r3dscorpion Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Salutare Dle din pacate nu am com sa ajung azi ca am ceva trea ba la birou dar dupa ora 16 sunt free fara problemedaca vrei ne vedem dupa amiaza. :x :x "Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson" PORCTROLL Y60 DE PRIN 95 - 0724569397 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Nu te ingrijora, noroi atat cat sa murdarim masinile "se mai egzista" :ha: ... daca apari pana la 16.30 e bine, daca nu ... sa fii sanatos ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
r3dscorpion Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum sper sa plec pe la 3 de la munca "Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson" PORCTROLL Y60 DE PRIN 95 - 0724569397 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2008 (editat) Re: Patrol Y61 la inceput de drum In urma sfaturilor primite de la voi, dar in special de la koala (multumesc inca odata ricardo pentru tot, sfaturi, manual, roti, plimbare, etc.), m-am hotarat si este deja in lucru. Rezultatele pentru prima faza ar trebui sa arate cam asa: kit OME complet, flanse si BFGoodrich 33". Cu putin noroc miercuri este gata, adica azi, daca nu joi. De inmatriculat am inmatriculato in bulgaria, daca sunteti interesati pot sa scriu mai multe despre asta intr-un alt topic numai sa-mi spuneti in ce sectiune ar fi potrivit nu de alta dar nu vreau sa incalc regulile. In urmatoarea etapa vor veni si barile fata si poate spate, troliu, portbagaj, acesta fiind defapt pe primul loc pentru ca daca merg in 4 oameni cu ea nu prea am loc de bagaje. Dar pana la urmatoarea faza de modificari as vrea sa-mi spuneti si mie un traseu in apropierea bucurestiului (max 100 km) pe unde as putea sa ma dau. Orice ar fi binevenit, un track de pe gps, niste puncte gps, sau pur si simplu de la localitatea X la localitatea y. Orice este bine venit avnd in vedere nerabdarea mea de a-mi face plimbarea de "duminica". Oricum un traseu pe care sa il pot face intr-o singura zi, pentru ca week-endul asta nu prea pot sa plec mai mult de 1 zi. Evident daca cineva doreste sa mearga cu mine, sa imi si arate una alta, as fi mai mult decat bucuros. legat de ultima parte a postului, daca nu e potrivit aici spuneti-mi si il modific, pentru ca dupa cum spuneam nu vreau sa incalc reguli Editat Mai 4, 2010 de MPS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum mai povesteste-ne cum e cu inmatriculatul in bulgaria, te rog zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Ok, am sa spun acum cate ceva despre bulgaria, si restul, daca omit ceva maine. In primul rand eu am plecat din romania cu o cunostinta care stia niste bulgari din varna, el avand o masina inmatriculata in bulgaria si a facut mai multe pentru diferiti. De cand am plecat de acasa si pana m-am intors a durat fix 15 ore cu tot cu drum, dar asta pentru ca au existat ceva intarzieri. Daca totul ar fi mers cum trebuia eu cred ca in 12-13 ore terminam. In aceste ore intra urmatoarele: aprox 6 drumul plus , inspectia masinii la rar-ul lor, obtinerea numerelor, notariat, si o masa de pranz dar servita rapid. Spre deosebire de noi bulgarii sunt ceva mai evoluati, adica intra masina in curte cu numere de germania si iese dupa cateva ore cu numere de bulgaria. Ei au tot in aceeasi cladire/hala ITP, identificare, politie si fisc. Si dupa ce ca sunt toate la un loc, ei iti dau suporti de numere daca nu ai si ei iti monteaza suportii si placutele. La notar am obtinut o imputernicire prin care am drepturi totale asupra masinii, dar si obligatii. Cu aceasta imputernicire de ex. eu pot sa vand masina. In plus am obtinut si un contract de vanzare-cumparare, adica eu am cumparat masina de la bulgar cu 100 leva (50 euro). La notariat era si un batran care vorbea romana si mi-a tradus aceste acte si a si semnat ca a facut lucrul asta. Frati-miu care e avocat a zis ca e super ok si ca sunt destul de acoperit. Toata treaba, mai putin motorina, m-a costat 1000 de euro, ceea ce e destul de mult, dar am preferat decat sa le dau romanilor 5300 si ceva. In acesti bani au intrat toate taxele aferente inmatricularii, notarul, asigurare + carte verde pe 1 an, impozitul pe 1 an, o taxa de drum a lor si "spaga" pentru bulgari si roman. aaaa...era sa uit, a mai intrat si masa de pranz si o cafea cat asteptam sa iasa masina de la rar/politie/fisc. Inca un aspect interesant, Lugi zicea ceva de probleme cu rarul pe strada la controale din cauza rotilor. Ei bine bulgarii au rezolvat-o: NU sunt trecute dimensiunile rotilor nici pe CI nici pe talon. Si ambele sunt trase in plastic sa nu se deterioreze, iar talonul este cat un card bancar = nu ocupa loc in portofel. Cam asta ar fi in mare, daca mai vreti detalii, cu cea mai mare placere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum impozit anual ceva? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Impozitul ti-am spus intra in acei 1000 dar nu stiu exact cat e. In schimb inteleg ca e destul de mic in juru a 100 euro. Daca treci de 150 kw atunci si impozitu sare mult si se duce spre mie daca nu mai bine. Dar pe mine nu m-a interesat. Ma uit acum la asigurare care are trecuta valoarea pe ea si scrie 205 leva = 104.81 euro la cursul de azi. Este pe un an si include si carte verde tot pe un an. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Bravo Radule, sa stapanesti sanatos masina si sa te duca unde vrei, fara probleme ! ... cat despre jepcarii astia de la noi, sa astepte ei mult si bine ! .. .ar trebui ca toti cei ce cumpara masini acum sa le inscrie la bulgari ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Bravo Radule, sa stapanesti sanatos masina si sa te duca unde vrei, fara probleme ! ... cat despre jepcarii astia de la noi, sa astepte ei mult si bine ! .. .ar trebui ca toti cei ce cumpara masini acum sa le inscrie la bulgari ... deja ma gandesc cum ar suna o firma cam asa: ""4x4 рекордный автомобиль в srl Болгарии"" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Gepetto daca si traduci ce ai scris acolo...ar fi foarte tare. Da, koala, ar fi bine ca toti sa le inscrie la bulgari, dar daca taxa + impozit + taxele la rar + alte taxe < 1000 euro sau chiar 1500 parerea mea e ca mai bine in romania. Dar daca toate cele mentionate trec de 2000 deja e clar ca merita bulgaria. Uitasem inca un lucru bun (pt mine cel putin) numaru de varna incepe cu "B" deci daca nu te uiti atent zici ca e numar de bucuresti. Lucru folositor la gabori. Acum legat de intrebarea mea, chiar nu e nici un traseu prin apropierea bucurestiului ? In afara de sleaurile din pipera (mersi koala). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Tzache Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Ai putea incerca la stavilar pe soseaua petricani ... daca te chinui un pic gasesti si namol :) Cum vii pe petricani dinspre doamna ghica ... inainte de prima trecere de pietoni ... se face o alee la stanga intrii acolo si arunci ochii vezi si tu unde ai putea sa te bagi ... si :tr . daca vrei vin cu tine dar nu cu acaretu ca e plecat ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Acum legat de intrebarea mea, chiar nu e nici un traseu prin apropierea bucurestiului ? Vezi ca este unul chiar in centrul capitalei. Cum mergi pe bld unirii catre p-ta alba iulia, inainte de intersectia cu nerva traian, o tai in dreapta. Niste gropi sapate si lasate asa, ca iti iese si de un trial pe acolo. Trebuie sa ai grija ca mai stau aia de la bgs de paza ... sa nu ti-o iei in freza. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Da, treaba buna cu gropile din centru da alea sunt facute sa rupi masini normale nu sa te simti bine. Pe petricani drumu cred ca seamana cu drumu paralel cu centura care uneste stefanestiul de tunari...iar eu pe ala l-am facut cu masina asa cum am adus-o din germania, plus ca presupun ca e destul de scurt. Eu speram la un drum de macar 1-2 ore, chiar daca pt asta presupune sa merg cativa km (max 100). In fine cred ca o sa studiez un pic pe google earth. Am vorbit ceva mai devreme cu Luigi si zicea ca maine pe la 2-3 e gata si masina mea, pana seara imi pun si cauciucurile si sunt gata de drum... mai ramane sa gasesc drumul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum strada gratioasa. fara asfalt. destul de misto, ai inclinatii laterale, gropi cu noroi - merita dupa ploaie. e in spatele pietei baneasa. de altfel e o scurtatura pe care o folosesc ca sa ies pe linga aerop. baneasa in dn1. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Am inteles, o sa o incerc. Deocamdata m-am uitat pe google earth si pe mapsource de la garmin si am vazut eu un drum ce pare interesant: tunari -> stefanesti -> voluntari -> cozieni -> pasarea -> branesti -> vadu anei -> fundeni si de aici fie cernica, bucuresti fie in continuare spre vest spre soseaua giurgiului. Pe harta apre ca dj100 dar pe google pare maro-galbui. Din cauza unor probleme cu flansele, NU din vina lui Luigi, nu am putut sa-mi pun si MT-urile. Cred\sper ca maine rezolv si flansele si rotile. Problema cu flansele e ca sunt cu aproape 2 mm mai inguste si nu intra peste mrl. Ele fiind defapt pt y60 nu pentru y61. Asa ca le-am dat la strung sa ia vreo 2.5 mm din ele. LE. uitasem...ina afara de flanse restul s-a rezolvat. Acum masina e cu cei 2" regulamentari mai inalta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Am fost ieri pe drumul pe care l-am descris intr-un post anterior. E interesant doar de la breanesti spre fundeni. Ceva sleauri, ceva noroi dar in mare parte pamant afanat si umed in urma ploii de vineri seara. Pentru mine a fost suficient ca si plimbare de sambata dupa-amiaza. Masina a mers perfect pana am iesit la asfalt. Aici am inceput sa aud un zgomot ce parea a fi de la pietrle din roti. M-am oprit am verificat, doar o pietricica in roata din spate. Am continuat deplasarea si la o curba de stanga a inceput sa bata ca si cum ar fi batut planetara. Am gasit o portiune de asfalt unde sa ma trag ca sa nu incurc traficul, am ridicat masina pe cric si am dat roata dreapta fata jos, pt ca de acolo parea ca vine zgomotul. Dupa ce am dat roata am constatat ca flansa era aproae comlet desfacuta. 2 suruburi erau gata sa iasa, doar ca nu aveau loc de janta, iar restul de 4 erau si ele desfacute dar nu atat de mult. In fine am rezolvat-o pe moment, dar acas cand am ajuns erau deja desfacute din nou. Nu la fel de mult dar erau. Ce as putea sa fac ? Cum as putea sa le fac sa ramana acolo, fara sa le strang pana "le ies ochii" ? Flansele sunt din aluminiu. Ma gandeam sa pun banda din aia de izolatii (la robineti) pe prezon si poate se blocheaza acolo, dar e clar ca mai devreme sau mai tarziu aia se va topi. O alta solutie ar mai fi sa bag 2 piulite sa se blocheze una pe alta, dar nu am loc pt ca e scurt prezonul. O a treia solutie ar fi piulite autoblocante daca as sti de unde sa iau. Una peste alta nu prea stiu ce sa fac si orice sugestie ar fi binevenita. Eventual solutii deja testate de voi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Ce as putea sa fac ? Cum as putea sa le fac sa ramana acolo, fara sa le strang pana "le ies ochii" ? Incearca sa le stringi cu cheia dinamometrica 110-130 Nm. Am vazut undeva un tabel cu ''forta'' cu care se string prezoanele, si la patrol era dat intervalul asta. Daca si asa sa destring, e alta problema, dar pentru inceput verifica asa. Nu iti recomand banda teflon, cilti, pasta de suruburi etc., ca cine stie, poate le mai dai jos numai cu flexul. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum man nu te juca cu piulitele de la roti ca te trezesti intr-o zi ca tio ia roata inainte. Nu fa improvizatii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum ehe...da as face asa daca beietii de la vulcanizare ar avea o astfel de cheie. Oricum mersi de sfat. O sa ma duc maine sa-mi iau un cauciuc pe care l-am lasat de vineri la ei si o sa ii rog sa mi le mai stranga. Intre timp am cautat pe internet si am vazut ca se gasesc piulite cu autoblocare. O sa imi caut si o sa pun din alea. Probabil ca nu voi pune banda de teflon, nu pt ca nu le mai dau jos ci pt ca oricum se vor topi si o iau de la capat. Ionut, la improvizatii te referi si la piulitele cu autoblocare ? Ca daca da nu stiu ce alta solutie ar mai fi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum ehe...da as face asa daca beietii de la vulcanizare ar avea o astfel de cheie. Oricum mersi de sfat. Ionut, la improvizatii te referi si la piulitele cu autoblocare ? Ca daca da nu stiu ce alta solutie ar mai fi. nu. ma refeream la restul ingineriilor pe care le enumerai. asta ar trebui sa fie ok. noi la moto punem loctite special pentru blocat suruburi/piulitze si functioneaza f bine. Poate ar fi si asta o idee. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Da, este o solutie la care voi apela in caz ca nu gasesc piulite. Da-mi si mie te rog un PM si spune-mi de unde pot sa iau si ce sa cer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Daca si asa sa destring, e alta problema, dar pentru inceput verifica asa. Reiau ideea, ca eram prins cu ceva mai devreme. Ok. Piulitele se desfac din citeva cauze. Prima ar fi ca nu sunt strinse cit trebuie. Pe linga asta, ar mai fi citeva: 1. Principala cauza, sunt vibratiile. Astea pot avea drept cauza o roata neechilibrata (sau mai multe), jocuri pe la directie, bucse cu joc, etc. Daca nu ai nici o problema cu asa ceva, treci mai departe. 2. Piulitele nu ''culca'' cum trebuie pe flansa. In mod normal, flansele vin cu un set de piulite, tocmai ca sa preintimpine aceasta problema. Daca nu ai primit si piulitele odata cu flansele, verifica si aspectul asta. 3. Flansele nu culca exact pe butucul rotii. In mod normal, daca le-ai comandat dupa masina, nu ar trebui sa ai probleme de genul asta, dar poti verifica inca odata. 4. Alte motive, pe care eu nu le stiu, intrucit nu am pretentia ca sunt atotstiutor. Dau :x la toti care cunosc si alte motive; poate asa o sa avem o lista completa. ehe...da as face asa daca beietii de la vulcanizare ar avea o astfel de cheie. Mi se pare inacceptabil, ca un atelier de vulcanizare sa nu aiba cheie dinamometrica. De regula, pistoalele alea cu aer comprimat pe care le au majoritatea, pot si reglate cu cit cuplu sa srtinga, si de obicei, le regleaza la mai mult. Daca insa sunt cumparate de la aprozar cu tri lei, atunci ciuciu reglaje ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Octombrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Sa o luam pe rand: 1- rotile sunt ok pt ca macar la echilibrat se pricep si au cu ce, iar de jocuri nu se pune problema pt ca tocmai ce a iesit de pe mana lui Luigi si a verificat-o/inaltat-o. 2- piulitele au venit cu flansele 3- da...a fost o oarecare problema cu ele sunt pt y60 iar eu am y61. Dar, problema e ca nu ionapeau peste mrl-uri si le-am ajustat cu vreo 3 mm la strung, cu acceptul lui Luigi. De fapt chiar el mi-a dat solutia asta. Stiu ca e cam de 2 lei daca nu au toate sculele necesare, dar pana acum am tot schimbat roti la ei (iarna-vara) pe diferite masini si nu am avut nici o problema pana acum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Re: Patrol Y61 la inceput de drum Da, este o solutie la care voi apela in caz ca nu gasesc piulite. Da-mi si mie te rog un PM si spune-mi de unde pot sa iau si ce sa cer. gasesti Loctite la dealerii KTM din buc - Motomania (www.motomania.ro) si Motoadventure (www.motoadventure.ro). Eu am folosit cu succes si Bison - am gasit in Bricostore special pentru blocat suruburi/piulite (sccire pe el Metal bond sau cam asa ceva si e in flacon mic ca de Picatura) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate