Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Evenimente/incidente in urma legii 149/2015

ovidiu cica
 Share

Recommended Posts

Domnilor!

Prezentul topic vi-l propun NUMAI pt a semnala evenimente/incidente dupa ce faimoasa de acum lege 149 din 2015 a intrat in vigoare

As ruga moderatorii sa stearga orice postare care nu are legatura cu titlul

Va multumesc anticipat pt intelegere!

ps:imi doresc ca aceasta sa fie singura postare si sa fie cel mai ''sarac'' topic:grin:

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

Re: Evenimente/incidente in urma legii 149/2015

Daca ai fi pus si un link catre respectiva lege, ca nu toti avem cunostinte juridice astfel incat sa le stim pe de rost, poate ca as fi citit sa vad despre ce nenorocire e vorba, dar asa, imi cer scuze ca nu ma obosesc s-o caut....

http://lege5.ro/Gratuit/g4ydqobvgu/legea-nr-149-2015-privind-modificarea-si-completarea-legii-vanatorii-si-a-protectiei-fondului-cinegetic-nr-407-2006

Da, e posibil sa avem incidente pe tema asta. Am gasit niste definitii interesante, care denota grija profunda a legiuitorului pentru detalii:

• "câine hoinar - câine găsit liber în fondul cinegetic, care nu face parte din categoria câinilor de vânătoare şi nu poartă semn distinct care să ateste acest fapt, al cărui stăpân nu poate fi identificat la acel moment;"
  • "pisică hoinară - pisică domestică găsită în fondul cinegetic la mai mult de 200 m de ultima locuinţă;"
  • "zonă de linişte - suprafaţa stabilită în cadrul unui fond de vânătoare, delimitată şi marcată pe teren prin semne vizibile şi distinctive, destinată să asigure condiţii de viaţă optime faunei cinegetice existente în cadrul fondului cinegetic respectiv, indiferent de anotimp."

Una dedicata noua:

"Art.23 Se interzice i) circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului;" Amenda e de la 1000 la 3000 lei, conform art.48 lit.c.

Uite si cine are drept de control: "Art. 49.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 48 se fac de către personalul salariat cu atribuţii în domeniul cinegetic din cadrul administratorului fondului cinegetic naţional şi al gestionarilor fondurilor cinegetice, de personalul structurilor de administrare a ariilor naturale protejate, de personalul din poliţie şi jandarmerie desemnat în acest scop, precum şi de alte persoane specializate în domeniul cinegetic împuternicite în acest scop de către conducătorul autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare."

Edited by f_zoltan
Samurai incepator

astral !

ai dreptate!

am crezut ca zecile de pagini de la topicul ,,frate,, cu plimbarea prin padure,dar mai ales amenintarile ce planeaza asupra celor ca noi care decat ne plimbam prin padure erau suficiente pt a mi se intipari in minte nr legii atat de contestata

multumesc lui f zoltan!

exact la respectivele articole faceam referire

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use