Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce imi scapa ?

FordRanger

Postări Recomandate

Mie mi-a placut intotdeauna Nissan Patrol . Sunt o fire studioasa si caut multe informatii pe internet si de la surse directe legat de preturile masinilor precum si ale dotarilor extra care le fac mai potente. Stau mult pe siteuri cu vanzari si nu inteleg ceva. Sunt cateva pagini pe OLX ( dar mai sunt si altele ) cu masini Nissan Patrol modificate , in care proprietarii sustin ca au bagat 10.000 euro ( stiu ca nu este real , dar nici foarte departe de adevar ) si le vand cu 5000-6000 euro :av. Deci pierd valoarea de achizitie a masinii ( cateva mii de euro , plus mare parte din valoarea investita ) . Ce imi scapa ?

Este vreo problema de taxe ?

Vor alta masina mai buna ?

Nu sunt multumiti de ce au ?

Totusi , pierderea este foarte foarte mare .

Sa cumperi o masina cu 5000 euro , sa investesti in ea alte 7000 si sa o vinzi cu 4000 ? Ceva nu se leaga . Va rog , daca aveti amabilitatea , sa ma lamuriti si pe mine sau macar sa imi sugerati vreun motiv ipotetic pentru care cineva sanatos la cap ar face asa ceva ?

Linkuri nu pun , dar oricine intra le OLX vede de la prima pagina cu anunturi , multe dintre masini in aceasta situatie .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Ce imi scapa ?

pai poate te lamuresc eu putin

am luat cascarabeta cu aproape 3000 euro patrol scurt cu rd28t varza la table pe ici pe colo prin anumite locuri si la sasiu portiuni cu problem

am bagat 1500 euro in tinichigereala caroserie si sasiu aici inclusa o parte de material ca nu stiu exact cate au fost in total

am mai bagat 800 euro in gume ca le-am luat noi ca alea de pe masina aveau galme cate 2-3 pe fiecare cauciuc si aveam 3 cauciucuri de alt tip pe masina

apoi am bagat undeva in jur de 1400 euro pe suspensie OME ca aia de pe masina era varza

am mai bagat cateva sute in revizia ei adica uleiuri filtre distributie...etc

am dat aproximativ 1500 euro pe bara fata ARB

alti 700 euro pe troliu

si alti cam 500 de euro pe proiectoare led si led bar

am mai bagat cam 400 euro pe frane cu discuri si placute noi plus ceva bielete si bucsi care erau duse

apoi am mai dat cam 400 euro reparatia cu incinsul motorului care era de la garniture de chiulasa arsa si aici s-a planat,curatat rectificat...etc numai kitul de saibe de la chiulasa era 150-170 lei la reprezentanta plus kitul de simeringuri la supape si plus kitul de suruburi toate astea care au costat dar nu mai stiu cat

am dat in total cred vreo 250 euro numai pe antigel ca am golit sistemul de 2 ori complet si am luat doar premix de la reprezentanta ca asa a vrut muschiul meu :)

si peste taote astea la fiecare operatiune pe care nu am facut-o cu vreun amic am platit manopera la service care si ea se ridica la ceva sume dar nu stiu sa iti spun cat.

oricum calculul nu vreau sa il fac ca nu e greu sa aduni si tu ,dar ce vreau sa reiasa de aici ca dupa ce am facut tot ce e mai sus spus si multe altele minore dar care papa timp,eram dispus sa dau masina cu 5500 euro,si asta nu ca asta era valoarea masinii ci ca asta era valoarea de revanzare dictate de piata

o masina indifferent de care e (exceptie cele de colectie) sunt o cheltuiala ,NU o investitie pe care sa iti scoti banii ulterior

eu personal am stiut si constientizat acest lucru de cand am inceput sa bag banii in Patrol,dar pentru ca pt mine cel mai important e ca mie sa imi placa sa merg cu acea masina sa ma pot baza pe ea si sa am incredere ca pot sa imi las sotia sa mearga cu acea masina oriunde cu copii sau mama,soacra,familia ,atunci bag in ea pana sunt multumit :)

nu regret nimic poate doar ca nu am putut sa ma bucur sufficient de capacitatile si calitatile masinii,dar oricand as lua-o de la capat:):):)

si probabil o voi face dar cu alta masina

pentru ca eu o vad ca pe o provocare , am inceput pe vremuri cu vtm cu liniute si alte prostii,am trecut la rally raid pe vremuri cand era chiar la Brasov o cursa foarte faina , am trecut pe Aro,istorice...etc, am trecut pe la rusoaice,romance,americance, japoneze :):):)

acum ma tenteaza o nemtoaica :) cu englezoaicele nu prea ca sunt cam betive da nu ma dau in laturi:):):) adica in lateral nu in noroi :) desi si prin noroi imi place ca la porc:):):)

uite acum ai un ponct de vedere, al meu de exemplu :):):)

Link spre comentariu

Inteleg punctul tau de vedere insa , daca ai cumparat masina , ai investit in ea ( si ma refer la dotari extra , nu neaparat la servisari si consumabile ) , nu inteleg de ce ai vinde-o ? Ai facut-o cum iti place , stai cu ea in noroaie , te balacesti cum iti place , dar de ce sa o vinzi si sa iei treaba de la capat ? eu ma refeream in special la investitii scumpe de genul :

- diferentiale blocabile

- kituri inaltare

- troliu

- jante

- anvelope speciale

- scuturi

- bare HD ( ptiu , era sa scriu iarasi "bari" , Doamne fereste ! :grin:)

No , dupa ce bagi chestiile acestea in masina , te noroiesti cu ea putin si dupa aceea o vinzi ca sa cumperi alta in care sa bagi iarasi ? De ce ? Esti nemultumit de ce ai ? Vrei altceva mai bun ? Nu ai fost inspirat cand ai ales ? ASta ma roade pe mine .

Este absolut normal sa pierzi la o masina pe masura ce trece timpul un anumit procent , dar nu este normal sa o iei azi , sa o dotezi maine si saptamana viitoare sa o dai la un sfert din total . Inseamna ca ai ales gresit .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

nu stiu altii cum sunt, dar eu am facut odata o revizie de 2000 de eur (ulei, filtre, placute, curele distributie, ceva brat) si apoi am dat masina cu 4000 eur :)

a fost o conjunctura mai rara, adica am facut revizia de nevoie in germania la reprezentanta renault (in romania la un service "normal" m-ar fi costat sub 700 eur), s-a nimerit atunci si distributia etc.

vroiam sa mai tin masina vreo 2 ani, dar am primit o oferta de schimb pe care nu puteam sa o refuz :) asa ca am dat-o dupa vreo 2 luni

Link spre comentariu

......Ce imi scapa ?

.......

Pur si simplu nu iei in considerare si alte aspecte care intervin in viata fiecaruia....

Imi vin in minte, instant, doua exemple ale unor colegi de-ai nostri care si-au dorit foarte mult masinile respective si-au ingrijit foarte bine masinile, marturie stau topicurile in care se poate vedea ce si cum, dar....asa a fost sa fie pentru ca fiecare isi are propriile socoteli.

@Koais :

Mihai si-a dorit mult masina de mai jos si stiu asta de cand a fost nevoit sa ajunga la o Impotmoliada cu Golf-ul lui de strada :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?90242-Vand-Nissan-Patrol-GR-Super-Safari-Y60-4-2-benzina-GPL

@Caphonne :

A avut un Mitsu LWB, l-a dat si apoi a considerat ca Feroza e "ce trebuie", apoi a venit bebele si masina i-a ramas cam mica, timpul de plimbareala s-a cam limitat, iar acum recunoaste sincer "ca vrea altceva" :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?91051-Vand-Daihatsu-Feroza-1-6-16V-1993&p=1041669&viewfull=1#post1041669

Eu am fost in noualea cer cand mi-am luat Mazdoaica, iar cand mi-am luat Toyota am zis ca l-am luat pe D-zeu de-o glezna !

Dar n-a fost sa fie !

Mazda am fost obligat s-o dau (crapa-i-ar ficatii lui Boc!), desi probabil ca ai vazut ca ii pusesem scuturi ASFIR, hard-top ARB, intercooler mutat.....

De Toyota ce sa mai zic, ca pe langa bucatica de suflet pusa in ea, am pierdut si eu vreo 3500-3800 euro.....

PS - Am mutat topicul aici pentru ca asta e "boala" de care sunt afectate toate marcile de masini....

Link spre comentariu

Astral are dreptate. Acum am Jimny si dupa Freelander, Pajero si Patrol, sunt cel mai fericit!

In toate am bagat bani si niciodata nu am tinut cont pentru ca stiam ca nu o sa-i mai vad. La Pajero cel putin am bagat 1500 de eur si peste 2 zile am vandut-o. Asa a fost sa fie.

Dar la orice masina e valabil, chiar si la imobile. Daca esti samsar faci bani pentru ca din asta traiesti, specula pietei, daca nu, ori rupi masina pentru ca esti dobitoc si cand vezi ce ai facut incerci sa o vinzi cu oricat, ori, te plictisesti si vrei alta jucarie.

Deoarece majoritatea vand masinile pentru ca au o problema si incearca sa scape de ele, iar samsarii tot in jur survoleaza, pretul pietei scade si tot scade. Cu cat o masina e mai veche cu atat valoarea pe piata scade pentru ca din ce in ce mai multe au probleme si proprietarii incearca sa scape de ele. Deci nu exista valoare reala, totul este conjunctural.

Eu urmaresc piata masinilor 4x4 de multi ani si am mai observat un trend. Cand oferta este mare pentru un model, pretul scade automat si invers, creste. De exemplu, acum sunt multe jimny de vanzare si pretul pietei a scazut cu 25%. Cand l-am luat eu, la inceputul lui decembrie, erau mai putine de vanzare si pretul eram mai mare. Masina pe care am luat-o avea o valoare de piata de 6500 eur. Azi, daca as pune-o in vanzare nu as luat 5500. Si este acceasi masina. La un momendat in vara, nu gaseai patrol sub 5000 de eur, nu conta starea, dar erau asa de putine incat pretul a crescut enorm. Acum gasesti si cu 3000 aceeasi masina.

Un alt trend tampit este ca incepand cu noiembrie piata este invadata de masini 4x4. Pentru ca samsarul se gandeste ca vine iarna si toti se uita la un 4x4. E adevarat, dar sunt atat de multi care gandesc asta incat a devenit mai profitabil sa vinzi 4x4 vara decat iarna. Specula are si reversul medaliei. Exemplu tot de la mine, Patrolul in vara a fost 9000 eur, iar la sfarsitul lui Noiembrie, am dat echivalentul de piata a 5500 eur. Era aceeasi masina. Dar nu am speculat pentru ca am facut schimb si e subiectiva evaluarea.

Am vrut sa cumpar un Pajero la un moment dat in vara pentru prietena. Stiam ca pana in 3mii gasesc unul si autoutilitara. De unde, sub 3500 nu gaseai nici cu volan pe dreapta si nici inmatriculat.

Am vrut inainte de pajero sa cumpar Samurai, imi facusem calcul la 2000 eur. Dar era decembrie si sub 3000 nu am gasit nimic cat de cat si am vazut o groaza.

Deci piata pune pretul, nu cat bagi in masina. Si mor cand vad anunturi in care scrie: s-au investit x bani in masina. Vax! poti spune ca "am dat foc la x bani pe bordura in fata masinii". Daca nu te ocupi cu tranzactii de masini, vei pierde permanent bani.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Cum a zis colegul de mai sus, niciodata nu o sa iti recuperezi banii pe masina.

Si eu am bagat n mii de euro in masina(motor, suspensie, frana, troliu, bare etc...) si acum vreau sa o dau pentru ca vreau o masina de teren scurta si automata pe care o poate conduce si sotia.

Cel mai bine vezi maisinile si vezi dac ti se potrivesc.

Link spre comentariu

Nu vreau sa par Gica contra , dar este prea mult . Si eu am pierdut bani la masinile cumparate dar mi se pare foarte mult sa pierzi trei sferturi din valoarea masinii ( in unele situatii ) . Adica , daca as fi in aceasta situatie , sa fi investit mult in masina , as vinde masina cheala si as incerca sa obtin macar jumatate din cat am investit in ea vanzand pe piata SH dotarile extra . Nu mi se pare normal sa vand o masina cu mai putin din valoarea celor investite in dotari , ca sa nu mai zic de valoarea efectiva a automobilului nedotat cu nimic . Eu m-am referit strict la Patrol pentru ca azi mi-a atras atentia numarul mare de masini accesorizate si modificate pentru off-road care se dau la preturi derizorii . Eu Patrol mi-am dorit , dar acum cativa ani nu te puteai apropia de o masina modificata .

Link spre comentariu

Ne vindem masinile din motive de schimbare proiritati, taxe, bani, timp.

Altfel spus ai mers cu sau ai vazut o anumita masina si ti-a placut. O cumperi. Incepi sa o aranjezi (in general cred ca mare parte din colegii de pe forum au mare grija de masini).... te dai cu ea.... in al doilea an poate te dai mai putin ca lipsa de timp samd.... te mai dor salele si masina cam scutura... nevasta si sau copii nu vor cu ea ca e cam tractor.... ai tine-o de sufletul tau dar la un motor de 2.8 sau 3.0 impozitul te usca. La un moment dat zici hai ca dau anunt... si cand ai facut pasul asta si te-ai pregatit mental sa o dai... nu mai e mult.

Pretul de vanzare - piata. De vreo 2 ani imi spal si eu zilnic ochii pe olx si intr-adevar sunt trenduri clare: 4x4 se vand mai bine in sept-oct (se pregateste lumea de iarna?). Preturi bune, mai ales la masinile cu motoare mari parca mai ales in dec-ianuarie (cand se pune problema de plata impozit).

E trist ca la noi devine tot mai scump sa tii o masina strict de hobby:

- sa inmatriculezi o veverita cu RAR+taxa pacii te costa 30-50% din valoarea masinii (600 EUR la Samu, 800 la Vitara/Feroza)

- RCA-ul tot mai scump

- la o masina cu motor mare te omoara impozitul

Dar na, sanatosi sa fim sa putem sa o luam mereu de la capat in timp ce ne mintim singuri ca acum o sa avem mai multa minte :grin:

Robert

Link spre comentariu

Nu vreau sa par Gica contra , dar este prea mult . Si eu am pierdut bani la masinile cumparate dar mi se pare foarte mult sa pierzi trei sferturi din valoarea masinii ( in unele situatii ) . Adica , daca as fi in aceasta situatie , sa fi investit mult in masina , as vinde masina cheala si as incerca sa obtin macar jumatate din cat am investit in ea vanzand pe piata SH dotarile extra . Nu mi se pare normal sa vand o masina cu mai putin din valoarea celor investite in dotari , ca sa nu mai zic de valoarea efectiva a automobilului nedotat cu nimic . Eu m-am referit strict la Patrol pentru ca azi mi-a atras atentia numarul mare de masini accesorizate si modificate pentru off-road care se dau la preturi derizorii . Eu Patrol mi-am dorit , dar acum cativa ani nu te puteai apropia de o masina modificata .

Am un feeling ca te-ai cam virusat de Patrol......:ha:

Ce zici tu aici e primul simptom - tatonarea pietii, urmeaza apoi faza cea mai dura, aia incurabila - pata !

Adica ti se pune pata aia pe creier cand nu mai dormi bine noaptea, cand visezi cum ai vrea sa fie, cand iti faci calcule si socoteli cat te va costa aia si ailalta ca s-o faci cum vrei tu si apoi faza terminala - vinzi masina pe care o ai in batatura !

Si sa vezi atunci insomnii si dureri in suflet....! Dar nimic nu mai conteaza si nici nevasta si nici D-zeu Tatal nu te mai pot opri ca sa-ti iei masina dorita ! Si nici ca-ti mai pasa cat vei pierde la masina pe care o vinzi ! :ha:

Link spre comentariu

Am un feeling ca te-ai cam virusat de Patrol......:ha:

Ce zici tu aici e primul simptom - tatonarea pietii, urmeaza apoi faza cea mai dura, aia incurabila - pata !

Adica ti se pune pata aia pe creier cand nu mai dormi bine noaptea, cand visezi cum ai vrea sa fie, cand iti faci calcule si socoteli cat te va costa aia si ailalta ca s-o faci cum vrei tu si apoi faza terminala - vinzi masina pe care o ai in batatura !

Si sa vezi atunci insomnii si dureri in suflet....! Dar nimic nu mai conteaza si nici nevasta si nici D-zeu Tatal nu te mai pot opri ca sa-ti iei masina dorita ! Si nici ca-ti mai pasa cat vei pierde la masina pe care o vinzi ! :ha:

Astrale mi-ai zmuls un zambet , omul descris de tine parca eram eu inainte sa cumpar Panzerele. Nici nu stiu pe care l-am dorit mai mult. Pe fiecare in felul lui. Fiecare are felul lui de a trai si de a simtii ceva pentru o masina. Oricum interesanta ideea Fordului cu topicul asta.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu mi-am luat Vitara pentru ca vroiam off-road si pentru ca am considerat ca e o varianta decenta (pret achizitie, preturi modificari, revizii, impozit + taxe). A fost un compromis, parca nu ma lasa inima sa investec mii si mii de euro intr-o masina de weekend si am zis ca imi fac si damblaua si scap si ieftin.

Am facut tabla la ea din bara in bara, modificari, etc, dar inima mea era la Wrangler.

Rezultatul? Am bagat bani in Vitara, dupa 1 an am vandut-o pentru ca nu era masina pe care mi se pusese pata. Mi-am luat Wrangler si m-am apucat de bagat bani si in asta.

Cauza? Pitici pe creier. Si cred ca multi dintre noi fac asta.

Si da am fost constient de prima data ca nu imi scot banii pe care i-am bagat si mi-am asumat asta. Doar ca piticul pe creier e mai puternic decat ratiunea :ha:

Categoric sunt si samsari care fac rost de o masina, fac niste tiganii sa iti ia ochii (inaltare cu niste profile rectangulare) si dupa incearca sa ti-o vanda ca o super masina. Insa cred ca multi dintre noi suntem perfect constienti ca bagam niste bani pe care nu ii mai vedem niciodata inapoi.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Iti scapa un detaliu vital si determinant in valoarea de revanzare:

O masina modificata are un grad de uzura mult marit in comparatie cu una folosita pe strada. Acea masina are nevoie de acele modificari, bani bagati, pentru a satisface o cerinta a posesorului pentru care nu a fost proiectata. Acel vehicul este utilizat preponderent la limita elementelor constructive, deci uzura este mult mai mare.

O suspensie HD se va inmuia dupa 3 ani de folosire in teren. O suspensie standard, folosita in conditiile pentru care a fost proiectata poate dura si 10 ani fara deformari semnificative. Orice piesa de o rezistenta crescuta va avea un impact negativ asupra celoralte componente de care este legata direct sau indirect.

Vezi tu, noi bagam banii intr-o masina standard, dar acei bani ii lasam in teren pentru ca devalorizam accelerat, in functe de gradul de exploatare, atat autovehicolul initial cat si modificarile pe care i le-am adus. La aceste aspecte se adauga dificultatile intalnite odata adusa la ITP, cand te opreste RAR-ul in trafic si riscurile pe care ti le asumi cu organu' - vezi povestea scufitei rosii 4x4.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

ca tot am fost ala care a spart gheata si pt ca oricum majoritatea dintre noi,sa spun altfel mai bine destui dintre noi ne stim si personal fata in fata,unii ne mai dam si prin campionate pe aici sau pe afara pe unde putem :)

eu am decis sa dau masina di as zice 3 considerente mari si late

Sanatate:- am o hernie de disc pe care nu vreau sa o operez ca sunt capos si pe care la recomandarea doctorilor incerc sa o "protejez"iar patrolul din pacate nu servea acestui scop

Financiar:- masina dpdv consumuri si costuri inghitea niste bani pe care nu prea eram dispus sa ii dau in conditiile in care sunt nevoit cam zilnic sa fac 50-70km

Familial:-cand se punea problema mersului pe undeva concedii,iesiri...la la la tot timpul mai comoda era cealalta nu Patrolul,nu suspensie independenta,nu viteza de croaziera necesara pe autoban,nu liniste in interior,spatiu de bagaje limitat...etc chestii de genul asa ca ...

astea la mine au fost cele mai importante

cat despre ca te gandesti ca ar fi ceva "vicii"ascunse in ce ma priveste te asigur ca nu,daca cele 3 motive d emai sus in speta primele 2 nu existau masina ramanea in familie pana catea gramada de rugina.

cu toata dorinta de a iti zice ca patrolul e o varza sau ca e un rahat de masina, nu voi spune asta niciodata si nici nu e cazul de asa ceva

era capabila in teren,flexa cum imi place ma scotea de cam peste tot pe unde ma bagam eu ca vita,imagine in trafic si plus cel mai mult senzatia ca poti trece peste orice obstacol,si chiar trecea peste multe care in alte situatii as fi pariat ca nu le va trece si nu le voi trece in veci,dovada sta o faza petrecuta cu sotia cand trtebuia sa ajungem la o serbare cu copii si traficul era praf si nu ajungeam in urmatoarele 3 ore ,asa ca am luat-o pur si simplu prin aratura,pe marginea drumului am urcat si coborat movile de pamant,noroi si de zapada si am ajuns acolo in 15 minute :) atunci a zis prima oara :) "de Luni eu merg cu ea la Gradinita":):):)

in plus mereu vrei ca orice om sa incerci ceva nou sa descoperi sau sa dai de cap unor probleme

nu suntem toti lafel, fiecare avem motivele noastre, iar ale mele cam astea sunt :)

acum imi curge "bala"in coltul gurii cand eu stau ca nu ma pot baga cu masina pe un loc de parcare cu ceva zapada mai inalta lasata de plug dar "aia"cu patroale :) trec in scarba si sictir peste acel mal mic in care eu imi las spoiler,faruri de ceata,masca...etc :) dar asta e

ne facem mari sanatosi sa fim si ne luam altele:)

Link spre comentariu

cand vine vorba de o chestie de pasiune de multe ori momentul si rabdarea pot face diferenta la cati bani dai. Sa iti dau un exemplu simplu. Luam doua Patroale echipate la fel la care sa zicem valoare masinii + ce e pus pe ele le duce la 10.000 euro (un 5.000 e valoarea masinii si 5000 euro modificari ). Ambele masini sunt functionale, merg bine si nu au hibe ascunse.

Daca unul din vanzatori vrea sa o dea repede sau are nevoie rapida de bani va incerca un 6000 euro masina se va vinde relativ iute. Daca celalalt o da cu 8.000 euro asta nu inseamna ca nu o va vinde in veci. Trebuie sa aiba rabdare. Este client pentru orice masina (asta e teoria mea). Ce sa intelegem de aici, ca acel cumparator care a dat 8.000 euro a luat teapa? NU, in nici un caz, pur si simplu a vazut masina , i-a placut si l-a ars buza atat de tare incat nu a mai putut astepta. Trebuia sa fie a lui pe loc, dar ce mai, stiti voi sentimentul :wink: .

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Am avut mai multe masini 4x4 , dar in fiecare am vazut un Patrol :ha:. Sunt virusat de Patrol de la 20 de ani si acum am 44 :grin:. Nu am cumparat Patrol din considerente de pret ( in prima faza ) , din considerente de taxe ( in faza a doua ) si din considerente de timbru de mediu ( in a treia faza ). Acum , in conditiile actuale de piata ma chinuie tare ideea , dar numai cu conditia sa gasesc un LWB autoutilitara in stare decenta . Nu imi place varianta inmatricularii pe alta persoana in alta tara ( desi am prieten bun , roman stabilit in Bulgaria , cu cetatenie , care s-a oferit sa imi inmatriculeze orice masina pe numele lui ) si nici impozit nu as plati mii de Ron. Daca se aliniaza astrele , schimb tabara si eu , insa Fordul nu-l dau . Ramane in familie sa se bucure si tatal meu de o masina buna :grin:. Totusi , daca iau ceva , voi lua numai an bun ca sa scap de problema ruginei la sasiu ( peste 2005 ) si nu-l mai dau . Ma ingrop cu el , ca Tutankamon dar decat sa-l vand la un sfert de pret , mai bine organizez o inmormantare fastuoasa ,ii dau foc , filmez evenimentul si vand filmul . Fac pariu ca scot mai multi bani decat pe piata , si ii fac si o iesire din scena demna de un rege . :wink:

Editat de FordRanger
  • Like 1
Link spre comentariu

Eu sunt deja obisnuit cu ideea asta si de mult timp terorizat de o posibila vanzare . Pentru ca taraboanta in stare relativ buna ( rugina 2% si numai la caroserie ) fuse cam 4000 , puntile de Y61 cu alte piese - tendoane/arcuri/ bucse/'amortezatoare'/roooate/cardane ... cam 3000 ... minim ...alt rezervor ca originalul era ridicol ... un al doilea motor chel 500 la care doar piesele facturate sunt peste 2000 ( o mare greseala este sa faci RK la un motor mare ... ) chiulasa cheala 250 ... un troliu ... al doilea troliu ... bara fata , bara spate ... am triangulatie pe spate .... a doua cutie de viteze e revizuita si sta in asteptare .

...

...

...

Daca stiind cele de mai sus si cumva o vezi ... te umfla rasul , sau poate plansul ...nu esti singurul !!!...

Incerc demult sa ma abtin de la vopsirea ei , dar cred ca anul asta o comit ...

... O creanga nu prea mare a gasit o pietricica minuscula pe parbrizul murdar si impreuna au inceput o frumoasa prietenie marcata prin o mica amorsa de fisurare a parbrizului in dreptul oglinzii retrovizoare . Am cumparat cheder de parbriz pe care am dat aproape 200 euro , dupa ceva timp ironia sortii mi-a mai adus un cheder nou ... urmeaza un parbriz pe care nu mi-l doresc a fi ieftin si regretabil . Nu mai vreau geamuri glisante pe spate si nici hayon fara rama asa ca am cumparat chedere , geamurile vor fi custom ...

... am sase randuri de roti la masina ... doua alternatoare pe motorul nou , cu demarorul lui propriu si personal ... de fapt , cu toate anexele ... compresor de bord cu butelie /presostat/retea ... si prea multe piese majore si minore , de la alta punte fata revizuita la ... un beci plin ... asa ... ca cele 7 portiere stau in afara beciului ...

Va veni timpul si cand masina va fi vopsita prin dezechipare totala , sasiul zincat si echipata cu noul motor de zero km si zero ore de functionare , toata electrica noua cu upgrade , sistem antiincendiu sub capota , GPL ( da bre , pe diesel ... am instalatia , si ea noua ) ... , LSD variabil in puntea fata ca nu ma indur sa stau fara ca ma roade pe dinauntru ...

Si atunci ... ia zi ... cat dai pe ea ? sau altfel spus , cat sa cer pe ea ... la urma-urmei e o janghina din '93 , nu ? ...

De fapt nu !!! daca ar fi a ta , cat ai cere pe ea ? Ma rog pe el ... e Patrol ( care seamana cu Toyota lunga ca n-are aripile umflate ... )

.

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cos esti naspa :)

ai uitat sa spui de scuturi,de panhard reglabil...etc da sa stii ca daca vrei te mai ajut si eu cu divere piese sa ai mai multe:) o pompa un alternator...sa fie acolo ca la ce consumuri lasi de inteles a fi acolo cred ca va fi ceva interesant:):):)

Link spre comentariu

Mie mi-a placut intotdeauna Nissan Patrol . Sunt o fire studioasa si caut multe informatii pe internet si de la surse directe legat de preturile masinilor precum si ale dotarilor extra care le fac mai potente. Stau mult pe siteuri cu vanzari si nu inteleg ceva. Sunt cateva pagini pe OLX ( dar mai sunt si altele ) cu masini Nissan Patrol modificate , in care proprietarii sustin ca au bagat 10.000 euro ( stiu ca nu este real , dar nici foarte departe de adevar ) si le vand cu 5000-6000 euro :av. Deci pierd valoarea de achizitie a masinii ( cateva mii de euro , plus mare parte din valoarea investita ) . Ce imi scapa ?

Este vreo problema de taxe ?

Vor alta masina mai buna ?

Nu sunt multumiti de ce au ?

Totusi , pierderea este foarte foarte mare .

Sa cumperi o masina cu 5000 euro , sa investesti in ea alte 7000 si sa o vinzi cu 4000 ? Ceva nu se leaga . Va rog , daca aveti amabilitatea , sa ma lamuriti si pe mine sau macar sa imi sugerati vreun motiv ipotetic pentru care cineva sanatos la cap ar face asa ceva ?

Linkuri nu pun , dar oricine intra le OLX vede de la prima pagina cu anunturi , multe dintre masini in aceasta situatie .

eu cand am vrut sa vand patrolul ,aveam in cap sa iau un transporter syncro si sa il fac camper , dar mi-a trecut , eu am dat pe masina 5500 euro , suspensia ironman 1500 euro cu montaj cu tot , troliu 550 euro , bara fata 200 euro , jante 1400 ron , gume cooper stt 33'' 3200 ron , roofrack (pret confidential :D) , iar cand am avut-o la vanzare am primit pe ea 6500 euro , am zis ca la banii aia nu o dau ca imi bat joc de munca mea ...acum as schimba patrolul maine doar cu ceva pick-up (bineinteles sa fice in stare asemanatoare cu masina mea) deoarece am mare nevoie de bena in domeniul in care lucrez .Sunt foarte multumit de Patrol dar necesitatile ma cam imping spre alta clasa 4x4 :(

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Sa mai zic si io ceva?

Mai bine tac.

Ba nu, intreb: cum adica, iti ploua in gura de 20 de ani dupa un Patrol, si nu ai inca?:old

Te invat io cum se face, daca vrei.:h5

Dar tine bine minte una: daca vrei sa ai un Patrol, nu ai voie sa gandesti ieftin.:grin:

Uite, ca tot te plangeai ca-s prea ieftine:ha:, a aparut unul la 14500 E, da' e scurt, nu ti-e bun, si nici nu-i utilitar:banana

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

.......

Uite, ca tot te plangeai ca-s prea ieftine:ha:, a aparut unul la 14500 E, da' e scurt, nu ti-e bun, si nici nu-i utilitar:banana

Daca e asta de mai jos si eu am zis la fel, la prima vedere, ca-i scurta, in poza aia nefericita.....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?91096-Vand-Patrol-Y61-3-0-LWB-2001&p=1042534&viewfull=1#post1042534

Link spre comentariu

Giorgel te iei d emana cu Cos si tu :):):)

ok simt ca pe anumite parti discutia ma vizeaza uneori :):):)

RECUNOSC ! Am fost un Fraier ca am dat Patrolul si transat :):):)

acum sunteti multumiti? :):):)

Link spre comentariu

Giorgele , una dintre retetele fericirii este sa iti doresti ceea ce poti obtine . Eu mi-am dorit destul de mult , dar posibilitatile nu au fost pe masura si sunt constient ce inseamna sa cumperi prost . Nu imi permit sa cumpar o masina in care trebuie sa bag foarte multi bani pentru simplul motiv ca nu ii am :grin: . Acum , cu preturile acestea si cu noua criza economica care bate la usa , exista posibilitatea , cu putinul economisit , plus valoarea masinii tatalui meu ( am mentionat ca ii las Fordul ) , as putea sa ma apropiu de ceva cat de cat acceptabil pentru bugetul meu. Ramane de vazut starea masinii. Nu cumpar masina sa schimb totul la ea. Daca este perfect functionala ma intereseaza , altfel nu , pentru ca nu am bani sa schimb motoare , transmisii si nici sa fac reparatii capitale la sasiu , punti , etc. Daca gasesc la un pret bun o masina aflata in starea tehnica a Fordului meu, ma fac Patrol-ist , altfel , poate la pensie sa imi iau unul . :wink:

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare