Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Precizare utila venita de la Ministerulul Tineretului si Sportului

Postări Recomandate

Precizare utila venita de la Ministerulul Tineretului si Sportului.

FRAS-ul nu are dreptul sa actioneze in nici un fel impotriva unor competitii sportive organizate de alte entitati, in cazul acesta ACR.

Interventiile FRAS-ului impotriva acestor competitii sunt "nejustificate si inoportune".

Ministerul Tineretului si Sportului va atentiona FRAS-ul in acest sens.

acr.thumb.jpg.18723dc9aaeb96f2414eb119feb6be78.jpg

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Precizare utila venita de la Ministerulul Tineretului si Sportului

eu zic sa se lase toata lumea de tam tam si sa scrieti aici ceva pe forum ca vad ca din ce in ce mai mult intru degeaba ca nu prea este ceva nou

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu

eu zic sa se lase toata lumea de tam tam si ......

I-ai rugat acelasi lucru si pe cei din conducerea FRAS...?

Sau cui te adresezi tu acuma ?

Ca din ce am citit eu, "tam-tam" nu fac concurentii, nu fac colegii de forum, ci doar din partea conducerii apar tot felul de "tziganii", cum bine le-a denumit mai jos, Don Luigi....

Link spre comentariu

Mi adress tuturori care vor continua tziganeala

Au venit de la 100 tracks la cnor si vice versa decat stiu si tot se continua aici pe taste cu din astea

Noi care nu suntem in conducerea nici de un nici de alt vrem/ preferam sa nu stim cea ce se intampka in back stage , vrem doar sa ne dam

Pedro

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Link spre comentariu

Mi adress tuturori care vor continua tziganeala

Au venit de la 100 tracks la cnor si vice versa decat stiu si tot se continua aici pe taste cu din astea

Noi care nu suntem in conducerea nici de un nici de alt vrem/ preferam sa nu stim cea ce se intampka in back stage , vrem doar sa ne dam

Pedro

Pedro, daca tu consideri un astfel de comunicat o tiganeala si nu e ceva ce sa te intereseze, nu inseamna ca toata lumea o considera asa.

Te rog scuteste-ma de jignirile tale si nu te baga in discutii care nu sunt de interes pentru tine.

Tiganeala a fost ce a facut FRAS-ul cand a intervenit iar in unele situatii chiar a reusit sa blocheze competitii auto organizate de ACR.

Link spre comentariu

Intr-adevar este o țigănie, este noul Campionat de "Ţigăneli si Sule in Coasta ACR" organizat si tutelat de FRAS.

Au dreptate Pedro si Luigi.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Imi cer scuze pt exprimare , tziganie .... Ea doreste sa zica numai ca lupta si contrele vor continua

Din punctul meu de vedere, cu cat mai multe campionate de offroad ...cu atat mai bine , are lumea pe unde sa se plimbe pe coclauri.

Ca campionatele astea ( scuze cacofonia) se organizeaza sub organizatii diferite , asta nu o mai inteleg...zau.

Inteleg ca FRAS e ... FRAS , da cine puii mei mai este ACR? Automobil Club Roman, ma umfla rasul , stiu firme de dezemembrari care au mai multa activitate ca ei . Nu stiu sa mai aibe sedii ( in afara de cele centrale unde freaca duda cativa jmekeri platiti din impozitele noastre ) , nu am mai vazut de 20 ani vreo masina de asistenta pe vreo soasea etc.... sau vreo platforma cu care sa presteze la vreun fel . De unde capacitatea lor de a organiza / supraveghea competitii ??? E o lupta a hartiilor si orgoliilor pe care info de l;a MTS = RECOMANDARE , nu o lamureste la un fel . Asta o numesc eu tziganie

Scuze de opinie, poate grasesc , dar ca unul NEIMPLICAT in vreun fel in nici o organizare de cursa , de o parte sau alta , pur si simplu asa vad eu lucrurile ...

PS Apreciez eforturile organizatorilor de curse offroad ( fie ei de la FRAS sau de la ACR) , fac un lucru minunat de care noi , ceilalti, participanti sau nu , ne bucuram ! As dori insa sa vina ziua cand ambele tabere vor vorbi aceeasi limba si in care competitia si nu strambele sa domine acest sport, asa cum era el acum 20 de ani cand am inceput eu sa particip , ei ce vremuri ... nu se certa nimeni cu nimeni, cursele erau niste prietenesti la care se imparteau niste diplome.

Toate cele Bune

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Ai dreptate Luigi, asa si FRAS ia banii CNOR si nu presteaza nimic, perfecta observatia.

Mergand pe firul logic al discutiei, parafrazand un pic rezultativ, inter alia, consuetudinar, FRAS nu e o Federatie ci o Țiganizație...futilă.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

Pedro, daca tu consideri un astfel de comunicat o tiganeala si nu e ceva ce sa te intereseze, nu inseamna ca toata lumea o considera asa.

Te rog scuteste-ma de jignirile tale si nu te baga in discutii care nu sunt de interes pentru tine.

Tiganeala a fost ce a facut FRAS-ul cand a intervenit iar in unele situatii chiar a reusit sa blocheze competitii auto organizate de ACR.

Max

Cand cuneva exprima opinia intrun forum nu este ca sa le ia personal nimeni, vb pentru o comunitatea nu pentru o persoana anume, asa ca te rog eu ca daca nu ma dirigez tie personal, nu vb nici tu catre mine in mod oersonal

Numai bine

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Link spre comentariu

Daca Pedro are o opinie nu va mai luati de el, e liber sa o faca publica, pentru o cearta si-ar fi ales alte forme si nici nu cred ca ar avea ceva cu Max .

Cert este ca mai exista tendinta de a reinceper circull cu un efect in penibil.

La asa ceva si eu arat cartonasul rosu .

Link spre comentariu

Daca Pedro are o opinie nu va mai luati de el, e liber sa o faca publica, pentru o cearta si-ar fi ales alte forme si nici nu cred ca ar avea ceva cu Max .

Nu s-a luat nimeni de el, dar din moment ce in aceasta tziganie exista doi combatanti, si el considera ca doar unuia dintre ei sa-i atraga atentia de a se opri, mi se pare normal sa-l intreb daca a facut apel si la celalalt combatant sa stopeze tzigania !

Cu ce m-am luat de el ?!?

Link spre comentariu

Nu s-a luat nimeni de el, dar din moment ce in aceasta tziganie exista doi combatanti, si el considera ca doar unuia dintre ei sa-i atraga atentia de a se opri, mi se pare normal sa-l intreb daca a facut apel si la celalalt combatant sa stopeze tzigania !

Cu ce m-am luat de el ?!?

Astral din 2009 concurezi de un mod foarte frecvent si intotdeauna mi am abtinut de a spune in ce side sunt, doar pentru ca nu am ales niciun side.

Cunosc si ma inteleg destul de bine si cu uni si cu alti, la un momentdat clubul meu a avut o parere si eu am urmat clubul ca membru ca sunt, numai este nicio problema intre clubul la care apartin si 100 tracks , asa ca eu sunt liber de ma merge unde vreau nu am mers inca acolo din doua motive, una ca. U prea me place modul de a naviga desi eu nu navighez si adoua si cel mai importanta pentru ca majoritate prieteni mei nu merg acolo si atunci de aia nu am mers nici eu, dar am sa merg asta am promis asta voi face

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Link spre comentariu

Sa inteleg ca FRAS-ul a devenit un subiect TABU de care nu ar trebui sa mai discutam?

Ovidiu, Pedro si-a spus o parere. Eu nu mi-am spus parerea mea in topicul asta ci doar am prezentat un document ca informare.

Bineinteles ca documentul respectiv nu e nici pe placul vostru si nici a FRAS-ului asa ca sariti in sus.

Daca documentul ar fi fost in favoarea FRAS-ului, nu venea nimeni de la voi sa spuna ca e o tiganeala.

Zilele urmatoare, dupa ce voi verifica niste informatii primite azi, iti voi arata eu ce inseamna cu adevarat o tiganeala. Nu vreau sa prezint informatiile pana nu le verific ca sa nu starnim discutii aiurea.

Ca "bonus" voi mai posta aici ceva.

O scrisoare deschisa de la ACR catre onorabilul presedinte FRAS:

SCRISOARE DESCHISĂ

Având în vedere intervenţia verbală a preşedintelui FRAS în cadrul Dezbaterii Publice din 28 iulie 2016 privind modificările Legii Educaţiei Fizice şi Sportului nr. 69/2000, Automobil Clubul Român, membru al Federaţiei Internaţionale a Automobilului şi Autoritate Sportivă Naţională desemnată de FIA pentru România, declară următoarele:

Doar respectul faţă de prezidiul şi audienţa formată din membri ai Guvernului şi personalităţi marcante ale vieţii sportive româneşti, a determinat delegaţia ACR prezentă la dezbateri să nu reacţioneze imediat faţă de noile atacuri nefondate pe care preşedintele FRAS le-a proferat împotriva ACR, într-o notă discordantă faţă de spiritul constructiv utilizat de ceilalţi participanţi. Din păcate, preşedintele FRAS, în dorinţa sa de a institui un monopol asupra automobilismului sportiv şi kartingului sportiv din România, nu a ţinut cont nici de atenţionările transmise de Ministerul Tineretului şi Sportului, nici de fair-play-ul sportiv, nici de prevederile legale, dorind ca unică soluţie pentru supravieţuirea discutabilă a FRAS, eliminarea ACR-ului şi a oricărei alte structuri sportive de interes naţional care ar putea sta în calea dorinţei sale absurde.

Nu putem decât să concluzionăm că preşedintele FRAS îşi urmăreşte doar interesele personale, şi nu cele ale automobilismului sportiv şi kartingului sportiv românesc.

Îi reamintim pe această cale că respectul conduitei impuse de către forul tutelar al sportului românesc (MTS) care şi finanţează funcţionarea FRAS şi care s-a exprimat foarte explicit privind limitele FRAS, relaţia sa cu ACR şi cu FIA, este în mod legal obligatoriu. În scrisoarea primită de la MTS, scrisoare pe care preşedintele FRAS refuză să o aducă la cunoştinţa membrilor FRAS, pentru a induce în eroare sportivii şi organizatorii de competiţii, MTS a precizat poziţia legală în acest domeniu şi a solicitat FRAS să evite a aduce prejudicii de imagine României pe plan internaţional.

Preşedintele FRAS n-are nici măcar cunoştinţe minime despre istoria automobilismului românesc şi despre faptul că acesta nu s-a inventat odată cu ocuparea postului de preşedinte FRAS de către acesta, ci se desfăşoară de peste 100 ani fără subvenţii de la Statul Român, iar Automobil Clubul Român nu a apărut niciodată pe o listă a ruşinii privind datoriile către Stat, prin comparaţie cu FRAS.

Domnule trecător preşedinte al FRAS, automobilismul sportiv nu trebuie să mai primească subvenţii de stat pentru plata personalului administrativ din FRAS. Administrarea automobilismului sportiv, din experienţa îndelungată a ACR, se autofinanţează în mod natural, dacă se practică un management eficient şi corespunzător economiei de piaţă.

În ceea ce priveşte dezbaterea publică organizată de MTS, delegatii ACR au apreciat dialogul deschis precum si raspunsurile la obiect oferite de conducerea MTS la problemele ridicate de participanţi.

Prezenţa Ministrilor Învatamantului, Muncii si Finantelor Publice alături de Ministrul Tineretului si Sportului a facut ca unele probleme spinoase ridicate de participanti sa-si gaseasca raspunsuri pertinente de la cel mai inalt nivel iar intervenţia preşedintelui FRAS a rămas fără nici un ecou.

Mai mult fair play, domnule vremelnic preşedinte al FRAS! Sportul automobilistic nu a început cu dvs şi nici nu se va încheia cu dvs!

DIRECŢIA COMUNICARE A ACR

Link spre comentariu

Oameni buni !

Sa se intalneasca presedintii si toti cei in masura sa ia decizii !

Realizati ca e vorba de o singura tara in care poate exista doar un singur campionat ?

Nu e nevoie de congrese on -line decat pentru imbunatatirea unor masuri gata creionate .

Dupa parerea mea alte actiuni pot face doar rau acestui sport si asa confruntat de rape si surpaturi .

Urgentele reale sunt de alta natura . De exemplu, aproape toate masinile de competitie nu sunt cu drept de circulatie pe drumuri publice .

Ca si consecinta , nu ne putem antrena , nu putem organiza competii in mod liber ci tot timpul cu fereala si reisc !

Cei ce au masini de competitie inmatriculate nu pot concura cu motoare low cost pe impozitare deci platesc ca si sportivi taxe enorme, chiar daca e sport si nu lux nevoia unor motoare puternice !

Astea si nun numai , sunt problemele de rezolvat !

Fara un for unic care sa faca loby si sa aiba constanta in demersuri, nimic din ce tine de necesitatile sportivilor nu se vor rezolva .

Eu tin in continuare cartonasul rosu pentru orice diversiune publicistica si fara program asumat in mod respozsabil !

Link spre comentariu

realizati ca e vorba de o singura tara in care poate exista doar un singur campionat ?

de ce?

• Like 1
Link spre comentariu

Realizati ca e vorba de o singura tara in care poate exista doar un singur campionat ?

Ce stupida afirmatie. Ori e democratie ori nu mai e. Sau te pomenesti ca e un singur traseu in tara si nu incap mai multe campionate pe el.

Un singur campionat, te obliga sa te dai in acel campionat chiar daca regulile sunt cum sunt, arbitrii sunt cum sunt, taxele se pot dubla doar e un singur campionat asa ca trebuie platite vrei nu vrei ... adica un campionat care sa fie masina de facut bani pentru o mana de persoane care au avut norocul sa fie la conducerea federatiei/asociatiei care organizeaza singurul campionat de offroad din Romania. Si sa nu mai amintesc de unele presupuse favoritisme/nepotisme care poate se practica si acum in anumite evenimente/campionate.

Sunt convins, daca ar fi un singur campionat "patronat" de Ministerul Tineretului si Sportului, toate veniturile sa ajunga la bugetul de stat si cei responsabili de partea de organizare a campionatului sa fie angajati la MTS cu salarii de ~1500 lei nu s-ar mai bate lumea asa pe acest ciolan, care recunosc, e un ciolan inca neexploatat, numai bun de profitat de pe urma lui.

E strict parerea mea de membru al acestui forum.

• Like 1
Link spre comentariu

Oameni buni !

Sa se intalneasca presedintii si toti cei in masura sa ia decizii !

Nu e nevoie de congrese on -line decat pentru imbunatatirea unor masuri gata creionate .

Dupa parerea mea alte actiuni pot face doar rau acestui sport si asa confruntat de rape si surpaturi .

Urgentele reale sunt de alta natura . De exemplu, aproape toate masinile de competitie nu sunt cu drept de circulatie pe drumuri publice .

Ca si consecinta , nu ne putem antrena , nu putem organiza competii in mod liber ci tot timpul cu fereala si reisc !

Cei ce au masini de competitie inmatriculate nu pot concura cu motoare low cost pe impozitare deci platesc ca si sportivi taxe enorme, chiar daca e sport si nu lux nevoia unor motoare puternice !

Astea si nun numai , sunt problemele de rezolvat !

Fara un for unic care sa faca loby si sa aiba constanta in demersuri, nimic din ce tine de necesitatile sportivilor nu se vor rezolva .

Eu tin in continuare cartonasul rosu pentru orice diversiune publicistica si fara program asumat in mod respozsabil !

Le-ai explicat chestiile astea si celor din CNOR/FRAS....?

Ca poate tu nu vrei sa vezi, nu realizezi de unde "se impute pestele".....

Link spre comentariu

Io am am dilema ...care dintre cele doua campionate "oficiale" e cel orijinal si care e aftermaket? Si mai ales cum puteti veni concret in sprijinul unei asemenea afirmatii ... :ha:

Ridic si eu cartonasul rosu ...si zic: "Daca apa calda s-ar fi putut inventa mai demult si s-ar fi folosit regulamentar poate ca situatia creata nu ar mai fi putit atat de tare!"

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Sunt de acord cu tovarăşul care bine a înfierat celalalt Campionat si anume 100tracks, apărut pe spinarea proletariatului proletcultist si ploretarizat, tovarăşi.

Sa reclamăm la Securitate tovarăşi astfel de atitudini si actiuni indreptate impotriva poporului muncitoresc, tovarăşi!

Tovarăşi, se vede treaba ca legea data catre poporul victorios in lupta cu capitalismul e inca in vigoare, acea lege prin care tovarăşii sunt concepuţi cu un singur neuron "intrun" singur cap tovarăşi.

Traiască Campionatul Unic in iubita noastra Patrie că ca el nu mai găsim.

Editat de Radu Chelaru
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare