Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol Y61 la inceput de drum

MPS

Postări Recomandate

Buna ziua,

Prezentarea mi-am facut-o http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=4&t=4143, acum as vrea sa trec la lucruri mai concrete.

Ziceam acolo ca vreau sa incep cu cauciucuri, arcuri, amortizoare si bodylift. Mai tarziu vor veni si altele dar deocamdata cam de atat cred ca am bani.

Am o multime de intrebari si o sa le iau pe rand:

1. Cauciucurile, jantele pe care le am sunt de 16" si as vrea sa le pastrez, dar daca e abolut necesar trec pe 15". Dimensiunea pe care as vrea sa o pun este de 35 sau de 33. Care ar fi mai portivite pentru masina asta si ce modificari ar trebui sa fac sa intre cele de 35 ca nu cred ca intra fara nici o modificare.

2.Cam cat ar fi maximul de inaltare ca sa mai pot merge cu ea pe strada totusi? Eu ma gandeam ca arcuri + body lift de 5"-6" adica 2.5 + 2.5 sau 3 + 2.

3.Unde as putea sa fac toate astea, in Bucuresti sau cat de cat aproape. O adresa, un nume, un e-mail ar fi perfect.

4.Cam cat pot costa astea cu tot cu manopera ? Macar un pret estimativ care sa poata varia cu 200-300 de euro.

5.Desi e putin off-topic nu as vrea sa deschid un topic nou in sectiunea adecvata. Cine se indura sa ma scoata si pe mine si sa imi arate una alta si sa ma mai invete, nu de alta dar sunt complet incepator, in 4x4. De mers pe munte am mai mers da nu cred ca se pune. Am urcat cu pathfinder-ul tatalui meu pe niste drumuri relativ usoare totul era sa am o masina inalta, iar pathfinder-ul nu era suficient de inalt si cu toate astea am ajuns cu el intreg. Pe patrol in momentul asta am niste AT-uri yokohama deci pot sa intru si un pic in noroi. Scuze de off-topic si daca este nevoie rog moderatorii sa-mi spuna si sterg partea asta urmand sa deschid un alt topic.

Bun, cam asta ar fi pentru inceput. Acum ma duc sa fac si niste poze cu masina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator koala

Re: Patrol Y61 la inceput de drum

Jante :

- pastreaza-ti jantele de 16", sunt ok pentru masina ta si gume se gasesc pentru ele pe toate drumurile ...

Cauciucuri :

- majoritatea de pe aici foloseste marca BFGoodrich / profil MT [ pentru mersul "cel de toate zilele" ] si diferite profile tip Simex [ pentru lucrurile cu adevarat serioase ] ...

- rotile de 33" [ 255/85 R16 sau 285/75 R16 ] merg de minune ... iti trebuie doar un kit de inaltare OME [ + 50 mm ] si niste flanse [ de 30 mm ] ... atat ! ... masina trage ok si nu atinge pe nicaieri ...

- rotile de 35" presupun ceva modificari constructive [ nu e ceva imposibil, se poate rezolva si asta daca vrei neaparat ]

In general, ca sa poti monta roti mai mari, trebuie sa inalti masina ... asta se poate face in 2 feluri :

* suspension lift [ arcuri + amortizoare mai inalte / dure / dedicate offroad ] - este solutia mai scumpa, "profi" ... daca vrei sa pui bara de fier si troliu, atunci e oarecum obligatorie ca si solutie constructiva ... masina are o tinuta mai buna in teren si se comporta mai bine la solicitarile mecanice ...

* body lift [ inaltarea caroseriei fata de sasiu ] - este o solutie mai ieftina si de obicei se foloseste in completarea unei inaltari din suspensii ...

... Luigi [ nissan4x4 ] are atelier specializat in Nissan ...

... alte ateliere specializate in modificari masini de teren mai au Tudor [ traco ] si Costin [ cfantana ] ...

Iti recomand sa cumperi repede un set de gume BFGoodrich MT [ ceea ce ai tu acum sunt egale cu zero "in teren" ] si sa participi la urmatoarea iesire a baietilor de pe forum ... asa ai sa inveti o gramada de lucruri despre offroad si vei vedea ce poate masina ta sa faca ...

Nu-ti face griji, ai cumparat o masina puternica si cinstita care iti va aduce multe bucurii ... ai grija de ea si o vei putea lasa mostenire nepotilor :ha: ... inca o data, bun venit pe forum ! ...

Link spre comentariu

koala mersi din nou de urari, iti multumesc si tie kecske pentru link.

In schimb tu koala m-ai cam bagat in ceata. Da BF vreau si eu, evident MT, pentru ca am citit destul de mult pe forumul asta (de cateva luni tot citesc) si am vazut ca asta e modelul preferat si recomandat in general. Ce nu nteleg eu e altceva, zici de un kit ome de inaltare, plus flanse, pai kit nu e vorba de suspensie si flansele pt bodylift ? Sau explicatiile tale de mai jos sunt doar o completare ?

Oricum 50 mm + 30mm = aprox 3.18" iar eu as vrea ceva mai mult cu conditia sa mai pot sa merg cu ea.

Am inteles cum sta treaba cu 33-35 deci probabil ca voi merge pe 33, dar te rog spune-mi un loc doua in care sa caut ca zici ca se gasesc pe toate drumurile, sau gasesc si asta la Luigi, pentru ca probabil la el ma voi duce.

Cat despre iesire e clar ca o sa urmaresc forumul sa vad cand si cum se organizeaza, dar din pacate pentru vreo 2 week-end-uri nu o sa pot.

Am facut si niste poze http://rides.webshots.com/album/567506676URulQT

Uitasem, zici ca e o masina puternica, eu te-as contrazice, masina mea de strada are 260 CP si 340 Nm motor de 3600cmc. Iar asta are 129 CP 280 Nm si doar 800cmc mai putin. Bine e clar ca puterea nu ma intereseaza ci cuplul, dar 280 e cam putin zic eu sau are mai mult si sunt eu prost informat. Despre faptul ca o voi lasa mostenire te cred nu de alta dar spre deosebire de pathfinder e facuta inainte de alianta cu francezii (renault).

Link spre comentariu

Flansele (30mm) se pun intre butucul rotii si janta, ca sa scoata roata mai inafara cu scopul bine determinat de a compensa prin latime inaltarea masinii. Asta face bine la stabilitate, odata, si a doua oara sa nu frece rotile pe caroserie la comprimarea suspensiei.

Sa ne vedem cu bine.

ps: sa va bucurati de multi km fara reparatii majore

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

DA, asa este, eu le spun distantiere. Stiu ce sunt si la ce folosesc. Am vrut eu sa pune si pe alte masini dar inteleg ca sunt cu dus si intors. Problemele insa din cate stiu pot aparea la viteze mari, ceea ce nu este cazu.

Mersi de lamuriri si de urari.

Link spre comentariu

Vizitator koala

1. Pentru cauciucuri BFGoodrich / MT, da-mi PM si te rezolv fara probleme ...

2. Flanse = distantiere [ e musai sa pui asa ceva daca inalti masina -> se modifica distributia centrului de greutate si trebuie compensata treaba asta prin "latirea" masinii ] ...

3. Eu am pus doar kitul OME = 50 mm inaltare si am roti de 33 inch ... am si flanse de 30 mm ... roata nu atinge si nu freaca nicaieri ...

kit OME = arcuri + amortizoare + bucse + amortizor directie + kit bara stabilizatoare ... m-a costat o mie si ceva de euro ...

... inteleg ca tu vrei sa inalti masina mai mult, ei bine, atunci iti trebuie si un bodylift ... vorbeste cu Luigi si o sa vezi care e treaba ...

Cand am zis ca masina e puternica m-am referit la faptul ca e ca un bivol african ... daca ai "gume adecvate", masina trece prin pereti :ha: ... a mea are stock 159 CP si 354 Nm ...

Later edit : Ti-am vazut pozele acum [ cred ca tre' sa le faci maxim 800x600 si 200 Kb ca sa poti sa le incarci pe forum ] ... foarte misto acaret, culoare frumoasa ... masina scurta, o sa mearga bine printre copaci :ha: ...

Link spre comentariu

"the downside" la gumele mari e ca masina devine (si) mai lenesa. Interesant e sa schimbi totodata si rapoartele in cutie, sa se potriveasca la dimensiunea noilor cauciucuri.

in plus o sa mai alte piese care se uzeaza inainte de vreme (bucse, etc.) - dar se gasesc de cumparat....si service-uri care sa le monteze....

Link spre comentariu

Vizitator koala

O masina cu gume de 33 inch arata misto, asta e clar !

O masina cu gume de 35 inch arata insa bestial !!! ...

Problema care se pune este ca, over all, gumele de 35" presupun o gramada de modificari ... evident, daca vrei ca masina aceea sa poata sa mearga bine prin padure, nu numai sa "arate bine pe strada" ... vorbeste cu Luigi [ nissan4x4 ] si du-te pe la el, o sa vezi cu ochii tai masinile modificate de el ...

Link spre comentariu

Uitasem, zici ca e o masina puternica, eu te-as contrazice, masina mea de strada are 260 CP si 340 Nm motor de 3600cmc. Iar asta are 129 CP 280 Nm si doar 800cmc mai putin. Bine e clar ca puterea nu ma intereseaza ci cuplul, dar 280 e cam putin zic eu sau are mai mult si sunt eu prost informat. Despre faptul ca o voi lasa mostenire te cred nu de alta dar spre deosebire de pathfinder e facuta inainte de alianta cu francezii (renault).

Si totusi daca le pui fund in fund la o "sufa" ai sa vezi ca Patrolul trage mai bine... conteaza la ce turatie e livrat cuplul, si dincolo de motor transmisia are un rol foarte mare. Rapoartele in cutia de viteza, raportul din reductor, si rapoartele din grupuri. Insumate dau raportul final care bate la fund lejer masina de strada. Si de aici afirmatia ca Patrolul este o masina puternica. Puternica in sensul de forta de bivol african, si nu de "cai putere".

Link spre comentariu

hehe...da si chiar si acolo sunt micsorate la 25% din dimensiunea originala desi acolo accepta oricat.

O mie si ceva e ok, acu depinde si de cauciucuri cat ma duc, am cam 2500-3000 acum care sa ii pot baga in ea.

Daca trece prin pereti e treaba buna nu de alta da am niste vecini tare incapatanati care numai in poarta mea stiu ei sa parcheze.

Pt sorin, ma gandeam eu ca exista si dezavantaje si eram convins ca asta e unul din ele.

Pentru cum ar arata as fi vrut 35 dar parca nu merita atatea modificari doar pentru asta.

Probabil ca daca le-as lega ar fi mai bun patrolu, macar ii trag toate rotile la cealalta trage spatele si ar pierde imediat aderenta. Diferenta constatata a fost pe autostrada unde eu aveam 2700rpm/130kmph iar patrolul 3500rpm. In fine in realitate nu se pot compara sunt 2 masini complet diferite, eu le comparam doar din ce scrie pe hartie, si sunt convins ca patrolul este foarte bun pentru ceea ce este facut.

LE: Am uitat de cea mai arzatoare problema. Ma poate ajuta cineva cu un manual de utilizare ? Pentru ca cel pe care il am e in neamta. Cel de service l-am gasit in o mie de locuri si l-am si luat dar pe cel de utilizare nu am reusit sa-l gasesc nicaieri.

Link spre comentariu

Da, cu mici modificari sunt sigur ca intra, atat ca asa cum mai spuneau si altii inclusiv Luigi (cu care am vorbit azi la telefon) implica si modificarea rapoartelor in diferentiale, lucru pe care nu sunt dispus sa il fac acum. Implica, evident, si o cheltuiala in plus care nu mi-ar aduce alte beneficii decat in materie de aspect al masini.

Nu spun ca nu mi-ar placea cum ar arata, dar cel putin pentru inceput ma voi multumi cu 33".

Pentru restul vezi ca ti-am raspuns la PM.

In cautarile mele de incepator am gasit asta :http://www.miata.net/garage/tirecalc.html , E mai mult valabil si pentru alti incepatori sa isi faca o idee cat de cat.

Link spre comentariu

Vizitator koala

S-ar putea sa fie mici diferente, da' nu-i bai ! ... vino cu masina maine pan' la mine la munca [ zona Aviatiei - Baneasa ] si iti arat vreo 2-3 sleauri mai strambe, sa vezi care e treaba cu Patrolu' :ha: :ha: :ha: ...

Link spre comentariu

In link-ul urmator am gasit documentatia pentru ce vreau eu sa cumpar.Cred ca ar trebui sa gasesti si NISSAN-ul.O sa mai caut si eu pentru ca Y61 este varianta de rezerva in caz ca nu gasesc PAJERO SPORT.

http://www.onlinefreeebooks.net/automot ... l-pdf.html

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

" si iti arat vreo 2-3 sleauri mai strambe, sa vezi care e treaba cu Patrolu' :ha: :ha: :ha: "

Auzi coscadar batran pot sa vin si eu ca si eu is incepator :x :x :x si tot patrol am si eu :x :x

"Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson"

PORCTROLL Y60 DE PRIN 95 - 0724569397

Link spre comentariu

Vizitator koala

" si iti arat vreo 2-3 sleauri mai strambe, sa vezi care e treaba cu Patrolu' :ha: :ha: :ha: "

Auzi coscadar batran pot sa vin si eu ca si eu is incepator :x :x :x si tot patrol am si eu :x :x

Ce 'reaku sa cauti tu cu ala pe la mine mah ? ... ca gume ai, masina merge bine ... vreau sa-l duc prin spatele aeroportului, pe langa cimitir ... sa-l scot in centura la Pipera si sa-l intorc pe langa calea ferata ... pe drumul de camioane de la cartierul nou, adica pe unde vin eu la munca zilnic ... cu AT-urile alea ale lui era un drum tocmai bun pentru cineva care acu' s-a urcat in Patrol ... pentru noi [ cu MT-uri ] nici nu tre' sa cuplezi fata ... mai ales ca ieri a fost cald si jumatate din sleaurile alea noroioase s-au uscat ...

PS : Poti veni, daca n-ai ce face acasa ... mai stam de vorba, mai murdarim masinile :ha: ...

Link spre comentariu

Auzi bre coscadare da o sticla de 5 litri si ceva praf gasim sa facem putin noroi.........sa ne simtem si noi bine?

"Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson"

PORCTROLL Y60 DE PRIN 95 - 0724569397

Link spre comentariu

Pentru r3dscorpion, am vorbit acum cu koala si azi o sa trec pe la el, am vorbit si cu colegul meu(poveste lunga) si la 11 plecam de la mine de acasa (p-ta iancului) deci maxim 12 sunt la el la birou. Daca poti sa vi chiar te rog nu de alta da tare frumoasa e si masina ta si as vrea sa ma uit si eu la ea mai atent.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare