Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie L200, cutie automata

gabi.nechita
 Share

Recommended Posts

Buna ziua.

Dupa ani de asteptare bugetul imi permite in sfarsit sa cumpar un L200 la care visam de mult.

Problema este ca masina la care m-am orientat are cutie automata.

Este intradevar o problema sau totul este in capul meu datorita faptului ca nu am condus niciodata o automata?

Aceasta masina va fi condusa pe drumuri de tara cu o incarcatura de cca700-800kg.

Va multumesc.

Re: Sfat achizitie L200, cutie automata

Eu am trecut de la cutie manuala la cutie automata pe aceeasi masina, Pajero Sport, care este cam totuna cu L200 2003-2006. Pe langa confortul la condus, am observat si faptul ca masina trece mai usor prin teren alunecos, pentru ca nu rupe aderenta cum se intampla la cutia manuala. Pe de alta parte, exista si senzatia ca nu mai poti lucra "din ambreiaj" cum vrei tu, dar asta poate fi doar ceva subiectiv. Cutia automata gestioneaza probabil intr-un mod optim turatia motorului.

Iar la L200 dupa 2009 sau 2010, au pus cutia de viteze de pe Pajero MK4, care este si mai desteapta ca cea anterioara.

Am intalnit doar cateva cazuri de cutii automate de Pajero defecte, dar numai din cauza utilizatorului, gen urcat in D acolo unde se impunea treapta L sau macar 2, mers in teren fara reductor cuplat, etc. Am mai vazut si cutii servisate necorespunzator, cu schimburi de ulei in cantitati "dupa ureche" si probabil nu era nici ce trebuia, care apoi schimbau aiurea. Cutiile de viteza automate de la Mitsubishi se bucura de aprecieri pozitive, lumea se da si in campionat cu cutiile astea...

Eu personal as merge tot pe cutie automata, chiar daca exista o diferenta de consum de carburant cu vreo 1 L in plus.

• 2 weeks later...

Salut Gabi! Eu am noul L200 cu cutie automata.

Dezavantajul este ca e in 5 trepte, fata de 6 trepte cea manuala, deci un consum mai mare. Altfel, este foarte confortabil la condus, in special in oras, si nu regret deloc alegerea.

N-am apucat insa sa fac mai mult de 2000 km si n-am incarcat niciodata bena.

Buna ziua.

Dupa ani de asteptare bugetul imi permite in sfarsit sa cumpar un L200 la care visam de mult.

Problema este ca masina la care m-am orientat are cutie automata.

Este intradevar o problema sau totul este in capul meu datorita faptului ca nu am condus niciodata o automata?

Aceasta masina va fi condusa pe drumuri de tara cu o incarcatura de cca700-800kg.

Va multumesc.

Ford Mondeo (2002)

Porsche Cayman (2015)

Mitsubishi L200 (2015)

Tu iti faci probleme ca are cutie automata? La mine e primul criteriu la alegere masinii! Ai grija doar sa nu smuceasca ... si s-o lasi sa respire intre R si D (nu te crede Shumi).

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use