Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016

Postări Recomandate

Re: Regulament DISCIPLINAR-COERCITIV 2016

Daca te duci la Sala Palatului la concert, nu te mai primesc la Ateneu???

Ce dracu' bai nene?

Astia chiar ne cred tâmpiții lor?

DEMISIA!

RUSINE!

.

Doar daca te duci la Miss Piranda nu mai ai voie la Ateneu. :ha::grin:

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 147
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt deplasate rau de tot aceste cateva articole din regulamentele FRAS,dar dupa parerea mea nu 100 trakcs este principala vizata ci acele etape de Rally sprint,Vtm si campionatele regionale organizate de ACR la care se strang in medie cate 50-60 de masini

@Adiv6 sa zicem ca pt acele 3 etape de slalom paralel nu scoatem licenta Fras,deci David nu este sporiv licentiat FRAS deci poate sa participe la alte evenimente auto fara FRAS numai ca daca ramane asa cum viseaza FRAS acele evenimente fara FRAS nu mai pot avea loc din punct de vedere "legal",deci tot la cele 3 etape din FRAS poate sa participe David

Vizati sunt toti cei care vor sa se bucure liber de acest sport, fara sa fie facuti partasi fara voia lor la terțe conflicte.

Nessum...din pdv moral-intelectual, ai dreptate, dar maneaua, iata, e ragasita si in medii cu pretentii demne de o preocupare "mai" cerebrala, acolo unde nu s-a trepanat definitiv; prietenii lui "+1" stiu de ce.

Recte, ipochimenul practica o forma rara de automobilism, numita: "automamelism" +1, are si comamelitor.

Deschid paranteza

"Martalog

1. prost, marlan, neam-prost, toparlan, badaran - in functie de context", context avem, slava Domnului.

Inchid paranteza.

In curand, rezonand volens-nolens cu excesul de cult al personalitatii scindate al "unora", care una se jura si alta fac pe la spate, nu vom mai fi aliniati la Start, pentru ca, din pacate, vom fi fost alienati de actuala conducere a FRAS cand ne vom trezi. Prietenii lui +1, somn pervers si usor.

Sa nu fie prea tarziu!

Nu acceptati sa inceapa Campionatul cu astia in capu' la FRAS.

RUSINE!

DEMISIA!

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Bun Max, ce nu inteleg este de ce nu poate acel sportiv sa se dea la celelalte 27 de competitii si sa nu se legitimeze la fras doar pentru cele 3? Ca daca nu e legitimat la FRAS nu ia amenda. Deci libera concurenta exista, poti merge fara probleme la acele concursuri daca nu esti sportiv la fras.

Regulamentul asta este doar pentru sportivii legitimati. Ceilalati nu sunt ingraditi

Pentru ca acel sportiv este deja membru intr-un club afiliat FRAS.

Ar trebui sa se retraga din acel club si sa isi gaseasca alt club care nu e afiliat FRAS. Asta nu e o masura care sa aduca mai multi sportivi la FRAS asa cum se lauda oficialii de acum.

Mai mult decat atat, FRAS-ul transmite tuturor ideea ca alte competitii decat cele aprobate de FRAS sunt ilegale.

Ce sa inteleaga copilul de 14 ani, cu un plan competitional bine stabilit, cu planuri clare, cu sprijinul (care nu e usor de obtinut) si cu dorinta de castig? Ca risca ca punctele castigate de el la un campionat se vor duce de rapa daca se considera ilegal campionatul respectiv si ca toata munca lui, sacrificiile familiei si a celor care l-au ajutat se duc de rapa.

Pe de alta parte, ce se va intampla cu eventualele sponsorizari? Si asa se obtin greu. Daca turnatorii FRAS-ului imprastia ideea imbecila ca tot ce nu e avizat de ei este ilegal, atunci sponsorii mai acorda sprijin?

Daca ramane la FRAS, nu merita sa sponsorizeze un sportiv care se da la doua 3 competitii pe an. Nici alea sigure.

Editat de Max
Link spre comentariu

Sunt deplasate rau de tot aceste cateva articole din regulamentele FRAS,dar dupa parerea mea nu 100 trakcs este principala vizata ci acele etape de Rally sprint,Vtm si campionatele regionale organizate de ACR la care se strang in medie cate 50-60 de masini

Tocmai de aia am dat un exemplu de "anomalie" care nu tine de 100Tracks.

(desi sunt convins ca si orgoliile personale ale unora legate de 100Tracks au tras greu la cantar in adoptarea acestor "articole deplasate" sau aberatii cum imi place sa le spun eu)

Link spre comentariu

Ca sa vedeti ca mai sunt si alti "prosti" care vad ca ceva e putred in FRAS:

* articol preluat de aici: http://www.alexandrufilip.ro/noul-fras-vs-valea-oltului/2016/02/29/

Noul FRAS vs. Valea Oltului

Prin 2010 veneam de la o cursa si ma indreptam spre Voineasa pentru o scurta filmare. Eram relaxat, nu ma grabeam, asa incat am avut timp si de, ceea ce urma sa fie, o piesa de teatru la acostament. Pe scurt, la limita dintre judetele Sibiu si Valcea, un cetatean statea cu masina pe marginea drumului. Mi-a facut semn sa ma opresc si sa-l ajut. Cum imi place sa ma fac util, zic hai sa vedem ce si cum. C-o engleza perfecta imi explica faptul ca i s-a stricat motorul si ca are nevoie de bani. Era atat de credibil incat m-a facut sa duc mana la portofel. Aveam doar 50 lei si 50 euro. Am cumpanit un pic si mi-am zis ca 50 lei nici nu-l ajuta si nici nu-l incurca, asa ca… Bun, am plecat impacat ca am facut o fapta buna, ba mai mult, l-am sunat pe Dl. Mihai Beldie care era la vreo 20km in urma, sa se opreasca si sa-i dea toata benzina pe care o mai aveam, dupa cursa, in butoaiele din duba. In prima faza a crezut ca fac misto de el, apoi cu umorul lui specific, mi-a explicat cum sta treaba. Eu nu si nu! Atat de convins eram incat incepusem sa ma supar pe el ca nu vrea sa-l ajutam pana la capat pe bietul cetatean.

Dupa ce am realizat facatura m-a cuprins o frustrare uriasa si nu pentru ca am pierdut 50 de euro (pentru ca spectacolul a meritat) ci pentru ca am fost luat de bou si, pe romaneste, am pus botu’ la o inselatorie la care nu m-am gandit nici macar o secunda. Anii au trecut, banii au ramas dati, cetateanu’ probabil ca ‘inteapa’ in continuare fraieri ca mine, iar eu m-am ales cu mistourile celor carora le-am povestit. Mack inca ma suna cand trece pe acolo daca sa achite vreo suma din partea mea…

Prin analogie si pastrand proportiile bunului simt, imi amintesc cum acum un an m-am imbujorat la maxim cand am aflat ca un fost corporatist, actual antreprenor care activeaza in zona marketing si comunicare va candida la sefia FRAS. Visam ca a sosit momentul in care sportul nostru va deveni vizibil, vandabil si supra apreciat de media. Ca vom trai in pace si prietenie ca intr-o familie, iar era ‘mustache’ va pali. M-am agitat, am facut campanie electorala, mi-am declinat public parerea si optiunea, am sunat oameni sa-i conving, am folosit zeci, poate sute de minute pentru a-l convinge pe unul si pe altul. Si am reusit. Eram mandru si increzator ca vom face treaba, ca va fi o echipa care-si doreste promovarea si ridicarea motorsportului autohton. Insa, usor-usor am inceput sa-mi dau seama ca am fost tras pe sfoara, iar lucrurile nu merg nicidecum in directia pe care mi-o imaginam. Sau poate am fost doar naiv, precum cu cetateanu’ de pe marginea drumului… Am scris articole mai in gluma, mai in serios, am ‘sarbatorit’ victoria injectorului in fata carburatorului, dar, din pacate, avantul revolutionar a fost doar un foc de paie.

Anul a trecut, deciziile s-au luat, noii alesi au inceput sa-si arate coltii cariati, iar la prima intalnire avuta la ATA Rally Show cu colegii mei am fost nevoit sa fac ceva ce urasc – sa las capul in jos, constient fiind ca am sustinut ceva ce nu a dat roade. Baieti, sincer, imi cer iertare, singura mea scuza este ca am crezut cu toata puterea in acest nou proiect, l-am sustinut fara sa cer sau sa ma gandesc la vreun avantaj si am visat ca noul FRAS va arata altfel. Alt alibi n-am! :-( Si da, accept pe buna dreptate, orice misto din partea voastra.

Ca sa n-o mai lungesc, mai bine punctez cateva dintre iesirile-n decor din viata noului FRAS:

s-a promis sosirea unui nou sponsor, iar acesta a inarziat sa apara; cel putin un an…

se merge pe partenriatul cu Dunlop dezvoltat de fostul FRAS, insa implicarea este zero – o bruma de banuti si promovare inexistenta

s-a promis refacerea site-ului FRAS care are inca bug-uri daca-l accesezi de pe smartphone

noul FRAS nu are un PR officer, iar suma promovarii oferita de Federatie se reduce la 2 panouri outdoor din sectorul 5 din Bucuresti

s-a promis un Campionat de Raliu cu 6 etape, are in continuare 8

s-a incercat inlaturarea cursei de la Bacau, insa regula e clara si nu merge chiar ca la piata – mesajul pe care ni l-a transmis seful Comisiei de Raliuri a fost acela ca sportivii nu doresc eliminarea acelei etape :-) Ori chiar nu pricepem, ori ne facem? :-)

pe fapte si nu clasamente facute din condei, Sibiul este de departe cea mai performanta etapa din Romania (cele mai multe participari internationale, media, public, atmosfera, IRC, ERC, Eurosport, etc) asa incat pe baza de orgolii campulugene a fost exmatriculat; asteptam in aprilie noul Sibiu care cu doua luni inainte de start nu are nici pagina de Facebook, nici site, iar pentru organizare se cauta incropirea unei echipe sub bagheta dlui Utu Badiu, unul dintre cei care s-au format profesional in echipa de baza a Sibiului; si ca sa fie treaba, treaba, la votul din Consiliul Federal, tot dl. Badiu a ridicat mana pentru amendarea fostului Sibiu cu 2000 de euro pentru nimic, de fapt; sa-mi fie cu iertare, dar mie mi s-ar fi uscat mana si obrazul sa fac asa ceva impotriva unuia langa care am crescut sau care m-a format…

noul FRAS, dupa ultimul comunicat se erijeaza in parintele care e pus sa-si altoiasca proprii copii – amenintari cu ANAF, interzicerea participarii in alte competitii nerecunoscute de FRAS (de ca si cum FRAS ar fi ASN) impunerea explicita si in forta a anumitor organizatori – vezi ATA Rally Show 2015 sau noul Sibiu

optarea pentru un sediu prea mare si prea costisitor pentru situatia financiara in care se afla FRAS

printre mult asteptatii ambasadori ai noului FRAS se numara si respectabilul domn Tandarica; sa fiu iertat, dar dupa stirile care apar cu domnia sa, nu ma simt cu nimic reprezentat de un astfel de personaj; mai mult decat atat, stiri legate de motorsport nu exista, cu toate ca licentiatii FRAS ii platesc cazarea si deplasarea

noul Presedinte a promis un nou proiect – echipa Nationala de Raliu a Romaniei; mi-am permis sa-l intreb in ce Campionat are loc o competitie pe natiuni si mai ales, care ne-ar fi adversarii, care ar fi componentii echipei si mai ales pe ce criterii vor fi alesi; n-am primit niciun raspuns concret, oricum intre timp, noul FRAS n-a reusit sa acceseze niciun banut din fondurile MTS, asa ca asta cu echipa nationala este doar un capitol dintr-o initiativa imaginara

aproape toti cei care am fost pro Mageanu am facut un pas inapoi – nu-mi permit sa le dau numele pentru ca nu am acordul lor, insa e simplu de analizat

am facut parte din Comisia de Raliuri, am fost activ si am propus lucruri pe care le-am vazut in ERC; unele se afla in Regulament, insa cand am inceput sa devin incomod, am fost concediat; acum nu se stie exact daca este sau nu o astfel de Comisie si care-i sunt membrii si seful

Lista poate continua, dar cred ca e simplu de inteles ca lucrurile scartaie. Acum, asa cum inainte de alegeri i-am adresat candidatului Mageanu un set de intrebari publice, o fac si acum, desi sunt sigur ca efervescenta si dorinta de a raspunde nu vor mai fi la fel.

Draga domnule Presedinte,

dupa un an de guvernare care va este satisfactia profesionala?

jobul de Presedinte presupune si un salariu pe masura? merita efortul? daca nu, care este cel mai mare stimulent?

daca maine ar fi alegeri, pe cate voturi credeti c-ati mai conta? pe cine credeti ca mai reprezentati dupa ultimele decizii si impuneri?

dupa un an de munca la o masina care se tot ineaca si rupe diferentiale, cat aveti de gand sa mai mesteriti la ea?

Nu-mi place sa povestesc pe la colturi si oricand am ceva de spus sustin si semnez. Asa ca, in consecinta, am pus esarfa pe tambal.

Pana una-alta, eu unul sunt #dezaMageanu

Alex.

Link spre comentariu

Eclectica unor mancurtizati care folosesc acest forum e la fel de daunatoare ca negarea exhaustiva si bigotă, doar de catre ei, a omniincapacitatii conducerii FRAS.

Asistam la feudalizarea premeditata si deliberata a FRAS si la iobagirea sportivilor.

Suntem trasi in ţeapa "live", fara rusine si fara scrupul din partea lor si fara nici o impotrivire din partea noastra.

Puteti adauga "+1" la idiotenia unor papacioce tembele ce posteaza alfanumeric, devertebrati si decerebrati, scârne semianalfabete (cu indulgenta "semianalfabete").

Urmeaza "tragerea" pe roata Daciilor ANAF a celor ce se impotrivesc "grofilor" suverani din capu' la FRAS.

Rusine

Demisia e singurul lucru onorabil ce le-a mai ramas de facut in mandatul asta ticalosit.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

@Raule, cum demisia cand e vorba de ciolan? :ang

E de ros de pe el...dar sper sa nu apuce:ps un mandat intreg, aka 4 anisori!:fr2

P.S. NU inteleg de ce s-a scumpit licenta off-road (C.N.O.R.)? de la 45euro in 2015 la 75 in 2016?

Ce ne ofera F.R.A.S dar...fara regulamente gen Visinescu/stalinism?

De ce trebuie sa platesc mai mult:no1? Ca s-a mutat F.R.A.S intr-un sediu nou, in Cotroceni? Proprietarul cladirii fiind prietenu' lu' ''geac noris'' palarierul?:T

Editat de nessum

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

@Raule, cum demisia cand e vorba de ciolan? :ang

E de ros de pe el...dar sper sa nu apuce:ps un mandat intreg, aka 4 anisori!:fr2

P.S. NU inteleg de ce s-a scumpit licenta a off-road (C.N.O.R.)? de la 45euro in 2015 la 75 in 2016?

Ce ne ofera F.R.A.S dar...fara regulamente gen Visinescu:bx[/i/stalinism?

De ce trebuie sa platesc mai mult:no1? Ca s-a mutat F.R.A.S intr-un sediu nou, in Cotroceni? Proprietarul cladirii fiind prietenu' lu' ''geac noris'' palarierul?:T

Pentru ca suntem mumificati si n-avem coaie sa-i zburam pe corifei.

Jos labele de pe libertatea si banii nostri.

Rusine si lor si noua, pentru ca acceptam sa ne tăvaleasca in interesele lor dubioase.

Demisia.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Stai asa:er, ca NU platiram licenta, si nici analizele nu le facuram! :fr

Poate, dom' doctor ne declara eligibili pentru A.C.R? :old

Editat de nessum

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Stai asa:er, ca NU platiram licenta, si nici analizele nu le facuram! :fr

Poate, dom' doctor ne declara eligibili pentru A.C.R? :old

Varianta nobila asta ar fi, sa ne luam soarta in propriile maini si sa ne scuturam de jugul FRASist.

Astfel am arata ca nu suntem calcabili in picioare.

Daca am actiona asa...JOS PALARIA!

Rusine.

Demisia.

Link spre comentariu

Pana una alta cam se uita oamenii aici ca rama la faianta. Sa o ia la deal, la vale, pe burta, pe cur??? Nici ei saracii nu mai stiu. Au bagat zeci de mii de euro in proiecte peste proiecte si viitorul nu suna prea bine...

Momentan "maimarii", cu aceleasi palarii ca jupan dezdemon asta de vrea sa cheme anafu sa ne intrebe daca am dobandit legal si impozitat corect noroiul de pe roate, au spus clar: "da ce ba, nu va mai place democratia? Vrem si noi cativa ani credit...ca bancorexu. Dupa care daca nu e bine, dam jos preshidintili, ca el a fost capu la miscare si gasim alt fraier ca ...ie destui pretendenti!"

Nu instig la nimic, ma doare in pix ce ce intampla, cine de la cine suge atata timp cat nu ma afecteaza pe mine (asta ca sa nu mai zica nimeni ca apar interesele nu stiu cui...imi pasa doar de mine :ha:).

Doar ca daca vreunu pofteste sa ma inregimenteze neaparat la "legala" lui ca pa vita aia proasta atunci ascutim cutitili, coasili, topoarili si pac la rasboiu. Chiar daca la un moment dat o sa dobandesc acel statut de "baiat rau" zau ca imi gasesc timp, iau trei-patru pisde sa o pun de un futai clasa extrem in aer liber, sa eliberez fiara si stresu cotidian, fix acolo pe traseul lor de concurs.

Ca sa stiti cum stau lucrurile domnilor ...ca vreti sa futeti voi o suta-doua de oameni e una. Luati insa in calcul faptul ca sunt cateva mii de oameni in comunitate, toti cu masini 4x4 si toti cu coaie mai mici sau mai mari. Si ma gandesc ca la un moment dat s-ar putea sa le placa tare mult ideea asta cu futaiul eliberator de stres din padure fix in ziua concursului si fix pe traseul vostru.

Si apoi daca-i vals vals sa fie ...pana la urma cine plm a devenit ceonerul si frasul asta? Adevarul absolut in offroad? Nu inteleg de ce trebuie sa le mai permitem sa ne strice fengshuiu acilisea in comunitate. Cred ca ar fi timpul ca sa-i lasam putin in ploaie ca gugustiucii pe sarma sa si-o ia la haripa singuri.

Rog doamnele sa ma scuze ptr vulgaritatea mesajului meu. La voi restul, mandri fosti, actuali sau viitori posesori de oua, nu imi cer scuze, ca toti avem ce avem intre picioare...Ca unii nu si-o vad de burta sau nu si-o vad din alte motive...nu comentez.

Sa se dea cate una sau macar asa ...o bucatica de piele din dansa la fiecare sa ajunga si la aia din spate... :ha:

Ca sa apara postul meu semnat sa nu credeti ca ma ascund in spatele unui nick. Jeo ma pel Capcaunu' din Popesti ...si nu ma doare nici in ... :ha:

Sa fie bine, zic! :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Nessum - normele financiare sunt stabilite de FRAS nu de CNOR, iar momentan pe site-ul FRAS exista o cu totul alta poveste :wink:

preturi.thumb.png.c656fd7b5dbef5c4695b081824f0801d.png

Documentul complet aici

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Le e frica.

Reactioneaza cu laşitate la nemultumirile noastre, nici macar nu au demnitatea sa isi sustina punctul de vedere pana la capat, oricare ar fi pretul pe care ar trebui sa il platesca, rusinos.

Iata, daca ne afisam pretentiile in spatiul public, dumnealor, din dorinta viscerala, venala, de a-si pastra fotoliile, schimba schimbarile in ritm alert, ca nu cumva sa atentam la fucțişoarele lor.

Reprobabil.

Agonizeaza inca un an, spera ei, pastrand preturile neschimbate, ca la piata, poate pana la anul uitam, chiar ne cred prosti.

Jalnică prestație.

Rusine!

Demisia!

LE

Propun, in acest context de lipsa a coloanei vertebrale de care dau dovada inventatorii de preturi de la FRAS.srl-CNOR, sa platim doar 25 de euro taxa anuala, jumatate din ce ne pretind dumnealor, jumatatea ce va ramane la CNOR de fapt, banii pentru FRAS.srl, ceilalti 25€, nu sunt meritati de acestia din urma sub nici o forma.

Taxa corecta e 25 €!

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

@Nessum - normele financiare sunt stabilite de FRAS nu de CNOR, iar momentan pe site-ul FRAS exista o cu totul alta poveste :wink:

[ATTACH=CONFIG]260255[/ATTACH]

Documentul complet aici

@iwa :g am vazut asta, dar screenshot-ul respectiv l-am luat de pe FB din grupul CNOR. Vazand ca e semnat de presedintele CNOR m-am gandit ca e o chestie oficiala!?!

Aici pe forum in sectiunea dedicata (FRAS/CNOR) nu au anuntat nimic!

In cazu' asta :clbasteptam :hl de la cel/cei care se ocupa de comunicarea...cu sportivii! :2dr

:tk

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Eu am o viziune putin diferita... in ceea ce priveste "licenta".

Ca si jucator de golf, trebuie sa ai "licenta de jucator de golf"? NU. Trebuie sa fi in cel mai complicat dintre cazuri membru al unui club.

Ca si jucator de fotbal, trebuie sa ai "licenta de jucator de fotbal"? NU. Trebuie sa fi membru al unui club.

Ca si biciclist participant la o competitie, trebuie sa ai "licenta de biciclist"? NU. Trebuie sa fi in cel mai complicat dintre cazuri membru al unui club.

De ce la offroad este altfel?

In unele cazuri unde se practica "cotizatia de membru" asta in cazul in care esti membru al unui sindicat de specialitate care e platit din banii tai si iti reprezinta interesele in fata autoritatilor si eventual in ceva situatii litigioase.

Inteleg "taxa cu licenta de pilot respectiv copilot" in cazul in care aceasta se obtine in urma unei scolarizari (unui curs de specialitate) facut pe banii federatiei si a unor teste(examene) monitorizate de reprezentatii ministerului si dupa metodologia ministerului din care sa rezulte "dreptul de a conduce masini de curse la curse" recunoscut atat pe plan intern cat si extern. S-ar putea emite acest drept pe o perioada determinata ca si timp si automat autoritatile ar putea cere re-examinarea dupa terminarea acestei perioade. In mod normal aceasta licenta ar trebui sa fie unica, ea doar sa se vizeze anual in conditiile legilor existente, fara alte costuri doar pe baza valabilitatii certificatului de medicina sportiva, certificatului care atesta deplinatatea facultatilor mintale si cel mult al permisului de conducere.

La offroad, e cumva "licenta de sportiv" recunoscuta si pe plan international? Daca da, UNDE?

La noi se taxeaza de 3 ori acelasi lucru, adica se plateste de 3 ori acelasi lucru:

1.Taxa de club (cotizatia de membru al ceonereului). Automat o parte din acea taxa revine "consumatorului" (sportivului). Clubul o plateste de obicei din cotizatia membrilor (sportivilor)

2.Taxa de licenta: dreptul de a practica acest hobby ca si sport. Aceasta taxa este platita in totalitate de sportiv

3.Taxa de eveniment: dreptul de a organiza evenimente. Organizatorul include o cota parte din acea taxa in cota parte individuala de participare la eveniment (taxa sportiva). Cine plateste? Tot sportivul.

E normal?

Taxa "one event" e o mare gaselnita. Dreptul de participare la o etapa costa de 2x mai mult decat ar fi normal. De ce? Un plastic din ala ca permisul costa fix un leu, imprimarea lui inca un leu, iar timpul alocat emiterii lui este minim (mai putin de 30 de minute cu tot cu completarea formalitatilor).

In mod normal in urma acestor "triplu-colecte" care este drumul banilor? Cat din aceste sume se intorc la sportivi?

50% se duc la federatie (organism subventionat 100%de stat- cel putin asa ar trebui). Ce face federatia cu acesti bani avand in vedere ca in mod normal ministerul le plateste chiria si salariile "bugetare"?

50% se duc la ceonereu, parte integrata in federatie care ar trebui in mod normal si ea subventionata de stat. Ce se intampla cu acesti bani acolo?

Posibile explicatii:

Probabil ca o parte din bani se duc pe salariile angajatilor federatiei care sunt mult mai mari decat cele aprobate prin bugetul alocat de minster. O parte se duc pe plata unor salariati "in plus" ai federatiei. O a treia parte se duc pe o parte din chirie (probabil un sediu mult mai scump decat ala care ar trebui). Mai e o parte din bani de care e greu sa se vorbeasca ...din diverse motive!

Colac peste pupaza in urma acestor colecte accelerate sereleul nu produce destui bani si atunci hop si cu acest "regulament ceausist de stors" ca s-au gandit ei ca unde merge mia mai merg cateva sute. Si omu odata ce "a gresit" nu are incotro si mai se scormoneste in buzunar de cateva sute. Inteleg disciplina impusa prin suspendare, urmare a incalcarii unor reguli clare asa cum sunte ele prevazute in lege, dar nu inteleg disciplina impusa prin plata unor taxe, ilegale de altfel. In ce baza si exact pe pe articole din legea in vigoare au aparut acest regulement? Ca ma gandesc ca ar trebui sa aiba o baza legala in spate...

Am fost acolosea in federatie niste ani membru cu clubul. Desi am studii economice avansate n-am inteles niciodata unde se duc acei bani stransi de la sportivi si in ce scop se strang.

In continuare sunt de acord atat din postura suporterului cat si cea a sportivului cu conceptul de federatie. Atata timp cat aceasta federatie este un organism legal constituit, recunoscut atat pe plan intern cat si pe plan extern, administreaza in mod transparent fondurile obtinute si reprezinta intrun mod evident interesele sportivului in fata autoritatilor.

In alta ordine de idei, amenzile sunt de ordinul miilor de euro (!!!) la nivelul unui sportiv in conditiile in care acesta incalca voluntar sau involuntar "regulile" impuse de federatie. In legea sportului, lege dupa care se presupune ca functioneaza ministerul, scrie clar ca la obiectul de activitate al fiecarei federatii ar trebui sa exista promovarea sportului si nu restrictionarea lui.

Atata timp cat "contraventiile si infractiuniile" pot fi "iertate" dupa plata unor sume de bani nu ar trebui sa ne mire faptul daca peste ceva timp or sa apara si "cumpararea locurilor in clasament". Aceasta cruciada a indepartarii "concurentei" (ma refer la sportivi) la ocuparea unui loc in clasament pe merit (pe talentul de a pilota/respectiv copilota) este deja inceputa prin modificarea continua a regulamentului incepand cu clasa new entry si teminand cu clasa extrem. A se vedea modificarile aduse regulamentului si termenul redus de implementare. Asta avand in vedere faptul ca masinile trebuie modificate si in mod normal ar trebui testate.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@iwa :g am vazut asta, dar screenshot-ul respectiv l-am luat de pe FB din grupul CNOR. Vazand ca e semnat de presedintele CNOR m-am gandit ca e o chestie oficiala!?!

Aici pe forum in sectiunea dedicata (FRAS/CNOR) nu au anuntat nimic!

In cazu' asta :clbasteptam :hl de la cel/cei care se ocupa de comunicarea...cu sportivii! :2dr

:tk

Prostimea trebuie sa-si astepte cuminte randul sa primeasca oscioarele aruncate de stapanii lor.

Ne desconsidera. Atata tot si nimic mai mult.

Si cine sa te anunte?

Chemarea Bugariei ii tine ocupati pe cei care ar trebui sa dezvolte offroadul din Romania.

Noi nu avem concursuri in perioada asta, de ce? De ce altii au?

N-are cine sa se preocupe de soarta noastra, pentru ca cei ce ar trebui sa o faca se desfasoara in campionate din Bulgaria si de oriunde altundeva, numai din Romania nu, la data asta.

Corect fata de miscare ar fi sa organizam si sa consumam offroad in Romania , dar n-am fi romani daca nu ne-am dusmani intre noi...macar un pic si nu am practica orice in strainatate.

Romania e pentru fraieri, dupa cum ne arata chiar capu' la Offroad, care exemplifica perfect.

Rusinica

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Radu acu ar fi interesant de stiut daca oficialli CNOR care au participat la concursul automobilistic desfasurat in acest weekend vor fi amendati si suspendati de FRAS :wink:

Macar asa de exemplu :)

p.s. Eu acum am remarcat ceva interesant :) Cautand faimosul regulament am gasit postarea cu regulamentul de pe site-ul FRAS:

fras.png.423467af8b6dc20354cce1f41ea608ae.png

Voi vedeti ceva ciudat ?

Editat de iwa
GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Radu acu ar fi interesant de stiut daca oficialli CNOR care au participat la concursul automobilistic desfasurat in acest weekend vor fi amendati si suspendati de FRAS :wink:

Macar asa de exemplu :)

p.s. Eu acum am remarcat ceva interesant :) Cautand faimosul regulament am gasit postarea cu regulamentul de pe site-ul FRAS:

[ATTACH=CONFIG]260404[/ATTACH]

Voi vedeti ceva ciudat ?

Cumva ca in 22.01 s-a publicat un document aprobat in 13.02?:ha::ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• vstef_is a resetat ca important acest subiect

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare