Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Delta Dunarii...pescuit, vanatoare, offroad...

semaca

Postări Recomandate

Re: Delta Dunarii...pescuit, vanatoare, offroad...

Soimu' :g asta e barbatia in ziua de azi , sa chinui pestii....oare stiti ce e aia c&r?

Never stop exploring
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Personajul de mai sus nu stiu cat de 4*4 este (probabil dupa cateva sticle cand merge in maini) dar reprezinta pescarul traditional roman de week-end cu ceafa lata si lantul gros la gat, care prinde peste doar pentru frigider si poze la prieteni/dusmanii ce-i poarta pica si nu au valoarea lui. Daca am fi vazut un filmulet postat, probabil in decor se auzea suav cum urla o manea si am fi vazut malul plin de sticle goale si mizerie.

In conceptia unui asemenea individ, natura e vinovata pentru lipsa faunei si nu el care ii aduce atingere. Din acelasi ciclu mai auzeam prin delta braconieri care se plangeau ca nu mai scot plasele pline sau cand baga curent nu se mai intorc multi pesti cu burta in sus.

Cat de sportivitate sau decenta......cum sa ceri cuiva care mai mult nu poate ?

Link spre comentariu

in primul rand NU AM SPUS DESPRE NIMENI CA ESTE PROST... atata timp cat pescuiesc legal cu taxele platite la zi imi place sa mananc ce prind; daca vrei sa te iei de cineva orienteazate spre electricieni...

am vazut prea multi pescari care se lauda ca au salvat doi carasi,apoi se opresc la pod la Giurgeni sa cumpere peste curentat si cred ca aceia sunt cei care incurajeaza mai mult braconajul si bisnita piscicola.

imi cer scuze daca v-am deranjat cu pozele mele sadice...

140620091652.thumb.jpg.7c250e26c8967dd0d43e068166571c68.jpg

P.S. as fi tare curios care pescar din Romania l-ar pupa pe somnorila asta si apoi sa-i dea drumul in Dunare (daca ar putea sa-l scoata bineinteles )...

sanatate acasa...

hyundai galloper 2,5 d de plimbare

wolkswagen amarok de munca

Link spre comentariu

P.S. as fi tare curios care pescar din Romania l-ar pupa pe somnorila asta si apoi sa-i dea drumul in Dunare (daca ar putea sa-l scoata bineinteles )......

Toti care gandesc mai mult decat tu nu poti intelege si suntem destui pescari C&R in tara, din pacate nu atat de multi ca traistarii care respectand legile golesc apele publice sau private de orice chisoaca care o prind.

Si mie imi place sa mananc ce prind unde e permis sa iei acasa pestele, dar nu am plecat niciodata de nicaieri fie iaz, rau sau delta cu traista plina de peste ci am luat 2-3 bucati restul fiind eliberat. Nu sunt demagog, doar ma consider un om civilizat dar sincer imi facea placere sa vad cum isi faceau sange negru vecinii de-al de tine: "daca tot l-ai prins de ce-i dai drumu domle?, mai bine ni-l dai noua ca tot nu am prins nimic", "pai eu nu inteleg de ce mai pescuiesti daca ii dai drumu", "pai daca i-a dat drumu aici noi nu o sa mai prindem nimic ca ne-a stricat locul":uameni

De multa vreme (peste 5 ani) merg doar la balti private exclusiv C&R unde stiu ca pot prinde pesti de 10-20 kg nu numai o data, ca pe ape publice dau de cei cu conceptia ca orice se prinde trebuie luat acasa :pr

Si nu in ultimul rand, nu am facut sau vazut niciodata poze de atat de prost gust ca cele ale tale, inclusiv ultima; parca is facute la admiratia tiganilor din cartier.

Multa minte si o saltea de primire !

Editat de danutlupu
Link spre comentariu

fii dragut, pe langa toate jignirile poti defini termenul de mai jos ca sa inteleg tot textul??? 1637946245_definitie_chisoaca.thumb.jpg.8c65d11181f1b478c9625e5cea35b9b0.jpg

P.S. am cautat deja in DEX sa nu fi nevoit sa-mi sugerezi asta in urmatorul post...( contabilizat )...

Link spre comentariu

si aia din pozele mele ti se par sub limita legala?

poate nu ai inteles natura supararii noastre, asa ca incerc sa explic mai pe larg

pentru unii (din pacate nu pentru toti) pescuitul sportiv... se completeaza, dupa cum e si normal, cu anumite reguli de sportivitate si de comportament

nu sunt scrise in nici un act normativ, dar sunt de bun simt si de onoare (care are cele 2 atribute)

pentru noi, cei care intelegem pescuitul ca "sportiv", respectam atat pestii cat si mediul inconjurator, apa, malul, eventual pe ceilalti pescari

asta inseamna ca, fara sa pot exemplifica toate posibilitatile, sa nu vedem pesti chinuiti, sa nu vedem maceluri piscicole (aici ne referim la prinderea si retinerea sau omorarea mai multor exemplare si/sau sub limita legala), sa nu vedem gunoaie pe mal, poluare in apa sau muzica si urlete pe malul apei.

sunt doar cateva exemple din ceea ce deranjeaza pe cei care inteleg pescuitul ca o activitate sportiva, si nu ca o activitate de umplere a frigiderului sau de o activitate colaterala pe langa gratarele si berea prajite cu muzica la maxim

lista e f f lunga, dar se poate completa lesne, din pacate, doar de cei care simt ceva...pentru ceilati, nu poate fi decat o curiozitate care ii umple de mirare "dar ce au astia dom`le cu mine ca nu le-am faut nimic"

pacat ca ajung (din nou) sa scriu asemenea chestii...si cel mai trist, sunt sigur ca o fac degeaba, pt ca la care lipseste...nici Dumnezeu nu le poate da

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

asa e ... nu sunt artist in fotografie si inteleg ca formatul meu din poza poate deranjeaza(ti-ar fi placut acei pesti pe un platou cu garnitura nu cu figura mea in fundal); nu pot sa imi cer scuze ca nu arat ca un fotomodel( probabil 20 de kg in costum de armata cu tot cu munitie de razboi).

multumesc oricum pentru toate jignirile...

P.S. rog frumos moderatorii sa stearga pozele mele din aceasta discutie pentru a nu mai deranja pe altcineva cu sadismul meu...

sa auzim de bine...

Link spre comentariu

poate nu ai inteles natura supararii noastre, asa ca incerc sa explic mai pe larg

pentru unii (din pacate nu pentru toti) pescuitul sportiv... se completeaza, dupa cum e si normal, cu anumite reguli de sportivitate si de comportament

nu sunt scrise in nici un act normativ, dar sunt de bun simt si de onoare (care are cele 2 atribute)

pentru noi, cei care intelegem pescuitul ca "sportiv", respectam atat pestii cat si mediul inconjurator, apa, malul, eventual pe ceilalti pescari

asta inseamna ca, fara sa pot exemplifica toate posibilitatile, sa nu vedem pesti chinuiti, sa nu vedem maceluri piscicole (aici ne referim la prinderea si retinerea sau omorarea mai multor exemplare si/sau sub limita legala), sa nu vedem gunoaie pe mal, poluare in apa sau muzica si urlete pe malul apei.

sunt doar cateva exemple din ceea ce deranjeaza pe cei care inteleg pescuitul ca o activitate sportiva, si nu ca o activitate de umplere a frigiderului sau de o activitate colaterala pe langa gratarele si berea prajite cu muzica la maxim

lista e f f lunga, dar se poate completa lesne, din pacate, doar de cei care simt ceva...pentru ceilati, nu poate fi decat o curiozitate care ii umple de mirare "dar ce au astia dom`le cu mine ca nu le-am faut nimic"

pacat ca ajung (din nou) sa scriu asemenea chestii...si cel mai trist, sunt sigur ca o fac degeaba, pt ca la care lipseste...nici Dumnezeu nu le poate da

... atunci domnilor dati-mi voie sa abordez in alt mod subiectul...

NOI AM FOST IN LEGITIMA APARARE...

acel crap si acea mreana au atacat si violat cu gura umila mea rama care se zbenguia linistita in carligul meu 5/0.

Faptul ca i-am tinut de ochi nu le-a provocat decat surprize tinand cont de faptul ca ei erau deja traumatizati de viteza cu care au iesit din apa datorita mulinetei CENTURION a firului( de catalog de altfel) 0,50mm MTM monofilament alb si a batului de 2.40M fibra de sticla plin din 2 segmenti...

ca urmare am raspuns la violenta cu violenta...

sa ne auzim sanatosi...

Link spre comentariu

Mda, e greu tare sa te dea cineva la calea cea dreapta, partea intunecata e mult prea puternica in tine si fara un Master destoinic sa te invete esti o cauza pierduta.

Mai intra si tu pe un forum specializat in pescuit, stai ceva vreme si dupa asta poate........

Link spre comentariu

@soimu

@danutlupu

Sincer sa-mi raspundeti la o intrebare: voi ati mancat vreodata pestele pe care l-ati prins in lanseta sau undita? Ca daca da ...atunci nu isi au rostul aceste comentarii ...

Si o a doua: pestele pe care l-ati cumparat din Metro spre a il consuma ...aveti idee cum a ajuns din balta ...la Metro?

@BONDARUL

Pescuitul C&R se practica de catre aceia care respecta natura si ptr care un pescuit se poate inseamna mai mult decat a consuma peste la masa de pranz.

Sangele de pe exemplarele tale se datoreaza strunei. Este un procedeu prin care prin urechea pestelui se introduce un snur si se lasa pestele "liber" la apa cu scopul de a supravietui mai multe zile.

Nu contest instinctele tale de vanator inascut. Doar ca e pacat sa iei acasa exemplare peste 12-13 kg, exemplare care nu sunt prea comestibile asta in conditiile in care in cativa ani in baltile noastre cam toate speciile de pesti vor fi pe cale de disparitie.

Nu cred ca ti-ai gasi prea bine locul unde sa-ti expui trofeele, asta in conditiile in care pe acest forum sunt multi ecologisti si pro-natura.

Nu iti voi sterge pozele dar pe viitor cauta sa te feresti de polemici si sa intepi mai putin pe altii care vad altfel treaba pe care tu o numesti pescuit.

:tk

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Yonutz

Da, am si spus ca am mancat peste prins de mine, mai rar in ultima vreme pentru ca merg la balti C&R (prinde si elibereaza) de unde daca am pofta imi iau cativa carasei prinsi la bat de mana. De ce fac asta ?.....pentu ca dupa ani de-a randul de mers in delta sau pe iazuri private in dorinta de a prinde captura vietii mi-am dat seama ca visam aiurea si nu mai am cum sa prind un exemplar mare, ei fiind asa cum ai spus si tu pe cale de disparitie in apele publice.

S-a ajuns aici datorita mentalitatii noastre ca tot ce prindem trebuie sa omoram si sa mancam. Alte tari sunt cu mult inaintea noastra ca si gandire, educatie si rezultatele se vad, au ape publice in care realmente se poate pescui si unde pescarii se duc exclusiv pentru a prinde din placere tot pestele fiind eliberat, sunt tanar dar nu cred ca o sa mai apuc sa vad asta in Romania, unde daca eliberezi un peste pe o balta care nu e C&R sau in delta, esti privit ca un nebun ca vecini.

Fenomenul de starpire a pestelui se va agrava in urmatorii ani si bazinele private C&R vor fi singurele ape unde vei mai putea vedea un peste (mare). Bazinele unde se creste peste consumul pe piata isi administreaza resursa piscicola cum vor ele, in fond pestele este si un aliment, dar in ape publice trebuie sa existe o limita si o decenta in a-l pescui. E la moda sa iei o balta in administrare si sa o exploatezi salbatec doar pentru profit dupa care a o lasi in paragina.

Intradevar exemplarele mari de crap au carnea grasa si nu reprezinta nici o delicatesa, dar lupta cu astfel de peste iti va lasa o amintire placuta si merita sa-i arati pestelui respectul cuvenit eliberand-ul, asta daca esti OM si nu salbatec pus pe disturs sau capatuiala. Am reactionat mai impulsiv deorece e evident ca un astfel de pescar care priveste pestele ca pe o prada si se prezinta ca un viteaz cu animalul plin de sange nu are nici un fel de respect pentru natura si mi-e greu sa cred ca va elibera ce-i prisoseste dupa o partida de pescuit, adica e unul dintre acei care contribuie la devastarea apelor publice.

Sunt convins ca majoritatea celor care iubim pescuitul si natura si o respectam, suntem deja pe forumurile de specialitate si incercam sa convertim si pe altii sa practice C&R, dar suntem putini, foarte putini si iti dai seama de asta de cum te duci pe prima balta care iti iese in cale si dai de pescari care umbla numai dupa umplut traista cu peste. Si vorba cuiva "doar atunci cand ultimul copac va fi taiat, ultimul peste va fi pescuit si ultimul rau va fi otravit ne vom daseama ca nu putem manca bani ..."

Link spre comentariu

yonut, si daca am mancat si daca nu, ideia e sa nu faci poze sadice...

un peste care e tinut de ochi (si ei si viu...) e o imagine groteasca, care deranjeaza din start

fie ca va fi omorat (pentru consum ) sau va fi elibearat.... asta nu conteaza prea mult in momentul pozei, dar sa chinui un peste in halul asta, e groaznic...si o faci si cu mandrie in fata aparatului de fotografiat

iar cine o face.. o face pentru ca asa ii este firea, altfel asemenea momente nu ar exista pentru ca a fi om (cu adevarat) inseamana sa nu chinui vietuitoare aiurea ...fara sa scrie asta in ceva lege sau regulament

iar asta cred ca e de discutat si condamnat.... chiar daca eu in viata asta am mancat peste...indiferent de care sau de unde

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

salut!

in aceasta toamna a ajuns cineva prin delta la stiuca?

din informatiile care le am este apa foarte scazuta!:hl

TOYOTA LC V8-4.5

TOYOTA COROLLA-TOYOTA AVENSIS

TOYOTA HILUX 3.0-TOYOTA LC 120

Link spre comentariu

salut!

in aceasta toamna a ajuns cineva prin delta la stiuca?

din informatiile care le am este apa foarte scazuta!:hl

In acest moment apa e cu jumatate de metru mai scazuta fata de aceeasi perioada a anului trecut. In lacuri apa este inca tulbure. Stiuca sa cam retras pe canale.

Editat de Tomitza

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

tomitza mai multe informatii tata nu doar asa scurte!!!:grin:

astea le stiam!

cand fugim in delta ?

TOYOTA LC V8-4.5

Link spre comentariu

Tocmai m-am intors din Delta.... Intr-adevar, apa e foarte mica, dar limpede. Stiuca nu atatca nici pe canale , nici pe lacuri. Am fost pe Dunavat, Gemeni, samd. Sambata am auzit ca ar trage pe Lumina.....

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Acum am sosit si noi din Delta .

am Fost la mila 23 si in imprejurimi.

de retinut din aceasta iesire este frigul ,vantul cumplit si coada de cativa km de la bariera de la Drajna care ne-a lungit drumul de intoarcere cu vreo 55 de minute.

capturi? 4 kg de caras cheltuieli? mari

cateodata stau si ma intreb de ce mergem totusi acolo pentru ca pestele este din ce in ce mai putin.

Cred ca o sa sfarsesc ca cineva de mai sus si o sa renunt la acest hobby, dar linistea si fumusetea locurilor ma

fac sa ma rezgandesc mereu.

Sa nu uit, a trebuit sa strang un sac de gunoaie din locul unde am stat de la iubitorii de natura care au fost inaintea noastra.

Viata-i grea, da` trece..
Link spre comentariu

Acum am sosit si noi din Delta .

am Fost la mila 23 si in imprejurimi.

de retinut din aceasta iesire este frigul ,vantul cumplit si coada de cativa km de la bariera de la Drajna care ne-a lungit drumul de intoarcere cu vreo 55 de minute.

capturi? 4 kg de caras cheltuieli? mari

cateodata stau si ma intreb de ce mergem totusi acolo pentru ca pestele este din ce in ce mai putin.

Cred ca o sa sfarsesc ca cineva de mai sus si o sa renunt la acest hobby, dar linistea si fumusetea locurilor ma

fac sa ma rezgandesc mereu.

Sa nu uit, a trebuit sa strang un sac de gunoaie din locul unde am stat de la iubitorii de natura care au fost inaintea noastra.

Foarte corect si cu gunoaiele si cu Drajna...... Eu am campat undeva la Murighiol, pe malul Dunarii, dar a trebuit sa strang (impreuna cu prietenii) un sac de resturi lasate aiurea ... din pacate, dupa ce am curatat cca 100 m2, la prima excurisie prin paduricea din apropiere, am gasit la fel de multe gunoaie...

@ Sanduzzo, daca vrei intr-adevar sa prinzi, vezi la Francezu`, la Periprava. Am doi prieteni care au fost acolo de diminica pana miercuri si au si prins DAR eset C&R EXCLUSIV!

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

ms bogthebat!

ai un numar de tel de la francezu?

ceva date de contact?

TOYOTA LC V8-4.5

Link spre comentariu

ms bogthebat!

ceva date de contact?

Hotelul se numeste Ultima Frontiera , facut in/din fostul lagar de la Periprava. Nr de tel. nu am la indemana acum...., dar google te rezolva:h5

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

ms bogthebat!

ceva date de contact?

Hotelul se numeste Ultima Frontiera , facut in/din fostul lagar de la Periprava. Nr de tel. nu am la indemana acum...., dar google te rezolva:h5

Ia de vezi , domnu Sanduzzo :

http://hotelultimafrontiera.com/contact/

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare