ctinu Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 (editat) Duminica mi-am propus sa finalizez iesirea inceputa si neterminata, in ianuarie. De la barajul din amonte de Gura Raului, am luat-o prin Cheile Cibinului in susul Raului Mare (unul din bratele Cibinului). Dupa ce a admirat si pozat "Bradul urias" (se spune ca are peste 500 ani si e cel mai mare din tara; unii zic din Europa), am plecat spre tinta noastra: "La grajduri", locul unde sunt adapostiti caii folositi la tras lemne si punct terminus pt 4 roti. Am traversat, totusi, raul si am urcat pana la o mica poenita unde "am alimentat" si ne-am bucurat ochii. Am lasat masina si am luat-o per pedes, spre Iezerul mare, pe un drum-poteca f inclinat si plin de bolovani. Cred ca "veveritele" s-ar putea strecura prin jgheab, cel putin pana la un loc relativ drept aflat mai sus. Mai departe, 3/4-1 ora drum de picior pana la Iezerul Mare. La intoarcere am fost tentat de drumul ce parea asfaltat, spre Paltinis, pe Valea Danesei si am vrut sa inchid circuitul pe acolo. Minunea n-a tinut decat cateva sute de metri, asa ca am facut calea intoarsa dupa aprox. 1/3 drum. "...Si-au scos stramosii degetele-afara..." "saltea relaxa bio" Cibinul in apropierea izvorului Editat Aprilie 19, 2016 de ctinu 1 Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului frumoase locuri, păcat de mizeria de la grajduri... pe 6 martie am urcat spre Păltiniș destul de ușor http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Aprilie 19, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului frumoase locuri, păcat de mizeria de la grajduri... pe 6 martie am urcat spre Păltiniș destul de ușor Asa-i peste tot in astfel de locuri. Ai urcat pe valea Danesei? Pe unde a fost mai dificil? Mai multi oameni de-ai locului mi-au spus ca in jumatatea inferioara e o zona in care drumul e rupt si nu se poate trece. Din ce am vazut eu, drumul a fost curatat pe margini, posibil sa fi fost degajat pana la capat. E bine de stiut.:h5 Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 (editat) Re: Spre iezerele Cindrelului Anul trecut am trecut prin Cheile Cibinului pana la Paltinis si apoi am coborat pe partea cealalta pana la Gatul Berbecului. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89763-Cheile-Cibinului-Paltinis-Gatul-Berbecului Zona Paltinis se va transforma in urmatorii ani si se pare ca va afecta si Valea Danesei http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/viitorul-paltinisului-fara-eoliene-dar-cu-multe-partii-de-schi-si-alte-atractii-5274562 "Prima etapa de dezvoltare a domeniului schiabil existent in Paltinis prevede zona ce se extinde de la sud de drumul spre Santa catre muntele Batrana, pana la cota 1820, incluzand si zona Oncesti. Aceasta prima etapa de dezvoltare presupune amenajarea de partii verzi (nivel de dificultate usor) pentru schiori incepatori, partii albastre, rosii, neagre pentru schiorii medii si experimentati. Aceste partii vor fi deservite prin construirea a 3 instalatii de transport pe cablu. O prima instalatie face legatura dintre zona de acces la partii, din intravilanul statiunii Paltinis (intersectia cu drumul spre Santa), de la cota 1380, si varful Oncesti, la cota 1680. O alta instalatie asigura legatura dintre valea Danesei (1280 m) si varful Oncesti. O a treia instalatie leaga Valea Danesei cu muntele Batrana la cota 1820. Etapa a 2-a de dezvoltare presupune extinderea domeniului schiabil pana la Muchia Cotorasti (pana la granita cu comuna Cristian) si varful Surdu in partea de vest si sud-vest, iar catre sud pana la varful Batrana, pe teritoriul comunei Poplaca, si pe teritoriul comunei Rasinari catre sud-est coborand pana la cota 1380, in partea de est a drumului judetean DJ 106N ." In aceasta vara vreau sa ajung si eu la Iezerele Cindrelului. Am primit un track ce merge pe creasta si coboara apoi la Oasa. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89763-Cheile-Cibinului-Paltinis-Gatul-Berbecului&p=1023303&viewfull=1#post1023303 Ai un alt track sau o harta marcata pe unde ai mers ? In principiu am vazut drumul pe langa Pensiunea Craciuneasa si apoi in sus pana la Grajduri dar poate mai sunt amanunte pe care nu le cunosc. In ce stare este drumul pana la Grajduri? Editat Aprilie 20, 2016 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului Ziarele scriu mult, fara sa spuna nimic si, mai ales, fara sa revina asupra realizarii celor anuntate. Traseul partiei Paltinis-V Danesei a fost taiat cam acum 40 ani, iar acum zona e impadurita la loc. A existat si exista inca, o retinere puternica a somitatilor locale fata de deschiderea zonei pentru accesul mai larg. Se doreste pastrarea ei pentru potentatii locali. Chiar concluzia la studiul comandat de CJ Sibiu confirma acest fapt: "Concluzii In cadrul Evaluarii de mediu a Planului de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal Paltinis-Cindrel, s-a ajuns la concluzia ca Alternativa I, respectiv scenariul dezvoltarii restranse-propusa si in cadrul PATZIC este cea mai buna varianta de dezvoltare a zonei..." Despre drumul parcurs spre Iezerul Mare o sa atasez trackul si (poate) un filmulet. Drumul pana la Grajduri e usor, dupa ce traversezi raul devine mai dificil, chiar imposibil pt masini mai mari. Dar se poate continua pe jos pana la Iezere si de acolo sus la vf. Cindrel. Daca ai timp, cam in a doua jumatate a lui Iunie, poate facem o echipa pentru bujori de munte+vf. Cindrel+coborare spre Oasa. Trackul l-am facut si traseul e planificat. Numai bine pana atunci! Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 (editat) Re: Spre iezerele Cindrelului Ar fi excelent sa reusesc sa ma alatur in acea iesire. :al Anunta-ma de indata ce stabilesti data. Sper sa-mi permita programul de lucru si daca nu va fi posibil, tot voi castiga din detaliile proaspete pe care le voi afla de la tine. :tk Editat Aprilie 20, 2016 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului @ Pleampa Imaginea GE a zonei prin care am fost+trackul. Daca te intereseaza, pot atasa harta turistica a Muntilor Cindrelului. E depasita, saraca in amanunte interesante pt noi, dar iti ofera o imagine de ansamblu. ps. vad ca nu ma lasa sa atasez trackul nici in format .kmz, nici kml. Nu stiu ce se intampla. e o premiera! Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului Multumesc :) Pentru track incearca si arhiveaza-l, pate asa o sa mearga. Harta o am, multumesc. S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului [quote=Pleampa; Pentru track incearca si arhiveaza-l, pate asa o sa mearga. L-am pacalit. Nu-i convenea pt. ca ii bagasem si niste WP pe acolo. G Raului-La grajduri.kmz Adaug si 2 Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului :h5 foarte frumos dupa cum ne-ai obisnuit deja de altfel :wink: . In penultima poza urcarea aia pe bolovani de ce nu ati facut-o cu masina? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) Re: Spre iezerele Cindrelului Multumesc! Tuturor!:h5 Pana unde se vede drumul as fi putut urca, mai departe n-am mai incercat, dupa pipairea cu piciorul. Obiectivul camerei nu reda fidel relieful, in particular, adevarata marime a bolovanilor si a adanciturii de pe mijlocul drumului. In anumite zone n-o mai putea incaleca si trebuia sa intri cu o parte a masinii in ea. => inclinari laterale mari si periculoase. Fiind in jgheab ingust si abrupt, nu aveam nicio posibilitate sa intorc daca nu mai puteam inainta. Se putea urca ceva mai mult cu o "veverita" (masini mai mari s-ar fi intepenit in curbele stranse), pana la o taietura, ceva mai sus, dar mai incolo era doar poteca. Editat Aprilie 27, 2016 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului eu am crezut ca era un drum de TAF. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului eu am crezut ca era un drum de TAF. O fi fost cu ani in urma. Intre timp a fost spalat de ploi, incat au ramas doar bolovanii. Dupa traversarea raului, se face un drum spre dreapta ( se vede in film) pe care mai urca taf-urile si care se uneste cu cel despre care vorbim. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului Desi subiectul este cam vechi ma risc si eu. Am fost ieri pe acolo. Cu piciorul. La Iezer dupa bujor de munte. Am intalnit un ferozist care a ajuns la reffugiu pentru o cauza umanitara : dorea sa duca o persoana in varsta si bolnava sa mai vada pentru ultima oara aceasta minunatie a naturii. Ferozistul era acompaniat de o trupa de baietii perfect coordonati care ar fi starnit invidia oricarei unitati de geniu. Totusi acest lucru nu l-a scutit sa-si lase antifonul si vopseaua pe grohotis. Eu n-as fi facut-o, oricat de grasa era mostenirea.... Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Iunie 29, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului Desi subiectul este cam vechi ma risc si eu. Am fost ieri pe acolo. Cu piciorul. La Iezer dupa bujor de munte. Am intalnit un ferozist care a ajuns la reffugiu pentru o cauza umanitara : dorea sa duca o persoana in varsta si bolnava sa mai vada pentru ultima oara aceasta minunatie a naturii. Ferozistul era acompaniat de o trupa de baietii perfect coordonati care ar fi starnit invidia oricarei unitati de geniu. Totusi acest lucru nu l-a scutit sa-si lase antifonul si vopseaua pe grohotis. Eu n-as fi facut-o, oricat de grasa era mostenirea.... Intradevar te-ai riscat referindu-te atat de sec la o "minunatie a naturii": fara o minima descriere a traseului urmat, a zonei vazute, fara cateva poze care te-ar fi scutit de alte vorbe. Gestul "ferozistului", in lipsa altor informatii, il consider plin de altruism si noblete. De, fiecare cu cantarul lui. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Iunie 29, 2016 Partajează Postat Iunie 29, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului Traseul este simplu: pleci din Gura Raului si tii drumul forestier ce insoteste Raul Mare, pana la capat. Adica la un pod de beton de unde pleaca doua trasee turistice unul pentru cabana Canaia - triunghi albastru, celalalt pentru refugiu Iezer - triunghi rosu.De la refugiu mai ai trei sfert de ora de poteca pana la lac. Poze nu ma prea pricep sa incarc pe acest forum. Alte informatii cu placere. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Iulie 5, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2016 Re: Spre iezerele Cindrelului Traseul este simplu: pleci din Gura Raului si tii drumul forestier ce insoteste Raul Mare, pana la capat. Adica la un pod de beton de unde pleaca doua trasee turistice unul pentru cabana Canaia - triunghi albastru, celalalt pentru refugiu Iezer - triunghi rosu.De la refugiu mai ai trei sfert de ora de poteca pana la lac. Poze nu ma prea pricep sa incarc pe acest forum. Alte informatii cu placere. Multumesc pt oferta; nu pe mine ma interesa descrierea traseului, eu l-am parcurs. Adevarat, traseul e simplu, dar atentie la marcaje: triunghiul albastru ajunge la refugiul Canaia dupa ce trece pe la refugiul Iezer, pe langa Iezerul Mare si dupa ce traverseaza creasta (de fapt sunt doua cai de acces spre creasta, dinspre sud si dinspre nord). Triunghiul rosu, o varianta de traseu comun cu cel albastru(?) de care se desparte inainte de pod si il intalneste apoi, ceva mai sus de reperul "La grajduri" si mai jos de ref. Iezer. Tu ce marcaj ai urmat?! Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate