Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol Y61 la inceput de drum

MPS

Postări Recomandate

Re: Patrol Y61 la inceput de drum

Mersi frumos. Maine ma duc sa caut si o sa ma uit si dupa o cheie dinamometrica. Daca gasesc la un pret rezonabil poate imi si iau.

Oricum cel mai fericit as fi daca as gasi piulite.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

1. eu nu inteleg care piulite s-au slabit, cele ce strang flansa pe butuc sau cele ce strang roata pe flansa?

2. poti trece oricand pe la service pt a vedea care este problema. Avem si cheie dinamometrica si blocant de filete.

Hmmm .......Interesant este ca s-a intamplat numai pe roata in dreapta fata chestia asta ......... ?!?!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

1. eu nu inteleg care piulite s-au slabit, cele ce strang flansa pe butuc sau cele ce strang roata pe flansa?

2. poti trece oricand pe la service pt a vedea care este problema. Avem si cheie dinamometrica si blocant de filete.

Hmmm .......Interesant este ca s-a intamplat numai pe roata in dreapta fata chestia asta ......... ?!?!

Cele care strang flansa pe butuc s-au slabit. Si este vorba de roata stanga fata, dar acasa am desfacut-o si pe cea din dreapta si era si aceasta desfacuta, dar mult mai putin. La cele din spate nu am umblat.

O sa incerc sa vin azi sa va uitati la ele. Imi era usor sa ma duc la vulcanizare pt ca e la nici 5 min (cu masina) de casa mea.

Link spre comentariu

Vizitator koala

Nu este in regula sa se desfaca NUMAI anumite piulite !!! ... nu te apuca sa le lipesti, sau sa faci vreo "inginerie", pana nu depistezi cauza reala ... fugi la Luigi sa se uite la masina, ca el precis o sa-si dea seama care e buba ... nu te juca cu focul !!!

Link spre comentariu

nu ma joc, acum ma imbrac si ma duc la Luigi. Oricum ce aveam eu de gand era sa le strang azi la vulcanizare, sa mai merg un pic si daca tot se slabeau sa ma duc la el.

LE: Am fost azi la Luigi, mi-a dat cu loctite 243 pe prezoane si a strans la 180 Nm. Am trecut si pe la vulcanizarea pe care o stiu si aveau si ei cheie dinamometrica, dar nu o foloseau. Mi-am gasit si eu una si acum seara am dat toate rotile jos si erau stranse la fel, 180 Nm, asta dupa aprox 30-40 km parcursi. Stiu ca nu e mult, dar sambata s-au desfacut dupa mai putin. O sa mai merg cu ea si pe vineri-sambata ii mai fac o verificare...pt ca acum am cu ce :grin:

Link spre comentariu

nu ma joc, acum ma imbrac si ma duc la Luigi. Oricum ce aveam eu de gand era sa le strang azi la vulcanizare, sa mai merg un pic si daca tot se slabeau sa ma duc la el.

LE: Am fost azi la Luigi, mi-a dat cu loctite 243 pe prezoane si a strans la 180 Nm. Am trecut si pe la vulcanizarea pe care o stiu si aveau si ei cheie dinamometrica, dar nu o foloseau. Mi-am gasit si eu una si acum seara am dat toate rotile jos si erau stranse la fel, 180 Nm, asta dupa aprox 30-40 km parcursi. Stiu ca nu e mult, dar sambata s-au desfacut dupa mai putin. O sa mai merg cu ea si pe vineri-sambata ii mai fac o verificare...pt ca acum am cu ce :grin:

Atentie! Odata desfacute piulitele, efectul pastei de blokare inceteaza.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

180 Nm

Sunt cazuri in care ce-i prea mult e prea mult. In cartea tehnica a masinii ce scrie???

Uite astia ce zic http://www.dba.com.au/catalogue/pdf/onl ... torque.pdf

Domnu.............. pt masinile cu utilizare standard se strange la un cuplu, pt cele de off road cuplul recomandat este de .............. altul. Recomandat atat de furnizorul de flanse cat si de NISSAN Fatory RACING Team !

Colegul nu a fost atent, a filmat strangerea rotii la 185Nm dar nu a prins din zbor si strangerea la un alt cuplu a flansei pe fuzeta . Deci ...........

In ceea ce priveste calitatea flanselor, dupa discutia cu furnizorul englez, firma ce face de ani buni NUMAI flanse de roti , acesta mi-a comunicat ca niciodata nu a mai avut sesizata o asemenea problema in gama Nissan. Recomandarea dansului a fost de a urmari ce se intampla in continuare, in situatia cand fenomenul se va repeta vom trece la inlocuire piulite + bolturi.

Pt moment , singurul lucru concret este ca la vulcanizare, cuplul de strangere a fost anemic.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Pt moment , singurul lucru concret este ca la vulcanizare, cuplul de strangere a fost anemic.

Da asa este, au fost slab stranse la inceput, poate si pt ca le-a fost frica sa le stranga tare fiind vorba de aluminiu, dar nu incewrc sa le gasesc circumstante atenuante celor de la vulcanizare.

Ma bucur ca dupa ceva km parcursi problema pare sa se fi rezolvat.

Link spre comentariu

Colegul nu a fost atent, a filmat strangerea rotii la 185Nm dar nu a prins din zbor si strangerea la un alt cuplu a flansei pe fuzeta . Deci ...........

Acuma, ca avem toate datele problemei, se vede altfel. Mi se parea cam mult 180Nm, in conditiile in care string piulita de otel, pe scaun de aluminiu, chiar daca aluminiul e ceva superior (nu deala din care se fac linguri).

Domnu.............. pt masinile cu utilizare standard se strange la un cuplu, pt cele de off road cuplul recomandat este de .............. altul. Recomandat atat de furnizorul de flanse cat si de NISSAN Fatory RACING Team !

Daca se schimba si prezoanele si piulitele, asa o fi. Altfel, nu sunt sigur. Cind a stabilit producatorul momentul de stringere, a luat in calcul o gramada de aspecte, cum ar fi: rezistenta materialului din care s-au facut prezoanele si piulitele; pasul filetului; nr. de prezoane/roata; etc. Pe linga o gramada de calcule, au mai facut si o gramada de teste. Abia apoi au stabilit care este cuplul de stringere la care prezoanele si piulitele fac fata la utilizari repetate. Imi vine greu sa cred, ca toate cazurile in care se rup prezoane sau ''se smulge'' filetul din piulita, cauza este un defect de fabricatie.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Daca esti pasionat, si iti place sa despici firul in 4 cu manualul de utilizare al masinii pe genunchi, iti pot spune ca prezoanele si piulitele sunt de clasa 10.9. Acum poti calcula daca 180Nm e mult sau nu........... daca stii si cum sa o faci ......raspunsul tau ar cuprinde cifre si nu .......... numai citate din manualul de utilizare si aprecieri precum "stie fabricantu'...... " sau "se barbiereste filetu' dom'le" . :ha:

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Daca esti pasionat, si iti place sa despici firul in 4 cu manualul de utilizare al masinii pe genunchi

Din pacate nu am manualul ala ... nu ai cumva unul in plus??? Dau de :x cu prima ocazie.

iti pot spune ca prezoanele si piulitele sunt de clasa 10.9. Acum poti calcula daca 180Nm e mult sau nu........... daca stii si cum sa o faci ......raspunsul tau ar cuprinde cifre si nu ..........

In liceu, am facut materia aia care se numeste ''rezistenta materialelor''. Acuma imi doresc sa-mi fi placut mai mult, poate ramineam cu mai multe. Pentru calculul stringerii Nm otel pe aluminiu, imi lipsesc caracteristicile celui din urma, duritatea otelului din prezoane, acuma o stiu.

Tocmai unde era mai interesant, i s-a terminat filmul colegului ...poate ne impartasesti si noua, daca nu e secret, care a fost cuplul de stringere la flansa. In numele tuturor celor interesati, iti multumesc din suflet.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

A trecut ceva vreme de cand nu am mai zis nimic despre masina. Timp in care a suferit mai multe modificari. Din pacate timp sa ii fac poze asa mai pe indelete nu am avut, dar daca ati urmarit topicurile cu iesirile de la bran, curtea de arges, vestitul calugareni si actiunea umanitara ati mai putut vedea ceva poze.

Ultima achizitie pe care am facut-o sunt 2 perechi de proiectoare pe care le-am montat, dar nu le-am legat la curent (inca), Cheliosu m-a rugat sa pun poze cu ele asa ca am facut niste poze cu toate modificarile pe care le-a suferit.

Pe lista de modificari intra:

--- modificari vechi de care am mai spus, dar nu am pus si poze:

- inaltarea

- mt-urile

- distantierele care dupa vreo 2000 de km nu mai au nimic de comentat

---modificari noi:

- portbagaj

- scara pe usa din spate

- suport pt roata de rezerva pe portbagaj, este facuta de mine din 2 bare, prinse cu suruburi. Pe aceste bare am prins suportul care era pe usa si evident roata de el.

- am pus antena de la statie pe bara fata. Bara inca cea originala, dar mijlocul este de fier si mi-am permis

- am montat un buton ca sa pot inchide antena de la radio fara sa fie nevoie sa opresc radio-ul

- am gasit un loc (cred ca e provizoriu totusi, ma mai gandesc) pt statie

- mi-am luat un microfon separat pt statie si l-am agatat de parasolar

- 4 proectoare de 55W pe portbagaj. Daca vad ca nu vad o sa le pun becuri mai mari.

- un termometru care arata temp si afara si inauntru. Asta e pusdoar asa de forma. Cand o sa am timp o sa il fixez cum trebuie si o sa fixez si sonda care citeste afara. Deocamdata sunt puse sa dea biune la poze.

Cam asta ar fi acum pozele:

Link spre comentariu

Setul 3 si ultimul.

Daca vreti sa fac poze mai in detaliu cu ceva anume spuneti.

Am uitat sa-mi cer scuze pt murdaria de pe masina, dar mai ales pt cea din ea. Este asa de....anu trecut.

Link spre comentariu

Foarte tare...esti la fel ca mine....numai de nevoie faci ceva....poze dupa 2-3 luni cu acaretu.... :ha: :ha: :ha:

hai la mai mare ca deabia a inceput anu'..... :h5

Sigur s-a schimbat cite ceva .....in bine!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Vizitator koala

Statia aia merge fixata pe scrumiera ... uite la mine, acelasi tip de statie ... firul vine pe sub scaunul soferului, pe langa frana de mana ... nu se vede nimic din afara !

PS : Microfonul o sa loveasca in parbriz, nu e bine pus ! ... muta-l pe mijloc, pe consola cu lumini de deasupra, intre cele 2 butoane de actionare a lampilor ... un holzsurub mic si gata, sta perfect !

Link spre comentariu

Portbagajul de unde l-ai luat si cat a costat?

Am si eu un hutilaj la fel ca al tau (inclusiv culoarea)... si ma bate gandu sa pun mana pe toporas sa-l extetizez putin! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

pai...pe rand:

@Razvan mersi de urari, si o sa aflu in cel mai bun caz maine si in cel mai rau sapt viitoare daca s-a schimbat ceva in bine. Azi a avut recursu la curtea de apel frati-miu si daca iese bine fac si eu rost de vreo 7000 de euro....aprox. (bani de taxa de inmatriculare plus dobanda). La judecatorie a castigat frati-miu, dar au facut jigodiile alea apel. Ca sa ne intelegem frati-miu pe care il si sti e avocat, iar taxa e de pe cealalta masina,

@Ricardo iti multumesc pt sfaturi, dar nici unul nu e valabil din pacate. Am vazut pe viu cum ai tu alea puse si e ok. DAR eu nu pot bloca scrumiera, firul nu se vede nici la mine nici cel de curent nici cel de antena. Se vede doar statia pe care tu pui o sapca eu pun o peruca tampita pe care am luat-o la una diun iesiri. Razvan a dat tonu'. Iar despre microfon il am asa de ceva vreme si nu am avut probleme. Daca o se te uiti mai atent firul il trage inspre scaune iar pana la geam mai e mult. Oricat as zdruncina masina nu prea are cum, dar asta nu e totusi exclus total.

@Yomutz ti-am vazut masina, la umanitara (cred ca erai tu), de fapt stiu ca a si fost o faza cu masina ta si prietena mea, nu mai tin minte exact, fie se indrepta spre ea si se intreba cand am mutat-o fie se intreba de ce fac nu stiu ce, nu mai stiu, dar oricum a ras cateva minute pana a putut sa-mi povesteasca ce s-a intamplat.

Acum sa revin la intrebarea ta, nu mai tin minte exact dar parca 450e si e facut la traco. Din pacate nici foaia pe care mi-am notat nu o mai gasesc, acolo aveam mai multe chestii notate, gen barile fata-spate, praguri(la astea tin minte pretu ca ma interesau cel mai tare), sufe, trolii, in fine mai multe articole.

Link spre comentariu

Azi, pentru mine, e sarbatoare ! Se pare ca voi putea sa imi aduc masina la stadiul pe care mi-l doresc. Nu va fi gata pt tot timpul voi vrea ceva mai mult, dar va fi acolo unde vreau eu.

Asta inseamna: bara fata + spate (spate imi pun doar daca nu am cum sa bag hilift), praguri, troliu, proiectoare pe bara, proiectoare sus pt spate, plus alte cateva maruntisuri

Motivul....bagati un ochi aici ca sa nu umplu pagini aiurea

Editat de MPS

Link spre comentariu

Felicitari pt. faza cu taxa. Asa ar trebui sa faca toti cei care au platit-o.

In ce priveste senzorul de temp. exterioara nu e prea bine montat. La masinile pe care se monteaza in fabrica, le amplaseaza undeva intre aripa interioara si aparatoarea de noroi. Daca o lasi expusa pe stilp, in mers va adauga si efectul de vint, fapt care duce la informatii false. Nu m-as mira sa-ti zica la un moment dat ca afara sunt -32C, cind de fapt sunt doar -4C.

Link spre comentariu

Felicitari pt. faza cu taxa. Asa ar trebui sa faca toti cei care au platit-o.

In ce priveste senzorul de temp. exterioara nu e prea bine montat. La masinile pe care se monteaza in fabrica, le amplaseaza undeva intre aripa interioara si aparatoarea de noroi. Daca o lasi expusa pe stilp, in mers va adauga si efectul de vint, fapt care duce la informatii false. Nu m-as mira sa-ti zica la un moment dat ca afara sunt -32C, cind de fapt sunt doar -4C.

Da stiu ca e pus aiurea senzorul. In afara de efectul descris de tine, daca sta in soare din nou arata aiurea. L-am cumparat sapt trecuta dintr-o benzinarie si nu am avut nici timp nici rabdare sa il pun intr-un loc mai ferit. Nici macar tremometrul nu e montat. L-am pus doar asa ca idee.

O sa il bag in aripa sau in alt loc mai ascuns, dar trebuie sa gasesc un loc in care nu intra noroi, nu de alta dar in aripa am vazut ca e noroi. Si daca se acopera cu noroi nu cred ca e bine.

Link spre comentariu

Uite un nou milionar excentric :ha: :ha: :ha: .......sa-i investesti cu placere!

Faza cu milionarul:Vine in Ro prin 97 cred,un tip din Anglia,fost sef de-al meu.....ne conversam pe mail ,ma angajat,pregatesc terenul,totul ok,la aeroport facem cunostinta,discutam cite ceva,recupereaza bagajul chipurile pierdut si vrea la bancomat pt ca nu are nimik cash si nu prea vrea cu cardul ca asa stia el din GB despre RO......merge la bancomat,(asta inainte de devalizare)ma intreaba paritatea si cam cit ar fi ok sa detina in portmoneu ,ii explic si la sfirsit, satisfacut ca a gasit bancomat la otopeni,spune:F**K,I'm a millionaire!That's whay you are so cheap.......mi-a cazut fata si la prima ocazie mi-am renegociat bine salariul :ha: :ha: :ha:

Spor la cheltuieli si sa-ti creasca cit vrei tu..... :grin:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Astazi am inceput faza a doua de modificari. Adica bara fata ARB.

In prima faza am facut inaltarea din suspensii si cauciucurile, iar in faza a doua vor intra bara fata + spate, praguri, troliu, a doua baterie cu separator. Troliul este si el oarecum pe vine...adica l-am gasit, trebuie sa ii gasesc transport dar gasesc si pt asta o solutie impreuna cu Vali Babu :h5

Pana una alta poze, facute pe fuga, dar facute:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare