Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme aparute dupa montarea kitului de inaltare 50mm Y61 SWB

knavish

Postări Recomandate

Detin un Patrol Y61 scurt,de curand am montat un kit de inaltare Ironman de 50mm cu amortizoare FoamCell Pro si dupa montare am observat ca masina vibreaza in jurul a 3000 de rotatii, in special in treapa a2a si a3a.

Pe langa kitul de inaltare am schimbat si amortizorul de directie tot ironman,busci caster,si kit coborare cutie de viteze.

A mai intalnit cineva aceasta problema? sa incerc sa cobor mai mult cutia de viteze?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme aparute dupa montarea kitului de inaltare 50mm Y61 SWB

Detin un Patrol Y61 scurt,de curand am montat un kit de inaltare Ironman de 50mm cu amortizoare FoamCell Pro si dupa montare am observat ca masina vibreaza in jurul a 3000 de rotatii, in special in treapa a2a si a3a.

Pe langa kitul de inaltare am schimbat si amortizorul de directie tot ironman,busci caster,si kit coborare cutie de viteze.

A mai intalnit cineva aceasta problema? sa incerc sa cobor mai mult cutia de viteze?

a mea vibreaza cand e subturata pana la 2000 RPM si tot 5 cm de la ironman am...nu are treaba suspensia cu vibratia ...e de pe la cruci cardanice ...verifica acolo

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Nu ai coborât cutia cât trebuie. Nu te apuca sa schimbi diverse....

Pai la inceput zice ca ase kit de coborare asta inseamna ca cel putin teoretic e coborata eu am pus aceeasi imalyare dar de la ome ai nu a vibrat in veci cu tot cr trebuie adica kit coborare custer etc etc

Nu e normal sa faca asa la o inaltare asa mica doar daca ceva e montat aiurea sau nu e ce trebuie

Link spre comentariu

Cutia de viteze a fost coborata cu 1 cm kitul de coborare ironman

la fel si a mea ...cu kitul de la ironman si tot vibreaza :|...ce e de facut @ ovidiua-car?

Link spre comentariu

Eu as face un lucru simplu: as demonta cardanul spate si as face o proba doar cu fata.

Daca nu mai vibreaza, inspectie cardan spate.

Daca vibratia persista, alte inspectii: suporturi motor-cutie, bucsaraie punti etc.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

intreb si eu ca cizma:) da rotile sunt echilibrate? au cat de cat aceeasi greutate? jantele sunt drepte?

ca poate noi cautam problema cand e defapt nu exista:)

KAROL , acea vibratie e insotita de un huruit metalic si doar la mers subturat ,in treapta 2 sau cuplat in treapta 1 reductor pe low de ex la o coborare daca o las in frana de motor vibratia apare in momentul in care incep sa accelerez usor pana pe la 1500-1700 rpm dupa care dispare...la fel si la mersul 2x4 : daca din treapta 1 o turez pana la 3000 rpm si schimb in a 2-a nu face nici un zgomot ,dar daca turez doar pana la 2000 rpm in treapta 1 si schimb a doua acul turometrului "cade" la 1500 in treapta 2 iar pana urca peste 2000 rpm face acel zgomot + vibratie ...daca schimb toate treptele la 3000 rpm nu am nici un sunet ...ciudat

Link spre comentariu

Pai atunci ce cred eu asta asa mergand pe logica tamplarului e ca totul e de la cardane cruci culisante

dupa logica mea tot de tamplar :D tot acolo ma gandeam si eu , dar am zis sa mai intreb ca nu strica inca 1-2 pareri :) ...sarbatori fericite Karol si multumesc de sfaturi

Link spre comentariu

Salut,

Sa va spun si eu parerea mea (si experienta cu al meu y60). Daca e vorba de cardane dezechilibrate sau cruci obosite de obicei nu au legatura cu turatia motorului. Cardanul se invarte in functie de viteza si nu de turatia motorului. Poate doar daca vorbim de cuplul aplicat pe el, adica accelerare cu aceeasi forta. Daca e vb de cardan sau cruci trebuie sa vibreze la o anumita viteza, de obicei mai rau intre 60-80 km/h.

La mersul subturat se mai poate sa vibreze arcul spate stanga. In urma inaltarii cu arcuri de extra load pe spate apar vibratii intre spirele de sus ale arcului. Multa lume nu mai pune mansonul de cauciuc pe spira arcului in partea de sus. Eu am demontat arcurile de 2 ori si pana la urma am pus furtun manson pe 3 spire in partea de sus.

Mai pot aparea vibratii de la esapament. In zona treaversei exista un suport de sustinerea esapamentului. Trebuie verificat si corectat daca e cazul. Se tensioneaza destul de mult si pot aparea zgomote metalice si vibratii in caroserie. Eu unul l-am scos detot dupa ce mi-a rupt racordul flexibil.

Arcul spate se poate verifica cel mai usor cu proba de drum cu incarcare maricica in portbagaj. Un jur de 200kg. Eu asa am facut proba si apoi am legat 2-3 soricei de primele 2-3 spire de arc in partea de sus.

Editat de adrian_c
Nissan Patrol Y60 2.8
Link spre comentariu

Aia cu vibratia intre spire cel putin la nibel teoretic poate fi dar practic cred ca mai degraba cel mi frecvent e vorba de contact spira pe spira pe primele 2,3 si cu esapamentul daca nu scapi de magaria aia de toba intermediara e posibil sa atonga si aia pe undeva eu asa am scapat da daca mu curbam cum trebyiebteava eista riscul sacatinga in arcul stanga personal nu recomand furtunul pe arc din considerente de mentenanta si inspectie viuala plus ca nu imi place;) da am avut tamppane elastice

Link spre comentariu

Cutia trebuie lasata mai jos....adica minim1,5 cm....Eu cand montez kit de suspensie,montez distantiere la traversa cutiei de 2cm. Nu are rost sa va lansati in cheltuieli inutile cu cruci,cardane....etc. Daca inaintea montarii kitului masina nu avea aceste vibratii ...este locic ca vibratia vine din alta parte si alta cauza.....

Sarbatori fericite!!!

Link spre comentariu

Are dreptate Ovidiu. Daca nu a avut vibratii inainte de inaltare atunci problema este de la distantiere.

Am avut initial distantierele de la Ironman si vibra. Am facut altele de 16 mm si tot vibra pentru ca in final sa mai adaug un rind de distantiere de 8mm. Vibratia a disparut.....

Sarbatori fericite si LA MULTI ANI !!!!!

Link spre comentariu

Lasa cutia de viteze mai jos (1.5-2.5cm depinde de situatie). Si vibratiile or sa dispara. Subscriu la ceea ce zice Ovidiu. De asemenea verificati sa nu aveti joc in grupuri (grupuri care se dau jos si se regleaza) ptr ca inaltarea masinii nu face decat sa amplifice aceste jocuri.

Kitul de bucsi excentrice e caterinca de tip comercial. Nu va apucati sa schimbati daca bucsile voastre sunt bune. Pana liftul de 5cm inclusiv, din punctul meu de vedere nu este necesar. Amortizorul de directie nu are legatura cu inaltatul masinii.

Trebuie sa luati in calcul si latitul masinii cu cel putin cat o inaltati. Daca masina o inaltati cu 5cm atunci trebuie sa o latiti cu cel putin 2.5cm pe fiecare parte, adica ET-25 fata de setul initial.

Sarbatori fericite tuturor!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Lasa cutia de viteze mai jos (1.5-2.5cm depinde de situatie). Si vibratiile or sa dispara. Subscriu la ceea ce zice Ovidiu. De asemenea verificati sa nu aveti joc in grupuri (grupuri care se dau jos si se regleaza) ptr ca inaltarea masinii nu face decat sa amplifice aceste jocuri.

Kitul de bucsi excentrice e caterinca de tip comercial. Nu va apucati sa schimbati daca bucsile voastre sunt bune. Pana liftul de 5cm inclusiv, din punctul meu de vedere nu este necesar. Amortizorul de directie nu are legatura cu inaltatul masinii.

Trebuie sa luati in calcul si latitul masinii cu cel putin cat o inaltati. Daca masina o inaltati cu 5cm atunci trebuie sa o latiti cu cel putin 2.5cm pe fiecare parte, adica ET-25 fata de setul initial.

Sarbatori fericite tuturor!

1,5-2 cm in plus fata de kitul ironman?

Link spre comentariu

Tot ca tamplarul pyn si eu intrebarea:) da de ce la ironman fave asabsi la ome nu? E ceva cu ironman ul? Eu nu am avut vibratii nici inainte nici dupa inaltare si am pus toate rahaturile necesare la logica mra atunci ceva nu da bine ori arcurile nu sunt de acceasi lungime ori kitul de coborare nu are aceeasi grosime ceva sigut nu seamana ca nu prea vad logica:) da e drept imi scapa e dupa sarmale si vin rosu:)

Link spre comentariu

Karole , nu mai posta de pe telefon ca nu intelegem ce scrii . :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

fave asabsi mra sigut

Eu iti citesc cu atentie postarile atata timp cat nu sunt in klingoniana . Limba aceasta nu o cunosc :ha:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare