Emanuel7 Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Re: Dupa ce pun frana imi moare motorul la Freelander TD4 din 2002... Nu stiu daca ati vazut aceste doua articole: :al http://alba24.ro/sute-de-masini-range-rover-si-land-rover-rechemate-in-service-probleme-la-frane-instalatia-electrica-si-la-usi-477273.html Sute de maşini Land Rover şi Range Rover sunt rechemate în service din cauza unor probleme identificate de producător la aceste SUV-uri. Este vorba despre frânele de pe faţă, deschiderea uşilor în mers şi oprirea bruscă a motorului din cauza circuitelor electrice. Un total de 261 de modele Range Rover produse între anii 2006-2012 şi comercializate în România au fost rechemate în service pentru posibile pierderi de lichid de frână, ca urmare a crăpării unuia dintre furtunurile de frână faţă. “Sistemul de frânare al vehiculului este de tip cu dublu circuit, unul care acţionează asupra roţilor din faţă, iar celălalt asupra roţilor din spate. Dacă survine o pierdere importantă de lichid de frână, se aprinde un triunghi de avertizare roşu în cadrul instrumentelor de bord şi se afişează mesajul check brake fluid (verificaţi nivelul lichidului de frână)”, a anunţat producătorul britanic. Potrivit acestuia, în cazul de faţă, şoferul trebuie să solicite asistenţă de specialitate. Pierderea de lichid va provoca şi defectarea circuitului de frânare faţă. Circuitul de frânare spate va fi în continuare funcţional, însă feedback-ul pedalei va fi mai slab şi cursa acesteia mai lungă. Distanţele de frânare vor creşte, inclusiv şi riscul de accident. Aceste probleme au fost sesizate de mecanici, în service-uri, iar reparaţia durează circa o oră şi presupune înlocuirea furtunurilor flexibile de la frânele roţilor din faţă, precum şi o extindere a sistemului de fixare avariat. Alte 154 de modele Range Rover (2013-2016) şi 76 maşini Range Rover Sport (2014-2016) au probleme cu deschiderea uşilor în mers. Un număr de 113 maşini Range Rover Evoque şi 47 Land Rover Discovery Sport au nereguli la instalaţia electrică. Potrivit producătorului, în cel mai rău caz, motorul se poate opri în mers fără avertizare prealabilă. Astfel, şoferii pot rămâne fără servoasistare la frânare şi direcţie. http://www.ziare.com/auto/masini/land-rover-jaguar-si-mercedes-vandute-in-romania-rechemate-in-service-1147003 Land Rover si Jaguar efectueaza, prin intermediul importatorului Premium Auto, doua campanii de rechemare la service, pentru modelele Land Rover Defender fabricate in perioada 2007 - 2011, respectiv Jaguar X Type varianta 2.2 diesel produse intre 2006 si 2010. In cazul Land Rover Defender s-a identifcat o problema la sistemul franei de stationare. Sabotii franei de stationare pot fi contaminati cu ulei scurs de la cutia de transfer. In astfel de situatii este posibil ca frana de stationare sa nu mai fie capabila sa mentina vehiculul pe loc in panta/rampa, se precizeaza in notificarea publicata pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Autovehiculele Land Rover Defender vandute in Romania, afectate de campanie, sunt in numar de 183....? Editat Aprilie 12, 2016 de Emanuel7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Nu stiu daca ati vazut aceste doua articole postate de mine recent? Ce parere aveti? :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Postate recent adica cu 5 minute inainte de intrebare :sc... ca parere pot sa spun ca postarea e off-topic rau de tot si cei care au scris articolul la ziarul de Alba nu au aflat inca faptul ca producatorul nu mai e britanic, in rest rechemarile sunt normale la orice firma care se respecta... dar cum am spus, OFF-Topic NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Eu le-am postat in ideea ca si o parte din problemele masinii mele cred ca sunt cuprinse in aceste articole :) Si nici nu am stiut in ce topic as putea sa le pun... Editat Aprilie 12, 2016 de Emanuel7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Eu le-am postat in ideea ca si o parte din problemele masinii mele cred ca sunt cuprinse in aceste articole :) Si nici nu am stiut in ce topic as putea sa le pun... Din ce scrie in articol, nu e vorbe de LRF si sunt modele dupa 2006, unde nu te incadrezi. Pana acum n-am auzit la vreun LRF 1, sa aiba probleme de genul celor semnalate in articol, asa ca sustin ce spune si @fery :off:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Singurele recall-uri serioase pentru Freelander 1 au fost la prima generatie de KV6, prima parte a anului 2000, pentru schimbarea motorului pe garantie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iunie 8, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Multumesc pt raspunsuri! Cred ca o sa il iau pe persoana fizica... Am pus linkul ca sa se vada ca exista si pe eBay si ca e mai scump ca in magazin... Si voi primi atunci toate codurile de erori pt LR Freelander 1 - ceea ce e ok! Si cu interpretarea lor sper sa ma ajutati tot aici! :) Sa vedem, poate il iau luna ce vine. Mai am un prieten care vine din Franta in 2 sapt si imi zicea ca are asa ceva, sa vedem atunci! :tk Buna :) Am fost ieri la un mecanic care se pricepe la Land Rover-ruri de aici din Alba Iulia - am dat cateva ture cu masina si mi-a zis ca nu crede ca e senzorul High Pressure, cica e din cutia de viteze, poate o electrovalva. Merge dupa ce pun frana, ca si cum nu ar avea destula presiune si ramane blocata in a 3 a. In timp ce o conducea a lasat-o sa mearga si i-a numarat timpii si a vazut ca daca numara cand urca turatiile la a 4a a oara cand se ridica ceasul la turatii ii da mai tare si in timp ce o accelereaza nu ii da de tot ci o lasa un pic in aer si apoi continua pana la podea, masina din turata cum era si-a revenit din mers. Am pus apoi si testerul pe ea , totul ok. Azi imi da un nr de tel de la cineva din Cj care doar asta face - repara cutii de LR sa vedem... L-am intrebat ce se poate strica la ea - pe langa faptul ca poate sa imi moara motorul in drum, mi-a zis ca poate sa ma duca asa ani buni sau sa imi ramana blocata in a 3 a... :br Revin cu noutati... Voi ce ziceti? :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Eu zic ca prima data sa schimbi uleiul si fitrul din cutie daca nu l-ai schimbat pana acum, de pe piata autohtona iti recomand asta http://www.ulei-ravenol.piese-autonext.ro/ulei-transmisie-ravenol-atf-jf-506-e-1l , nu te lua dupa vanzatori diversi, e foarte important ce ulei e folosit, daca proprietarul dinainte a folosit ceva inadecvat se poate cutia sa faca fitze sau chiar sa se strice NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 1, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2016 (editat) Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Eu zic ca prima data sa schimbi uleiul si fitrul din cutie daca nu l-ai schimbat pana acum, de pe piata autohtona iti recomand asta http://www.ulei-ravenol.piese-autonext.ro/ulei-transmisie-ravenol-atf-jf-506-e-1l , nu te lua dupa vanzatori diversi, e foarte important ce ulei e folosit, daca proprietarul dinainte a folosit ceva inadecvat se poate cutia sa faca fitze sau chiar sa se strice Sa stii ca ai avut dreptate :tk - am scimbat a doua oara de cand e la mine, dupa 10.000 de km uleiul de motor, cel de la cutie si filtrul de la ulei - si de 3 zile merge ca ceasul, perfect! Acelasi ulei l-am bagat si prima data... Nu imi vine sa cred si sincer nici nu stiu ce a putut avea, dar se pare ca a fost chestia asta cu uleiul! Sper sa fie totul ok! :banana Multumesc tuturor de sfaturi! :cl :h5 Editat Iulie 1, 2016 de Emanuel7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Depuneri de particole in ulei, pot cauza o functionare defectuasa a blocului de valve. dupa 2 schimburi practic ai spalat cutia de toate depunerile. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 2, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2016 (editat) Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Depuneri de particole in ulei, pot cauza o functionare defectuasa a blocului de valve. dupa 2 schimburi practic ai spalat cutia de toate depunerile. Doamne ajuta asa sa fie! Ce bine e cand te mai ajuta si altii! Aur curat! Sunteti cei mai tari!:tk:cl Si motorina bag din cea mai buna, tot din frica de depuneri. Editat Iulie 2, 2016 de Emanuel7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Doamne ajuta asa sa fie! Ce bine e cand te mai ajuta si altii! Aur curat! Sunteti cei mai tari!:tk:cl Si motorina bag din cea mai buna, tot din frica de depuneri. Cred ca asta cu motorina mai buna e vrajeala. Am bagat si eu la Disco 2 si nu am vazut nici o diferenta. A consumat-o la fel ca pe aia "naspa". Cred ca daca vrei sa vezi ceva diferente ar trebui sa desfaci motorul aproape bucati, adica sa cureti bine admisia (tot traseul pe unde umbla aerul pana ajunge in motor) cat si evacuarea. Pana atunci faptul ca bagam motorina d-aia extra e frectie la piciorul de lemn. No offence, e doar o parere personala. Imi pare rau ca nu am timpul necesar pentru a curata macar admisia la tractorasul meu. :wink: LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Cred ca asta cu motorina mai buna e vrajeala. Am bagat si eu la Disco 2 si nu am vazut nici o diferenta. A consumat-o la fel ca pe aia "naspa". Cred ca daca vrei sa vezi ceva diferente ar trebui sa desfaci motorul aproape bucati, adica sa cureti bine admisia (tot traseul pe unde umbla aerul pana ajunge in motor) cat si evacuarea. Pana atunci faptul ca bagam motorina d-aia extra e frectie la piciorul de lemn. No offence, e doar o parere personala. Imi pare rau ca nu am timpul necesar pentru a curata macar admisia la tractorasul meu. :wink: Mersi pt sfat! Poti sa imi spui te rog, pt ca nu ma pricep, de ce e asa de importanta curatarea admisiei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Mersi pt sfat! Poti sa imi spui te rog, pt ca nu ma pricep, de ce e asa de importanta curatarea admisiei? Pentru ca se depune mizeria reciclata de EGR sub forma unui strat vascos, care creste treptat si reduce diagonala galeriei. Astfel intra mult mai putin aer si motorul nu mai trage cum trebuie. Findca acest lucru se produce treptat, nu-ti dai seama de ce ai pierdut, numai dupa ce o cureti si faci primul drum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Pentru ca se depune mizeria reciclata de EGR sub forma unui strat vascos, care creste treptat si reduce diagonala galeriei. Astfel intra mult mai putin aer si motorul nu mai trage cum trebuie. Findca acest lucru se produce treptat, nu-ti dai seama de ce ai pierdut, numai dupa ce o cureti si faci primul drum. Aha, ok am inteles acum! Mersi fain pt explicatie! O sa si vorbesc cu mecanicul sa facem o curatare, pentru ca intr-adevar merita!:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Daca si asa o cureti anuleaza si EGR-ul ca e inutil, ca proba se poate initial doar scoate furtunul de vacuum de la valva si infunda cu un dop, asa e reversibil dar varianta clara e aia cu kit de bypass NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Eu am pus un surub la furtunul de vacum, iar EGR-ul l-am obturat cu o moneda de 50 de bani la racordul flexibil,n-am cumparat kitul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Daca si asa o cureti anuleaza si EGR-ul ca e inutil, ca proba se poate initial doar scoate furtunul de vacuum de la valva si infunda cu un dop, asa e reversibil dar varianta clara e aia cu kit de bypass Buun! Multumesc pt sfat! Asa o sa ii si zic mecanicului!:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Eu am pus un surub la furtunul de vacum, iar EGR-ul l-am obturat cu o moneda de 50 de bani la racordul flexibil,n-am cumparat kitul. Buna ideea cu moneda de 50 de bani! :) :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 10, 2016 Partajează Postat Iulie 10, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Iar daca ajungi sa cureti galeria de admisie, ai grija sa o cureti bine de tot mai ales unde este montat senzorul Boost Pressure, este senzorul care ''spune'' turbinei daca baga presiunea corecta. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Iulie 11, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2016 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Iar daca ajungi sa cureti galeria de admisie, ai grija sa o cureti bine de tot mai ales unde este montat senzorul Boost Pressure, este senzorul care ''spune'' turbinei daca baga presiunea corecta. Perfect, asa o sa fac! Multumesc pt sfat si pt bunavoinata! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Ianuarie 31, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse As mai avea o intrebare - nu am gasit-o pe forum inca. Vreau sa imi mai fac o cheie la LRF ca am numai una. Am vorbit cu un electrician care se pricepe si mi-a zis ca imi poate face circuitul pt 250 de lei si inca 50 de lei pt cheia in sine. Mi se pare cam scump...? Cam asta e pretul? Mersi! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Nu are ce circuit sa faca, iti cumperi o cheie de Freelander (cu cip) si ii schimbi lama, apoi ai nevie de tester sa imperechezi cheia la imobilizarea masinii. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Emanuel7 Postat Ianuarie 31, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Nu are ce circuit sa faca, iti cumperi o cheie de Freelander (cu cip) si ii schimbi lama, apoi ai nevie de tester sa imperechezi cheia la imobilizarea masinii. Da cred ca e asa! M-am dus intre timp la un alt mecanic si mi-a pus cheia intr-un aparat si mi-a zis ca nu are cip cheia, ca pot sa o duplic la cine face chei - ca masina se inchide din telecomanda. De unde as putea sa cumpar o cheie de Freelander? Multumesc mult pt raspuns! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Re: Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse Cheie fara cip vazusem si pe Emag. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate