kosfunny Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Sunt inspector de daune la o companie importanta de asigurari si vreau sa incerc sa ajut in masura in care voi putea membrii cu vechime ai acestui forum. Sper sa nu aveti nevoie de mine! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Multumim pentru sprijin. E o vorba veche: Cea mai buna societate de asigurari e cea la care inspectorul de daune ti-e prieten. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Multumim pentru sprijin. E o vorba veche: Cea mai buna societate de asigurari e cea la care inspectorul de daune ti-e prieten. :grin: Dupa ce imi voi gasi un 4x4 ne vom imprieteni sigur :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS da` ce, pana atunci nu bei??? :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS da` ce, pana atunci nu bei??? :grin: Pai beau , dar cu masura ! :grin: Ma ofer sa fiu si copilot daca e nevoie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Sunt inspector de daune la o companie importanta de asigurari si vreau sa incerc sa ajut in masura in care voi putea membrii cu vechime ai acestui forum. Sper sa nu aveti nevoie de mine! :grin: La ce companie ? Ca io am probleme cu toate ................... macar la una sa stiu ca s-ar rezolva cate ceva ......... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Sunt inspector de daune la o companie importanta de asigurari si vreau sa incerc sa ajut in masura in care voi putea membrii cu vechime ai acestui forum. Sper sa nu aveti nevoie de mine! :grin: La ce companie ? Ca io am probleme cu toate ................... macar la una sa stiu ca s-ar rezolva cate ceva ......... Ai PM! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pokemon Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS sa intelegem ca ti-e rusine de firma la care lucrezi ? Sau d c nu vrei sa ii spui numele ?? Just.... Poke :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS sa intelegem ca ti-e rusine de firma la care lucrezi ? Sau d c nu vrei sa ii spui numele ?? Nu e vorba de asta, dar pe viitor poate voi posta aici niste sfaturi care nu prea ar fi pe placul unora care tin la buzunarul firmelor de asigurari.Deci gandeste-te ca e mai bine sa-mi protejez identitatea.Bineinteles ca membrii activi, cu vechime si de incredere ai clubului vor sti unde ma pot gasi.Sper ca sunt inteles. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS :h5 don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Ok. Multumim. Concret in Galati inspectorii de Omniasig si de la Asiban ne trimit numai la service-uri care folosesc Audatex. Nicidecum la reprezentanta (Jeep sau Ford) intrucat "nu au semnat acord cu ei si nu fac devize conform Audatex". Problema e ca eu pot duce masina oriunde dar serviceul nu imi da masina fara acceptul de pata de la Omniasig. Inspectorul zice ca nu da acceptul daca nu e conform Audatex. Ce facem, ne ducem la serviceurile de pe centura la care ne trimit ei? Asta e una din probleme. (chiar am dauna la Wrangler si azi am fost la Omniasig, politie si maine ma duc inapoi la OMniasig sa-mi da nota aia de comanda). Vb. de cazuri concrete de care m-am lovit eu si cu Focusul si acum si cu Wranglerul. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Ok. Multumim. Concret in Galati inspectorii de Omniasig si de la Asiban ne trimit numai la service-uri care folosesc Audatex. Nicidecum la reprezentanta (Jeep sau Ford) intrucat "nu au semnat acord cu ei si nu fac devize conform Audatex". Problema e ca eu pot duce masina oriunde dar serviceul nu imi da masina fara acceptul de pata de la Omniasig. Inspectorul zice ca nu da acceptul daca nu e conform Audatex. Ce facem, ne ducem la serviceurile de pe centura la care ne trimit ei? Asta e una din probleme. (chiar am dauna la Wrangler si azi am fost la Omniasig, politie si maine ma duc inapoi la OMniasig sa-mi da nota aia de comanda). Vb. de cazuri concrete de care m-am lovit eu si cu Focusul si acum si cu Wranglerul. Firma de asigurari e obligata prin lege sa te despagubeasca. Daca esti dispus sa iti platesti tu reparatia e simplu.Mergi la orice service doresti apoi depui factura,devizul si dovada platii la firma de asigurari.Sunt obligati sa vireze banii.Daca fac figuri,... o reclamatie la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) ajuta mult! Hai sa explic si cum sta treaba cu acceptul de plata.Acesta reprezinta o promisiune de plata catre service-urile cu conventie in baza careia service-ul poate da drumul masinii dupa reparatie, inainte ca banii aferenti reparatiei sa intre in contul service-ului. Deci, daca ai cunostinte la un service fara conventie iti poti face linistit masina acolo pt ca firma de asigurari e obligata sa achite factura.Singurul dezavantaj e posibilitataea ca firma de asigurari sa mai taie din deviz, in caz ca e umflat! Totusi e bine sa cititi atent si contractul de CASCO pe care il aveti sa nu fie pe undeva vreo clauza ascunsa! In cazul RCA trebuie sa aveti in vedere ca firma de asigurari va despagubeste in limita valorii reale a autoturismului, valoare care se calculeaza dupa niste criterii si coeficienti impusi de CSA . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Pai cine hotaraste daca sun unflate? Inspectorul? Ex. flaps Jeep Wrangler + aparatoare 180 euro (cica facute in austria - sanchi) la un service de pe centura si original Jeep 410 euro fabricat USA mama lor. Inspectorul zice ca-i unflat. Bun dau eu 410 euro, exista riscul sa recuperez doar 350 ca i se pare unflat pretul inspectorului? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Vorbim de CASO, full fara fransize de nici un fel. Omniasig "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Pai cine hotaraste daca sun unflate? Inspectorul? Ex. flaps Jeep Wrangler + aparatoare 180 euro (cica facute in austria - sanchi) la un service de pe centura si original Jeep 410 euro fabricat USA mama lor. Inspectorul zice ca-i unflat. Bun dau eu 410 euro, exista riscul sa recuperez doar 350 ca i se pare unflat pretul inspectorului? Inspectorul poate taia din pretul pieselor decat daca acesta depaseste valoarea de reprezentanta sau cea din cataloagele oficiale.In general se taie din devize numarul de ore de manopera nejustificat de normative sau cantitati exagerate de materiale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Deci trebuie sa cer si o hartie care sa ateste ca e preul de lista la reprezentanta? Apropo, separat de problema cu Wranglerul, de unde pot face rost de o valoare de despagubire pt. dauna totala pe RCA pt. o masina? Sa o pot confrunta cu ceea ce spun cei de la Carpatica. Exista vre-un tabel, vre-o lista sau vre-o formula de calcul? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Deci trebuie sa cer si o hartie care sa ateste ca e preul de lista la reprezentanta? Apropo, separat de problema cu Wranglerul, de unde pot face rost de o valoare de despagubire pt. dauna totala pe RCA pt. o masina? Sa o pot confrunta cu ceea ce spun cei de la Carpatica. Exista vre-un tabel, vre-o lista sau vre-o formula de calcul? Nu e neaparat nevoie sa iei tu hartie, ca vor verifica ei daca li se pare dubios.Dar poti atasa si o proforma cu pretul de reprezentanta ca sa nu mai existe motive de intarziere la plata. Referitor la cealalta problema, da-mi datele masinii si maine iti voi da un raspuns concret. Si da, este o lista si o formula de calcul bazata pe urmatoarele criterii: 1.valoarea de nou a autoturismului 2.vechimea 3.starea (buna, medie sau satisfacatoare). In general, la masinile cu vechime de peste 10 ani VALOAREA REALA o reprezinta procentul de 15% din valoarea de nou.In caz de DAUNA TOTALA PE RCA sunt doua variante prin care poti fi despagubit: 1.In caz ca vrei sa repari masina vei fi despagubit cu o SUMA EGALA CU VALOAREA REALA, dar va trebui sa faci dovada ca masina a fost reparata (vei fi chemat pt poze si o inspectie sumara) 2.In caz ca nu se mai repara masina vei primi 75% DIN VALOAREA REALA. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Fain topic!!! As zice ca e o posibilitate de a mai scapa de nervii ce ni provoaca tot felul de oameni si de societati. Aviz moderatorilor: poate ca in topicul asta ne vor fi permise toate vorbele asa cum ne vin la gura, e parca ceva in plus cind stiu ca i-am zis-o eu nenorocitului, ii arat eu ca nu eu sunt la dispozitia lui ci din contra el traieste din banii mei, etc. Ok. Din problemele pe care le-am avut si eu cu o societate de asigurari, am aflat (citind o gramada de legi si reglementari) ca orice societate de asigurare este obligata sa deconteze contravaloarea pieselor si manoperei catre orice service care are autorizarea de functionare a R.A.R.-ului. Asa mi-am reparat masina, dupa ce m-am dat cu ea putin peste cap, pe casco, in servicele in care am vrut eu. Tin doar sa mentionez ca am fost amenintat de catre inspectorul de daune: "Daca nu va reparati masina unde va trimitem noi, o sa avem probleme!" Si da, bineinteles, mi-au taiat din deviz, citeva ore de manopera. As dori sa ne confirmi, daca intradevar, (mai) este valabil aspectul mai sus mentionat. Daca da, ne-ar prinde bine un nr. de lege si de articol. Nu de alta, dar am uitat de cind am patimit, si ar prinde bine. Merci anticipat Sa ne vedem cu bine I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Daca nu ma insel, exista pt asigurator un tarif maxim pe ora care il plateste. daca te duci cu masina intr-un service care are sa zicem 100 ron/h si asiguratorul plateste max 50 ron/h, diferenta se plateste de proprietar. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS 44 WLD Inca este valabil ce spui tu.Dar dupa cum ai spus si tu, nu au avut ce sa faca mai mult decat taierea catorva ore de manopera, care este posibil chiar sa fi fost bagate in plus.Cate un pic aici, cate un pic acolo se aduna. Totusi, daca aveti o dauna mare si nu va da mana sa platiti voi, apoi sa fiti despagubiti, e bine sa mergeti pe mana inspectorului.Ii spuneti clar ca vreti sa iasa treaba bine si ca nu vreti sa aveti sau sa creati probleme.Sigur inspectorul va va recomanda un service cu care are "afinitati",care ii respecta pe clientii pe care ii trimite respectivul inspector.Altfel e posibil ca acesta sa ii taie macaroana si sa trimita masinile in alta parte. Iar daca nu aveti incredere in ce va recomanda inspectorul, nu-i nimic, puteti merge la reprezentanta marcii, cea care are conventie cu respectiva firma de asigurari. Aveti grija cum il tratati pe inspector (nu ma refer neaparat la spaga), evitati sa fiti zeflemitor, recalcitrant, ironic.Acesta poate scrie pe constatare ca nu accepta decontare directa (adica va trb sa platiti dvs apoi sa fiti despagubit) chiar daca va reparati masina la un service cu conventie.Si sa stiti ca nu se incalca nici o lege a asigurarilor.Firmele de asigurari sunt obligate sa va despagubeasca nu sa va asigure decontare directa. Aviz ALLIANZ, unde aceasta practica se intalneste destul de des! AZTEC Daca iti achiti singur reparatia, adica sa fie factura emisa si chitanta taiata nu mai poate face nimic asiguratorul legat de pretul manoperei daca acesta este afisat si in service-ul respectiv.Singurul lucru pe care il mai pot face inspectorii, e sa-ti mai intarzie plata despagubirii, dar cum am mai spus, reclamatia la CSA face minuni. Foarte important: 1. sa stiti nr dosarului si numele inspectorului 2. cand depuneti factura, devizul si dovada platii sa luati nr de inregistrare ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS o intrebare care ma chinuie de ceva vreme. Aproape toti de pe aici avem masini 4x4, ce se intampla cu o masina avariata in padure? In esenta masina e de teren, dar CASCO poate fi si el de teren? Sau daca evenimentul are loc pe un santier... stiu caz real cu o masina proptita intr-un stalp la un Hypermarket in constructie, pana la urma a dreso dar a tras ceva. Asa cum Casco asigura loviturile in parcare, curte, etc de ce apar probleme la cehstii de genul: santiere, paduri etc ... Sau o masina care a luat foc pe camp, propietarul si-a recuperat banii abia dupa ce a dat in judecata reprezentanta (luase foc de la un CD-radio, montat in service)... CASCO s-a facut ca ploua si l-a trimis la plimbare ca "nu era pe drum" TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS o intrebare care ma chinuie de ceva vreme. Aproape toti de pe aici avem masini 4x4, ce se intampla cu o masina avariata in padure? In esenta masina e de teren, dar CASCO poate fi si el de teren? Sau daca evenimentul are loc pe un santier... stiu caz real cu o masina proptita intr-un stalp la un Hypermarket in constructie, pana la urma a dreso dar a tras ceva. Asa cum Casco asigura loviturile in parcare, curte, etc de ce apar probleme la cehstii de genul: santiere, paduri etc ... Sau o masina care a luat foc pe camp, propietarul si-a recuperat banii abia dupa ce a dat in judecata reprezentanta (luase foc de la un CD-radio, montat in service)... CASCO s-a facut ca ploua si l-a trimis la plimbare ca "nu era pe drum" Evenimentele prezentate mai sus pot fi asigurate sau nu, depinde de firma de asigurari sau de tipul de polita pe care o aveti. Dar, un lucru e cert, orice polita CASCO despagubeste avariile din parcare! :wink: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Chiar nimeni nu are nevoie de mine? :grin: Inca va stau la dispozitie! Vad multe "necunoscute" pe alte topicuri! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valim Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS As avea eu o intrebare. Multi dintre noi avem masini vechi, peste 10 ani uneori chiar peste 20 ani vechime. Ce m-ar interesa pe mine (si cred ca nu doar eu am curiozitatea asta) este sa o pot asigura Casco in caz de furt sau dauna totala. Iau in calcul urmatoarele evenimente: 1. Furt sau vandalism total sau partial. Avem pe masini echipamente la vedere in valoare de multe sute, chiar mii de euro. Daca-mi ciordeste troliul m-a scos direct in 1000 > 2000 EUR paguba, nu mai vorbesc de toata masina. Presupunem ca am alarma, unitate GPS de urmarire cu oprire de motor prin SMS etc, adica protectie exista. 2. Accident naspa. Necesita recarosare sau dauna totala ca m-am dat peste cap etc 3. Mici avarii reparabile, mai mult sau mai putin costisitoare dar rezolvabile. Masina fiind preparata off-road are multe elemente tehnice neomologate RAR, ca exemplu random ar fi gumele, nimeni nu cred ca umbla cu ce e pe talon. Intrebarea (mai bine spus intrebarile) ar fi ce se poate face? Sau ce sfaturi poti da incat sa acoperim cel mai bine riscurile prin asigurare, daca se poate face asigurare si in ce conditii, ce concesii tehnice sau financiare trebuie sa facem sa impacam capra cu varza, etc. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS Citez dintr-o oferta Omniasig: Clauza aditionala pentru riscul avarierii autovehicolului in cazul circulatiei in afara drumurilor publice. "In baza prezentei Acoperiri suplimentare se acorda despagubiri in limita sumelor asigurate precizate in Polita, pentru daune materiale produse autovehicolului in urma circulatiei pe sectoare de drum care nu sunt considerate drumuri publice (ex. drumuri forestiere, alei de acces catre spatii de locuit, catre obiective turistice, exploatatii agricole, livezi si alte asemenea). Prezenta clauza nu include drumurile in constructie" Ce mi-e neclar-cum se face inspectia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate