suvi Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 se refera la modificarea legii 171/2010 am sa pun doar o litera care s-a introdus deoarece are legatura directa cu off-road-ul, si anume: 14. La articolul 9, dupa litera e) se introduce o noua litera f) cu urmatorul cuprins: f) accesul persoanelor in fondul forestier national cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase fara acordul scris al proprietarului sau administratorului. Amenda este de la 2000 la 5000 lei Cam ambigua legea, deci ce facem cu cei ce trec spre casa prin padure? ori trebuie transformate masinile in masini de transport material lemnos? Vreau sa mentionez faptul ca drumurile forestiere fac parte din fondul forestier national si au denumire (unitate amenajistica separata cuprinsa in amenajament) pareri? Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 (edited) Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Iara se revine cu asemenea informatii. Desi recenta aceasta OUG nu aduce nimic nou sub soare. Regula de baza ramane: esti cuminte si lasi loc de buna-ziua, cred ca totul este OK. Cand te apuca damblalele si vrei sa inventezi un nou drum, faci drifturi pe pasuni, o iei cu masina prin lastaris ca asa ti se arata (avem exemple pe forum, care s-au mai pus si pe YouTube) - nu mai este OK. Anul trecut am bantuit destul de mult pe munti, si am trecut si peste proprietati private. Uneori ne-am intalnit si cu proprietarii, pe care i-am salutat ne-au raspuns la salut si ne-au rugat sa inchidem portile pe unde trecem. Deci...se poate. Vointa sa fie. Nu-ti lasi jegul in urma dupa un scurt picnic ... totul va fi OK. Parerea mea. Edited September 30, 2016 by Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 @Big.Ursu: Tu ai o abordare de bun simț a problemei, lucru pe care îl apreciez și-l consider ca atare. Chiar dacă ”moneda” cu care ți/ni se răspunde, de foarte multe ori, de către mulți, are o valoare contrară! Totuși, referitor la subiectul prezentat, faci o confuzie între proprietățile private ale persoanelor (fizice și/sau juridice) și proprietatea privată (sic!) și/sau publică a statului - și atenție (aici este un alt aspect de studiat), articolul se referă la ”fondul forestier al statului” care cred, trebuie verificat, că se referă la plenitudinea ”fondului forestier” național. Nu am stat să citesc legislația referitoare la acest aspect (articolul de mai jos este scos dintr-un context și el însuși, de cele mai multe ori, poate să nu reflecte intenția completă a legiuitorului - de ex. pot fi și anumite excepții referitoare la aspectul legiferat) însă, doar citat ca atare, articolul (dacă va fi aplicat fără discriminare/părtinire) stopează absolut accesul ”în fondul forestier”, exceptând cazurile în care există acordul/aprobarea prealabilă scrisă a proprietarului sau administratorului. Este adevărat că, în foarte multe cazuri, atunci când bunul simț primează de ambele părți, poți să treci pe proprietatea privată a unei persoane fizice și/sau juridice și aceasta să nu se supere. Nu mai e același lucru, decât dacă poți ”să cazi la pace” cu responsabilul respectivului fond, atunci când este vorba de proprietatea privată și/sau publică a statului. Și, ceea ce mi se pare foarte important (fie că nu am citit încă toată legea, fie că nu s-a stipulat sau nu s-a vrut să se stipuleze), cred că există posibilitatea ca să ți-o furi de la organul de control, indiferent prin care fond forestier treci (și nu ai utilaj destinat transportului materialului lemnos), atâta timp cât nu ai acordul scris al proprietarului sau administratorului. Tradus, treci prin proprietatea privată a unei persoane fizice, te roagă să nu uiți să pui la loc bariera/gardul și, după ce-o pui frumușel, să te întrebe de sănătate organul de control al statului care să-ți solicite acordul scris al aceluia pe terenul căruia doar ce-ai trecut. Nu-l ai, ți-o iei (indiferent de formă și fond)......:grin: În altă ordine de idei, readuc în discuție o sugestie făcută de mine într-un post legat de exercițiile democratice, sunt tare, dar chiar foarte tare, curios să văd care sunt notele de fundamentare care au stat la baza acestei modificări. Adică logica din spatele ei (de-or argumenta că cei care fac off road sunt nesimțiți și distrug natura, dar toți, fără deosebire, plec în Burkina Faso)! Pentru că trăiesc cu impresia, puternică de altfel, că acest articol nu este altceva decât o nouă (și-mi doresc să fie printre ultimile) acoperiri pentru cei care pustiesc, spre profitul propriu, pădurile din România. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 (edited) Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Dar vin și completez cele spuse mai sus: nu ne reține nimeni să solicităm acordul scris prealabil, pentru a ne permite să ne deplasăm prin păduri, de plăcere și fără a produce daune naturii. Cred! Dacă am ști cui să ne adresăm! Edited September 30, 2016 by pmstancu AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Mi se confirmă presupunerea anterioară: Art.1. (1)Totalitatea pădurilor, a terenurilor destinate împăduririi, a celor care servesc nevoilor de cultură, producţie sau administraţie silvică, a iazurilor, a albiilor pâraielor, a altor terenuri cu destinaţie forestieră şi neproductive, cuprinse în amenajamente silvice la data de 1 ianuarie 1990 sau incluse în acestea ulterior, în condiţiile legii, constituie, indiferent de natura dreptului de proprietate, fondul forestier naţional. ......... Art. 3. (1)Fondul forestier naţional este, după caz, proprietate publică sau privată şi constituie bun de interes naţional. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 (edited) Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Iara se revine cu asemenea informatii. Desi recenta aceasta OUG nu aduce nimic nou sub soare. Regula de baza ramane: esti cuminte si lasi loc de buna-ziua, cred ca totul este OK. Cand te apuca damblalele si vrei sa inventezi un nou drum, faci drifturi pe pasuni, o iei cu masina prin lastaris ca asa ti se arata (avem exemple pe forum, care s-au mai pus si pe YouTube) - nu mai este OK. Anul trecut am bantuit destul de mult pe munti, si am trecut si peste proprietati private. Uneori ne-am intalnit si cu proprietarii, pe care i-am salutat ne-au raspuns la salut si ne-au rugat sa inchidem portile pe unde trecem. Deci...se poate. Vointa sa fie. Nu-ti lasi jegul in urma dupa un scurt picnic ... totul va fi OK. Parerea mea. :g :tk Edited September 30, 2016 by Big.Ursu Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 @pmstancu - nu fac confuzie, dar nu am mai completat. Si pe domeniul onor statului romanesc care este stat - cred ca mai e loc de intelegere si acolo...zic si eu. Oricum, personal intentionez sa ma bucur cat se poate de masina si de munte. Dupa aia...om mai vedea ce si cum. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Adica tre' sa merem sa cerem aprobare de la schweinsteiger, schwienfucker sau cum ii cheama pe defrisatorii aia. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tegzes Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Niste tampiti ! Asta e tot ce pot ! In loc sa lucreze in numele si in beneficiul cetățenilor acestei tari, legiferează subiectiv pentru anumite interese ! La fel au facut si in legea vânătorii :" accesul cu arcul pe fondurile de vânătoare este interzis" ; este de menționat ca aproape orice pășune sau pădure , indiferent de forma de proprietate , se afla intr-un fond de vânătoare. Asta înseamnă ca daca vrei sa tragi cu arcul trebuie o faci in casa. PLM Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 acum inteleg de ce au unii case asa mari :ha: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Adica tre' sa merem sa cerem aprobare de la schweinsteiger, schwienfucker sau cum ii cheama pe defrisatorii aia. Se pare că nu, dacă ai un autovehicul destinat transportului masei lemnoase! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Trebuie sa ne orientam pe camioane 4x4 sau 6x6 pentru off road :). Asa nu vom mai avea probleme pe la pădure. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 (edited) Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Din pacate se aproprie vremea (vertiginos) cand nu ne vom mai putea plimba in voie in padurile patriei. Am vazut chiar aici pe forum oameni inversunati ca se taie padurile, ca se braconeaza etc etc dar nezicand nimic despre faptul ca cu off-roadul incalci legea. Acum legiuitorii nostrii au zis STOP , la tot, au inasprit legile, au inzecit amenzile, sa fim si noi ca in strainatate. Deunazi am oprit doi ATV-isti si doi motociclisti austrieci in padure, iar ei mi-au explicat ca vin in Romania sa se dea prin paduri ca la ei nu este voie.Le-am explicat ca nici aici nu e voie, au zis ca nu au stiut. De doua saptamani un inginer silvic a avut ceva altercatii cu patru motociclisti cehi care s-a lasat cu ceva bataie , focuri de arma trase cu pistol cu gaze de catre padurar,112, politie, medicina legala pt 10 zile de vindecare si dupa cate stiu retinerea cehului agresor pentru ultraj. Ieri au murit doi elvetieni cu ATV ul in Apuseni , toate astea contribuie la aplicarea mai drastica a legii. Edited October 2, 2016 by Astral Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tegzes Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 (edited) Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Am inteles ca cei doi de pe ATV circulau pe drumul care urca spre Ghețarul Scarisoara. Am fost exact acolo acum 2 săptămâni. Drumul e foarte îngust si foarte, foarte abrupt. E asfalt bun pana sus la peștera. Cel mai probabil au circulat cu viteza si au picat in prăpastie. Doamne iartă-i. Dar acest accident nu trebuie sa fie un motiv pentru care sa interzică toate autovehiculelor de teren sa mai circule prin păduri. Edited October 2, 2016 by Tegzes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Se încalcă legea, se încalcă legea , dar de ce sa se încalce? De ce legiuitorul nu se consulta cu oamenii din partea locului , cu cluburile de off road și sa decidă în consecință. De ce da legi de la masa fără consultări publice. E ușor sa spui "off road ul e interzis !" Dar ai consultat oamenii ? Ca poate ca ei vor off road. De aia se discuta numai de braconaj și de defrișare pe forum , ca pe aici oamenilor nu le place defrișarea și braconajul. Nu se discuta despre faptul ca off road ul ar fi interzis deoarece în principiu nici nu vrem sa auzim despre asa ceva. De exemplu tu , vrei sa fie off road ul interzis ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Mda la noi nu se poate la bulgari se poate...caz concret un amic a fost pe acolo, lac de acumulare la 2500 m altitudine, drum pietruit/pamant pana sus, serpuit, urcari, emotii, etc repet drum care urca pana la 2500 m altidutide, bariera la intrare luat nr de masina nr de telefon furnizat info traseu acces liber si plimbare fara alte discutii si intrebari. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.ilciuc Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Pentru aceasta lege inca nu au aparut normele de aplicare, momentan se abuzeaza de ea (in unele locuri) si legat de acorduri mai prevede acordul scris al AGVPS-ului (ca nu organizeaza partide de vanatoare atunci cand vrei tu sa treci), trebuie notificata politia si jandarmeria ca vei trece pe acolo (in cazul turelor organizate "oficial"). Fara norme de aplicare, legea nu poate fi aplicata. Sansele sa obtii in scris acordul propietarului/lor sau al administratorului (ROMSILVA) pentru un traseu ce trece prin 4 ocoale silvice si 2 judete tinde spre imposibil (sau te organizezi pe 1 ianuarie si poate pe 31 decembrie faci tura) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Mda la noi nu se poate la bulgari se poate...caz concret un amic a fost pe acolo, lac de acumulare la 2500 m altitudine, drum pietruit/pamant pana sus, serpuit, urcari, emotii, etc repet drum care urca pana la 2500 m altidutide, bariera la intrare luat nr de masina nr de telefon furnizat info traseu acces liber si plimbare fara alte discutii si intrebari. ai fost prea laconic Caphonne ... nu am inteles nimic. Care este concluzia ? e permis sau interzis ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 (edited) Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Era permis accesul auto in scopuri de plimbare la acel lac situat la 2500 m alt, numarul de masina si telefonul era trecut pe caiet pentru o simpla evidenta.Locatia Muntii Rila Bulgaria. Edited October 3, 2016 by Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian.ilciuc Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 In Romania este permis, exceptie fac cazurile in care drumul este inchis cu bariera si are lacat sau intri si te trezesti cu lacat pus. Dupa aparitia legi, padurari fac exces de acest lucru mai ales in cazul evenimentelor "oficiale" si atunci cand se solicita aprobare de intrare. Daca nu exista bariera sau alte semne care sa interzica accesul, se poate intra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Se încalcă legea, se încalcă legea , dar de ce sa se încalce? De ce legiuitorul nu se consulta cu oamenii din partea locului , cu cluburile de off road și sa decidă în consecință. De ce da legi de la masa fără consultări publice. E ușor sa spui "off road ul e interzis !" Dar ai consultat oamenii ? Ca poate ca ei vor off road. De aia se discuta numai de braconaj și de defrișare pe forum , ca pe aici oamenilor nu le place defrișarea și braconajul. Nu se discuta despre faptul ca off road ul ar fi interzis deoarece în principiu nici nu vrem sa auzim despre asa ceva. De exemplu tu , vrei sa fie off road ul interzis ? Si da si nu (raspuns foarte sincer) , din punct de vedere al serviciului da din punct de vedere personal NU. Din punct de vedere al serviciului mi se pare normal sa fie interzis. Nu odata constat ca cei cu off road-ul au motoferastraie ,taie lemne care le stau in cale , nu am de unde sa stiu care braconeaza si care nu,lasa mizerii in locul de campare (recunosc ca mai rar ca altii),plus ca daca un padurar are un canton in grija cum il poate pazi daca din cand in cand se gasesc cativa care vor sa se distreze pe aceea suprafata? sa nu mai spun ca mai sunt si de aia cu off road-ul care la intoarcere vin cu porbagajul plin de lemne, mai urat a fost cand au furat lemnele taiate boci de la o cabana.Punctul de vedere personal e ca al vostru, unul din lucrurile pe care le iubesc in Romania este libertatea, de a merge unde vrei , sa frigi o slanina unde vrei, sa te campezi unde vrei ......dar se pare ca se cam termina din pacate, cand m-am uitat in legea picnicului ce amenzi sunt m-am ingrozit.E destul de rau ca trebuie sa speram/sperati ca reprezentantul statului nu va aplica legea, problema este ca legile nu-s OK. P.S. dupa parerea mea cei cu motocicletele sunt de 10 ori mai "nocivi" in padure decat cei cu masinile. (am si eu enduro) Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 Problemele din padurile patriei sunt altele decat offroad-ul sau moto enduro. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 ...Acum legiuitorii nostrii au zis STOP , la tot, au inasprit legile, au inzecit amenzile, sa fim si noi ca in strainatate. ...De doua saptamani un inginer silvic a avut ceva altercatii cu patru motociclisti cehi care s-a lasat cu ceva bataie , focuri de arma trase cu pistol cu gaze de catre padurar,112, politie, medicina legala pt 10 zile de vindecare ... Daca vrem sa fim "ca in strainatate" atunci hai sa ne aliniem la acest "standard" sub toate aspectele. Din punctul de vedere al unuia care am organizat/organizez ture de ofrroad de bun simt (adica fara teribilisme sau lucruri care sa deranjeze) in mod logic consider legea discriminatorie in raport cu defrisarile care se fac fara pic de jena. Inteleg restrictiile din parcurile nationale sau ariile protejate insa de data asta modificarile sunt aduse EXCLUSIV pentru a se putea defrisa in voie departe de ochii curiosilor. PS: inginerul silvic a avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale caci asa e stipulat in lege pentru incadrarea unor fapte. Daca in textul de lege erau trecute 13 zile, nenea ala schimba bandajele la buba inca 3 zile ca sa iasa cum trebuie :wink: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danciucu Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 nu am de unde sa stiu care braconeaza si care nu Hai sa interzicem si camioanele sau dubele, ca nu am de unde sa stiu daca nu transporta cumva plutoniu, refugiati sau pachete de tigari . Hai sa interzicem si cutitul de bucatarie ca nu am de unde sa stiu daca nu cumva vei taia o jugulara cu el. Ai cumva afacere cu lemn sau vanatoare ? Ca altfel nu inteleg abordarea ... ( intrebare retorica ) XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Re: O.U. nr. 51 din 14.09.2016 se refera la modificarea legii 171/2010 am sa pun doar o litera care s-a introdus deoarece are legatura directa cu off-road-ul, si anume: 14. La articolul 9, dupa litera e) se introduce o noua litera f) cu urmatorul cuprins: f) accesul persoanelor in fondul forestier national cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase fara acordul scris al proprietarului sau administratorului. Amenda este de la 2000 la 5000 lei Cam ambigua legea, deci ce facem cu cei ce trec spre casa prin padure? ori trebuie transformate masinile in masini de transport material lemnos? Vreau sa mentionez faptul ca drumurile forestiere fac parte din fondul forestier national si au denumire (unitate amenajistica separata cuprinsa in amenajament) pareri? Învățăm legislație, ce să facem... uite ce scrie la lege: Noua reglementare Potrivit noii reglementări, art. 24 alin. (1) lit. b) – e) și g) stabilesc următoarele: „b) personalul silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și al unităților și subunităților acesteia, precum și personalul silvic din cadrul ocoalelor silvice de stat ai altor administratori de fond forestier proprietate publică a statului – pentru contravențiile silvice săvârșite în fondul forestier pe care îl administrează sau pentru care asigură servicii silvice, în vegetația forestieră de pe terenuri din afara fondului forestier național, precum și pentru contravențiile silvice identificate cu ocazia controlului la circulația materialelor lemnoase; c) personalul silvic din cadrul structurilor de rang superior și al ocoalelor silvice de regim – pentru contravențiile silvice săvârșite în fondul forestier pe care îl administrează sau în care asigură servicii silvice, în vegetația forestieră de pe terenuri din afara fondului forestier național, precum și pentru contravențiile silvice identificate cu ocazia controlului la circulația materialelor lemnoase; d) ofițerii și agenții de poliție din cadrul Poliției Române – pentru constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor pentru faptele prevăzute la art. 3 alin. (3) lit. a), art. 7 alin. (1) lit. a), b), c) și e), art. 8, 9, 11, 12, art. 17 lit. b) și c), art. 19 alin. (1) – (3), alin. (4) lit. a), f), g), l) și m), art. 20 și 21; e) ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române – pentru constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor pentru faptele prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. e), art. 8, 9, 11, 12, art. 17 lit. b) și c), art. 19 alin. (1) – (3), alin. (4) lit. a), f), g), l) și m), art. 20 și 21; (…) g) ofițerii și subofițerii din cadrul serviciilor profesioniste – pentru situații de urgență, pentru constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor pentru faptele prevăzute la art. 9 lit. b) și art. 10 lit. a);”. http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts