Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Wrangler Rubicon

D_A_N

Postări Recomandate

Nu o sa fie primul meu 4x4, am mai avut un Land Rover (2.5l, benzina, CVA) pe care l-am cedat nevestei, care a decis sa-l vanda. Nevermind ...

Imi place la nebunie Wrangler Rubicon, varianta cu 4 usi, dar inainte de a ma arunca sa dau banii, am cateva intrebari pentru voi:

1. Se stie ceva despre cutiile de viteza ZF cu 8/9 trepte, deja disponibile pe alte modele Jeep? Cand vor fi disponibile si pe Wrangler?

Parerea mea este ca ZF a facut cel mai important pas de la introducerea injectiei de benzina incoace. Am un BMW cu ZF 8 trepte si este o cutie fenomenala, mi-as dori s-o am si pe viitoarea masina.

2. Wrangler se poate comanda de la inceput cu suspensie inaltata si anvelope ca in poza aceasta (masina ii apartine lui Andre Agassi)?

andre-agassi-jeep-628-1354912618.jpg.59631e7d1f0adc9014cfeaae7cd407f0.jpg

Probabil ca nu, dar am zis totusi sa intreb.

Oricum, ce dimensiuni de anvelope sunt omologate pentru Wrangler? N-as vrea sa am probleme cu asigurarile in caz de accident.

3. Ce puteti sa-mi spuneti despre fiabilitatea Wrangler? Despre motoarele diesel, in primul rand. Cam la ce consum de motorina ar trebui sa ma astept? Cifrele date de producator sunt pur teoretice, nu ma pot baza pe ele. Masina va intra la off-road destul de rar, majoritatea traseelor vor fi in afara orasului.

4. Aveti vreo recomandare despre ce ar trebui sa comand ca optiuni? Sau ce sa NU comand pentru ca nu se merita?

Multumesc,

Dan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vreau sa comand un Wrangler Rubicon. Dar ...

Salut

0) - vezi cat costa nou in tari civilizate, eu am avut surpriza de a gasi cu 8000 eur mai ieftin in Germania decat la noi, exact aceeasi masina.

2) nu

3) fiecare cu parerea experientele lui, din ce am vazut la mine + pe net raspunsul scurt la fiabilitate ar fi "slab, sub asteptari", consumul la diesel creste liniar cu viteza, cel mai mic e pe la 70km/h deoarece nu trebuie sa impinga o tona de aer cand avanseaza - 8 litri/100km - apoi : 100Km/h =12litri , 120km/h =14 litri drum drept viteza constanta.

bafta!

still not black enough
Link spre comentariu

Rubiconul este o masina de feeling.cumperi ceea ce-ti ofera ca senzatie.

Partea cu intretinere,investita -pt cum vrei tu din exemplul oferit mai aduaga 5-10K E, dupa buget si mofturi- si fiabilitatea sunt puse in umbra de senzatia oferita.

Daca calculezi asa cum ai spus si compari cu un BMW model nou, dupa cutia mentionata, ve fi dezamagit crunt.Daca vrei sa sa simti ca un neimblanzit vantul, senzatia in prima , a doua , a treia sau ultima tinerete :grin: atunci bagi mana in buzunar.

simplu, adanc si des.

la fel de bine poti sa dai 33.000 E +TVA pe un mustang decapotabil,nou,cu motorul de 2,3 benzina.-am un amic care a intrebat exact ceea ce intrabi tu si in decembrie avea mustang.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Cutiile ZF sunt deja disponibile pe Cherokee (9 trepte), din cauza asta intrebam cand o vom vedea si pe Wrangler.

Pe de alta parte, fiabilitatea unei masini de teren este foarte importanta, nu este prea placut sa te lase motorul cand esti pe coclauri, in munti sau in mijocul Deltei Dunarii.

Cand spuneti ca Wrangler nu este prea fiabil, la ce va referiti? Motorul? Transmisia? Electronica?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Sfat achizitie Wrangler Rubicon

Salve

1. Jeep Wrangler - e best-buy in clasa lui - de la 25.000$.

Hai sa vedem concurenta - sa-l comparam cu G-Classe(costa minim triplu fata de Wrangler), Toyota FJ(incepe de la 40.000$ dar foarte putine fabricate pt Europa si greu de gasit mai ales in Romania), Hummer H4(inca neaparut oficial - probabil va incepe de pe la 33.500$ - probabil indisponibil in Europa)

2. Cea mai versatila si accesorizabila masina din lume e clar Wrangler.

3. Se poate comanda orice de fabrica in USA - in Europa aproape nimic(aici intervine latura economica - orice comanzi e foarte ieftin de fabrica si foarte scump apoi - in cazul acestei masini FCA castiga mult mai mult din AfterSales).

4. Acum a inceput fabricarea Wrangler Model Year 2017 - Euro 6 cu Ad Blue - primele masini se vor livra prin Iulie/August - exista un deficit real pe toata piata Europeana de Wrangler.

5. Wrangler JL intra in productie in Sept 2018 - dar se vor produce ambele modele atat JK cat si JL pt o perioada de timp

6. Wrangler JL - aduce niste motoare noi si in sfarsit cutiile automate ZF cu 8+R trepte + noile cutii manuale 6+R

6.1. L4 2.0 Turbo Benzina Hurricane - aprox 250-300CP si 400Nm de la 2250 rpm

6.2. L4 2.4 MultiAir Aspirat VVT Tiger Shark - aprox 185CP si 250 Nm - Hybrid nu s-au comunicat exact datele complete pt Hybrid

6.3. V6 Penstar - probabil va scadea cilindreea de la 3.6 la 3.0

6.4. V8 Hemi - SRT 6.4 450CP si HellCat 6.2 Kompresor 707 CP - editii limitate disponibile doar in anumite tari - probabil doar 80 de exemplare - 80Th Anniversary Edition - mai mult pt colectionari la 100.000$

6.5. L4 2.5 Multijet VM Motori(va inlocui incet 2.8 CRD-ul actual) probabil vom scapa de cureaua aia nenorocita de distributie

6.6. V6 3.0 Multijet VM Motori(distributie pe lant) Eco Diesel Euro 6 cu Ad Blue - 190 si 250 CP - 440 si 570 Nm

6.7 Poate vom avea si motoare Cummins 4BT si 6BT - dar slabe sanse sa vedem un 6.7L 6BT Cummins de vreo 500CP si 1000Nm pe Wrangler

Pe langa motoare Wrangler JL - va avea o parte din caroserie din aluminiu - probabil capota si usi, ramane Body on Frame - deci dinozaurul ramane tot cu sasiu si deasemenea ramane cu punte fata si spate - desi se specula o suspensie independenta pe fata.

Avand in vedere ca regulile de Poluare sunt tot mai aspre - probabil ca in Europa in maxim 10 ani toti producatorii vor vinde doar Hybrid-e - ce bine in Africa, Asia - la aia nu le trebuie DPF si magarii - ei au norme comparabile cu Euro 2.

Incet dar sigur Diesel-ul nu va mai putea face fata normelor de poluare.

Tare is curios cand se publica normele de Poluare Euro 7 sa vedem ce nebunii le-o mai debitat capul idiotilor - de parca numai masinile polueaza - restul nu conteaza, vapoarele si avioanele din punctul meu de vedere sunt mijloacele de transport care polueaza cel mai mult - doar ca acolo interesele politico-economice sunt uriase si nu-i loc de norme de poluare.

Va multumesc.

Editat de Astral
VA FI......niciodata cu cratima, vezi conjugarea verbului "a fi" la timpul viitor !
Link spre comentariu

Nu o sa fie primul meu 4x4, am mai avut un Land Rover (2.5l, benzina, CVA) pe care l-am cedat nevestei, care a decis sa-l vanda. Nevermind ...

Imi place la nebunie Wrangler Rubicon, varianta cu 4 usi, dar inainte de a ma arunca sa dau banii, am cateva intrebari pentru voi:

1. Se stie ceva despre cutiile de viteza ZF cu 8/9 trepte, deja disponibile pe alte modele Jeep? Cand vor fi disponibile si pe Wrangler?

Parerea mea este ca ZF a facut cel mai important pas de la introducerea injectiei de benzina incoace. Am un BMW cu ZF 8 trepte si este o cutie fenomenala, mi-as dori s-o am si pe viitoarea masina.

2. Wrangler se poate comanda de la inceput cu suspensie inaltata si anvelope ca in poza aceasta (masina ii apartine lui Andre Agassi)?

[ATTACH=CONFIG]263992[/ATTACH]

Probabil ca nu, dar am zis totusi sa intreb.

Oricum, ce dimensiuni de anvelope sunt omologate pentru Wrangler? N-as vrea sa am probleme cu asigurarile in caz de accident.

3. Ce puteti sa-mi spuneti despre fiabilitatea Wrangler? Despre motoarele diesel, in primul rand. Cam la ce consum de motorina ar trebui sa ma astept? Cifrele date de producator sunt pur teoretice, nu ma pot baza pe ele. Masina va intra la off-road destul de rar, majoritatea traseelor vor fi in afara orasului.

4. Aveti vreo recomandare despre ce ar trebui sa comand ca optiuni? Sau ce sa NU comand pentru ca nu se merita?

Multumesc,

Dan.

1. Posibil sa fie disponibile pe Wrangler din 2018 (viitorul Jeep Wrangler JL)

Despre cutia ZF in 8 trepte aici pe larg:

http://www.allpar.com/mopar/transmissions/ZF8.html

Despre cutia ZF in 9 trepte aici pe larg:

http://www.allpar.com/mopar/transmissions/ZF9.html

2. Nu se poata comanda nici in SUA si nici in EU cu un kit deja montat de producator.

MOPAR performance recomanda cateva solutii de inaltare care le poti regasi in catalogul lor de aici:

http://www.mopar.com/assets/pdf/performance/catalog/JeepPerformancePartsCatalog.pdf Retine totusi ca mai sunt si alti producatori de astfel de kituri care deja le-au personalizat inclusiv pentru versiunea export (diesel - CRD) existenta pe pietele din afara SUA (spre exemplu AEV cu ceva argumente aici - link)

Legat de aspect si ce anvelope poti monta pe jantele de fabrica aici o discutie: Wranglerforum.com

Singura omologare este cea din CIV-ul Jeepului. Orice altceva daca vrei sa fie omologata faci o vizita pe la RAR si vei constata cam ce inseamna asta (usturator te asigur).

3. Treaba asta cu fiabilitatea este de la o caciula la alta. Legat de motorul diesel de 177 Cai pot spune ca nu este unul foarte reusit din punctul meu de vedere ( cu detalii in particular ca e o poveste lunga). Motorul de 200 Cai instalat pe Wranglerele incepand din 2011 este ceva mai cosmetizat si pare mai fiabil insa pana nu vad unul cu 200k km la bord nu mai zic nimic. Parerea mea este ca Jeepul Wrangler e bine sa ramana la Benzinarul V6 Pentastar (3.6 VVT) si sa lase combinatiile cu VM-urile italiene in constructie CRD supra saturate de electronica, etc etc.

4. Pentru incept las-o asa de fabrica si cunoasteti-va cat mai bine mai ales daca nu ai ganduri de teren mai buclucase. ORICE modificare va aduce cu sine un COMPROMIS despre care ar fi bine sa discuti si sa-l intelegi de la cei care au facut deja modificari. NU TE GRABI - DELOC!

Bafta cu noua alegere!

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc mult pentru raspunsuri. Cutii ZF din 2018 ... grea decizie. Daca dau comanda pentru un Rubicon in iulie, il primesc spre sfarsitul anului (am inteles ca dureaza cca 6 luni livrarea) ... iar dupa un an va apare noul Wrangler. Hmmm ...

Intre timp tot sap pe forumurile din SUA si am gasit poza asta:

http://www.wranglerforum.com/attachment.php?attachmentid=2945513&d=1460075904

Ce este interesant, cel care a postat poza sustine ca rotile sunt montate pe un Rubicon stock.

From everything I saw and can tell, those are 35x12.5. Nittos on a stock Rubicon

Oare, in afara de distantiere jante, nu are nicio alta modificare? Ma refer la suspensia inaltata. Voi aveti ochii formati, ce ziceti?

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsuri. Cutii ZF din 2018 ... grea decizie. Daca dau comanda pentru un Rubicon in iulie, il primesc spre sfarsitul anului (am inteles ca dureaza cca 6 luni livrarea) ... iar dupa un an va apare noul Wrangler. Hmmm ...

Intre timp tot sap pe forumurile din SUA si am gasit poza asta:

http://www.wranglerforum.com/attachment.php?attachmentid=2945513&d=1460075904

Ce este interesant, cel care a postat poza sustine ca rotile sunt montate pe un Rubicon stock.

Oare, in afara de distantiere jante, nu are nicio alta modificare? Ma refer la suspensia inaltata. Voi aveti ochii formati, ce ziceti?

Da, este foarte probabil ca sa nu fie inaltata, deoarece intra si dimensine de 35" la roti daca ii schimbi Overfenderele, dupa cum se poate observa , ele sunt schimbate cu unele Flat de la Buchwacker, respectiv jantele sunt cu ET negativ ( -6 sau -12 pt acest model de jante ) si nu neaparat sa aiba si flanse distantiere.

... in completare la ce s-a mai povestit, una dintre motorizarile cu care va veni modelul JL pt Europa va fi cea de 3.0 diesel de la VM, actualmente pusa pe Grand Cherokee.

Recomandare:

- masina este bine sa o comanzi stoc, cu ceva optiuni care te vor ajuta: Rubicon - daca doresti blocanti in grupuri, daca nu model echivalent cu actualul Sahara ( max de doatari pe interior );

- cutie automata;

- navigatie;

Restul de accesorizari le faci dupa, fabricantul iti pune la dispozitie poate doar 1%-2% din ceea ce se poate monta pe aceasta masina, fabricantii de accesorii pt ea, fiind in numar de cateva sute doar in USA :wink:

Cu stima,

WorldSCAPE

JeepMania.ro

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Parca n-as da banii pe navigatie originala, sunt oferte after-market mult mai convenabile ca pret si functionalitati. Si nu mi-ar displace pielea in interior ...

Dar inca nu m-am decis daca dau comanda acum sau mai astept un an pentru a comanda noul Wrangler. Poate doar sa gasesc pe la dealeri o oferta "de nerefuzat", nu ca cele actuale (platesti doar jumatate anul asta, restul de la anul ... adica exact cand iti livreaza masina).

Oricum, marti sau miercuri o sa incep discutiile cu dealerii Jeep, sa vad ce discounturi ofera. Varianta perfecta ar fi sa gasesc unul care sa-mi scada din pret c/v rotilor si a componentelor suspensiei pe care o s-o inlocuiesc (kit inaltare 2..3 inch). Stiu, visez cai verzi pe pereti ...

Link spre comentariu

Parca n-as da banii pe navigatie originala, sunt oferte after-market mult mai convenabile ca pret si functionalitati. Si nu mi-ar displace pielea in interior ...

Dar inca nu m-am decis daca dau comanda acum sau mai astept un an pentru a comanda noul Wrangler. Poate doar sa gasesc pe la dealeri o oferta "de nerefuzat", nu ca cele actuale (platesti doar jumatate anul asta, restul de la anul ... adica exact cand iti livreaza masina).

Oricum, marti sau miercuri o sa incep discutiile cu dealerii Jeep, sa vad ce discounturi ofera. Varianta perfecta ar fi sa gasesc unul care sa-mi scada din pret c/v rotilor si a componentelor suspensiei pe care o s-o inlocuiesc (kit inaltare 2..3 inch). Stiu, visez cai verzi pe pereti ...

deci CALMEAZA-TE !!!

- Nu exista decat un singur importator de JEEP in romania, restul sunt dealerasii lui ... este vb de AutoItaila din Bucuresti.

- Modelul JL va fi lasnsat la sfarsitul anului 2017 in USA ... iar disponibil ( fizic ) pentru piata Europeana din 2019 mai exact ... ei dau toamna lui 2018 dar sa nu ne imbatam cu apa rece.

- NICI un Dealer din Romania sau din Europa nu i-ti va scadea din pret jantele / anvelopele sau suspensia ... eventual daca comanzi la ei alta suspensie / roti / etc o sa-ti mai lase la accesorii 100 euro :)) ... asa ca mai bine ti le schimbi si roatele cu jantele le pui pe OLX :ha: ... iar suspensia si barele cun ti-o fi norocul.

- Sistemul de navigatie integrat este bun, ceva aftermarket poti sa-ti cumperi fara probleme (atentie inså cu Garantia masinii ), dar daca vrei o editie limitata de masina, el vine la pachet .... sunt ceea ce se cheama Optionale Obligatorii ... adica ele teorétic sunt dotari optionale, dar Autoitalia nu isi permite luxul de a comanda masini la fabrica dupa cum are chef cliental si cam vinde din stocurile italienior ....

EX. un bun pretien tocmai a comandat si a platit intégral joi un Wrangler Rubicon in 2 usi model Euro 6, care ii va sosi cel mai devreme in Septembrie... pret cu TVA inclus 43900 Euro la cursui de schimb Intesa Bank ... in realitate 44.600 Euro la curs BNR.... si cu dotari Optionale ( Obligatorii ):

- Packet HardTop si Softop ... il vroia doar cu HardTop ... dar nu putea fara ... asa ca a mai dat Obligatoriu vreo 2000 E.

- presuri picioare MOPAR ( slabute ) inca vreo 230 E.

- si inca vreo 3 cacareze ....

le-a spus ca nu vrea nici anvelopele si nici jantele ... si i-au povestit ca nu ii dau pe ele decat 100 euro reducere daca nu le doreste :))

.... inanite de a bate palma a incercat si cu doi Dealeri din Germania si cu un altul din Italia ... cu AutoItalia a iesit cel mai ieftin dar cu o intarziere ce cca 1 luna la livrare.... sa o iei din EU, daca o iei pe firma nu platesti eventual TVA-ul la achizitie, dar vei avea putina bataie de cap cu RAR-ul ( omologarea, ca este Euro 6 si inca nu s-a facut, cu taxele de prima inmatriculare si cu sarutmana la reprezentantele din RO sa ti-o ia in evidenta la garantie ... probabil nu o sa primesti mai mult de 3 ani in loc de 4 si cu limita de 100.000 Km in loc de fara limita ... )

deci cam asta este povestea cu o masina noua .... din USA din pacate nu o poti exporta daca nu are min 1 an vechime si min X km la bord ( sau ceva de genul ).

Cu stima,

WorldSCAPE

JeepMania.ro

Editat de worldscape

Link spre comentariu

nu e o noutate :)

la 35"-uri tre min un kit de 2" inaltare sau alte overfendere, altfel cele stock risca sa zboare....

Link spre comentariu

Atinge roata de aripa, in special pe spate ... ma mir ca n-a rupt aripa. In rest, arata superb. :g

nu o rupe, doar o declipseaza ... ca aripile sunt prims in clipsuri :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare