuie sa existe in acest sens o adeverinta pe numele ultimului propietar foarte recenta) daca este cazul

 

6.Nu cumparati masina fara a face un act de vanzare cumparare SEMNAT in original si fara sa faceti o copie dupa cartea de identitate a celui care o vinde

 

7.In cazul in care aveti de gand sa tineti masina pe numele vanzatorului asigurati-va ca acesta poate/vrea sa va dea procura de utilizare in acest sens

 

8.Daca masina vine din comunitate, verificati inainte daca este posibil istoricul ei si reputatia vanzatorului

 

9.Apelati la colegii din comunitate care va pot ajuta in zona respectiva cu o relatie la un service ptr verificarea masinii.

 

10.Trebuie sa constientizati ca aceasta comunitate sau alta NU VA POATE GARANTA in nici un fel corectitunea unei tranzactii chiar daca ambii vanzator/cumparator sunt membri aici.

 

 

 

 

Daca toate conditiile sunt indeplinite/bifate atunci puteti merge mai departe cu toate celelalte ...functionalitate, stare tehnica etc... Daca respectati cele de mai sus atunci aveti sansa sa aveti parte de o tranzactie corecta, fara batai de cap ulterioare. De cele mai multe ori un pret mic ascunde multe chestii.

 

Un control de rampa e modic ca si cost, chiar daca il platiti fara a cumpara masina, dar va poate scuti de multe cheltuieli ulterior.

 

Am facut acest topic ptr ca in cei cativa ani de experienta am vazut destule artificii "sa ia ochii la fraier" si destui oameni care au ramas atat cu buzunarele goale cat si cu un gust amar dupa acest tip de tranzactii.

Edited by Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link to comment
Share on other sites

Re: GHID in vederea achizitiei unei masini

 

la masinile de anglia:

- majoritatea asiguratorilor acopera doar 60 de zile de UE. daca nu esti trecut pe asigurare, e degeaba, nu e valabila si esti bun de plata. asiguratorii din anglia stiu cum sa nu plateasca. aici poti verifica asigurarea de uk

- masinile de uk pot avea diverse grade de accident. tot pe askMID poti verifica si asta (costa 4-5 lire), precum si gradul de avariere avut. o aripa si-n stop nu-s grave, dar lonjeroanele si stilpii da.

- ca sa verifici daca e ceea ce cumperi si pina cind mai are mot-ul: https://www.vehicleenquiry.service.gov.uk/

 

nu te bucura ca ai cumparat un cotet ieftin. ieftin deobicei in auto inseamna prost si cu probleme majore. cind cineva cere 3000 pe o masina care pleaca de la 5000, sigur are o buba. da, sint 5% sanse sa fie ocazie, dar astfel de ocazii apar la masinile de peste 30.000eur (masina face 45 si el cere 38)

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link to comment
Share on other sites

Re: GHID in vederea achizitiei unei masini

 

:h5 foarte bine spus Ionut ! Ca cine nu deschide ochii , deschide punga .

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use