Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nu mai trebuie RAR la schimbarea proprietarului pt masini inmatriculate RO

silvik_hhh
 Share

Recommended Posts

Pentru cine nu stie, de vreo 3-4 saptamani nu mai este necesara identificarea Rar pentru inmatricularea la politie pe numele noului proprietar.

E valabil doar pt masinile inscrise deja in Romania.

Spun din proprie experienta, am inmatriculat de curand.

Posibil ca daca taxa de mediu sa nu fie platita, tot trebuie sa ajungi la Rar.

Cred ca asta va inmulti filtrele lor pe sosele.

Asa ca atentie celor cu modificari neregulamentare. :wink:

Re: Nu mai trebuie RAR la schimbarea proprietarului pt masini inmatriculate RO

Ceva banuti scutiti, un lucru bun plus ca la masinutele noastre se tot uitau la cauciucuri, la gpl, la diverse modificari.

Edited by Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Nu stiu daca este de bine, dar acum se pot schimba motoare, caroserii, etc.. fara teama ca nu o mai poti vinde apoi. Doar sa n-ai "noroc" de filtru Rar, intre timp. La ITP.. se mai "rezolva"..

o sa fie gol la RAR in hala ...

Ma cam indoiesc: vor face mai multe controale in trafic, vor salta mai multe taloane pentru neconformitati... si hala se va umple la loc cu masini care trebuie sa dovedeasca "reintrarea in legalitate"!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Da, iar la RAR s-a cam imputit treaba, multi angajati tineri, aroganti si neabordabili.Daca nu ai un ''unchi'' mai spre pensionare pe acolo devine complicat sa iei ITP-ul.Ma refer la obtinerea itp-ului in urma ridicarii talonului de catre politie.La ultima mea vizita a fost destul de complicat si mi s-a spus clar ''nu mai veniti cu vechituri, motociclete obosite si alte cazane''.Acum depinde si de noroc de ''unchi'' dar sigur controalele se vor intensifica.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Pentru cine nu stie, de vreo 3-4 saptamani nu mai este necesara identificarea Rar pentru inmatricularea la politie pe numele noului proprietar.

E valabil doar pt masinile inscrise deja in Romania.

Spun din proprie experienta, am inmatriculat de curand.

Posibil ca daca taxa de mediu sa nu fie platita, tot trebuie sa ajungi la Rar.

Cred ca asta va inmulti filtrele lor pe sosele.

Asa ca atentie celor cu modificari neregulamentare. :wink:

Nu inteleg ce legatura are achitarea sau neachitarea taxei de mediu cu RAR-ul

:h5

Oarecum este un lucru bun DAR cumparand de-acum o masina poti sa o cumperi cu serii false/ necorespunzatoare ,motoare inlocuite ,roti alte dimensiuni + cate si mai cate nasolii care posibil sa fie descoperite ori in trafic ori la efectuarea ITP-ului

Parerea mea este ca-i mai OK asa din punctul meu de vedere ,al celui care cumpara si inmatriculeaza masini foarte rar

Cum se spunea mai sus : ,,banuti scutiti " -POATE ??? Poate banuti aruncati in vant in cazul cumpararii unei masini cu nasolii

Eu as recomanda sa se faca acea autentificare RAR la cerere pentru ca nu costa mult si de-acum inainte speram sa nu dureze asa de mult timp

Edited by alin-jeep

.......

Oarecum este un lucru bun DAR cumparand de-acum o masina poti sa o cumperi cu serii false/ necorespunzatoare ,motoare inlocuite ,roti alte dimensiuni + cate si mai cate nasolii care posibil sa fie descoperite ori in trafic ori la efectuarea ITP-ului

......

Si tu ai impresia ca acum, pe sosele, toate masinile cu numere de RO sunt cu seriile in regula ...?

Sau poate ai uitat scandalul cu masinile clonate....

Un prieten care avea/are Sharan a tractat masini prin toata Europa aprox 3 ani cu aceeasi masina. A iesit odata la sarbi si cand a revenit in tara i-au blocat masina. Era furata de prin Italia iar el era al 3 lea proprietar in Ro. cu toate actele la zi.

Edited by cipri778
don't worry, be happy

Si tu ai impresia ca acum, pe sosele, toate masinile cu numere de RO sunt cu seriile in regula ...?

Sau poate ai uitat scandalul cu masinile clonate....

Nici pe departe .Eu vorbesc despre riscurile eventualior cumparatori corecti si despre deschiderea ,,orizontului "pentru tepari ,infractori ,Jmecheri ,combinatori ...

Nici pe departe .Eu vorbesc despre riscurile eventualior cumparatori corecti si despre deschiderea ,,orizontului "pentru tepari ,infractori ,Jmecheri ,combinatori ...

Ok.

Da` cum mortii lor fac englezii, nemtii, etc sa stopeze / sa-i prinda pe infractorii astia ?!?

Si cum mortii lor fac ei ca procedurile de inmatriculare/instrainare a unei masini sa fie atat de simple ?!?

Ca doar nu ai nostri au inventat apa calda in materie de fentat legile....

Ok.

Da` cum mortii lor fac englezii, nemtii, etc sa stopeze / sa-i prinda pe infractorii astia ?!?

Si cum mortii lor fac ei ca procedurile de inmatriculare/instrainare a unei masini sa fie atat de simple ?!?

Legile-s date de hoti pentru ... ei ...

4x4MANIA is where we are !!!

Ok.

Simțu' civic înrădăcinat genetic prin constrângere în masă cu metode punitive mai mult sau mai puțin elaborate (de la smulgerea unghiilor până la desființarea individului prin metode tipice actuale).... Aparent, tratamentul este dependent regional și geopolitic, întrucât se pare că indivizii, odată ajunși pe plaiuri mai mult sau mai puțin similar mioritice, dar cu certitudine la est de meridianul 2, trec printr-o fază de reversibilitate temporară a bolii denumită generic ”șmechereală” sau ”descurcăreală”, virusați fiind de mutantul ”bănuț”. Care boală dispare din nou când se întorc acasă..... Că na, cred că toți țin la manichiura-pedichiura proprie și nu se mai justifică riscul...

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

@Astral referitor la subiectul topicului, englezii si nemtii fac itp-u pe bune, asa este protejat cetateanul

stai relaxat si in germania iti poti face itp pe baza de urs , sund deja o gramada de cetateni est europeni in sistem

@Astral referitor la subiectul topicului, englezii si nemtii fac itp-u pe bune, asa este protejat cetateanul

Nici nu stii cat imi doresc eu ca si in Romania ITP-ul sa se faca ,,pe bune " si cetateanul sa inteleaga ca el da un ban pentru ca masina lui sa fie verificata intr-adeva pentru a fi sigur ca aceasta ii ofera siguranta nu sa faca ITP-ul pentru a-l avea in Certificat ca sa nu-l amendeze politaiul

Eu am inteles ca se poate face identificarea la cerere daca vrei sa cumperi o masina.

Da, dar nici asta nu te ajuta prea tare ... au fost cazuri in care masina a iesit O.K. la identificare, dar la intoarcere in tara a fost sechestrata.

4x4MANIA is where we are !!!

Ok.

La americani e simplu ,ai titlul pe care scrie numarul de mile si conditia masinii la cumparare.Daca o faci dauna totala asiguratorul (care verifica si milele) iti scrie pe titlu "totaled" sau "Salvage" (daca e vanduta la dezmembrari).Nu ai nevoie de act de vanzare cumparare ....doar iti dai foaia aia numita titlu la ala care iti da banii pe masina.Ala o completeaza pe spate si merge la DMV (cand are timp) unde ii da alt titlul cu datele de pe spate (alea completate la vanzare) trecute pe fata .Americanii merg pe ideea ca nu e treaba statului sa se asigure ca nu esti prost si ca daca stii ca esti prost cumperi masina noua.Asiguratorii tin evidenta milelor si ce accidente a avut masina....e cam imposibil de manarit atat timp cat masina a circulat cu asigurare.In tot procesul asta nu este implicat statul in nici un pas.

Cat despre numere ,nu au legatura cu masinile....mergi si scoti placute si taguri valabile pe perioada in care folosesti masina (cum ar fi la noi rovigneta).Placutele tale cu numele tau le poti pune pe ce masina vrei....tot tu esti daca e buick sau chevy ,atat timp cat placutele ,tagurile si asigurarea sunt ok le poti pune si pe caruciorul de butelii ....nu f*** pe nimeni grija ca tu ai cumparat Mercedes dar ala ti-a vandut Dacie pentru ca tu esti prost.

Daca pierzi titlul si ala care il gaseste isi trece numele lui , iar nu e vina statului pentru ca esti prost si nu stii sa iti ai grija de lucruri.

Edited by Marius_Adrian

Da, dar nici asta nu te ajuta prea tare ... au fost cazuri in care masina a iesit O.K. la identificare, dar la intoarcere in tara a fost sechestrata.

Pai in cazul asta nu te ajuta nimic, poate doar Dumnezeu.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

o sa fie gol la RAR in hala ...

Pacat !

Eu inca speram sa ma prind de ce tureaza imbecilii aia motoarele pana la limita la care ies pistoanele prin capota.

Ca de schimbat norma de poluare intrucat "ei e mai destepti decat prostii aia de nemti" m-am convins.

Cunosc si eu caz similar :al

Intr-un stat mafiot, astea sunt doar simple detalii.Lantul slabiciunilor si iluzia banului naste monstrii.

Scapa cine poate :wink:

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

......

Ca de schimbat norma de poluare intrucat "ei e mai destepti decat prostii aia de nemti" m-am convins.

.......

Ce-i drept, stiau ei ce stiau cand faceau/fac asta....vezi cazul VW ! :ha:

• Like 1

Pacat !

Eu inca speram sa ma prind de ce tureaza imbecilii aia motoarele pana la limita la care ies pistoanele prin capota.

Cunosc si eu caz similar :al

Intr-un stat mafiot, astea sunt doar simple detalii.Lantul slabiciunilor si iluzia banului naste monstrii.

Scapa cine poate :wink:

Habar nu aveam ca romanasii la rar se chinuie sa strice motoarele.Am mai auzit "zvonuri" cum ca asa procedau.Nu s-a auzit la Romani ca nu e bine sa turezi motorul in gol?Romanii tot timpul au fost mai destepti ca restu....vezi ca au copiat impozitul pe cilindree de la nemti dar au uitat sa copieze si acel amanunt care face impozitul la masinile vechi mai mic decat la alea noi.

Ce-i drept, stiau ei ce stiau cand faceau/fac asta....vezi cazul VW ! :ha:

Aia se intampla la americani pentru ca americanii taxeaza noxele (NOx) noi in Europa pentru ca suntem fixati pe diesel taxam coxele (CO2).Dieslul are noxe mult peste un motor pe benzina....un Corvette nu reuseste sa depaseasca un Golf la noxe.Aia era problema dar nu vad de ce sa ii arunci in aer motorul omului ca sa dovedesti tu ca arderea polueaza? Sa inteleg ca daca lua o galeata de motorina si o ardea pe ciment nu polua sau galetile sunt Euro 6?

Edited by Marius_Adrian

Dar se poate face la cerere fara probleme in continuare Autenticitate in centrele RAR.

Oamenii cinstiti le vor face atunci cand au dubii legate de vehicul.

Dar cei ce aduc modificari vehiculelor au scapat de o grija in plus.

Tare frica imi e ca se vor inmulti exponential controalele in trafic si ca nu va fi de gluma

Banuiesc ca in cativa ani nu vom maa avea voie cu barE din fier pe strada(desi si acum e cu semnul intrebarii) - daca ii dai una in trafic cu o bara de fier cu suport de troliu vreunUI pieton nu cred sa aiba sanse de supravietuire si nu m-ar mira sa ne oblige sa organizam trasee de offroad si sa nu mai fie voi pe spatiu public

Edited by Astral

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use