Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS

kosfunny

Postări Recomandate

Re: INSPECTOR DE DAUNE LA DISPOZITIA DVS

Nu...firma e vienna insurance group...aham..deci masina imi apartine mie si n u o pot scoate la vanzare fara acordul meu. Deci daca ei zic ca masina e 1000 de euro si casco e 7000 sa zicem, practic eu ar trebui sa raman cu masina si sa imi dea 6000, corect? dar ei, ce fac? scot masina la licitatie sa o ia altcineva cu 2-3000 si ei dau restul. Cum pot sa fac sa iau masina la pretul de la care se estimeaza prima oara? Aici este mai cu spil, inteleg asta deci daca m-ai putea invata ceva care sa le zic sa stie ca.."am informatii din casa"...ar fi perfect:tk:tk:banana:x:banana

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

:) Inteleg cam ce vrei tu dar nu cred ca se combina treaba . Asa ar deveni sport national asigurarea masinilor si intrarea cu ele in capete de pod. Daca vrei sa iti ramana masina ti se poate face o evaluare tehnica a epavei , piesa cu piesa si vei iesi in pierdere grav de tot.

Totusi nu inteleg de ce nu iti comvine sa te scoti cu suma asigurata avand in vedere ca acum, cu criza asta, toate asigurarile sunt supraevaluate.

Incercarea transformarii unei despagubiri in afacere poate foarte usor sa fie clasificata ca tentativa defrauda si sa fie tratata ca atare.

Link spre comentariu

Da, te inteleg...cunosc situatia...

Eu am fost f bucuros ca am reusit sa-mi recapat banii problema unde m-am enervat eu e ca m-au tinut pe drumuri vreo 2-3 luni fara prea multe raspunsuri ...Tot timpul imi spuneau ca se rezolva, ca dosarul e dat nu stiu unde bla bla...apoi sa aflu ca de fapt nah..asigurarile vor sa ia cat mai mult la licitatii sa dea ei mai putini bani si de asta se taraganeaza atata lucrurile ca licitatiile astea sunt numai de 2 ori pe saptamana(sau ceva de genul asta)....Mi s-a parut normal sa ma enervez, plus ca daca pot pastra eu epava...de ce nu? ( eu la masina i-am schimbat motorul cu 5 luni in urma de la una adusa din anglia pe care o aveam ca si piese de rezerva deci mi-ar conveni) De asta ma zbateam ca poate reusesc sa mai fac ceva. Intelegi?

Multumesc mult de raspunsuri:tk:x

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator horace010

Salutare, kosfunny

ma bucur ca cineva din breasla inspectorilor ne vinde niste ponturi.

Am si eu un dosar de dauna RCA nesolutionat de vreo 9 luni, inca nu am facut actiunea in instanta, pentru ca in buna mea credinta , am depus la dosarul de dauna PV in original fara a-mi face o copie si a trebuit sa astept pana am reusit sa fac rost de o copie de PV de la Politie.

Dosarul nu s-a incheiat din cauza Inspectorului, zic eu.

Pt ca el nu a vrut sa imi acorde anumite repere la despagubire, motivand ca nu au fost avariate in accident, total aberant.

Si nici sa imi dea un accept de plata pt ce accepta sa imi fie despagubit.

La reconstatare a venit de abia dupa ce am batut pe la usa sefului sa il instiintez de problema , asta dupa ce el deja transmisese service-ului ca nu acorda piesele , desi a fost invitat de catre service la reconstatare.

A venit la service a facut poze si a intins-o, iar norma scrie clar ca se intocmeeste un PV de reconstatare semnat de partile ce au semnat si primul PV de constatare.

Dupa sesizarile la CSA am primit din partea soc de asigurari, explicatia refuzului de a despagubii reperele, refuz total aberant.

Am cerut o oferta de despagubire, iar aceasta mi-a fost trimisa dupa vreo 4 luni de la deschiderea dosarului.

Ofera de despagubire reprezinta vreo 60% din deviz si a fost intocmita cu mult inainte de a se face reconstatarea.

Am refuzat in scris oferta pt ca aceasta nu acopera nici macar piesele ce soc de asigurari le acopera in urma refuzului acelor piese.

Ba mai mult dupa vreo 7 luni m-am trezit cu bani din oferta in cont desi am fost instiintat prin CSA ca soc de asigurari nu accepta sa faca despagubirea pe care eu am solicitat-o si ca aceasta se poate face doar in instanta

Am tinut sa precizez desfasurarea dosarului.

Ideea e ca pe mine m-a cam exasperat inspectorul prin comportamentulu sau.

Intrebarea mea este:

Se poate depune plangere penala pentru abuz in serviciu in dauna intereselor private (prin interpretarea abuziva a legii) impotriva inspectorului de daune care a instrumentat dosarul de despagubire?

( avand in vedere ca despagubirea se face dupa legea rca, incalcarea acesteia inseamna abuz in serviciu)

Si cum se procedeaza, se incheie actiunea in instanta impotriva soc de asigurari si apoi se depune plangere impotriva inspectorul sau pot merge ambele actiuni in paralel?

Mi se pare un abuz si faptul ca mi-au virat in cont suma respectiva de bani, pt a incheia dosarul de dauna prin lipsa unei obiectii in 30 zile privind suma virata.Obiectie ce bine inteles ca am transmis-o in timp util.

Si inca ceva am inteles ca aproape in 99% din cazuri soc de asigurari nu se prezinta la procedurile de concilieri.

Ce trebuie facut pt a se prezenta si incheia dosarul cat mai curand, fara a ma nai intinde prin instanta?

Cred ca sunt multi cu astfel de probleme si vor sa ii traga la raspundere direct pe inspectorul de dauna pt mdul in care si-a facut treaba.

Multumesc.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salut,

vin si eu cu doua intrebari - imi caut casco nou si am tot citit conditii de asigurare:

- am gasit la UNIQA in conditii:

"...nu se platesc despagubiri pt:

q)pagubele produse de:

§orice consecinta a razboiului (chiar daca acesta a fost declarat sau nu), ....

§confiscare, expropriere fortata, naţionalizare, rechiziţionare, ....

§influenta directa sau indirecta a exploziei atomice...

§poluare sau contaminare din orice cauză;

§riscul cibernetic;

"

Ce inseamna 'risc cibernetic' ? - google nu pare a-mi fi de ajutor

a doua intrebare e mai mult generala: stie cineva de ce Allianz Online nu cesioneaza polite CASCO la Unicredit & Porsche Bank??

Multumesc frumos!

Alex

Mitsubishi Outlander 2.2D
Link spre comentariu

Salut!

Azi in parcare un mos mi-a lovir oglinda(cu o dacia 1972) de la mercedes!

I-am luat rca si nu stiu ce sa fac mai departe?

il iau pe mos cu mine ,ma duc doar cu asigurarea lui?

Daca se poate sa ma lamuresti iti multumesc anticipat!

ps are asigurare la omniasig.

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Exista o "fisa tehnica" in care cei implicati in accident o completeaza. Daca o are in dotare mosul, o completati pe loc, daca nu , mergeti la asiguratorul lui, faceti completarea ("Amiabila" :grin:) , se fac poze la masini, iti dau un deviz de reparatie + o fisa cu mai multe service`uri agreate de ei. Mergi la service`ul "preferat" te iau in baza de date si apoi astepti (MULT) sa te cheme sa`ti schimbe oglinda (bara, aripa, etc) .

Toate ar fi ok pana aici , mai putin partea cu asteptatul . Eu pt o usa zgariata si aripa+bara spate astept de 3 saptamani sa ma tot sune si nimic...Asteptam sa vina piesele :ha: :uameni

Si o intrebare de baraj : Cam cat e timpul normal de asteptare pt reparatie? :tk

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Incep prin a-mi cere scuze pt ca am ocolit acest topic dar am fost foarte inghesuit

de necazuri si probleme in acest timp.

Horace, nu iti pot da un raspuns obiectiv deoarece se pare ca dosarul tau e mai complicat si nu veau sa imi dau cu parerea in necunostinta de cauza. Totusi iti expun cateva chesii demne de retinut pt toata lumea.

Sa faci plangere penala pt abuz in serviciu unui inspector de daune e o treaba riscanta. Trebuie sa cunosti foarte bine legile dupa care acesta isi face meseria si sa fii sigur ca acesta chiar a comis un abuz. Altfel exista riscul ca acesta sa iti plateasca cu aceeasi moneda acuzandu-te de denunt calomnios.

Alt aspect, despagubirea rapida doar prin intermediul societatii de asigurari de numeste "despagubire pe cale amabila". In caz ca pagubitul nu este multumit acesta trebuie sa apeleze la instanta. Hotararea acesteia este definitiva si irevocabila. De multe ori , in dosarele dificile sau in cele care "miros" a tentativa de frauda, societatile de asigurare nu vor sa cheltuiasca banii pe expertize si asteapta ca pagubitul a apeleze la instanta, in ideea ca va apela judecatorul la un expert. Aici sita ii cerne pe"infractori", acestia neavand curajul infruntarii cu expertii. Cei de buna credinta ar trebui sa apeleze macar la un avocat care sa faca o adresa de conciliere. De multe ori in urma acesteia este posibilitatea ca asiguratorul sa achite dosarul!

Plus de asta sunt multe cazuri in care pagubitii renunta la judecata si accepta resemnati decizia asiguratorilor. In perioada aceasta de criza asiguratorii apeleaza des la aceasta metoda. Acorda niste sume mai mici , care sa permita reparatia cu ajutorul pieselor sh si a manoperelor la negru pt a mai diminua din pierderi. Unii accepta solutia pt a nu isi mai pierde timpul prin instante, altii mai inversunati se lupta in instanta si de mute ori aceasta le da castig de cauza.

Link spre comentariu

Vizitator horace010

Multam mult,

pentru raspuns

Am initiat actiunea in instanta impotriva societatii de asigurari pt recuperarea prejudiciului, am deja o expertiza tehnica realizata ce sustine foarte obiectiv faptul ca reperele au fost intradevar avariate in urma accidenului.

Sper ca societatea de asigurari sa achite dauna pentru a castiga, eu timp, ei reducerea viitoarelor cheltuieli in plus.

Cu privire la actiunea penala impotriva inspectorului, voi reflecta asupra acesteia si voi lua o decizie.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua, am si eu o mica nelamurire iar daca m-ati putea ajuta cu un raspuns m-ar bucura foarte mult. situatia este urmatoare: Avarie usoara, bara fata sparta, facut amiabila, mers la asigurator, aprobat dosar, mers la service, schimbat bara fata sparta cu bara fata noua, problema: bara sparta ramane la ei cica trebuie sa ajunga la asigurator pentru ,,recuperare,,. Eu cred, ca pana la urma urmei bara este proprietatea mea

P.s. Le-am cerut celor de la service sa-mi dea o hartie cum, ca ei imi opresc bara pentru a o preda la asigurator, si mi-au dat o hartie scrisa de mana cu stampila si semnatura din care reiese acest lucru, totusi eu am simtul proprietatii un pic mai dezvoltat si consider in continuare ca bara este proprietatea mea.Am dreptate sau nu?

cu respect, Alex.

Editat de alex_pajero
Link spre comentariu

Daca pe nota de constatare sau reconstatare aceasta este data la inlocui "cu recuperare" nu o poti cere. Asta a fost conditia sub care a fost dat elementul la inlocuit si nu poti revendica aceasta piesa decat in cazul in care ceri asiguratorului sa schimbe solutia tehnica din "inlocuire" in "reparatie " .

Multe piese date la inlocuit se cer spre recuperare atunci cand exista si posibilitatea repararii lor. Asiguratorul incearca sa nu plateasca de noua o piesa reparata . Tu daca o soliciti inseamna ca vrei sa o repari , sa o vinzi etc, adica incerci sa faci profit de pe urma unei asigurari.

Link spre comentariu

Salut .

Am si eu o intrebare . In cazul unui accident usor se merge la politie si se face proces verbal ( nu se merge pe varianta cu amiabila ) . Ulterior pagubitul poate merge direct la service si incepe reparatia ( daca alege sa plateasca el reparatiile si ulterior sa recupereze banii de la asigurare ) ? Il poate obliga asiguratorul "faptasului" pe pagubit sa vina mai intai sa deschida dosarul de dauna la el ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri . :2dr

Samurai G13BA ,Calmini 3" ,LowRange 4.16 : 1 , CENTERForce 2 ,BFG 30" MT

Toyota KDJ125 1KD-FTV BFG 245/75/17 AT

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

Sincer nu prea vad rostul unei asemenea actiuni . De ce ai vrea sa iti pui singur bete in roate, mai ales daca esti dispus sa iti platesti singur reparatia ? In mod cert o astfel de despagubire , daca se va face in cele din urma in mod cert va fi doar in urma unei hotarari judecatoresti. Legea permite totusi posibilitatea unei astfel de despagubiri dar in acelasi timp nu obliga asiguratorul . Mai jos este articolul in care se face referire la situatia asta. De remarcat este termenul "poate" , acesta creeaza posibilitatea dar nu si obligatia. De ce ar vrea asiguratorul sa dea curs solicitarii tale ? Crezi ca nu isi imagineaza ca la mijloc e o combinnatie ? Cea mai simpla cale este sa te duci sa deschizi dosarul, sa efectuezi eventualele reconstatari , sa repari masina conform notei de constatare, sa achiti factura si sa depui cererea de despagubire. Asiguratorul nu poate diminua despagubirea nejustificat !

Art. 42. - Asigurătorii RCA pot acorda despăgubiri si în cazul în care persoana

păgubită a procedat la repararea vehiculului avariat, înainte ca asigurătorii să efectueze

constatarea prejudiciului, dacă împrejurările si cauzele producerii evenimentului

asigurat, precum si cuantumul pagubei rezultă din actele aflate la dosar. În asemenea

situa�ii stabilirea mărimii cuantumului pagubelor se face în baza datelor consemnate în

constatarea amiabilă, în actele încheiate de organele de poli�ie, de unită�ile de pompieri

sau de celelalte autorită�i publice competente, a documenta�iilor privind costul efectiv al

repara�iilor efectuate, coroborate cu pre�urile practicate de unită�ile de specialitate, a

declara�iilor scrise ale păr�ilor implicate în accident si ale martorilor cu privire la

accidentul produs, precum si a altor dovezi prezentate, coroborate cu propriile

constatări ale asigurătorului, rezultate în urma examinării repara�iilor executate la

vehicul si, după caz, a înlocuirii eventualelor păr�i componente sau piese avariate,

precum si cu investiga�iile în legătură cu dinamica accidentului, localizarea acestuia etc.

ªi în aceste cazuri datele constatate vor fi consemnate în procesul-verbal de constatare

a pagubelor la vehicule, care va fi semnat de toate persoanele care iau parte la

întocmirea acestuia.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsul documentat.

Nu vreau sa imi pun bete in roate dar este vorba de cel mai prost platnic asigurator din piata ( de-al lui Carabulea ) si incerc sa evit nerviii care vorurma la constatare la ei .

Multumesc .

Samurai G13BA ,Calmini 3" ,LowRange 4.16 : 1 , CENTERForce 2 ,BFG 30" MT

Toyota KDJ125 1KD-FTV BFG 245/75/17 AT

Golf 5 1.9TDI STOK

Link spre comentariu

Sa stii ca in ultima confruntare pe care a avut-o un client de-al meu cu Carpatica , asiguratorul a platit in 14 zile de la depunerea cererii de despagubire. Ce-i drept omul isi platise din propriul buzunar reparatia asa ca nu a mai avut nimeni ce comenta !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, am si eu o problema, am deschis topicul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79941-Casco-la-Allianz-dezamagire-totala

Ce ma sfatuiesti?

Si, ca dracu, acum o luna jumate, am spart baia de ulei (nevasta-mea...) si am platit integral reparatia, fara sa cer despagubire sau sa informez societatea. Pot cere acum?

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

O problema cu despagubirea unei firme de asigurari (in cazul de fata City Insurance) in cazul unui accident cu dauna totala ma confrunt si eu de 2 luni de acum.

Masina a fost accidentata in data de 1 iunie 2013, vinovat fiind celalalt sofer, in urma expertizelor facute de politie la fata locului, intocmirea de proces verbal, proces de constatare la fata locului etc.

Ajung in Iasi, deschid dosar de dauna, merg la un service care aveau si ei contract de constatare, fac constatare. Masina reiese dupa prima evaluare, costuri de reparatie 330mil. Inspectorul isi da acordul ca e vorba de dauna totala, semnam procesul verbal de cosntatare facut de dansul, si anexam la dosar. Dupa aproximativ 2-3 satpamani in care tot am incercat sa vad care este statusul dosarului, am fost chemat sa facem calculele sumei pentru care urmeaza sa fiu despagubit, suma ce a ajuns la aprox 200 mil si masina. Aceasta suma mi-a fost sugerata/calculata de inspectorul de daune, eu neavand nici o obiectie in ceea ce priveste propunerea lui, si am completat cerea de despagubire. Am primit informatia ca in 15 zile ar trebui sa livreze banii in cont.

De atunci au trecut 5 saptamani, in care ei tot imi zic ca o livreze banii zilele acestea, ca firma de asigurari si-a dat acordul de despagubire ceruta, ca dosarul este finalizat si este in curs de plata.

Intrebarea mea este:

Ar fi trebuit sa primesc vreun document precum ca firma si-a dat acordul de plata, sau a respins cererea mea de despagubire? Ar trebui sa fac o reclamatie la CSA pentru acest motiv? Este vreun fond de plata lunar care fiecare firma de asigurari il are, si fiind nefericitul care a primit solutionarea dosarului mai tarziu decat altii inaintea mea, sa imi faca plata luna lui august? Nu prea ii mai inteleg modurile de operare, si amanarile acestea succesive.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare