Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

DIY - scuturi pentru Mazda B2500 din 2006

Pleampa
 Share

Recommended Posts

Re: DIY - scuturi pentru Mazda B2500 din 2006

Pai nu zisei si io mai devreme ca atunci cand am luat-o am fost avertizat de acest aspect, musai o voi lovi in colt, ceea ce de altfel s-a si intamplat, de doua ori.

Odata cand am intors intr-un parau si nu am vazut stanca acoperita de tufis iar a doua oara la o parcare lipta de un gard din beton, neatentie.

P.S.

Dupa prima lovitura a cazut chitul si se observa o reparatie anterioara, de unde am tras concluzia ca si vechiul proprietar a lovit-o in acelasi loc

Edited by Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“

... e de inteles , ai fost fermecat de natura sau de conjunctura ... dar , de ce la B2500 la colturile spate ??? si nu si la altele ???

... incerc sa nu cred in coincidente ...( am planuri repezi curgatoare pentru o bara spate antiprostanticoliziuneanticonjuncturanefasta ) ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Daca ai observat este singurul sau printre putinele pickupuri la care capacul benei se lasa in jos complet nu doar la orizontala, toate celelalte au bara de protectie peste colturi dar nu poti cobora capacul benei mai jos de orizontala.

Incarcarea si descarcarea obiectelor este mai facila cu oblonul coborat total.

Edited by Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“

Sunt curios daca se poate scurta un pic bena cu tot cu sasiu.Nu cunosc masina si intreb daca intre prinderea din spate a arcului si spatele masinii este spatiu adica bena depaseste un pic sasiul in afara?

Cam asa as vedea eu treaba dar bineinteles ca ''taierea'' trebuie facuta inainte sa cumperi bena :)

b2500.thumb.jpg.e33eafac9fa81a68b89b394b5b563ce3.jpg

Edited by Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Se poate scurta si lungi , nu mult ...daca mi-a iesit la D40 am incredere si la B2500 . Dar , sa te tii bineee cu dintii ca si asa cam topaie ...

E foarte adevarat cu rabatarea totala a oblonului dar cum n-am folosit niciodata nici la alte camionete aceasta posibilitate cred ca voi trai cu acesta limitare ... oricum , are carlig de tractare si nu pot rabata total oblonul ... incarc sa ma hotarasc daca va fi bara cu treapta - mai eleganta , mai elaborata , cu posibilitatea de a avea troliu ( doar ) pe spate montat pe treapta cu posibilul avantaj de a trece cablul pe sub punte si prin carligul original din fata-stg ... sau o grinda simpla - rezistenta , ieftina , cu nastere usoara ... Cum nu are mare nevoie de troliu , instalarea permanenta pe masina la partea fata poate astepta (probabil pana nu mai poate astepta ) .

Edited by cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Zilele trecute am cumparat o alta foaie de tabla de aluminiu de 5mm grosime striata deoarece vreau sa fac un scut dintr-o singura bucata sau cel mult doua, separand scutul de la cutia de transfer care este mai lat.

Cam asa arata acum toate cele trei scuturi legate. Partea din fata este putin mai ingusta, cca 2-4cm iar cea din spate cu cca 10cm datorita fixarii.

La centru nu voi mai folosi piulitele originale deoarece sunt sudate in unghi si capul surubului sta stramb si iesit in afara, voi folosi alta fixare.

Totodata am decis sa nu pun aripioarele din dreptul basculelor, cel putin deocamdata. daca voi considera ca sunt necesare le voi atasa ulterior. Azi am gasit un burduf de planetara taiat in partea de sus si vaselina imprastiata. Poate este o coincidenta dar poate fi si datorita acestor aripioare care au dirijat materiale de pe drum catre el.

Punctele negre din poze sunt de vopsea, le-am dat inainte sa demontez scuturile de pe masina ca sa am niste repere atunci cand voi face masuratorile.

CATA8686a.thumb.jpg.993f36217aa33aa1bf543bb17de7ab82.jpgCATA8686b.thumb.jpg.65abce8a1300ee14dae4c56802e3a198.jpgCATA8689a.thumb.jpg.e2a674038601fb2e0443b52d44f90ab6.jpg

Cam asa arata schita desfasurata.

Desenul nu este facut la scara iar dimensiunile sunt aproximative

331844284_scutdesenliber.thumb.jpg.6a429f920beca332c353c68ec2a1c64c.jpg

Edited by Pleampa

Ma bucur ca ti-au fost de folos scuturile, dar nu am stiut despre traseu ca s-a degradat asa rau. Sau poate ca eu fiind "mai sus" un pic, se simte cu totul altfel.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Scuturile m-au ajutat sa am curajul sa abordez in forta anumite pasaje.

Am vazut aseara si filmarile tale si am avut impresia ca pe urcarea de la inceput drumul a ramas cam la fel, poate mai rau cand ati fost voi in portiunea in care a ramas Zoli intepenit.

Traseul este superb dar trebuie alocat timp ca sa te bucuri de el.

La final am avut ce povesti si am invatat multe pe acest traseu ca experienta.

Edited by Pleampa

Bun asa ! :)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use