geo_jimny Postat Iulie 6, 2016 Partajează Postat Iulie 6, 2016 Salut tuturor posesorilor de LR! Am trecut de la Jimny la Disco 300 Tdi. Noul acaret este fabricat în 1998, standard în proporţie de 95% (încă) şi urmează modificările. Evident fiind proaspăt posesor de LR am nevoie de sfaturile şi cunoştinşele în domeniu ale "veteranilor." Până la ora actulă mi-am luat cauciucuri Cooper STT PRO de 245/75/16, am pus snorkel am comandat o bară HD pe faţă şi urmează troliu. Conform informaţiilor de pe forum am decupat pasajul aripii pe spate să nu frece la flexări. Intenţionez să pun suspensii + 5 cm. de la TERAFIRMA 4X4 (puţin sub 2000 lei) dar încă mai caut şi alte aleternative la preturi asemănătoare. Orice sugestie este binevenită. Iată şi câteva poze cu masina: ATTACH=CONFIG]266425[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Sa o stapanesti sanatos! Nu cred ca o sa gasesti suspensie mai ieftina decat Terrafirma, iti recomand sa pui terrafirma havy loud, asta daca o sa vrei sa accesorizezi masina cu roof rack, slidere, bara spate etc. Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 9, 2016 Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Referitor la kitul de suspensie, daca e full si are tot inclus inseamna ca si amortizoarele sunt tot de la ei si eu am avut numai experiente neplacute cu terrafirma, o alternativa ar fi asta http://www.paddockspares.com/diskit2pfull-full--2-inplusch-lift-kit-for-disco-1-with-winch.html , amortizoarele sigur sunt mai bune iar despre mitul ca britpart e nasol pot spune ca e valabil doar pentru componente care contin elemente rotative sau electrice, la chestii metalice brute sunt buni iar daca poti lua pe firma iesi mult mai ieftin. Bafta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Iulie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Multumesc de sugestii, voi merge pe telescoape Pro Comp şi arcuri Bridpart (kitul de suspensie + 5 cm de la de la Paddock). Aceeaşi bani şi un +la calitate.:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Decembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Citeam de curand pe forum ca la DISCO 1 poți lăsa masina in relantiu si o zi ca temperatura la apa nu urca nici la un sfert. Astazi am urcat cu Disco 1 pe o temperatura de -4 C la 1600 metrii (Munții Rodnei). Ciudat a fost faptul că la urcare (într-a II-a sau a III-a LOW) acul de la apă era undeva pe la jumătate în condițiile in care acoperisem cu un carton cam 1/2 din grila radiatorului iar la coborâre mergând la relantiu cca 8 km., sub 2000 de ture, acul de la temperatura apa coborâse la prima gradație. Este normal sau să mă apuc de verificat termosatul...??? :wtf1: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 (editat) Re: Disco 300 Tdi sau un nou început verifica-l cu siguranta..am avut si eu asemenea evenimente.Asa jos nu am patit. Dar daca astupi mai mult decat e necesar stai cu ochi pe ceas si-o sa-ntelegi in ce parte pui cartonul si cat de mare trebuie sa fie.Daca mai ai vasco in mintile lui cred ca poti sa pui pe toata fata carton. Editat Decembrie 1, 2016 de Astral Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Cu 300tdi poti umbla toata iarna fara ventilator, e mai bine decat sa acoperi radiatorul ca acoperi si intercoolerul in acelas timp NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 (editat) Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Daca ai radiatorul si termostatul ok nu ai probleme. Eu merg de 4 ani fara carton si nu am avut niciodata probleme cu caldura iarna sau sa imi creasca temperatura vara. Eu zic pe langa termostat sa verifici si radiatorul si eventual sa ii faci o aerisire la instalatie. Bafta! Editat Decembrie 1, 2016 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Decembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început :wink::-P:ha1 Am renunțat la carton și am trecut la zăpadă!!! Luni voi verifica ce-i cu termostatul. Astăzi am mai facut o tură prin zapada și mi-au cedat stergătoarele, probabil sărite de pe nuturi, ca motorașul merge. Întrebarea este, pentru a ajunge la nuturile stergătoareleor trebuie demontat doar plasticul exterior de sub parbriz sau trebuie să demontez tot bordul ?!? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început de ce nu descarci un manula cu disco.... trebuie desfacut pe afara.nu pe interior. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Decembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început de ce nu descarci un manula cu disco.... trebuie desfacut pe afara.nu pe interior. Multumesc de raspuns. Eu sunt antitalent la mecanică, deci nu prea cred că mă descurc cu manualul. Pe de altă parte schimbătorii de piese nu cunosc acest model așa că, pentru a reduce riscul de a fi țepuit de mecanici mai culeg să eu câte o informație. Exemplu concret, un mecanic mi-a spus că pentru a schimba becul din bord de la Jimny din 2004 care luminează partea de incălzire/dezaburire/ventilație trebuie să dea jos tot bordul și mă costă 50 lei. Noroc de un amic care mi-a arătat cum se schimbă acel bec. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început MAn, cu descaracrea manulaului il ajuti si pe macanic iti faci niste dosare gen blirafturi si il iei de aoclo pentru mecanica altul de tinichigerie, altul doar motorul ,etc..asa dac te duci sii iis psui ce ai citit aici pe forum e vrajeala curata, un gen de telefonul fara fir. Asa i-ai pus in brate documentatia si dai nenicule bataie. faci ca in carte ca iti da mura-n gura. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Cele două probleme de care scriam antrior s-au rezolvat foarte ușor. prima schimbând termostatul - și de atunci temeratura la apă este constantă, chiar și la -15 C - iar problema stergătoarelor a fost și mai simplă, a fost doar destrâns surubul ce fixează stergătorul. Pe de altă parte, cu frigurile astea a cedat și bateria cu care am cumpărat masina (LRD 300 Tdi) și trebuie să cumpăr una nouă. Pentru LRD 300 Tdi ajunge o baterie de 95Ah și 830 A sau trebuie mai mare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Cele două probleme de care scriam antrior s-au rezolvat foarte ușor. prima schimbând termostatul - și de atunci temeratura la apă este constantă, chiar și la -15 C - iar problema stergătoarelor a fost și mai simplă, a fost doar destrâns surubul ce fixează stergătorul. Pe de altă parte, cu frigurile astea a cedat și bateria cu care am cumpărat masina (LRD 300 Tdi) și trebuie să cumpăr una nouă. Pentru LRD 300 Tdi ajunge o baterie de 95Ah și 830 A sau trebuie mai mare? Eu zic ca ajune, eu pe Ivan am de 4 ani varta silver de 100ah si merge fara probleme. Bafta. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Re: Disco 300 Tdi sau un nou început 1. Referitor la bateria de Disco 1 în mod cert BOSCH de 95 Ah cu 830 A având 306 mm lungine nu încape in Disco 1 din cauza conductelor de la AC. În consecință am comandat un BOSCH de mai puțin lung dar mai salb în amperaj (75 sau 80 Ah). Oricum masina am luat-o cu o baterie de 60 Ah. 2. Geamurile electrice spate (ambele) nu se deschideau așa că astăzi am verificat (nu eu ci mecanicu) siguranțele - OK. Verificat mufa din usa stânga spate - OK. Verificat dacă se aude cuplând releul de la geamurile față - OK. Verificat dacă se aude cuplând releul de la geamurile spate - nimic. Desfăcut panoul de sub bord - partera dreaptă, scos Windows Lift ECU afară, verificat contacte imperfecte și ca noroc am descoperit un contact imperfect la releu. Lipit și URA!!!! am geamuri spate funcționale.:h5:ypu. 3. Mă urc in masină și observ că acul de la motorină, fără să fie pus contactul, indica motorina pe care o am în rezervor în mod corect și real (mai mult de 1/2), deși în mod normal acul de la motorină, când nu este cheia în contact, este jos. Deci probleme ...:wtf1::fr2 ... Indicatorul de motorină are vreun releu??? De unde să încep căutările ??? Personal nu mă deranjează acest aspect, dar oare nu consum/stric bateria având un consumator electric ? Nu pot topi ceva fire sau să-mi fac ceva stricăciuni prin bord? :ang2 L.E. Promit să-mi schimb avatarul si să pun o poză cu LRDico :ha1 Editat Ianuarie 17, 2017 de geo_jimny Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început 1. Referitor la bateria de Disco 1 în mod cert BOSCH de 95 Ah cu 830 A având 306 mm lungine nu încape in Disco 1 din cauza conductelor de la AC. În consecință am comandat un BOSCH de mai puțin lung dar mai salb în amperaj (75 sau 80 Ah). Oricum masina am luat-o cu o baterie de 60 Ah. 2. Geamurile electrice spate (ambele) nu se deschideau așa că astăzi am verificat (nu eu ci mecanicu) siguranțele - OK. Verificat mufa din usa stânga spate - OK. Verificat dacă se aude cuplând releul de la geamurile față - OK. Verificat dacă se aude cuplând releul de la geamurile spate - nimic. Desfăcut panoul de sub bord - partera dreaptă, scos Windows Lift ECU afară, verificat contacte imperfecte și ca noroc am descoperit un contact imperfect la releu. Lipit și URA!!!! am geamuri spate funcționale.:h5:ypu. 3. Mă urc in masină și observ că acul de la motorină, fără să fie pus contactul, indica motorina pe care o am în rezervor în mod corect și real (mai mult de 1/2), deși în mod normal acul de la motorină, când nu este cheia în contact, este jos. Deci probleme ...:wtf1::fr2 ... Indicatorul de motorină are vreun releu??? De unde să încep căutările ??? Personal nu mă deranjează acest aspect, dar oare nu consum/stric bateria având un consumator electric ? Nu pot topi ceva fire sau să-mi fac ceva stricăciuni prin bord? :ang2 L.E. Promit să-mi schimb avatarul si să pun o poză cu LRDico :ha1 Indicatorul de combustibil este alimentat tot timpul.Nu-ti fa griji in privinta consumului de energie....este insignifiant. Inchiderea centralizata functioneaza?:grin: 1 Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Indicatorul de combustibil este alimentat tot timpul.Nu-ti fa griji in privinta consumului de energie....este insignifiant. Inchiderea centralizata functioneaza?:grin: Da,centralizata funcționează! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Indicatorul de combustibil este alimentat tot timpul.Nu-ti fa griji in privinta consumului de energie....este insignifiant. +1^^^ , lucru care dealtfel e scris in Owner's handbook, de cat stress ar mai scapa unii daca l-ar lectura macar o data... trece-ti si anul de fabricatie al masinii in profil te rog ca la 300tdi e important sa stim din prima daca apar probleme pe partea electrica NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început A comandat cineva de la firma Dixon Fabrication Ltd? Sunt de Încredere? Au spre vânzare Heavy Duty Landrover Discovery Winch Bumper la un preț bun și sunt tentat să comand o bară dacă aș știi că sunt serioși și fac o lucrare bună. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Ai idee cat e transportul totusi?...eu am comandat de la altii si transportul a fost 100 Lire, pretul e foarte bun dar nu stiu ce calitate poate fi la pretul ala NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Ai idee cat e transportul totusi?...eu am comandat de la altii si transportul a fost 100 Lire, pretul e foarte bun dar nu stiu ce calitate poate fi la pretul ala Tocmai pe acest considerent am întrebat pe forum, pretul e mic si nu știu care este calitatea produsului ... și seriozitatea firmei. Oricum, un preț mare nu garantează întotdeauna calitatea! Cât despre transport am și variante alternative ... Pe de altă parte un ARB second hand la 800 EURO (am găsit pe net în Romania) nu se justifică - zic eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Eu pot garanta pt astia http://www.tp4x4.com/products/disco-1-bumpers/rock-bumper-d1/ , foarte seriosi si produsul e de inalta calitate(cel pt D2 ce l-am luat eu) NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Eu pot garanta pt astia http://www.tp4x4.com/products/disco-1-bumpers/rock-bumper-d1/ , foarte seriosi si produsul e de inalta calitate(cel pt D2 ce l-am luat eu) Pentru un produs de genul asta de la ei, cat costa transportul? Ms. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început la al meu a fost 100GBP(+TVA)... scrie mai sus:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Ianuarie 28, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Re: Disco 300 Tdi sau un nou început Momentan am renunțat la ideea unei bare HD în favoarea unei set de gume Black Star profil tip simex si un ATB de la Ashcroft. Cu montare cu tot va fi costa distractia cca. 1000 EURO. (cca 350 EURO gumele + cca 500 euro autoblocantul +transport + montaj) . Gumele vor fi 235/85/16, masina fiind înaltată cu suspensie HD +2 inch. După montarea suspensiei masina s-a ridicat cu 7 cm. La ora actuală am pe masină Cooper STT PRO de 245/75/16. Întrebarea este: Vor rezista crucile cardanice și în general transmisia în viitoarea configurație? Va trebui să tai și din pasajul roții față? (pasajul roții spate a fost tăiat conform tutorialului despre anvelope) Trebuie musai distanțiere la roți? Cunosc principiul cu cât înalți mașina cu atâta o lățești, mi-e să nu frece la viraje ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate