cucuci Postat Martie 21, 2016 Partajează Postat Martie 21, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Ampera e full electric? Daca nu, care e autonomia curent+benzina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaL Postat Martie 21, 2016 Partajează Postat Martie 21, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Ampera e full electric? Daca nu, care e autonomia curent+benzina? Curent 35-70 km Benzina...infinit:). Rezervorul e micut , nu a intrat mai mult de 150 ron niciodata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Martie 21, 2016 Partajează Postat Martie 21, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Maxim km electric am facut 100. Fara alta reincarcare. E drept ca drumul era cam la vale si cum ne place sa radem batea si vintul din spate:ha::ha: Benzina...citi bani ai. Eu am scos cosum de 7.0-7.5 in bucuresti neamestecat cu distanta pe curent, unde consumul de benzina este zero. Asta in cam 15-20 km cit mergeam pe benzina. Bineinteles ca studiez varianta gpl. Asta pentru carcotasi:ha::ha:. Afara din oras pe autostrada din germania la o viteza de 150-169 cat arata ea maxim, un consum de 8.5-9.0 litri...cam mult fata de prius. Dar....electric si pentru ca....automobile Editat Martie 21, 2016 de Miron Sorin zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Intreb altfel, eu sunt interesat de cati km faci aproximativ cu full electric si un rezervor full de benzina. Merge 500 km? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Daca sunteti amabili sa ma lamuriti un pic cu Ampera asta: - am inteles ca electric merge sa zicem o medie de ~50 km, care este timpul de incarcare? 3-4 ore? Merge de la priza clasica de 220V sau trebuie ceva mai special? - rezervorul de benzina fiind mic, autonomia cu un full de benzina probabil ca e undeva la 500 km? - auzisem ceva povesti nemuritoare ca la anumite masini platesti ceva "chirie" pe baterie la reprezentanta si daca se duce bateria o schimba fara alte costuri, e adevarat? Sau nu platesti nimic? Si inca o curiozitate, cum schimbi vitezele cand mergi pe benzina? Mersi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Se incarca de la priza de 220 de acasa in aprox 4-5 ore de la zero la full. Full este o valoare intre 40 si 60-80 km. Vitezele nu le schimbi pentru ca este cutie cvt. Mersul pe benzina inseamna hibridul obisnuit. Mai mult sau mai putin pentru ca principiul amperei sau a voltecului mai exact este acela de a face curent cu motorul termic pentru motorul electric si nu pentru a merge in principal cu motorul termic legat la roti dar asistat de motorul electric ca la Prius. Ca si diferente de consum pentru ca toata lumea este interesata de consum si nu de poluarea care o fac masinile noastre in orase pot spune ca ampera este mult mai economica in localitati sau distante scurte gen 100 km intre incarcari iar Priusul este mai economic pe distante mai mari. Cum majoritatea dintre noi facem traseul acasa servici acasa...eu am optat pentru ampera iar priusul sta in parcare. Un punct in plus pentru ampera este si faptul ca beneficiezi de 150 cai electrici fata de 136 hibrizi ai priusului. zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Masinile astea ff bune, pt distante scurte zilnice si daca ai cum sa o incarci la priza, dar scumpe si ineficiente la distante lungi. Daca te tine buzunarul si poti lua mai multe, una de oras alta de drum lung ff bine si esti si ecologist, daca nu bun ce ai :grin: Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. cum ar putea fi o masina ieftina pe distanta scurta si scumpa pe distante lungi .. probabil la fel cum eficienta ar tine tot de distanta.. still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Nu va alarmati. Merge gpl si pe ampera Nu stiu de ce toata lumea bate moneda pe consumul astora...fratilor! daca vi se pare mult, exista biciclete. Eu ma bucur ca este inca o masina in bucuresti care nu scoate nimic pe esapament. Ca este nissan leaf ca este i3rex-ul bemveului, este acelasi lucru. Un miros de esapament mai putin in oras. ASTA ar trebui sa conteze. Daca tot e sa facem economii hai sa raminem la dacia 1300 ce costa in jur de 2-3000$ si ne ramin si bani de benzina si bani de cheltuiala! De ce sa dam 10-20.000 pe o masina care polueaza mai putin? Editat Aprilie 1, 2016 de Miron Sorin zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Phantom Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Energia este energie, nu conteaza sub ce forma este. Te inseli amarnic ca nu scoti gaze. Nu ies la tine dar ies la cativa kilometrii distanta intr-o centrala. Daca ai alimenta masina din panouri fotovoltaice, da, jos palaria. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaL Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. http://www.agerpres.ro/economie/2015/08/04/productia-de-energie-electrica-a-crescut-anul-trecut-cu-10-5-romania-a-fost-exportator-net-de-energie-11-57-26 Vei vedea ca ponderea energiei electrice produsa din hidrocarburi e destul de mica si este in scadete Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Energia este energie, nu conteaza sub ce forma este. Te inseli amarnic ca nu scoti gaze. Nu ies la tine dar ies la cativa kilometrii distanta intr-o centrala. Daca ai alimenta masina din panouri fotovoltaice, da, jos palaria. Am spus eu ceva de noxele produse de o centrala? Tu cumva stai pe intuneric sau tii branza in fantana? Hai sa citim corect: mai zic odata;) Un miros de esapament mai putin in oras! Adica nu depinde de mine unde a pus ceausescu centrala;) Cred ca ai o masina 1.9 tdi. Nu? Hai sa fim sanatosi zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) Re: Automobilul electric / hibrid. Daca ai alimenta masina din panouri fotovoltaice, da, jos palaria. Pai si panourile astea fotovoltaice unde cresc? Si pack-urile de baterii de stocare si toate automatizarile? Si cat poluezi tu ca sa produci 5000$ sa cumperi toate astea? N-o sa fii niciodata mai eficient decat reteaua existenta de productie. In plus majoritatea tarilor EU si multe state din US renunta la carbune si trec pe regenerabila. In 10-20 ani o sa aiba pondere si de 50% in tarile "cu apa calda". Deci curentul produs de tine e doar o fita. Nu e fita doar atunci cand n-ai posibilitatea fizica sa te conectezi la retea (varf de munte, platforma maritima etc.) Intre timp se mai cauta metode de produs curent: https://en.wikipedia.org/wiki/ITER sin in romana: http://www.nwradu.ro/2015/12/un-mic-soare-in-laborator/ :) Editat Aprilie 1, 2016 de misca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Phantom Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Fita sa produci curent? In vestul europei foarte multi au pe casa panouri fotovoltaice care varsa energia direct in retea. Daca ai pe casa panouri ce pot produce maxim 7kw/h, fa tu un calcul cat poti produce anual. Si apoi mai zi ca e fita. In RRomania desi exista legi, nu putem sa varsam energia direct in retea decat daca esti o firma mare. Eu am de mult in plan sa imi pun pe casa panouri de 10kw/h dar nu vreau solutia cu baterii, nu e rentabil si invetitia initiala e prea mare. Sorin sa sti ca eu nu am detinut nicodata o masina diesel(si nu am de gand), am doar benzina(1.6 e cel mai mare motor) si toate cu gpl. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Te-am atacat putin putin 1.9 tdi a cistigat doua campionate la extrem anul trecut. E drept ca pe acceleratie a calcat Andy. Sa stii ca daca ai motor mic la masina nu implica si consum mic. Cind imi aduceam mitsu 3.5 media a fost 10-11 litri de benzina pe suta de km daca nu depaseam 120km/h. Cind mi-am adus vitara cu motor de 2.0 am consumat 12-13... Revenind la oile noastre Ampera atinge 50-80 km pe care ii faci cu 10kwh. Care sint produsi undeva departe de nasul copiilor care cresc in orasul asta cu mult praf si noxe de tot felul. Macar eu sa fac ceva. Priusul pe de alta parte functioneaza doar hibrid si nu face decit sa reduca consumul de hidrocarburi in oras. Cind am mers prima data cu un prius am ramas surprins ca incepe sa scada consumul. Si eu sint Toma Necredinciosul. Cred ca tocmai produsul noxelor departe de urbe a stat la baza deciziei de a folosi tramvaie si troleibuze sau a metroul pentru transportul in comun. Nu ma dau mare ecologist dar in oras evit sa merg cu masini cu motoare mari pentru ca in opinia mea nu faptul ca o electrica sau hibrida consuma mai putin decit "1.9tdi" ci faptul ca in oras nu produce aceleasi noxe. O seara placuta si sa ne fie mai bine! zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. cum ar putea fi o masina ieftina pe distanta scurta si scumpa pe distante lungi .. probabil la fel cum eficienta ar tine tot de distanta.. Simplu- 80-100 km merge pe baterii dupa care necesita cateva ore de incarcare asa ca-i dai benzina, motorul de 1,5 parca nu este din cale afara de economicos. Pe distante scurte este si ecologica si ieftina( daca nu bagi inseamna acumulatorii) pe distante mai lungi, benzina, gaz etc. Apropo, azi am vazut o Tesla in trafic, fantastica- dar momentan le pazesc.:wr Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Te-am atacat putin putin 1.9 tdi a cistigat doua campionate la extrem anul trecut. E drept ca pe acceleratie a calcat Andy. Sa stii ca daca ai motor mic la masina nu implica si consum mic. Cind imi aduceam mitsu 3.5 media a fost 10-11 litri de benzina pe suta de km daca nu depaseam 120km/h. Cind mi-am adus vitara cu motor de 2.0 am consumat 12-13... Revenind la oile noastre Ampera atinge 50-80 km pe care ii faci cu 10kwh. Care sint produsi undeva departe de nasul copiilor care cresc in orasul asta cu mult praf si noxe de tot felul. Macar eu sa fac ceva. Priusul pe de alta parte functioneaza doar hibrid si nu face decit sa reduca consumul de hidrocarburi in oras. Cind am mers prima data cu un prius am ramas surprins ca incepe sa scada consumul. Si eu sint Toma Necredinciosul. Cred ca tocmai produsul noxelor departe de urbe a stat la baza deciziei de a folosi tramvaie si troleibuze sau a metroul pentru transportul in comun. Nu ma dau mare ecologist dar in oras evit sa merg cu masini cu motoare mari pentru ca in opinia mea nu faptul ca o electrica sau hibrida consuma mai putin decit "1.9tdi" ci faptul ca in oras nu produce aceleasi noxe. O seara placuta si sa ne fie mai bine! Daca faci plinul la 150 lasa-l pe mana mea ca ma dau eu cu el prin oras si te las pe tine cu noxele mai putine. Nu va mai copilariti cu noxe si alte din astea ca nu e cazul, nu vedeti ca statul e interesat sa va ia doar banii. Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. - auzisem ceva povesti nemuritoare ca la anumite masini platesti ceva "chirie" pe baterie la reprezentanta si daca se duce bateria o schimba fara alte costuri, e adevarat? Sau nu platesti nimic? Nu sunt povesti nemuritoare! La Renault, plateai in jur de 20-30 euro/ luna, chiria la acumulator. Asta era cand au adus Renault Twizy si Kangoo electric, la noi. Acum, nu stiu cum mai este. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Colegii cu Ampera, cum e cu chiria pe baterie? Ca nu m-ati lamurit. In rest am inteles, oricum pe distante mai mari de 100 km, consumul de benzina e tot acceptabil nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Colegii cu Ampera, cum e cu chiria pe baterie? Ca nu m-ati lamurit. In rest am inteles, oricum pe distante mai mari de 100 km, consumul de benzina e tot acceptabil nu? Nu s-au complicat cu uite bateria nu e bateria. Ai luat fierul, te speli pe cap cu el. Deci masina ta, bateria ta. Consumul afara este echivalent cu al unei masini conventionale. Desi are 1700kg goala si motor de 1.4, iar in oras fara baterie incarcata daca mergi normal si nu sportiv, consumul e de peste 6.00, in medie de 6.5-7.0l pe suta de km. Repet, fara baterie incarcata. zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Revoluţia „electrică” a cuprins România http://m.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/kaufland-se-alatura-revolutiei-electrice-si-lanseaza-o-retea-nationala-de-statii-de-reincarcare-a-masinilor-verzi-15198608 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Din cate am inteles eu (si inca nu am aprofundat tema destul) treaba cu chiria este numai la Renault, si are un avantaj: nu platesti bateria la achizitia vehiculului. La celelalte, vorba lui Miron Sorin: ai luat-o, e a ta, te speli pe cap cu ea. Ce nu inteleg eu la Renault este pretul. Pai pun un motor electric si un angrenaj pentru roti, si hai pa. Nu-mi pui motor termic, nu-mi pui cutie de viteze (nu-mi dau seama ce inseamna, financiar vorbind, acel CVT prezent pe electrice), ba nu-mi pui nici akkupack, platesc chirie 800-1000 euro pe an. Pen' ce vrei douajdemii de euro? In conditiile in care, spune gura lumii, pretul de fabricatie pentru un Logan ar fi de vreo 2000-2500 euro... Io' imi doresc cel putin una electrica, s-ar potrivi mai mult decat perfect pentru anume aplicatii. Un exemplu, doamna inimii mele conduce o masina cu motor turbodiesel de 2 litri, masina care a costat.....mult:grin:, face 2-3 ture pe zi, maxim 5 kilometri tura. Si mai am exemple cu masinile de firma. Pai daca faci pretul pe kilometru, mi-am raspuns singur:ha::ha::banana:old Mai studiez, si mai cheltui bani pana strang alti bani pentru next step.:wink: Multumesc Sorin pentru invitatie! Nu scapi!:ha1 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cucuci Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Multumesc colegu, acum sunt lamurit cu toate aspectele! Ma uitam si eu la astea second pe net, dar momentan ma deranjeaza consola aia dintre locurile din spate, 5 persoane nu au cum sa intre in ea cred altfel ar fi o varianta ideala pentru mine. Ca fapt divers, am fost intr-o vizita de o saptamana in Londra, aici am vazut o gramada de Tesla electrice, iar pretul lor de noi erau undeva la 30-35 mii lire. Astea chiar mi-au placut si mi-au ajuns la inima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Daca nu te deranjeaza ca in talon scrie patru persoane o poti da jos si confectiona ceva acolo daca vrei neaparat cinci persoane. Daca dai plasticul jos e destul de mic tunelul dintre scaunele din spate. Azi am mers pe benzina in bucuresti si consumul a fost de 5.5 la suta. Un pic mai mult decit priusul. Giorgele te astept ca si cind:grin: zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Re: Automobilul electric / hibrid. Energia este energie, nu conteaza sub ce forma este. Te inseli amarnic ca nu scoti gaze. Nu ies la tine dar ies la cativa kilometrii distanta intr-o centrala. Daca ai alimenta masina din panouri fotovoltaice, da, jos palaria. Si panourile alea, le facem noi pe genunchi sau le producem in fabrici si uzine, si reciclarea lor si a bateriilor o facem 100% in spatele blocului, sau le trimitem in Africa ... sa aiba si oamenii cu ce sa se incalzeasca. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate