Tamas Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 (editat) Salutare! Dupa o luna de cautare, mi-am achizitionat un Patrol Y60 din frumosul an 1993, de la un parc auto care aduce expres autoutilitare din Olanda. Ea avand 281.000 km cu toata documentatia necesara (reviziile, verificarile tehnice anuale, etc). Motorul suna excelent, cutia este in parametrii. Pe partea de caroserie pot sa zic ca am avut noroc, masina a fost folosita la o ferma si la caratul cainilor, nu pe langa apa. Are rugina la o singura aripa (care intra in cateva zile la tinichigerie, si un minim de rugina la praguri. Sub ea este ok, surprinzator de bine arata. Are mrl-uri manuale pe fata. Din pacat nu are dif blocabil pe spate :( Echipata cu anvelope Bf Goodrich AT noi pe 16. Franele, directia, partea electronica functioneaza surprinzator de bine (si stergatoarele de far merg). Ce modificari ii voi face in urmatoarea perioada: -comandat kit suspensie Iron Man foam cell +5cm (multumesc domnului Luigi B de amabilitate si rabdare), amortizor directie, set bucse caster, 2 trim de compensare dif arcuri 10mm (OME), bucse tendoane spate -bullbar fata cu proiectoare -schimb de distributie, ulei, filtre (am inteles ca e ok Castrol 10w40) -voi pune bancheta spate si geamuri laterale spate -anvelope Silversone pe 33 :grin: Atasez si cateva poze :) Editat Octombrie 25, 2016 de Astral Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 (editat) Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Asa domne, alta viata... no 0: verifica actele si seria de sasiu inainte de orice -se afla pe bratul drept al sasiului (cel de la pasager) pe partea de sus (se vede cu capota deschisa privind de sus in jos). Tablita aia prinsa in nituri nu are mare valoare. no 1: Verifica atent rugina de pe sasiu in special de la prinderea tendoanelor inferioare spate catre bara spate (cel mai bine o vezi pe rampa sau elevator). Remediaza ce probleme sunt INAINTE de a te apuca de upgrade si implicit offroad no 2: Nu te complica cu rugina la aripi. Decupeaza ce e de decupat (aproximativ pana la prima cuta a aripii dupa forma overfenderului original) si aplica prin sudura platbanda de care prinzi overfendere originale (ca tot m-ai intrebat cum nu le-am pierdut). De asemenea o poti scurta si de fusta spate pana sub triplele din caroserie (ptr ca acolo se strange pamant si mizerie care in stare umeda favorizeaza coroziunea). Elimina plasticele de la capetele de praguri spre spate (croieste-i aparatori metalice si inchide-le pe caroserie). Verifica pragurile dinspre dedesubtul masinii spre exterior, s-ar putea sa ai surprize... no 3: Verifica atent mecanica (in special jocurile) si eventualele scurgeri sau pierderi si aici discutam inclusiv de punti, cutie, transfer si motor Deabia dupa pasii astia ti-as recomanda sa te apuci de upgradeuri ... Pe masura ce gasesti probleme expune-le aici si o sa primesti cu siguranta destule rezolvari si variante. Sa o stapanesti sanatos! LE - Ce model e asta "intercooler"? N-am auzit de el ...pana azi. Editat Octombrie 25, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Poze cu motorul !... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Frumos! Astept si eu poze cu motorul:) 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Frumos! Astept si eu poze cu motorul:) Aici aveti poza :) Mai fac si altceva daca vreti Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Intre timp au ajuns si aceste jucarii :) Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Pai nu se vede intercooleru':wink: Eu nu vad nici filtrul de aer, dar se stie sa sunt cam chior:grin: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Asa domne, alta viata... no 0: verifica actele si seria de sasiu inainte de orice -se afla pe bratul drept al sasiului (cel de la pasager) pe partea de sus (se vede cu capota deschisa privind de sus in jos). Tablita aia prinsa in nituri nu are mare valoare. no 1: Verifica atent rugina de pe sasiu in special de la prinderea tendoanelor inferioare spate catre bara spate (cel mai bine o vezi pe rampa sau elevator). Remediaza ce probleme sunt INAINTE de a te apuca de upgrade si implicit offroad no 2: Nu te complica cu rugina la aripi. Decupeaza ce e de decupat (aproximativ pana la prima cuta a aripii dupa forma overfenderului original) si aplica prin sudura platbanda de care prinzi overfendere originale (ca tot m-ai intrebat cum nu le-am pierdut). De asemenea o poti scurta si de fusta spate pana sub triplele din caroserie (ptr ca acolo se strange pamant si mizerie care in stare umeda favorizeaza coroziunea). Elimina plasticele de la capetele de praguri spre spate (croieste-i aparatori metalice si inchide-le pe caroserie). Verifica pragurile dinspre dedesubtul masinii spre exterior, s-ar putea sa ai surprize... no 3: Verifica atent mecanica (in special jocurile) si eventualele scurgeri sau pierderi si aici discutam inclusiv de punti, cutie, transfer si motor Deabia dupa pasii astia ti-as recomanda sa te apuci de upgradeuri ... Pe masura ce gasesti probleme expune-le aici si o sa primesti cu siguranta destule rezolvari si variante. Sa o stapanesti sanatos! LE - Ce model e asta "intercooler"? N-am auzit de el ...pana azi. Multumesc frumos Yonutz pentru sfaturi, esti un super domn! Incet o sa le iau pe toate la rand, nu depinde deja de mine :( stii cum e povestea cu mecanicii, vopsitorii si electricienii.. Stai dupa ei.. Cat despre Intercooler, zic eu e doar stickerul eronat :)) As mai avea o intrebare: imi lipseste butonul dif lock.. e gaura in bord, dar in spate cand caut am vreo 3 mufe.. Cum verific daca are, ce ii lipseste sau ce am de facut sa il fac functional? Mersi anticipat Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian O Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 (editat) Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Mergi in spatele masinii si te uiti daca pe partea dreapta a diferentialului(gruupului) este capsula vacUUmatica.Arata cam ca o ciuperca in care intra doua furtune si un cablu electric.In caz ca nu e.... Editat Octombrie 26, 2016 de Astral vacUUm......cu doi U Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Nu are intercooler dar e bine ca scrie ca mai ramane de pus pe motor si e si scrisu' in regula . Pune o poza si la puntea spate , din spatele masinii si ne lamurim si cu blocantul . Daca nu are se poate instala o punte cu blocant , e bolt-on . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Vezi ca in dreapta motorasului de la stergatoarele de parbriz ar trebui sa fie elecrovalvele ce comanda capsula vacumatica de pe diferentialul spate. Din poza atasata nu apare, deci e logic sa nu aiba dif blocabil, asa ca nu te mai uita sub ea ca nu are nici acea capsula vacumatica pe dif. Se poate rezolva problema cu achizitonarea unei punti cu dif loc, elecrovalve, buton si confectionare traseu conducte de comanda(vacum) din cupru. Nici eu nu am avut si cu ajutorul puntii si elecrovalvelor achzitionate de la Yonut si sfaturi de la Cos am rezolvat problema(le multumesc inca o data pe aceasta cale). Blocarea dif (daca mai ai si simexuri) face enorm in tern. As vrea sa intreb pentru ca nu vad in poza, supapa EGR(ciuperca de pe galeria de admisie) nu a fost ori a fost demontata de tine? Ai facut o alegere inteleapta si sa o stapanesti sanatos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" EGR... nu-i , pentru ca sunt si fara ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Frumos 'animall' - sa il stapanesti sanatos si cat mai mult noroi pe masina sa nu se vada rugina. Vorba lui yonutz - nu te agita cu offroad inainte de punerea la punct a masinii din pct de vedere tehnic. Ulterior incetutz dupa buget o sa ai in curte o perfecta 'gaura neagra' care asemenea celei din univers 'absoarbe' orice este in apropierea ei - deci vezi cati bani ai - nu de alta dar toti se vor lipi de Patrol :) 1 :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Frumos 'animall' - sa il stapanesti sanatos si cat mai mult noroi pe masina sa nu se vada rugina. Vorba lui yonutz - nu te agita cu offroad inainte de punerea la punct a masinii din pct de vedere tehnic. Ulterior incetutz dupa buget o sa ai in curte o perfecta 'gaura neagra' care asemenea celei din univers 'absoarbe' orice este in apropierea ei - deci vezi cati bani ai - nu de alta dar toti se vor lipi de Patrol :) Mare dreptate :) Masina in mare parte a fost verificata, oricum doar plimbari si iesiri usoare, fara extrem :) Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 (editat) Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD - "Uncle Sam" Kit-ul de suspensie e sus. A inaltat-o frumos, mai urmeaza doar anvelopele. Am postat o poza si cu ea dedesubt. Surprinzator de putina rugina, o minima scurgere de ulei doar. Editat Octombrie 28, 2016 de Astral Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Pacat ca nu ti-ai facut bine temele inainte sa o cumperi, asta referitor la blocant..daca tot ai dat banii pe suspensie parerea mea e ca mai bine luai o punte cu blocant! Spor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Pacat ca nu ti-ai facut bine temele inainte sa o cumperi, asta referitor la blocant..daca tot ai dat banii pe suspensie parerea mea e ca mai bine luai o punte cu blocant! Spor Dar iau si punte si blocant, inclusiv si pe fata. Din acest an nici nu exista cu blocant. Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Din acest an nici nu exista cu blocant. Cine ti-a zis tie treaba asta? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Octombrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2016 (editat) Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Cine ti-a zis tie treaba asta? Yonutz asa mi au spus mecanicii de la mine din oras, ca doar dupa 95 s-a montat din fabrica. Editat Octombrie 30, 2016 de Astral Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Ulterior incetutz dupa buget o sa ai in curte o perfecta 'gaura neagra' care asemenea celei din univers 'absoarbe' orice este in apropierea ei - deci vezi cati bani ai - nu de alta dar toti se vor lipi de Patrol :) :g :h5 Tamas, sa ai noroc la ea. Acum ai luat-o si gata, nu mai are rost sa iti faci procese ca nu are blocant. Nu are si cu asta basta. Daca iti va trebui iti vei monta si gata. Ce atata stres , ca doar avem jucariile astea pentru distractie , nu ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Faina faina. Sa ai noroc de ea! 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marian Vladut Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Atenție la bancheta spate! Nu o monta înainte de a face RARul, masina este adusă din Olanda, iar cele aduse de acolo sunt autoutilitare cu 2 locuri . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Yonutz asa mi au spus mecanicii de la mine din oras, ca doar dupa 95 s-a montat din fabrica. eu am avut tot un y60 din 1993 si era cu blocant de fabrica:) asa ca nu te lua dupa mecanici, unii stiu dar altii doar lasa impresia ca stiu sau ca vor sa arate ca sunt ei a tot cunoscatori cel mai bine intrebi aici pe forum.sectiunea d enissan si garantat la cati suntem aflii mai multe si mai exact decat iti spun tie niste mecanici chiar si priceputi fiind. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Blocant spate au cam toate cu mici exceptii. In cazul tau ai ori e chioara ori ai un LSD pe spate, da nu d-ala de tras pe nas ...ci Limited Slip Differential (un fel de semi-auto-blocant ). In cazul in care ai LSD necesita ulei special adica un 80w90 GL5 cu specificatia LS. Nu iti bate momentan capul sa-i schimbi puntea cu una cu blocant ...vezi cum te intelegi cu fierul...intai! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tamas Postat Noiembrie 4, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Re: Patrol Y60 '93 2.8 TD intercooler - "Uncle Sam" Blocant spate au cam toate cu mici exceptii. In cazul tau ai ori e chioara ori ai un LSD pe spate, da nu d-ala de tras pe nas ...ci Limited Slip Differential (un fel de semi-auto-blocant ). In cazul in care ai LSD necesita ulei special adica un 80w90 GL5 cu specificatia LS. Nu iti bate momentan capul sa-i schimbi puntea cu una cu blocant ...vezi cum te intelegi cu fierul...intai! Mersi frumos! Mi ai dat o informatie f buna :) Unde sa ma uit si sa caut mai exact, ca sa imi dau seama daca am LSD? Munca scuteste pe om de trei mari rele: plictiseala, viciul si saracia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate