Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dupa y60 cu probleme mi-am luat y61

lucicanu

Postări Recomandate

Re: Dupa y60 cu probleme mi-am luat y61

Din episodul va urma:

-radiator apa marit;

-kit ambreiaj

Vezi sa nu ai probleme cu termostatul.

Eu am dat jos radiatorul, curatat temeinic, umblat 1 zi cu apa distilata (era vara) si apoi aerisit dinnou si pus antigel Hepu.

Totul a fost perfect pana am observat ca incalzeste dinnou , iar termostatul deschidea doar aproape de zona rosie...era cand ma opream, o forjam pe loc si acesta deschidea dar doar dupa ce acul ajungea foarte aproape de zona rosie.

Cand am dat jos termostatul, am observat (mai bine spus mecanicul a observat) ca agata si drept urmare l-am schimbat.

Ei bine, din acel moment nu mai am absolut nici o problema cu temperatura apei....pe orice panta (pe care o pot urca eu cu masina standard), oricat de lunga sau abrupta ar fi, acul ajunge aproape de jumatatea gradatiei....si asta in cel mai rau caz.

Deci, recomandarea mea ar fi ca:

1.sa cureti temeinic radiatorul si sa il verifici sa nu fie cu probleme , iar apoi sa schimbi antigelul

2.sa verifici termostatul

Spor la treaba si mult succes iti doresc! :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi sa nu ai probleme cu termostatul.

Eu am dat jos radiatorul, curatat temeinic, umblat 1 zi cu apa distilata (era vara) si apoi aerisit dinnou si pus antigel Hepu.

Totul a fost perfect pana am observat ca incalzeste dinnou , iar termostatul deschidea doar aproape de zona rosie...era cand ma opream, o forjam pe loc si acesta deschidea dar doar dupa ce acul ajungea foarte aproape de zona rosie.

Cand am dat jos termostatul, am observat (mai bine spus mecanicul a observat) ca agata si drept urmare l-am schimbat.

Ei bine, din acel moment nu mai am absolut nici o problema cu temperatura apei....pe orice panta (pe care o pot urca eu cu masina standard), oricat de lunga sau abrupta ar fi, acul ajunge aproape de jumatatea gradatiei....si asta in cel mai rau caz.

Deci, recomandarea mea ar fi ca:

1.sa cureti temeinic radiatorul si sa il verifici sa nu fie cu probleme , iar apoi sa schimbi antigelul

2.sa verifici termostatul

Spor la treaba si mult succes iti doresc! :wink:

Merci de sfat, momentan nu am probleme cu incalzitul, s-a dus ceva mai sus asta vara cand a fost in forje.Am zis ca vreau sa-l schimb cu unul mai mare ca sa preintampin problema acestor motoare cu incalzirea si sa schimb si ambreiajul sa pun ceva HD.

Am grija de masina si de motorul ei ca sa aibe si ea grija de mine si de buzunarul meu:)))

Oricum merci de sfaturi care sunt tot timpul bine primite .

LUCIAN
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Astazi am luat masina de la Yonutz, unde s-a schimbat distributia si s-a inlocuit antigelul si pe langa astea s-a curatat si senzorul care mi-a cauzat atatea probleme cu lipsa turatiei in trept 1-2. Acum masina trage mult mai bine si in teren si pe sosea.Si ca sa ne pregatim pentru distractia de la Lacul Vulturilor de duminica masina a primit niste AVM-uri HP.

ce senzor a fost curatat? am aceasi problema (mi se pare ca nu trage masina cum trebuie in treptele 1 si 2) la un patrol 3.0 an 2000. multumesc

Link spre comentariu

De ceva vreme ma tot batea gandul sa schimb pompa electromecanica de la Y61 meu cu una mecanica si intr-un final acesta s-a concretizat...Am montat o pompa mecanica, s- au schimbat injectoarele ,putin mai mult debit si ce mai trebuia p-acolo si acum masina trage intr-un mare fel. Inainte de schimbarea pompei in reductor s-a montat un Kit Gearmaster 43% reductie, un boostcontroler acum pe ceas citesc 1.4 psi fata de 0,8 cat era inainte....este cu totul alta masina acum, invarte 35 la deal fara sa clipeasca. Din episodul va urma: radiator marit si poate un blocant fata, aici tot citesc pe siteuri in Australia despre Harrop Elocker, blocant actionat electromagnetic. Ceva pareri destre acest tip de blocant??? IMG_5250.thumb.JPG.7efdd9b2cda49ed55a2712b9f27bf553.JPG Cam asa arata momentan..

LUCIAN
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare