albinaru Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Ce nu sti de gluma ? Oricum cele pe apa nu sunt prea eco pentru ca consuma o resursa cam vitala in unele zone ale globului. Chiar acu anuntau la stiri ca , chinezi au lansat un nou model electric, "Faraday" de 1000 horse power. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Eu nu am incredere in electricele facute de chinezi . De aia au facut podeaua asa groasa la masina respectiva ( am vazut si eu reportajul ) ca sa incapa 1000 de chinezi mici care invart rotile . Cu cativa litri de apa si cativa pumni de orez fiert , ai autonomie garla . Aia invart rotile pe rand . Na ca sunt off-topic si eu :ha:. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Exceptia (doar una) intareste regula ! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Ce nu sti de gluma ? Oricum cele pe apa nu sunt prea eco pentru ca consuma o resursa cam vitala in unele zone ale globului. Chiar acu anuntau la stiri ca , chinezi au lansat un nou model electric, "Faraday" de 1000 horse power. Si ca sa fim on-topic : eu ma intreb unde vor depozitati acumulatorii aia cand isi vor incheia ciclul de functionare ? Toti acumulatorii au in componenta metale poluante si ma indoiesc ca se vor mai putea recicla in vreun fel sau altul..... Si daca se tot insista la trecerea pe acest tip de masini, chiar ca vor fi enorm de multi acumulatori uzati.... In acele zone ale planetei unde zici tu ca apa este o problema, ma indoiesc ca ar fi mai la indemana curent electric pentru masinile electrice..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 5, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Umbla o vorba printre oamenii vechi din administratie : " the waste is gold ". O sa se gaseasca tot felul de reciclatori... Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaL Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Apa, uraniu, chinezi...sunt teorii, mai trece ceva vreme pana le vedem . Hidrogenul exista , sunt masini de serie ( toyota mirai), dar costul si lipsa infrastructurii ... Curentul pe de alta parte este ieftin, poate sa fie ecologic si cu siguranta e distractiv de condus. Un opel ampera sh costa 13-14000 euro. Personal nu vad niciun dezavantaj.Nu caut autonomii de sute de km. Marea majoritate avem drumuri de max 50 km pe zi...asa ca o data de doua ori pe luna daca am un drum extraurban, il voi face cu benzina. E ok. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Sunt in asentimentul tau.Daca poti sa-ti incarci masina de la fotovoltaice ramane de platit doar mentenanta masinii. Teoretic. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vortex Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. vad ca apare "ecologic" in discutii. sa clarificam - banuiesc ca nimeni de-aici nu este ecologist 100%, altfel conduceam toti masini de mic litraj (de diesel nici nu mai aduc vorba). curentul electric este si el obtinut in mare parte prin ardere, deci nu este nici el 100% ecologic. stiu, eoliene, hidrocentrale si panouri fotovoltaice, dar pana nu va fi obtinut in totalitate din vant, apa si soare, nu poate fi vorba de ecologie. nu pot sa am tresariri ecologice cand platesc o gramada de bani pentru masina de-o am, asa ca fac ceva pe ea de ecologie. asta cu masinutele electrice e o basina de moment, nu se doreste cu adevarat trecerea la acest mijloc de transport, atata vreme cat nu se incurajeaza achizitionarea acestor vehicule. in concluzie - si sper ca nu va veti simti jigniti de franchetea mea - automobilele electrice sunt o tampenie. PUNCT! 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. automobilele electrice sunt o tampenie Iti respect opinia, fiecare cu ideile si parerile sale, dar as avea o intrebare sau doua: ai mers vreodata cu una electrica? Daca da, de ce sunt o tampenie? (argumentat te rog) Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. In primul rand pentru ca nu exista atata Litiu pe fata pamantului ca sa permita trecerea tuturor masinilor de la combustibili fosili la energie electrica. In al doilea rand pentru ca , per total , reciclarea acestor iacumulatori , dupa terminarea ciclului de viata , este extrem de costisitoare si poluanta . Si in al treilea rand , vreau sa il vad pe ala care prinde o ingramadeala pe autostrada si ramane fara curent in mijlocul drumului . Sau in ploaie . Sau in viscol , sau in furtuna . Daca nu-si baga si isi scoate omuletul ala in masinile electrice de numa-numa. Autonomia este limitata. Daca maine reusesc prin nu stiu ce minune sa dubleze autonomia actuala , tot mica este . sunt de acord cu colegul , este o mica basinica :banana . Este asemenatoare tehnologiei televizoarelor cu plasma. La inceput parea alfa si omega si acum a murit , fiind inlocuita de LED . Asteptam echivalentul LED-ului in domeniul propulsiei auto. Inca nu a aparut . Este insa cert ca masinile electrice nu reprezinta o alternativa daca privesti lucrurile in profunzime . DAr reprezinta o bresa de piata si toti vor sa pape ceva din ea . Cat mai mult posibil. Editat Ianuarie 6, 2016 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. As vrea sa reamintesc faptul ca motorul cu aprindere prin scanteie ( si cel prin comprimare) au aparut in perioada de glorie a motorului cu abur. Multe personaje marcante ale epocii , fata de care avem tot respectul astazi, au denigrat aceste noi tipuri de motoare bazate pe explozii. Si inca termenul de "terorism" nici nu aparuse. Desigur intr-o lume libera fiecare are dreptul la o parere proprie. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. "ala care prinde o ingramadeala pe autostrada si ramane fara curent in mijlocul drumului" :) ai cumva impresia ca motorul electric se invarte cand astepti la semafor ? still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Putem argumenta pro si contra orice. Avem acest drept si forumul , prin amabilitatea proprietarilor si a moderatorilor ne ofera spatiul necesar . Respect parerile opuse parerilor proprii atunci cand pot fi argumentate si argumente pentru motoarele electrice exista . Eu incerc doar sa sugerez ideea ca suntem prea avansati sa muscam ceva fara sa gustam intai . TRebuiesc privite toate aspectele in profunzime , nu doar in imediata apropiere . Masina electrica poate fi OK in urmatoarele conditii : - utilizata doar in interiorul oraselor pe distante scurte ( ar avea multe efecte pozitive ) - incarcarea ei doar din surse de energie eco ( daca ard carbuni si titei ca sa produc energia necesara alimentarii motoarelor electrice imi fur singur caciula , nu fac nici o economie si nici un bine mediului ) - gaasirea unor metode inteligente de reciclare a acumulatorilor terminati ( deocamdata nimeni nu se gandeste la asta pe scara larga ) In aceste conditii , as fi fan al masinilor electrice si mi-as cumpara una pentru piata si mers la servici , pe langa masina pe combustie interna care ar fi aferenta deplasarilor ce necesita autonomie sporita . Doar nu va imaginati ca nu as dori sa platesc mai putin impozit si mai putin carbuant ? Sigur ca as dori . Dar , firea mea analitica ma indeamna sa privesc lucrurile in profunzime , nu doar sa musc o bucata de tort ce pare delicios la prima vedere , dar care poate fi doar o mamaliga glazurata . Editat Ianuarie 6, 2016 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Mai zilele trecute am avut in fata mea un i-MiEV (masina de firma). Urata rau. In rest, n-am mers cu asa ceva... Prin Barcelona sunt o gramada de taxiuri Toyota Prius, chiar si Auris Touring... Editat Ianuarie 6, 2016 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Si un alt aspect, care trebuie avut in vedere, diferenta fiind semnificativa. Una e masina full electrica, alta e masina hibrida. Referitor la Hibride Cei de la Toyota, cu al lor Prius, au deja in spate ceva experienta de cand au lansato in productie si pana in zilele noastre. Daca primele modele, consumau la fel de mult ca una clasica, motorul electric era subdimensionat, abia daca isi indeplinea functia banala de start la semafor si cruise la viteza mica, acum se poate lauda cu un consum mult mai mic, eficienta sporita datorita unui motor electric corect folosit si dimensionat si multe altele. Cei de la Audi, vor scoate pe piata in curand noul Q7 Hibrid si porsche Cayenne, care se lauda cu un consum de 4-5% pe motor de 2.0 TDI pe Q7 si 3.0TDI pe Cayenne. Oare cum e posibil? Da motor electric corect ales, cu moduri de operare gandite cat mai eficient si multe altele. Nu o sa fie poate 4-5%, dar nu va depasi 10% atunci cand ai un motor de 70 cai in plus care poate dezvolta 200-220 Nm de la viteza 0. Referitor la Electrice Daca in ziua de astazi, tehnologia este destul de avansata incat sa iti permita sa ai telefoane cu mii de Ghz, si sute de GB de RAM si memorii si camere cu n-spe mii de Mega Pixeli, DAR bateriile mor dupa 6-8 ore de folosinta, ce concluzie putem trage? Singura problema pentru care aceasta tehnologie nu avanseaza si nu este mai raspandita, este datorata tehnologiei folosite in fabricarea bateriilor precum si performantele acestora. Daca pe Renault-ul care il avem la firma, bateria ocupa peste 50% din portbagajul de Fluence, care nu este chiar mic, si are o greutate semnificativa, peste 200kg, cam ce credeti ca este cel mai mare drop down? O sa caut o masuratoare de la ceva teste, sa vedeti comparativ, ce inseamna masina clasica si ce inseamna masina hibrida, cu motor electric in serie. Editat Ianuarie 6, 2016 de symy139 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Cumnatul meu are o firma de taxi in Germania, avea pana acum 3 ani cred, doar Mercedes, dupa ce a descoperit Prius a schimbat masinile toate. Am mers cu el in Prius de cateva ori si m-a impresionat cand ii afisa consum mediu (doar urban) 3.8 L si conduce deloc lejer. Editat Ianuarie 6, 2016 de Astral don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Tehnologiile sunt controlate si restrictionate din motive lesne de inteles . :wink: L-am cunoscut personal si am fost vecin cu marele inventator roman Justin Capra. Mare parte din inventiile sale ne-au incantat copilaria prin cartier cu forma lor si totodata cu felul revolutionar care venea in contradictie de fiecare data cu tot ce insemna motorul clasic. O parte din acestea le puteti vedea in Bucuresti la muzeul national tehnic din parcul Carol. Pe vremea cand Justin Capra uimea lumea cu inventiile si descoperirile sale, hibridele si automobilele electrice erau basme interzise lumii moderne. A colaborat cu marele Henri Coanda in dezvoltarea "rucsacului zburator" si nu numai, rucsacul fiind ulterior o inventie FURATA de americani si dezvoltata mai apoi la NASA. A avut o serie de inventii absolut uluitoare Soleta F (consum 0.5%) , motocicleta Oroles (electrica si cu o autonomie de 90 km), automobilul hibrid Oblio (motor integrat in roata si autonomie de 90-100 km) etc. Din pacate s-a nascut in Romania, o tara care l-a neglijat total pana la moartea sa. Vorbele sale care se regasesc si pe wikipedia, cred ca spun totul: ”Cine vrea găsește soluții, cine nu, găsește scuze.” ”De meserie eu sunt român, iar la asta eu nu voi renunța niciodată” ”Un inginer e un dobitoc, e un meșter. Dacă nu ai o cultură generală cât de cât, nu poți interconecta fenomenele“ Pana atunci traim in epoca unui consumerism absurd si a unei nevoi neintelese de "MAI MULT". Inventiile si stiinta au capatat cu totul si cu totul alte forme. :cn Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Nu credeam, dar romanii sint vestiti afara si pentru inventivitate. Pacat ca noi intre noi ne dam la picioare... Mircea..pe unde stai ca vreau sa iti conduc ampera. Ma bate un gind sa schimb priusul Si daca vrei sa iti urle esapamentul, Sa nu va luati electrice sau hibride! Mie Priusul asta chiar imi place cum merge. Nu cred ca pe viitor voi renunta la hibrid sau electric. Si nu mi-a luat decit o zi sa ma sucesc cu capu'.. zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Si a trecut o luna de Ampera...:banana Multzam Mircea zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaL Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Sa o stapanesti sanatos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Detalii despre Ampera? Merge ca masina de familie? don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vortex Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Detalii despre Ampera? Merge ca masina de familie? cred ca merge perfect, ai pe cine sa pui sa-mpinga atunci cand ramai fara baterie. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Cand ramai fara Li in baterie ai benzina pentru impins. Ma intereseaza capacitatea portbagajului si ce ma deranjeaza este podul ala intre scaunele spate, se poate trai cu asa ceva in masina? don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Sincer mi se pare cea mai desteapta chestie. Singurul avantaj in fata priusului, este bateria mai mare care poate alimenta cei 150 de cai ai motorului. Termicul nu ma impresioneaza. Consumul este peste prius afara din bucuresti. Unde mai pui ca la prius am si gpl. Si totusi ampera are ceva...care ma face sa vind priusul din lipsa de spatiu... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Martie 10, 2016 Partajează Postat Martie 10, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Sincer mi se pare cea mai desteapta chestie. Singurul avantaj in fata priusului, este bateria mai mare care poate alimenta cei 150 de cai ai motorului. Termicul nu ma impresioneaza. Consumul este peste prius afara din bucuresti. Unde mai pui ca la prius am si gpl. Si totusi ampera are ceva...care ma face sa vind priusul din lipsa de spatiu... Trebuie sa vad si eu lighioana! Eu ma tot gandesc la un 508 hybrid ( motor termic diesel-bine cunoscutul 2,0hdi de 165 cp) Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate