Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Land Rover Freelander Td4 din 2002 - Diverse

Emanuel7

Postări Recomandate

Trebuie citit codul de eroare de pe sistemul ABS ca sunt multiple variante, cate si cum e descris in carte la sistemul de franare https://docdro.id/flyRN75 Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 153
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta mi-a spus cineva care are același tip de LR: E becul rosu aprins pt ca el considera ca daca nu ai abs e periculos sa circuli dar pot sa fie mult mai multe chestii la sistemul de franare

Controlul tractiunii isi ia datele de la senzorii de abs deci e normal sa dea eroare. Oricum nu e ok sa circuli fara controlul tractiunii. Daca nu e alunecos pe jos mno, nu prea ai cum sa derapezi si sa ai nevoie de controlul tractiunii dar mno... Clar ca trebuie verificati senzorii de abs prima data si mufele lor, continuitate fir pana la modul. Acum nu stiu sa iti spun cum are freelanderul senzorii de abs, pe planetara sau pe rulment dar acolo e cel mai probabil sa se fi intamplat ceva cand au scos cutia de transfer sau cand au montat-o pe cea noua.

Pb trebuie rezolvata. Poti sa circuli pana la service sau mno in caz de musai dar nu la plimbare pana nu rezolvi.:tk

Link spre comentariu

Nu stiu despre care martor rosu vorbesti. Daca e cel care se aprinde si la frana de mana e si pentru nivel lichid, l-ai verificat? Cat timp franele lucreaza normal la pedala poti circula ca si cu orice masina care nu avea ABS din fabricatie (de exemplu Dacia 1300 sau ARO, etc) pt ca sistemul de franare mecanico-hidraulic nu are nimic cu cele automate controlate electronic, poti sa scoti si mufa modulului ABS ca franele merg normal...asta scrie in cartea tehnica, trebuie doar sa citesti

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Nu stiu despre care martor rosu vorbesti. Daca e cel care se aprinde si la frana de mana e si pentru nivel lichid, l-ai verificat? Cat timp franele lucreaza normal la pedala poti circula ca si cu orice masina care nu avea ABS din fabricatie (de exemplu Dacia 1300 sau ARO, etc) pt ca sistemul de franare mecanico-hidraulic nu are nimic cu cele automate controlate electronic, poti sa scoti si mufa modulului ABS ca franele merg normal...asta scrie in cartea tehnica, trebuie doar sa citesti

Asta am gasit si eu in cartea trimisa la pag 570 indica: 20 Handbrake and brake system warning lamp. Voi verifica si lichidul de frana! In cartea trimisa: semnele arata asa: TC: Traction Control (TC) active warning lamp, ABS - Anti-lock Braking System (ABS) warning lamp, HDC failure warning lamp. Pe mine ma ingrijoreaza semnul exclamarii cu rosu de pe cadranul cu turatia motorului: Handbrake and brake system warning lamp. Multumesc!

Editat de Emanuel7
Link spre comentariu

Ala e parte din protocolul cu ceilalti 3 in unele cazuri, este un tabel in carte

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare