Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare sonda + ceas EGT ZD30

Roby200487

Postări Recomandate

Re: Montare sonda + ceas EGT ZD30

Nu se cearta nimeni, cel putin eu nu consider asta o cearta :)

Este o dezbatere :)

Cand am putina vreme am sa fac filmarile!

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu se cearta nimeni, cel putin eu nu consider asta o cearta :)

Este o dezbatere :)

Corect!

Din contraziceri apare adevarul. Cat timp acesta e scopul si se pastreaza tonul civilizat.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

roby, nu o sa vezi mare lucru , debitul pompei tale de injectie este comandat electronic de ECU, in functie de cantitatea de aer vehiculata prin debitmetru, pozitia pedalei de acc, temp ext boost pressure etc. In momentul cand variezi boost-ul , ECU ajusteaza debitul de motorina in asa fel incat sa se pastreze un raport stoichiometric apropiat de valoarea ideala a unei arderi complete, deci ... irelevant.

Pe masina mea e alta treaba, pompa e mecanica Y60 RD28t (desi si ea isi regleaza debitul printr-un furtun de presiune ce pleaca de la turbina la capsula de adjust a pompei de inj) , eu abia astept sa o scot din vopsitorie unde mai am cateva zile de lucru, ca sa pot face demo.

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Cu toate astea, prin scaderea presiunii din turbina, EGT o sa creasca foarte tare. La setup-ul actual prin oras ajunge pe la 450 grade post turbo, cand o calc si o tin calcata.

L.e. Ca si o completare, am sa pun electrovalva(ce comanda geometria) originala inapoi pentru una din teste, unde o sa vedeti modul prin care lucreaza ea si ce haotic creste temperatura pe evacuare.

Cuat o zi sa apuc sa filmez tot ce vreau sa fac.

Dar o sa filmez exact tot frumos sa vedeti care e situatia.

Intradevar pe un motor cu pompa mecanica poti sa ii dai usor debit de motorina si sa vezi cum creste temperatura gazelor de evacuare, dar ce vreau sa demonstrez o sa o pot face si cu motorul meu de 3.0.

Pana la urma ideea este ca daca acea electrovalva(ce comanda geometria) se duce, sau debitmetrul citeste prost si are prea multa motorina si prea putin aer, se topesc pistoane :). Temepratura mare fiind principala cauza a defectarii motorelor de 3.0... care sunt mai sensibile.

@Yonut - bine punctat .. dar lasam valorile de pe ceasuri sa decida :)

Editat de Roby200487
200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare