Max Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Evident ca presedintele FRAS si trepadusii lui fac ce sunt invatati adica sa ameninte. Intr-o discutie de pe facebook in care mi-am permis sa imi exprim parerile, cineva a considerat ca e mai bine sa ma ameninte cu procese pt ce scriu acolo decat sa de-a niste raspunsuri reale la problemele ridicate. https://www.facebook.com/FRAS.RO/posts/1124291574250469?comment_id=1124316744247952&reply_comment_id=1124633950882898¬if_t=share_reply Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 "LE Interesant este ca acum nimeni nu contesta presedintele cnor ci direct...conducerea fras..." Presedintele CNOR e apendicele, de fapt apendicita, alora de la FRAS, debili in tot si-n toate, care viseaza procese cu Max, dictate de cabinetul II al celui mai iubit conducator ales cu o majoritate covarsitoare. Sa ne traiesti conducator iubit! Traiasca si infloreasca Federatia noastra comunista, in frunte cu conducatorul nostru iubit!!! Sa nu se trezeasca dumnealor cu procese pentru ca ingradesc drepturile sportivilor in interes personal si din razbunare, incercand sa intimideze cu amenintari de cacat si in rezonanta cu actiunile belicoase pe care le intreprind sub (spera ei) protectia voturilor cluburilor. Le Ati ramas in comunism domnilor Pesedinti, Vicepresedinti si ce mai sunteti acolo. Ma surprinde neplacut faptul ca initiatorii acestor legi sunt, la ora asta, considerati capabili sa ne conduca si perceputi ca facand parte din elita sportivilor, tocmai ei, care se compromit cu atata usurinta prin ceea ce gandesc si, mai grav, prin ceea ce pun in parctica, aruncand pisica moarta in curtea cluburilor care au votat acest regulament. Nu sustin 100tracks si punctele lor de vedere, care or fi alea, pur si simplu cred ca fiecare trebuie sa fie liber in a practica acest sport unde doreste, atat in cadru organizat cat si pe cont prorpiu fara a fi amenintat in nici un fel. Articolul 2 paragraf 5 din Legea Sportului: Editat Februarie 21, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
princedarko Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50464-Sedinta-pentru-afilierea-la-FRAS-6-martie-2010&highlight http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51088-DraculaOffroad-Sighisoara-2010/page2&highlight Sa înțeleg ca a-ți uitat? -- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50464-Sedinta-pentru-afilierea-la-FRAS-6-martie-2010&highlight http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51088-DraculaOffroad-Sighisoara-2010/page2&highlight Sa înțeleg ca a-ți uitat? Nu s-a uitat si e foarte urat ce s-a intamplat, se poate face si un monument "comemorativ" al intamplarii ca sa fie bine si toata lumea multumita. Dar ce legatura are intamplarea de atunci cu mizeria celor de acum? Ceea ce s-a votat vis-a-vis de amenzi seamana izbitor de mult cu intamplarea de atunci, te poti gandi ca tot astia de acum din capu' la FRAS au facut-o si pe aia. Tot sportivii au de pierdut in astfel de cazuri. E o razbunare? Astia de acum de la FRAS sunt la fel cu cei care au apelat la astfel de metode atunci? Sorin a explicat aici pe forum toata intamplarea si fiecare a inteles cat a putut si cat a vrut. Trebuie sa plece astfel de "oameni" dintre noi, sa se reclame la politie si sa se amendeze intre ei. Se pare ca aerul rarefiat de la altitudinea posturilor de conducere FRAS nu este suficient pentru a mai gandi si in interesul sportivilor, ajunge doar pentru ratiunea proprie, a sefilor si a intereselor lor. Razbunarea a ramas arma prostului, bagam de seama. Nu inteleg de ce aceasta vendeta continua la nesfarsit. Si mai mult, de ce se rasfrang razbunarile lor vesnice asupra sportivilor care nu au nici o legatura cu intamplarea respectiva? Salutare Mauri si mai ales Unci. (Daca se scrie asa) Le Foarte bine ca ai adus in discutie intamplarea respectiva si ai introdus-o in contextul eveninentelor neplacute ce se desfasoara acum la FRAS sub privirile ingaduitoare si complice ale conducerii CNOR, pentru ca asta arata ca este vorba de razbunari personale nesfarsite ce se perpetueaza de la acel moment incoace. Editat Februarie 22, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
princedarko Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Radu nu uita ca atunci, cand offroadul s-a afiliat la FRAS, eu am fost catalogat de fosta conducere revolutionar pentru ca, dupa parerea mea, era clar ca aceasta "intrare in legalitate" ar fi dus la unele restrictii. Nici eu nu ma bucur de aceste masuri dar sunt o consecinta mai mult decat normala pentru o organizatie care trebuie sa asigure legalitatea evenimentelor sportive (mai ales cele cu motor, care, cred ca intelegi, au implicatii de siguranta foarte diferite fata de un meci de football). Asa este in toata Europa (poate mai putin Bulgaria...:wink:) Si mie imi placea mai mult inainte, dar vremurile s-au schimbat. Dar cred ca, cu referire la cele doua link-uri, t-a scapat din vedere mesajul pe care am dorit sa il transmit: Aceeiasi oameni care ne au "adus la legalitate", care ne au convins ca "asa este bine", ca "taxele sunt mici pentru serviciile si siguranta pe care o primim in schimb", ca afiliere la FRAS va fi "numai de bine pentru offroad", ca "concursurile ilegale trebuiesc oprite cu orice metoda", toti aceeiasi oameni sunt cei care acum striga "SCANDAL" pentru ca cele pe care le au dorit, acum s-a intampla.:al Inteleg ca situatia acum, pentru unii, este cam naspa dar "chi e' causa del suo mal, pianga se stesso". Ciao Mauri si Mr-ila Unci (ti prendo) -- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Radu nu uita ca atunci, cand offroadul s-a afiliat la FRAS, eu am fost catalogat de fosta conducere revolutionar pentru ca, dupa parerea mea, era clar ca aceasta "intrare in legalitate" ar fi dus la unele restrictii. Nici eu nu ma bucur de aceste masuri dar sunt o consecinta mai mult decat normala pentru o organizatie care trebuie sa asigure legalitatea evenimentelor sportive (mai ales cele cu motor, care, cred ca intelegi, au implicatii de siguranta foarte diferite fata de un meci de football). Asa este in toata Europa (poate mai putin Bulgaria...:wink:) Si mie imi placea mai mult inainte, dar vremurile s-au schimbat. Dar cred ca, cu referire la cele doua link-uri, t-a scapat din vedere mesajul pe care am dorit sa il transmit: Aceeiasi oameni care ne au "adus la legalitate", care ne au convins ca "asa este bine", ca "taxele sunt mici pentru serviciile si siguranta pe care o primim in schimb", ca afiliere la FRAS va fi "numai de bine pentru offroad", ca "concursurile ilegale trebuiesc oprite cu orice metoda", toti aceeiasi oameni sunt cei care acum striga "SCANDAL" pentru ca cele pe care le au dorit, acum s-a intampla.:al Inteleg ca situatia acum, pentru unii, este cam naspa dar "chi e' causa del suo mal, pianga se stesso". Ciao Mauri si Mr-ila Unci (ti prendo) Unci, ti prendo! Mauri, nu cred ca e cineva care sa conteste experienta ta competitionala si nu numai, de aceea mi-e greu sa cred ca tu crezi ca FRAS e mai capabil din orice punct de vedere decat FIA sau chiar decat ACR, organisme sub care s-ar putea functiona independent de constrangerile aberant-pecuniare ale celor de la FRAS cu norme si know-how la parseci distanta de ceea ce se intampla acum la FRAS. Ma asteptam de la dumnealor, capii FRAS ului, sa bese legi, asa cum bine spui, despre siguranta si evolutie in general a miscarii automobilistice. Nu poti incepe sa amendezi aberant, pentru ca asta oricum nu-i va opri pe cei care vor sa evolueze in campionate paralele. Cred ca atragerea celor care o fac poate fi inceputa cu altfel de atitudine din partea FRAS...cu siguranta alta atitudine. Una opusa, prietenoasa si profesionala, asa cum speri si tu ca ar trebui sa fie la nivel de federatie sportiva. Si ca sa-ti raspund in italiana: Tanti auguri e cazzi duri! Le Si daca tot vorbeai de siguranta, ce face FRAS pentru noi, cei din offroad, vis-a-vis de siguranta? Incaseaza 50% din bani. ATAT! Ai vazut tu cursuri organizate de FRAS din banii aia ai nostri, pentru "protectia muncii" copilotilor de la Offroad? AI vazut tu manusi la copilotii de la offroad? Daca da, la cati? E padurea plina de falange de copiloti: Romica-fara frica si Cornel-saru' mana Parinte. Ai vazut tu vreun oficial de la FRAS care sa vina sa zica: Ba! Terminati cu expunerea echipajelor pericolelor absurde din traseele de "alpinism auto" care sunt facute la CNOR? Cred ca de banii aia pe care ii iau de la noi, ar putea face ceva realmente pentru siguranta noastra. Observatori dintre noi, arbitri dintre noi, cum de nu le e rusine sa ceara bani? E democratie, Mauri, fiecare isi poate alege liber unde si ce sa faca pe banii lui. Iar legea e una singura, interpretari infinite. Propun FRAS sa interzica cu desavarsire orice 4x4 care nu fost taxat cu taxa de protectie (inteleg!) astfel incat acestea sa fie protejate de incidente si evenimente. Sa amendeze tot ce misca pe Tabla Butii si in toata tara daca nu au platit tributul la FRAS. Sper ca sunt bune ideile astea. Sunt foarte ingrijorat pentru siguranta celor de la Formula I pentru ca nu sunt "supervizati" de FRAS....poate o amenda nu ar strica, sa le vina mintea la cap. Editat Februarie 22, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Propun FRAS sa interzica cu desavarsire orice 4x4 care nu fost taxat cu taxa de protectie (inteleg!) astfel incat acestea sa fie protejate de incidente si evenimente. Sa amendeze tot ce misca pe Tabla Butii si in toata tara daca nu au platit tributul la FRAS. Sper ca sunt bune ideile astea. Stai calm! Urmeaza!:ha::ha::ha: zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Sunt foarte ingrijorat pentru siguranta celor de la Formula I pentru ca nu sunt "supervizati" de FRAS....poate o amenda nu ar strica, sa le vina mintea la cap. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Imi cer scuze ca ma bag in seama, mi-a atras atentia un termen aparut de cateva ori in discutie: De ce se numeste "consiliu federal"? "Consiliul national" era ocupat, sau am devenit federatie si noua nu ne-a zis nimeni? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Imi cer scuze ca ma bag in seama, mi-a atras atentia un termen aparut de cateva ori in discutie: De ce se numeste "consiliu federal"? "Consiliul national" era ocupat, sau am devenit federatie si noua nu ne-a zis nimeni? "Fiinca" e chiar federatie...... http://fras.ro/ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 "Fiinca" e chiar federatie...... http://fras.ro/ Fiindca trebuie sa-si ia bagajele si sa plece toti initiatorii acestui proiect rusinos si injositor pentru sportul cu motor. Aceste legi sunt inceputul unei cersetorii legalizate la nivel "federal" de zapciuire a sportivilor si cluburilor. Daca vom lasa mana asupritoare sa ne jecmaneasca de data asta, totul va capata dimensiune de obicei si vor urma alte dijme. Demisia! Rusine! Le Iata ce definitie are "Federatia" in dictionar: "3. Organ care îndrumează şi controlează activitatea dintr-o anumită ramură sportivă. – Din fr. fédération. [DEX '98]" Si "Organ", tot in dictionar: "orgán (orgáne), s. n. 1. Mădular, parte a corpului." Asta explica totul. Editat Februarie 22, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Art.9.- În conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, comportamentul nesportiv, blamarea, denigrarea activităţii federaţiei, incusiv a reprezentanților săi legali, a membrilor comisiilor sportive sau federale, insulta şi calomnia adresate prin orice mijloace (în presă, la radio, social-media, bloguri sau tv), nerespectarea statutului, a regulamentelor, hotărârilor şi deciziilor F.R. Automobilism Sportiv de către membrii afiliaţi şi de către membri acestora (sportivi, arbitri, organizatori), precum şi de către oficiali/arbitri, pot fi sancţionate în plan disciplinar în conformitate cu prevederile Regulamentului disciplinar aprobat de Adunarea generală la propunerea Consiliului federal. Asa cum am mai spus, trebuie sa recunosc ca sunteti mai tari decat Dragnea. :) Bine ca nu sunt in FRAS ca altfel mi-o luam. Oricum , am primit deja amenintari cu procese asa cum au facut si cu altii care au comentat negativ de ei dar evident ca mi se rupe de aceste amenintari. Pe de alta parte CNOR-ul doreste sa isi promoveze pe acest forum competitiile lor, evident sub egida FRAS. Tupare, FRAS-ul va lasa sa promovati aici campionatul CNOR in conditiile in care se gasesc aici si mesaje denigratoare la adresa federatiei? Nu as vrea sa va amendeze din cauza asta. :daisazacaji5: Mi-a venit o idee... Poate mai facem si noi un banut... Vom modifica regulamentul forumului vom da amenzi pentru membri forumului care intra pe alte forumuri, pe Facebook sau prin alte parti si care denigreaza activitatea acestui forum. :grin: Imi pregatesc chitantierul. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Astia care sunt acum in capu' la FRAS nu mai reprezinta legal, in nici un caz, nimic si pe nimeni, exceptand desigur propriile persoane impreuna cu interesele lor meschine, "inamovibilitatea" si intangibilitatea pe care consideră ca le-au dobandit odata cu parvenirea la putere. Devoalandu-si intentiile mârşave, au intrat in ilegalitate si si-au atras dizgratia generala din cauza acestor pseudo-legi indreptate fara scrupule si fara nici cea mai mica rusine impotriva celor care i-au ales, dintr-o si printr-o eroare colosala, sa fie capeteniile deviate comportamental ale celor ce si-au pus sperantele in ei ca fiind "viitorul luminos", nu găunos, al acestei miscari. De fapt si cand colo, ei reprezintă fața intunecata a sportului cu motor, poluatorii desăvârsiți si inversunați ai mediului automobilistic. Rusine mare. Demisia! Editat Februarie 24, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sparvulescu Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Atat eu, cat si Mauri, ne-am opus la inceput intrarii in FRAS. Am acceptat, insa, decizia majoritatii si ne-am inrolat. Azi, cei care ne-au convins atunci ca singura solutie a supravietuirii off-road-ului e apartenenta la FRAS, nici macar nu mai dezbat subiectul. Deloc surprinzator, vrednicii carmaci de atunci au acostat intr-un port nou, unde au gasit suficienti mateloti frustrati si excitati de promisiunea unui continent nedescoperit. Nimic nou. Fara followeri n-ar exista leaderi. Sper, doar, sa intelegeti corect postarea lui Mauri. Exista si decizii ireversibile. La care ati fost partasi - direct sau prin reprezentanti. Discutiile despre meritele apartenentei la FRAS trebuiau purtate acum 6 ani. Acum e tarziu. Un plan prost e corigibil. Absenta unui plan, nu. Intre timp, atat Mauri cat si eu, am incercat (si uneori reusit) sa transformam o impunere intr-un sistem cu care sa putem trai. Chiar si in pas de tango suntem, dupa parerea mea, mai aproape de promisiunile facute initial. Concret, avem buget (imperfect), reguli (imperfecte), drepturi (incomplete), oarecare ajutor si, mai presus de orice, dreptul sa organizam concursuri. In mod normal, la ora asta off-road-ul ar fi fost interzis (vezi orice alta tara din Europa - stiu, si Bulgaria e in Europa). Constat insa ca, in acest grup de discutie, tot mai restrans si radicalizat, efoturile de a distruge sunt mult mai mari decat cele de a construi. Noii conduceri CNOR nu i s-au dat nici 3 zile flegme-free. Noului FRAS nu i s-a dat nici macar o zi. Crinu a fost rau inca inainte de a fi votat. Norris a fost un dandy care-a violat fecioara (ma refer la Maziliu). Si tot asa. Sugestia mea ar fi sa va obisnuiti cu democratia. Asa cum am trait 5 ani cu Maziliu & Rasty, putem trai 4 ani si cu Norris & Crinu. Rezultatele nu se pot vedea decat la sfarsitul mandatului si doar in cazul in care sunt lasati sa lucreze. Nu e vorba de "linistea" Iliesciana. Evident, daca nu vor perfoma ii vom schimba. Dar a contesta din prima clipa e o dovada de rea-credinta si, in special, o dovada a desconsiderarii majoritatii care, totusi, i-a votat. Revenind, asa cum Mauri si cu mine am invatat sa traim cu alternativa nedorita, ar fi de preferat ca si cei care cred ca acum suntem pe o cale gresita sa accepte decizia "tiriplicilor" si sa incerce sa corecteze sistemul din interior. Revolutiile, spre deosebire de alegeri, nu se fac din patru in patru ani. Desi, la cat sange curge din tastaturi, un cititor neavizat ar concluziona ca situatia-i coapta. In final, pe acest forum m-am simtit multa vreme oarecum "acasa". Tin inca la forumisti, in special la cei care citesc mai mult decat scriu. Din pacate, acest sentiment de apartenenta incepe sa dispara. << A doua oara atacat palme picioare piata endepedenti acelas bandit director scandalos insotit sbiri. Situatia devenit insuportabila. Oras stare asediu. Panica domneste cetateni.>> 1 Shit happens Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 "Hannibal ad portas" Spaimele conducerii FRAS nu fac altceva decat sa isi supuna discipolii supliciilor oprobriului public. Rusinea cu care s-au acoperit corifeii ce sunt scuzati de terți, cum ca ar fi mai buni ca cei dinaintea lor nu este depasita decat de nesimtirea cu care se agata de scaunelele pe care le ocupa. In aceasta discutie nu doreste nimeni sa distruga nimic, dimpotriva. Acest topic vrea sa opreasca avalansa apocaliptica a legilor stupide indreptate impotriva libertatii sportivilor de a se exprima liber. Din nebuloasa razbunarii a razbatut un regulament pernicios pentru mult mai multi practicanti de automobilism din Romania, nu numai de Offroad, victime colaterale ale razbunarii si infatuarii camarílei din capu' la FRAS. De distrugerea susamintita se ocupa actuala conducere FRAS prin ceea ce elaboreaza, supune la vot, voteaza si nu isi asuma! Sportul agreat de multi sustinatori ai anomaliei din fruntea automobilismului, este acela de aruncare a pisicii moarte in curti vecine, oricare ar fi acelea, pentru a disculpa si acoperi jenanta "Opera buffa" de la FRAS. Aceasta miscare in Romania a fost construita pe un sentiment cat se poate de nobil, si anume: prietenia. Iata ce definitie are prietenia: "PRIETENÍE, prietenii, s. f. Sentiment de simpatie, de stimă, de respect..." Unde e respectul domnilor zbiri fata de noi? Unde e stima tiranilor fata de noi? Tot ce au pentru noi sunt amenzi si legi coercitive, nimic bun pentru sportivi. Zero! Egoismul si interesele clientelare sunt tot ce ii anima. Singurul lucru bun pentru Offroad pe care l-ar putea face in mandatul asta, ar fi sa-si de demisia in-corpore. Urgent! Cuvintele sunt de prisos. Gesturile si actiunile conducerii FRAS pun intr-o lumina extrem de neplacuta si stridenta o comunitate care nu este chiar atat de proasta pe cat si-ar dori-o dumnealor. O federatie separata de Offroad ar insemna independenta financiara si legislativa fata de aberanta lipitoare numita FRAS, impiedicata, inelocventa, dusmanoasa. Gogorita asta ca doar cu FRAS putem face Offroad o citesc seara inainte sa adorm, v-o recomand si voua, e cel mai bun somnifer-minciuna de pe piata. Argumentez prin a va aduce la cunostinta ca sunt si alte entitati care organizeaza concursuri. Ba mai mult, din chiar cauza 100tracks au fost date aceste legi, initiatorii gandindu-se ca astfel vor limita numarul de doritori ce vor a se exprima liber la competitiile de offroad de sub egida FIA. "Semper fidelis" astia prinsi in ratacirea colectiva de la capu' la FRAS, care admit ceea ce a facut capul Organului, o fac cu mintea, din varii motive/interese/razbunari/polițe mai vechi ce trebuiesc platite, cu siguranta. Cu sufletul, ei sunt 100% alaturi de cei ce vor un Offrad LIBER! Eu asa ii cunosc. La final dar nu in ultimul rand si pentru binele nostru: DEMISIA! RUSINE!!! Le Revolutiile se fac ori de cate ori este incalcat dreptul la libertate, oricare ar fi acela si oricare ar fi aceea. Ce o sa ne faca daca facem o revolutie? Cine intreaba cat e amenda??? Asta au uitat sa infiereze in regulamentul ticalosit. Revolutiile sunt "mai" democratice decat alegerile. A mai fost una in Offroad, dar a fost furata de cei de acum. Dupa demisia astora vom "pune roata" acolo unde trebuie, cu certitudine. "Primavara automobilistica" ce bate la usa grea de fier mort a FRAS-ului trebuie sa ne aduca la conducere oameni sinceri si dezinteresati. Nu vor sa plece? Sa plecam noi. FRAS-ul, precum spunea Lapusneanu, vorba lui Negruzzi, asta si atata stie: "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!" ...pentru taxe si amenzi si... ANAF. Apropo de ANAF, sunt convins ca de cand a fost mentionata institutia aceasta ca eventual intervenient in economia relatiei FRAS-sportivi, mai toata lumea e convinsa ca cei din capu' la FRAS sunt demni de a ocupa acele functii. Propun urmatorul slogan: "La FRAS-CNOR adrenalina incepe cu regulametul" Cine nu si-ar dori sa fie amendat de FRAS si executat de ANAF? Numai un nebun nu ar aprecia astfel de grija. Singura legatura dintre radical, radicalizare si situatia actuala este aceea ca radicalul extrage radacina patrata, la fel de patrata precum capetele celor care dau astfel de legi. Editat Februarie 25, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 O ramura sportiva a ales sa se rupa de F.R.A.S. AUTOSLALOM ''Prin înscrierea în Campionat, participanţii acceptă arbitrajul unic al Automobil Clubul Roman prin Comisia Nationala de Automobilism si Karting CNAK – ACR pe baza regulamentelor sportive în vigoare la data desfăşurării competiţiei, aplicabile după principiul conform căruia reglementarea particulară primează celei generale. Concursurile de Autoslalom se adresează atât posesorilor de automobile de competiție cât și de serie, indiferent de tipul transmisiei.'' Deci se poate... :tk Editat Februarie 25, 2016 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Atat eu, cat si Mauri, ne-am opus la inceput intrarii in FRAS. Am acceptat, insa, decizia majoritatii si ne-am inrolat. Azi, cei care ne-au convins atunci ca singura solutie a supravietuirii off-road-ului e apartenenta la FRAS, nici macar nu mai dezbat subiectul. Deloc surprinzator, vrednicii carmaci de atunci au acostat intr-un port nou, unde au gasit suficienti mateloti frustrati si excitati de promisiunea unui continent nedescoperit. Nimic nou. Fara followeri n-ar exista leaderi. Sper, doar, sa intelegeti corect postarea lui Mauri. Exista si decizii ireversibile. La care ati fost partasi - direct sau prin reprezentanti. Discutiile despre meritele apartenentei la FRAS trebuiau purtate acum 6 ani. Acum e tarziu. Un plan prost e corigibil. Absenta unui plan, nu. Intre timp, atat Mauri cat si eu, am incercat (si uneori reusit) sa transformam o impunere intr-un sistem cu care sa putem trai. Chiar si in pas de tango suntem, dupa parerea mea, mai aproape de promisiunile facute initial. Concret, avem buget (imperfect), reguli (imperfecte), drepturi (incomplete), oarecare ajutor si, mai presus de orice, dreptul sa organizam concursuri. In mod normal, la ora asta off-road-ul ar fi fost interzis (vezi orice alta tara din Europa - stiu, si Bulgaria e in Europa). Constat insa ca, in acest grup de discutie, tot mai restrans si radicalizat, efoturile de a distruge sunt mult mai mari decat cele de a construi. Noii conduceri CNOR nu i s-au dat nici 3 zile flegme-free. Noului FRAS nu i s-a dat nici macar o zi. Crinu a fost rau inca inainte de a fi votat. Norris a fost un dandy care-a violat fecioara (ma refer la Maziliu). Si tot asa. Sugestia mea ar fi sa va obisnuiti cu democratia. Asa cum am trait 5 ani cu Maziliu & Rasty, putem trai 4 ani si cu Norris & Crinu. Rezultatele nu se pot vedea decat la sfarsitul mandatului si doar in cazul in care sunt lasati sa lucreze. Nu e vorba de "linistea" Iliesciana. Evident, daca nu vor perfoma ii vom schimba. Dar a contesta din prima clipa e o dovada de rea-credinta si, in special, o dovada a desconsiderarii majoritatii care, totusi, i-a votat. Revenind, asa cum Mauri si cu mine am invatat sa traim cu alternativa nedorita, ar fi de preferat ca si cei care cred ca acum suntem pe o cale gresita sa accepte decizia "tiriplicilor" si sa incerce sa corecteze sistemul din interior. Revolutiile, spre deosebire de alegeri, nu se fac din patru in patru ani. Desi, la cat sange curge din tastaturi, un cititor neavizat ar concluziona ca situatia-i coapta. In final, pe acest forum m-am simtit multa vreme oarecum "acasa". Tin inca la forumisti, in special la cei care citesc mai mult decat scriu. Din pacate, acest sentiment de apartenenta incepe sa dispara. << A doua oara atacat palme picioare piata endepedenti acelas bandit director scandalos insotit sbiri. Situatia devenit insuportabila. Oras stare asediu. Panica domneste cetateni.>> Din pacate nu mai pot sa 'add reputation to this user' - se pare ca mi-a placut prea recent ce a ai scris, si algoritmul nu permite :) Astfel, singura sansa este sa scriu: "+1" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 O ramura sportiva a ales sa se rupa de F.R.A.S. AUTOSLALOM ''Prin înscrierea în Campionat, participanţii acceptă arbitrajul unic al Automobil Clubul Roman prin Comisia Nationala de Automobilism si Karting CNAK – ACR pe baza regulamentelor sportive în vigoare la data desfăşurării competiţiei, aplicabile după principiul conform căruia reglementarea particulară primează celei generale. Concursurile de Autoslalom se adresează atât posesorilor de automobile de competiție cât și de serie, indiferent de tipul transmisiei.'' Deci se poate... :tk Bine Nessum, uite un "+10" de la mine. Că ca sa nu mai ma mai user. Scuza-ma ca sunt dobitoc si oligofren si calp si iti scriu asta in contextul in care foarte multi sunt extrem de nemultumiti de ceea ce au facut cei din capu' la FRAS, dar neuronul meu stingher si Feisbucist nu poate sa gandeasca mai mult, practic mai deloc si da likeuri si cand nu e cazul. Multumesc pentru intelegere si te rog, baga-ma in categoria lingailor si al fantoselor cu care suntem obisnuiti pe la Offroad. Editat Februarie 25, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Si totusi ceva se misca :wink: Comunicat ACR: Cu referire la un înscris publicat pe site-ul FRAS Recent am descoperit un “mesaj către toate structurile sportive din ramura automobilismului sportiv” apărut pe site-ul FRAS, semnat de președintele federației, urmare a Adunării Generale din 13 februarie 2016, adunare contestată de mai multe structuri sportive afiliate acestei federații conform https://www.facebook.com/frasos.info/. Față de titulatura excesiv de pompoasă a titlului acelei asa zise epistole “mesaj …….” suntem îndreptățiți să ne exprimăm nedumerirea deoarece, din lectura art. 21 din Legea nr. 69/2000, se observă că în România există cluburi și asociații sportive de interes local, care au secții de automobilism și există și Automobil Clubul Român, structură de interes național, cu reprezentare internațională pe ramurile de sport automobilistic și karting sportiv. Deci, domnul respectiv ni s-a adresat și nouă! În baza acestei afirmații dorim să refuzăm adresarea “Dragi prieteni” din introducerea acestui mesaj, deoarece nu ne aducem aminte nici când l-am cunoscut pe acest domn și nici când ne-am împrietenit! Am observat în acest “înflăcărat mesaj” că această federație are o vechime de 10 ani, dar sport automobilistic în România se desfășoară de aproape 112 ani, fără “contribuția” acestei federații, a cărei înființare a fost destul de contestată și controversată, ca să nu amintim că au fost afirmații și în legătură cu existența sa legală. (Dar acestea aparțin trecutului). Totuși ar fi bine ca autorul să mai citească din când în când și puțină istorie a automobilismului românesc, recomandându-i doar Enciclopedia Educației Fizice și Sportului din România – editată de Ministerul Tineretului și Sportului la editura Aramis, volumele I-IV, dar și numeroase alte lucrări și reviste de specialitate. În acest “mesaj patriotic și de solidaritate socialistă” autorul se referă la monopolul pe care l-ar deține o structură constituită pe baza Ordonanței nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată prin Legea nr. 246/2005, care la art. 35 (1) prevede: “Două sau mai multe asociații sau fundații se pot constitui în federație”, iar la art. 36 (2) prevede: “Asociațiile sau fundațiile care constituie o federație își păstrează propria personalitate juridică, inclusiv propriul patrimoniu”. Dacă acest domn, este “fac-totum” atunci cum stăm cu personalitatea juridică a cluburilor și asociațiilor sportive locale? Se observă că acest domn nu a luat la cunoștință despre ce s-a întâmplat la 22 dec. 1989, adică faptul că România este un stat democratic și în țara noastră există conceptul de piață liberă! Autorul nu a citit nici actul pe baza căruia s-a înființat federația condusă temporar de el, deoarece trebuie să observe că atâta timp cât membrii săi au personalitate juridică sau sunt persoane fizice, se autoconduc și el nu poate interveni în libera lor dezvoltare și activitate. Față de toate aceste prevederi legale și constituționale, domnul respectiv se observă că încearcă să “’dea din coate” pentru a-și face loc într-o societate concurențială bazată pe piață liberă, și, nu pot produce decât ilaritate afirmațiile sale cu privire la “Organizarea și participarea la evenimente și competiții sportive automobilistice .....”. De fapt într-un aliniat anterior declară că dorește să “aducă liniște și siguranță membrilor federației ...” iar apoi se auto intitulează diriguitorul întregii activități sportive automobilistice din România! Este de datoria sa să citească și Titlul I art. 1, 2 și 3 din Legea nr. 69/2000, pe care din motive de spațiu nu le reproducem, deoarece ar observa că accesul la practicarea educației fizice și sportului în țara noastră este liber și fără obstrucționări monopoliste inventate aiurea. Am mai putea să-i sugerăm, autorului, să mai citească, cu mare atenție și unele proteste și contestații emise de cluburile afiliate acestei federații, chiar cu privire la Adunarea Generală la care face chiar el referire, pe care le-am citit și noi, în spațiul public. În legătură cu amenințările proferate de respectivul domn, ni se par puțin paranoice, deoarece vedem că el își subordonează și într-un anumit fel dă dispoziții de control autorităților Statului Român, ca să ignorăm faptul că dovedește o crasă lipsă de respect față de “Dragii prieteni” cărora li se adresează, amenințându-i! Nu prea am înțeles dacă FRAS este subordonat ANAF sau invers, și dacă FRAS are drept de control asupra altor structuri sportive? Atunci cred că ar trebui să-i chemăm să ne instruiască, și pe noi, cu experiența lor de 10 ani, pe noi cei care organizăm competiții auto de aproape 112 ani! (curat murdar, coane Fănică!) Noi oricum, am respins faptul că de la început, din ignoranță și oarecare lipsă de cunoștințe, ni s-a adresat și nouă, în calitatea noastră de structură sportivă legal existentă. În rest îi comunicăm că nu putem privi cu seriozitate afirmațiile sale, care denotă disperare, deoarece din viață se știe că amenințările au multe substraturi, iar unul dintre acestea este frica și ilegitimitatea! Conform opticii acestui domn, cred că trebuie să mergem la Federația de Tenis de masă pentru a cere aprobare să jucăm, în curte sau în subsolul casei, ping-pong (Doamne mare ți-i grădina!) Iar în final avem unele întrebări: 1) – Autorul, dorește monopol în România democrată și liberă, dar după ce s-a înființat o federație similară cu a sa, Federația Română de Karting, a solicitat, și a și obținut pe ușa “din dos” un al doilea “aviz unic” al Ministerului Tineretului și Sportului pentru karting. Poate ne lămurește, tot pe site-ul său, cum este cu monopolul și cu obiectivitatea cu care încearcă să se prezinte? 2) – Sediul FRAS a fost într-o locuință privată a fostului președinte, iar în prezent am văzut că este tot într-o locuință privată. Ar putea să explice opiniei publice cum se împacă situația că plata chiriei se face din sumele primite de la Ministerul Tineretului și Sportului, care sunt bani publici, iar FRAS este o structură asociativă privată? 3) – În prezent FRAS nu are reprezentare internațională spre deosebire de FRK. Știe președintele FRAS că ACR, în calitatea sa de membru FIA și ASN pentru România poate, și a oferit această posibilitate oricărei structuri sportive în domeniu din țara noastră? Poate spune membrilor afiliați FRAS, sportivilor automobiliști, din ce cauză îi văduvește de a putea să participe la competiții internaționale? Sperăm ca, după răspunsurile la aceste întrebări, va evita să mai dea “indicații” ANAF, sau va chema Curtea de Conturi să controleze cât de legal se cheltuiesc banii Statului de către o structură asociativă și neguvernamentală. * * * Din decență, față de toți iubitorii sportului automobilistic ne oprim cu comentariile, dar îl invităm pe acest domn să-și recitească ultima frază din “înflăcăratul” său mesaj, deoarece este absolut caragielească! Cei care sunt deschiși, liberi și cooperanți, cu siguranță au priceput acest comentariu. “Doamne, cu ce am greșit să citim așa ceva în sec. 21?” “Vai ce gravă este paranoia!” sursa aici GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 ...Azi, cei care ne-au convins atunci ca singura solutie a supravietuirii off-road-ului e apartenenta la FRAS, nici macar nu mai dezbat subiectul. Nu a spus nimeni ca nu trebuia sa existe afilierea la FRAS dar din momentul afilierii, cand comisia de offroad avea un statut oarecum privilegiat si ce se intampla acum e o mare diferenta. Nimeni nu s-a afiliat la FRAS in ideea ca va fi amendat sau suspendat pentru ca se da si la alte evenimente. Regimul asta de bagat pumnul in gura, amenintari si santaj nu exista atunci. Deloc surprinzator, vrednicii carmaci de atunci au acostat intr-un port nou, unde au gasit suficienti mateloti frustrati si excitati de promisiunea unui continent nedescoperit. Nimic nou. Fara followeri n-ar exista leaderi. Bla, bla, bla! Apa de ploaie ca de obicei... Insulte la adresa celor care isi spun parerile... De ce sa discuti tu ideea cand poti jignii mai usor pe cei care au alte pareri? Intre timp, atat Mauri cat si eu, am incercat (si uneori reusit) sa transformam o impunere intr-un sistem cu care sa putem trai. Chiar si in pas de tango suntem, dupa parerea mea, mai aproape de promisiunile facute initial. Concret, avem buget (imperfect), reguli (imperfecte), drepturi (incomplete), oarecare ajutor si, mai presus de orice, dreptul sa organizam concursuri. Sa te lauzi cu un buget imperfect, cu niste reguli imperfecte si cu drepturi incomplete e de prost gust... In mod normal, la ora asta off-road-ul ar fi fost interzis (vezi orice alta tara din Europa - stiu, si Bulgaria e in Europa). Te rog sa imi dai un exemplu concret de actiune a FRAS-ului care a ajutat la neinterzicerea offroad-ului in Romania. FRAS-ul nu a facut NIMIC in aceasta privinta. Constat insa ca, in acest grup de discutie, tot mai restrans si radicalizat, efoturile de a distruge sunt mult mai mari decat cele de a construi. Noii conduceri CNOR nu i s-au dat nici 3 zile flegme-free. Noului FRAS nu i s-a dat nici macar o zi. Crinu a fost rau inca inainte de a fi votat. Norris a fost un dandy care-a violat fecioara (ma refer la Maziliu). Si tot asa. Ar mai trebui sa constati ca exista astfel de discutii si in randul celorlalte ramuri ale FRAS-ului. Nu doar aici. Mai grav decat aberatiile si amenintarile cu amenzi, suspendari si asmutirea ANAF-ului de catre conducerea FRAS este faptul ca voi, ca si conducatori de cluburi, in loc sa va protejati membri care sunt si cotizanti la club, si platitori de licente la FRAS, girati sau cel putin acceptati tacit aceste aberatii. Ca sa fim si mai la subiect, iti dau un exemplu de anomalie generata de aberatiile conducerii FRAS. Nu e din offroad dar vei intelege ideea... David Tarta, 14 ani, legitimat la Xtreme Adventure din Baia Mare, afiliat FRAS. Un talent extraordinar si un viitor nume important in domeniul motorsportului. Anul trecut s-a dat in cel putin 30 de competitii cu rezultate foarte bune, acumuland exerienta. Conform noii hotarari legate de interzicerea participarii la alte competitii care nu sunt sub egida FRAS, la categoria lui, anul acesta va putea participa doar la 3 competitii. Doar 3 competitii sunt disponibile pentru el in FRAS. Consideri ok asa? Consideri ca "sunteti mai aproape de promisiuni"? Later Edit: Sugestia mea ar fi sa va obisnuiti cu democratia. Sorine, cred ca tu intelegi gresit democratia. Democratia inseamna libera concurenta, libera exprimare si nu ingradirea unor drepturi. Democratia nu inseamna monopolul pe care il doreste FRAS-ul si eliminarea fortata a concurentei. Democratia inseamna competenta si competitie. Castiga cine e mai bun. Editat Februarie 25, 2016 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Max, exact asta e problema lor, nu se pot obisnui cu democratia si instituie dictatura, perfect ilustrata in sintagma exprimata de Sorin, caruia ii multumesc pentru efortul depus si il felicit pentru +1. PS Membrii haitei sunt obisnuiti sa linga in pizda cațeaua care cred ei ca e Alfa. LE CNOR, model de diseminare a slugărniciei. Editat Februarie 25, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adiv6 Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Bun Max, ce nu inteleg este de ce nu poate acel sportiv sa se dea la celelalte 27 de competitii si sa nu se legitimeze la fras doar pentru cele 3? Ca daca nu e legitimat la FRAS nu ia amenda. Deci libera concurenta exista, poti merge fara probleme la acele concursuri daca nu esti sportiv la fras. Regulamentul asta este doar pentru sportivii legitimati. Ceilalati nu sunt ingraditi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 păi nu citiși?... sportivul e legitimat deja la un club afiliat FRAS greu de înțeles atitudinea asta a FRAS care în loc să creeze ceva mai frumos, mai interesant, mai atractiv etc nu știe cum să omoare capra vecinului! http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Chelaru Postat Februarie 25, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2016 (editat) Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Adi, daca te pune Aghiuţa si te legitimezi si pentru alea 3 la FRAS se subintelege ca esti legitimat la FRAS...LMC-eu, rezultează...500+ANAF+şasă etape menopauza...+1. Sau cum? Cand te duci la un concurs si iti iei "one event" si nu esti la nici un club, te ia clubul organizator (care plateste tribut la FRAS) sa punctezi pentru el, sau orice club vrea muschii tai, si in momentul ala esti sub FRAS, orele alea cat dureaza concursul, ca n-are cum sa fie concurs sub FRAS si tu dandu-te acolo sa nu fii legitimat chiar si pentru alea 5 minute...ca nu suntem golani si de capul nostru. Si alta e discutia de fapt: Cine le-a dat dreptul astora sa acapareze si sa dicteze ei la federatia aia? E a lor? Pe persoana fizica? Sunt ofticati pe Rasty ca le-a luat fata? Sa se duca si sa se bata pe maidan si sa-si imparta ce vor cu el, sa lase federatia libera de razbunari personale. Sportivii din tara asta sunt liberi! Cat sa mai admitem grupuri de interese si de lasi care se ascund in spatele legilor injuste, date de parca e plantaţia lor? Nu e mosia lor acolo, punct! FRAS nu e a lor si nici a noastra, e a tuturor celor care vor sa arda benzina si motorina in tara asta!!! Toti cei care sunt apti de sport in tara asta au voie sa-l practice LIBER!!! EXISTA O LEGE A SPORTULUI INCALCATA FLAGRANT PRIN ACESTE LEGI DE CEI DE LA CONDUCEREA FRAS. PS Daca te duci la Sala Palatului la concert, nu te mai primesc la Ateneu??? Ce dracu' bai nene? Astia chiar ne cred tâmpiții lor? DEMISIA! RUSINE! Nu-mi explic cum de acesti oameni, capabili de altfel in domeniile lor de activitate, pot sa ne trateze cu atata lipsa de respect, ce s-ar impune din oficiu, avand in vedere pasiunea comuna, recte, automobilismul. Editat Februarie 25, 2016 de Radu Chelaru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016 Sunt deplasate rau de tot aceste cateva articole din regulamentele FRAS,dar dupa parerea mea nu 100 trakcs este principala vizata ci acele etape de Rally sprint,Vtm si campionatele regionale organizate de ACR la care se strang in medie cate 50-60 de masini @Adiv6 sa zicem ca pt acele 3 etape de slalom paralel nu scoatem licenta Fras,deci David nu este sporiv licentiat FRAS deci poate sa participe la alte evenimente auto fara FRAS numai ca daca ramane asa cum viseaza FRAS acele evenimente fara FRAS nu mai pot avea loc din punct de vedere "legal",deci tot la cele 3 etape din FRAS poate sa participe David tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate