Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

jante pentru L200 model nou (2015 aka KJ0T)

rbr

Postări Recomandate

salutare,

bat netu-n lung si-n lat si observ ca oferta e limitata, specificatiile s-au schimbat fata de modelul anterior, unele site-uri nici nu-l au pe asta nou in baza de date.

caut niste jante de tabla de 16 dar chestii omologate gasesc numai fitosenii din aliaj gen DOTZ Hammada dark 8.0x16 6/139.70/35/110.0 pe care ar fi pacat sa le tavalesc prin noroi si pietre.

si-a pus cineva jante de tabla (fie si de 17) pe modelul nou (care sa fie ok ca si specificatii)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: jante pentru L200 model nou (2015 aka KJ0T)

Cauta dupa specificatiile modelului tau . Jante exista , cu siguranta , si sunt o multime compabile , chiar daca nu sunt pentru marca ta . Este important modul de centrare ( butuc sau prezon ) , diametrul conului de la butuc daca este cazul ( ai grija la diametrul interior al gaurii jantei ) , ET-ul sa fie apropiat ( aici este destul de toleranta alegerea , insa este in functie de dimensiunile discurilor si ale etrierilor . La majoritatea modelelor noi , constructiv se merge pe ET-uri pozitive tot mai mari . Fara sa cunosc specificatiile tale , cred ca ai un ET pozitiv intre 20 si 50 .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

asa este, ET-ul e pozitiv, specificatiile cele mai complete le-am gasit aici: http://www.wheel-size.com/size/mitsubishi/l200/2016/ (presupun ca-s corecte)

in materie de tolerante, nu stiu pana unde se poate merge, presupun ca intre 7J si 8J e ok, dar la latime diferita se schimba si ET-ul, aici se incurca putin treaba (si nu ma refer la o distribuire a sarcinii diferita de cea optima, ci la surprize gen nu incape roata pe butuc).

cu ocazia asta am gasit o multime de site-uri care la jante cu 6 prezoane pun poza de janta cu 5, ce sa mai zic de baza de data actualizata, desi sunt vreo 7 luni de cand a aparut modelul.

edit: in spiritul corectitudinii, la alcar modelul nou apare in configuratorul pt jante aliaj, dar nu si in cel pt jante de otel, deci oameni stiu de el dar nu au in oferta nimic din tabla :)

edit2: rusii de la http://kolesa-kik.ru/en/ fac ceva apropiat de ideal, 7.5Jx16 cu ET30, tot din aliaj, dar ieftine

Editat de rbr
Link spre comentariu

Inainte sa cumperi jantele , vezi ce specificatii ai de gand ca cumperi anvelopele. La unele MT-uri lipsesc multe specificatii . Latimea jantei va fi in functie de ce anvelopa vrei sa pui. 205 SR 16 sunt cam inguste si-s sanse mari sa te scufunzi cu ele . Daca vrei anvelope mai late , vei avea nevoie macar de 6,5 - 7 ( forma buzei JJ ) . In plus , sunt diferente de preturi remarcabile intre anvelopele pe 16 si cele pe 17 . Eu as lua cat mai mici ( dar sa permita masina ) pentru a beneficia de talon inalt al anvelopei , care m-ar avantaja in off-road .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

deocamdata nu iau ca nu am ce. de tabla nu gasesc nicaieri. de aliaj de la k&k mai ca as lua, dar nu stiu de unde.

pt cauciucuri ma gandeam la 245/75R16, sunt cu 24mm mai mari in diametru fata de standard (245/65R17), bf goodrich mt km2 sau cooper discoverer.

edit: http://shop.kolesa-kik.ru livreaza doar in rusia, kazahstan si belarus :)

Editat de rbr
Link spre comentariu

Salut

Gasesti de tabla fara probleme cu urmatoarele specificatii :

Prindere prezoane 6x139,7

Latime: 7 sau 8 J

ET -25

Gaura de centrare 110mm ( e mai mare decat cea originala de 67,1 dar e ok mai mic sa nu fie)

PS

ET-ul negativ de -25 va fi tot -25 si la 7j latime si la 8j latime (se calculeaza la fiecare in parte)

Link spre comentariu

38mm - -25mm = 63mm mi se pare o diferenta prea mare. pe carbibles zice de max 7mm, rusii zic de 8mm. de intrat intra, dar cum mai merge? :)

Link spre comentariu

Intreb si eu: chiar esti sigur ca ai nevoie de jante de tabla la masina asta noua, si ai de gand sa-i dai omoruri prin offroad? :grin: Esti pregatit financiar si psihic sa-i tot inlocuiesti overfendere si bara fata, sa o vezi tot mai zgariata pe zi ce trece (sau te-ai gandit deja sa-i aplici un colant pentru protectie...)?

Ca daca raspunzi cu da, atunci nu-ti mai bate capul cu pierderea garantiei la masina, pentru ca oricum o pierzi, si atunci pune-i din start ce vrei tu... :wink:

Link spre comentariu

ideea e ca vine cu jante de aliaj, de 17, cu gume de iarna, si as vrea pentru primavara-vara-toamna niste mt-uri, pe care, desi o sa le folosesc mai mult pe asfalt, sa ma pot baza cand dau de niste noroaie.

deci, ideal ar fi sa am un al doilea set de roti, jante de 16, de tabla, cu mt-uri.

la extrema cealalta, as putea sa merg cu gumele de iarna si in restul sezoanelor, n-ar fi prima data :D

mai sap, nu e urgent, speram ca a mai avut cineva problema asta si a rezolvat-o, dar cu ocazia asta mai invat si eu una-alta :)

Link spre comentariu

Jantele de tabla sunt considerabil mai grele decat cele de aliaj = "stresarea" articulatiilor + consum de carburant mai mare. La care adaugi MT-uri, care mai toate sunt LT, deci mult mai grele decat gumele de strada care vin standard, si dublezi "stresul" + consumul initial.

Avand in vedere ca nu ai in plan sa faci offroad "adevarat" si de fapt mergi mai mult pe asfalt, nu se justifica MT-urile, vei avea consum marit, aderenta slaba pe asfalt ud, se vor uza prematur. In afara de aspectul "dur", nu vei castiga nimic cu ele, ba dimpotriva. In situatia ta, niste AT-uri de calitate isi vor face treaba excelent, chiar si in putinul noroi pe care il vei vedea uneori. Si cu putina bagare de seama, nu vei avea nici o problema. Daca nu esti atent, vei ramane in noroi si cu MT-uri, si cu simexuri. Fiecare anvelopa are noroiul ei care o termina. Si cum ziceam, nu cred ca merita sa te aventurezi cu o masina noua in troace necunoscute, pentru ca risti sa lasi si niste plastice pe acolo...

Nici varianta cu gumele de iarna folosite tot anul nu este buna, orice ar zice unii "cunoscatori". Mai bine mergi cu niste At-uri de calitate tot anul, esti mai sigur asa, mai ales ca tu ai Super Select. Nu te lua dupa cei care isi cumpara cele mai proaste AT-uri pentru ca poate au fost si ieftine, si apoi zic ca AT-urile nu sunt bune iarna. Daca aveai ceva masina de curse cu tractiune spate, clar nu aveai ce cauta cu anvelope all-season pe timp de iarna, dar cu 4x4 "permanent" cum permite Super Selectul nu ai nici un stres cu gume all-season. Daca vor reveni iernile "de altadata", cu zapada 4 luni pe an, te mai poti gandi la gume de iarna, pe care oricum le ai deja.

Referitor la jante, daca ai rabdare, sigur vor apare de vanzare originale, la pret bun, SH de la cei care le vor schimba. :wink: Si vei avea atunci 2 randuri de roti, unul pentru iarna. Masina e abia lansata, dar sigur vor apare la vanzare SH, la un moment dat.

Ca AT-uri iti recomand Cooper Discoverer AT3, ai varianta Passenger (mai usoare dar fara flancuri intarite) si LT (mai grele dar cu flancuri intarite), sau daca vrei ceva mai "dur" S/T Maxx. AT3 sunt niste AT-uri cu mult peste concurenta, la toate capitolele. Studiaza problema mai bine, si scuteste bani aruncati aiurea.

Parerea mea...

Link spre comentariu

Merci, o sa iau in calcul si AT-urile, erau la un moment dat in carti dar le-am dat MT-urilor intaietate. Nu vreau neaparat jante de tabla, dar, cum ziceam, nici jante de aliaj de 200 de euro bucata n-as vrea pt iesit de pe asfalt.

Tocmai ma uitam la Dotz Pharao ca au "masura" perfecta, nu stiu de ce zic producatorii ca nu sunt bune pt noul L200...

Link spre comentariu

Merci, o sa iau in calcul si AT-urile, erau la un moment dat in carti dar le-am dat MT-urilor intaietate. Nu vreau neaparat jante de tabla, dar, cum ziceam, nici jante de aliaj de 200 de euro bucata n-as vrea pt iesit de pe asfalt.

Tocmai ma uitam la Dotz Pharao ca au "masura" perfecta, nu stiu de ce zic producatorii ca nu sunt bune pt noul L200...

Daca vrei o guma mai potenta, ia-ti S/T Maxx, sunt fenomenale comparativ cu BFGoodrige AT, atat pe asfalt uscat, ud, zapada, noroi, si aproape cam la fel cu BFGoodrige MT pe noroi, dar incomparabil mai bune pe alfalt ud si zapada batatorita decat MT-urile de la BFG. Abia astept sa le incerc si la ceva noroi mai serios. Oricum, eu nu le-am luat ca MT-uri, asa ca nu vor vedea noroaie regulat, insa par sa se descurce onorabil.

Cat despre potriveala jantelor, producatorii nu le dau ca potrivite pe o masina daca dimensiunea respectiva este chiar si putin pe langa ce a dat producatorul masinii ca standard pentru masina in cauza. Chiar daca ele se "potrivesc" pe masina aia. Si chiar daca pot merge fara sa cauzeze nici o stricaciune masinii.

Link spre comentariu

apropos, au la mitsu jante de 16 de aliaj, la modica suma de 472.5 euro pe bucata, pret consultativ zic ei. adica il consulti si mergi mai departe.

Link spre comentariu

Asa este la modelele noi . Profita de faptul ca producatorii dedicati nu au apucat sa proiecteze ceva compatibil si pun preturi de prohibitie . In cateva luni , cand au sa apara variante si preturile de la Mitsubishi as sa mai scada . Deocamdata detin monopolul si speculeaza acest lucru .

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Intre timp s-au mai sucit unii dintre producatorii de jante.

Apar acum si Dotz 4x4 Dakar ca fiind compatibile, desi diametrul gauriii centrale e mai mic cu 0,1 mm.

A aparut la RC-Design modelul RC31 care este fix pe dimenisunile masinii, dar nu se gaseste pe la noi.

Pentru ca ies mai rar pe aratura si profil MT nu gasesc pe dimensiunile legale (doar resapat), ma gandesc sa iau Simex si sa le montez/demontez cand ajung in teren. Am aici insa doua dileme: greutatea rotii (pot sa o ridic in brate?) si dimensiunea (nici prea mica sa nu fie, nici prea mare, si sa intre pe janta de 7J).

Optiuni ar fi cam asa:

- Insa Turbo Special Track 235/70R16 (teoretic putin mai mici decat standardul 245/70R16, practic ??, greutate ??)

- Insa Turbo Special Track 265/75R16 (probabil prea mari/grele)

- Silverstone MT 117 Xtreme 31x10.5 R16 (268 mm pe janta de 8.5 dar doar 781 mm in diam, aprox 20kg)

Nu ma intereseaza diferentele de pret sau comportament, doar dimensiuni si mase, daca stie cineva ma multe...

Link spre comentariu

Am cantarit rezerva, 26-27,5 kg (depinde cum o asezam pe cantar).

N-am incercat sa o pun pe butuc (aia e partea cea mai grea, sa nimeresti gaurile cu bolovanul in brate), dar n-am mari emotii. Insa peste 30kg, cred ca tre sa mai merg la sala :)

Voi cum faceti cu roti mari si grele? Singuri, ca in 2 e altceva...

edit: am gasit :)

Editat de rbr
Link spre comentariu

Eu sunt cu spatele frant de mai demult , asa ca potrivesc din cric inaltimea butucului ca sa nimeresc gaura . Metoda functioneaza impecabil .

La pozitiile unde esta e mai greu de facut ( mai mult iarna cand e o placere sa scimbi personal rotile ) aduc butucul pe la inaltimea care ar trebui si potrivind dinainte gaurile la prezoane ridic roata de spite , sprijinind incheieturile mainilor pe genunchi . Daca mai e nevoie de ceva inaltime ma ridic din varfurile picioarelor . Manevra de punere pe butuc in acest fel dureaza doua trei secunde ... , cu cateva secunde mai mult iti ia sa te potrivesti cu corpul pe pozitia corespunzatoare ... E de tot rasul cand esti prea departe de masina si cand e s-o pui pe butuc te dezechilibreaza in fata ( nu stiti de la mine ... ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am luat Dotz Dakar, 7Jx16 6x139,7 ET30 CB 67,1 (nu 67 cum scrie eronat in configuratorul producatorului).

12.9 Kg.

Felicitari!

• Cat au fost?
  • Sunt cromate?
  • Care e diametrul gaurii de butuc? Ma intereseaza daca merg pe un Landcruiser model mai vechi.

Link spre comentariu

le-am luat cam scump, fara capace si prizoane 454.75 RON (am ramas cu impresia ca in pretul asta intrau si capacele dar s-a incurcat vanzatorul). gasesti pe net sub 400.

sunt argintii pe exterior si negre pe interior, nu stiu sa-ti zic daca-s cromate sau cum sunt tratate. exista si varianta neagra (cred ca la acelasi pret).

diametru gaura butuc: 67,1 mm, poti vedea daca se potrivesc pe configuratorul producatorului: http://www.dotz4x4.com/en/configurator/

Link spre comentariu

Felicitari!

• Cat au fost?
  • Sunt cromate?
  • Care e diametrul gaurii de butuc? Ma intereseaza daca merg pe un Landcruiser model mai vechi.

@Harkonnen :

Te rugam frumos, respecta Regulamentul forumului nostru si, implicit, pe toti userii acestui forum si completeaza-ti corect rubrica "Localitatea" din profilul tau, iar de rubrica "Masina" o sa ma ocup eu pentru ca nici acolo nu e ok completat...

Multumim pentru intelegere !

Editat de Astral
Link spre comentariu

@Astral: ok

@rbr: mie imi trebuie cu backspace de 3.5"(89mm) si gaura centrala de 4.2"(107mm). Imi place modelul foarte mult, dar nu intra pe butuc... Si pe sita la ei nu gasesc decat DOTZ 4X4 HAMMADA de 17". Tu de unde le-ai luat exact? Poate aduc si alte poduse.

Link spre comentariu

Eu le-am luat pentru pret si utilitate, nu pentru aspect.

Le-am luat de la un magazin fizic din Timisoara pentru ca vroiam sa le probez (era in scripte o zecime de milimetru care ma incurca) si pretul afisat la vremea cautarii era ok. Nu cred ca te ajuta numele magazinului, dar ti-l trimit in privat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare