Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Moare motorul in urcare cu viteza 2-a..!!

Postări Recomandate

Re: Moare motorul in urcare cu viteza 2-a..!!

Altul....:grin:

Auzi, crezi ca aici se ghiceste in bobi?

Problema: "Moare motoru' in a 2-a...ce-o fi"?

Raspuns: nu stim, suna la 0248 500 500:ha:

Ce masina, ce motorizare?

Cat de incarcata?

Ce numesti coasta?

Masina e in regula, sau prezenta deja ceva slabiciuni?

Ca regula a degetului mare, la benzinar, in sarcina mare trebuie sa urci in ture astfel incat cand schimbi a doua sa inceapa motorul din cuplu maxim. Se stie ca un benzinar are cuplu maxim la peste 3000 rpm, deci ar trebui sa urci la 5000 si sa dai a doua.

Asta daca masina functioneaza in parametri.

Daca e beteaga pe ici pe colo, e autre chause.:grin:

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Altul....:grin:

Auzi, crezi ca aici se ghiceste in bobi?

Problema: "Moare motoru' in a 2-a...ce-o fi"?

Raspuns: nu stim, suna la 0248 500 500:ha:

Ce masina, ce motorizare?

Daca suntem atenti la categoria in care a postat,deducem ca e vorba de un Suzuki Grand Vitara.

Daca ati fost la Ranca,cunoasteti si inclinatia ;)

Presupun ca este un benzinar 1.6.. posibil cu ceva probleme :)

Editat de Dpopescu
Link spre comentariu

Daca suntem atenti la categoria in care a postat,deducem ca e vorba de un Suzuki Grand Vitara.

Daca ati fost la Ranca,cunoasteti si inclinatia ;)

Presupun ca este un benzinar 1.6.. posibil cu ceva probleme :)

Domnu', e un forum aici, nu este obligatoriu sa gandesc si sa deduc sau sa fac sapaturi.

Sunt aproape sigur ca este un Gradvitara 1.6 16V 94 de cai, dar...

Ai nevoie de ajutor, da detaliile corespunzatoare.

Au mai fost destui de tipul "face par-par-poc si nu poneste, ce-o fi?" (fix cum a pus problema si tanarul cu wrc in coada), iar dupa o "tacere" substantiala din partea coforumistilor, a revenit: "bah da' ce bulangii, nu vreti sa ma ajutati?":ha::ha::ha:

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Domnu', e un forum aici, nu este obligatoriu sa gandesc si sa deduc sau sa fac sapaturi.

Sunt aproape sigur ca este un Gradvitara 1.6 16V 94 de cai, dar...

Nici lui vanghelie nu ii prea place sa citeasca...cica il ustura ochii :))

Ps: se putea deduce masina si modelul din sectiunea in care a postat ! no offence!!!

Privitor la subiect,daca masina are anvelope mai mari decat cele din echiparea de fabrica si mai este si echipata cu troliu,bara metalica,etc....tot posibilul sa fie nevoie de a 1-a

Editat de Dpopescu
Link spre comentariu

Nu ai inteles sensul celor scrise de mine, dar ma compari cu Vanghelie:ha::ha::ha:

Link spre comentariu

Nu ai inteles sensul celor scrise de mine, dar ma compari cu Vanghelie:ha::ha::ha:

Am inteles domnul Giorgel!

Va las sa deslusiti gradul de inclinatie al pantei catre Ranca,dupa care sa identificam impreuna treapta de viteza recomandata!

Glumesc! Mai intai trebuie identificat tronsonul pe care circula domnul! :))

Editat de Dpopescu
Link spre comentariu

Salut prieteni! Am urcat la Ranca si pe coasta cu 2x4 imi moare motoru in a2a... merg cu a1a la 3500 turatii si cand dau a 2 a scade la 1300 de turatii... ce problema ar avea?? multumesc!

pai de ce nu cuplezi 4x4?

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

iti multumesc pentru mistourile facute la adresa mea ! chiar m-a ajutat parerea ta! nu o sa mai postez nimic daca sunteti unii dintre voi chiar asa de importanti si stiti doar sa comentati! Daca am posta in topicul de la Grand Vitara inseamna ca la masina asta ma refer! dar in fine! multumesc!

Link spre comentariu

Robert bace, daca ai o inclinatie maricica si trage doar spatele este normal sa moara motorul cand ii dai a 2-a.

Pe colegi nu trebuie sa te superi pt ca nu ai dat nici un detaliu concludent inainte de a cere sfatul lor!

Sfat: pe aceiasi panta incearca sa pleci de jos cuplat cu 4x4 Low (la mic) si vezi daca iti mai moare motorul. O sa trebuiasca sa dai f repede a 2-a pt ca 1-a este f scurta cand esti cuplat la mic. :wink:

Respecte!

Link spre comentariu

Este un motor pe benzina destul de micut si nu straluceste neaparat in cuplu . Colegul Giorgel a dorit doar sa scoata in evidenta faptul ca atunci cand ai o problema este bine sa dai cat mai mutle detalii despre masina , motorizare , modificari , eventuale defectiuni de care stii , etc , pentru ca raspunsul sa nu fie general ci la obiect . Problema aceasta o ai de curand sau s-a mai intamplat sa ti moara motorul la pante abrupte. Cata benzina aveai in rezervor ? cat de incarcata era masina ?

O panta accentuala , la o masina foarte incarcata , usor submotorizata , fara a cupla reductorul , poate genera astfel de manifestari chiar daca motorul functioneaza in parametri .

Muritul acesta poate fi de mai mutle feluri. Il simti sa se balbaie ( ca si cum s-ar alimenta neconstant ) , simti o pierdere liniara de putere ?

Nu fii zgarcit cu detaliile , este interesul tau sa ne dai cat mai multe ca sa te putem ajuta .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Salut Robert, subscriu la ce a scris @mexx20_ro.

Oricum ar trebui sa mergi in teren in reductor(in general), chiar daca simti cateodata ca motorul duce si in 2x4, asa eviti sa fortezi ambreiajul si alte anasmble.

De asemenea cum insinueaza zis si alti colegi mai sus, mai da niste detalii.

Spor

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

s-a oprit motorul in rampa cea mai inclinata de pe traseul de demo si la noul mitsu l200, cutie manuala, cred ca treapta intai, condus de dealer, el a zis ca e din cauza ca e rezervorul aproape gol.

Link spre comentariu

s-a oprit motorul in rampa cea mai inclinata de pe traseul de demo si la noul mitsu l200, cutie manuala, cred ca treapta intai, condus de dealer, el a zis ca e din cauza ca e rezervorul aproape gol.

trebuia sa gaseasca o scuza si el :))))....in loc sa recunoasca , ca habar nu are sa foloseasca masina in teren

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Omul nu a spus ca era in teren,nu avea de ce sa cupleze 4×4 ...cred ca se referea la drumul normal spre Ranca pe Transalpina.Daca motorul nu se balbaie ,nu cred sa fie vreo problema tehnica.In special primele pante sunt abrupte si -mi amintesc sigur ca samuraiul pierdea cuplul si trebuia sa dau treapa intai .Grand Vitara are vreo douazeci si ceva caluti in plus dar si greutate mai mare.

Link spre comentariu

Este un motor pe benzina destul de micut si nu straluceste neaparat in cuplu . Colegul Giorgel a dorit doar sa scoata in evidenta faptul ca atunci cand ai o problema este bine sa dai cat mai mutle detalii despre masina , motorizare , modificari , eventuale defectiuni de care stii , etc , pentru ca raspunsul sa nu fie general ci la obiect . Problema aceasta o ai de curand sau s-a mai intamplat sa ti moara motorul la pante abrupte. Cata benzina aveai in rezervor ? cat de incarcata era masina ?

O panta accentuala , la o masina foarte incarcata , usor submotorizata , fara a cupla reductorul , poate genera astfel de manifestari chiar daca motorul functioneaza in parametri .

Muritul acesta poate fi de mai mutle feluri. Il simti sa se balbaie ( ca si cum s-ar alimenta neconstant ) , simti o pierdere liniara de putere ?

Nu fii zgarcit cu detaliile , este interesul tau sa ne dai cat mai multe ca sa te putem ajuta .

benzina aveam.. nu megea in rateuri.. doar ca din 5000 de turatii cu treapta 1,in treapta 2-a aveam 1300,,, am crezut ca poate este ceva la filtre.. dar am gasit defectul, aveam imbacsit filtru de aer! multumesc frumos!

Link spre comentariu

am incercat acum sa urc o panta abrupta cu filtru de aer schimbat si nu mai scade asa de mult turatia! va multumesc frumos pt sfaturi si data viitoare cand va mai cer o parere promit ca dau mai multe detalii! inca odata va multumesc!!

Link spre comentariu

Apai ma flacai daca la douajda' ani va plangeti ca va moare ...ce sa mai zicem noi astia mai batrani? "Ale noastre nu mai moare, sau au morit deja, acum sunt in stafi-mode"! Na sa-i sara basca lu Vanghelie care este! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Se stie ca motoarele aspirate pierd aprox. 1 cal putere la suta de metri de altitudine.

Daca ai o masina batrana si beteaga, care atunci cand era noua avea 80-90 de cai, si acum mai are 60-70, pe la 1400-1500 de metri altitudine mai are doar vreo 50 de cai....

Daca mai ai si un filtru de aer colmatat, precum initiatorul topicului, e gata:grin:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Colegule Robertowrc, eu am aceeasi masina ca si tine.

Stai lin, masina ta n-are nimic. Asa e motorul ala: cacacios, fara cuplu la turatii sub 3000-3500. Am multe situatii, drumuri forestiere un pic mai inclinate, in care trebuie sa trec din a doua in prima treapta ca sa pot urca. Cunosc bine portiunea aia de drum si stiu ca are zone cu inclinari destul de mari, basca viraje foarte stranse in urcare accentuata.

Daca, insa, avand 5000 rpm in prima treapta ai ajuns la 1300 intr-a doua, inseamna ca ai ezitat la schimbare si masina a pierdut iute viteza (in urcare tre' sa schimbi rapid).

Gandeste-te asa: masina asta este ieftina, consuma putin, e rezistenta ca un tanc, se intretine foarte ieftin. Toate astea vin cu un pret: motorul slabutz ca putere si cuplu dar tare ca fiabilitate. Asa ca, asta e, in urcari abrupte il tii in turatii cat mai mari si trepte cat mai joase (prima de obicei).

Cat despre colegul care te invata sa bagi 4x4 pe asfalt, eu cred ca a glumit. Daca faci asta si mai si virezi, iti cauti pe drum pinioanele de la cutia de transfer (facute bucati) dupa primele cateva viraje.

Obisnuieste-te cu realitatea: GV MKI 1.6 16V e masina de mers domol. Dar ajunge unde ajung masini mult mai pricopsite. Dar mai incetisor si fara sa-ti lase drame in buzunare.

Mult mai "harnic" decat 1.6 16V este motorul 2.0 16V dar cresc drastic costurile de intretinere si are cel putin 2 litri in plus la consum. Dar ma bate gandul sa iau o GV cu motorul ala. Daca bugetul per kilometru parcurs nu iti este unul prea limitat, merita cu prisosinta trecerea de la 1.6 la 2.0!

P.S. sa nu aud de dieselane pe GV MKI! (e o parere personala dar ferma)

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Colegule Robertowrc, eu am aceeasi masina ca si tine.

Mult mai "harnic" decat 1.6 16V este motorul 2.0 16V dar cresc drastic costurile de intretinere si are cel putin 2 litri in plus la consum. Dar ma bate gandul sa iau o GV cu motorul ala. Daca bugetul per kilometru parcurs nu iti este unul prea limitat, merita cu prisosinta trecerea de la 1.6 la 2.0!

Daca faci referire la motorul de 2 litri V6 si acela este tot un motor de turatii!

Sub 2500-3000 si ala e lesinat,i consuma ceva mai putin decat un MIG si este si destul de pretentios la intretinere.

Link spre comentariu

Cat despre colegul care te invata sa bagi 4x4 pe asfalt, eu cred ca a glumit. Daca faci asta si mai si virezi, iti cauti pe drum pinioanele de la cutia de transfer (facute bucati) dupa primele cateva viraje. )

Eu cred ca te inseli putin pe aici

4x4 face sau se intampla ceea ce spui tu doar daca ai spatele si fata blocate pe diferentiale, in caz de viraj, altfel...absolut nici o treaba

daca cutia de transfer permite in prima faza cuplarea puntii fata si odata cu ea si blocarea diferentialului central(daca el exista) atunci nu ai nici o problema indifferent cat de uscat si ce curba are drumul.

daca la urmatoarea miscare de maneta mai cuplezi si reductorul atunci e si mai bine dar tot ca mai sus nu patesti nimic

apropos sunt si masini 4x4 permanent mecanice pure sau cu lsd sau alte magarii

pura mechanic e Lada Niva, cu Lsd Jeep GC de exemplu

iar alta, ca patrol de exemplu e default spate cuplezi fata si apoi cuplezi reductia ;)

inafara ca ii va consuma mai mult, ca ii va uza mai mult componentele, 4x4 pe asphalt nu face rau si nici nu se rupe

Link spre comentariu

In pozitia 4x4 Hi cutia de transfer de la masina in cauza se comporta ca un diferential central blocat.

Rularea in 4x4 pe asfalt uscat nu este o optiune.

Asa ca nu mai bagati posturi doar ca sa va aflati in treaba.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare