zen Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Re: Ferozaurul Salut zen, nu ai nimic care sa te atentioneze . Pacat!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Februarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2018 Re: Ferozaurul Salut din nou colegi!Astazi am montat snorkel pe feroza. Snorkel cumparat de pe un site cu articole offroad din Cluj.Pe site este descris ca snorkel pentru feroza, in realitate nu este pentru feroza, este un snorkel pentru jeep cherokee xj. Fiind plin de entuziast, am decis sa nu fac retur si sa incerc sa_l montez pe feroza. Am reusit dar dupa ceva modificari la prinderi si la stutul in care vine prins racordul ce face legatura dintre snorkel si carcasa filtrului de aer.Pun poze. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vladz Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 Re: Ferozaurul Cat a costat ? Banuiesc ca mai trebuiesc facute cate ceva pentru izolare mai buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 Re: Ferozaurul Cat a costat ? Banuiesc ca mai trebuiesc facute cate ceva pentru izolare mai buna In afara de estetica, ce utilitate mai are?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Februarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2018 Re: Ferozaurul Este perfect functional. L_am montat ca la carte. Acum astept inundatiile! "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 Re: Ferozaurul Este perfect functional. L_am montat ca la carte. Acum astept inundatiile! Am inteles ca e functional, dar asta zic, in afara de estetica, cu ce te ajuta ca trage aer la nivelul plafonului? Ca nu cred ca o sa mergi cu ea pe sub apa :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Februarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Am inteles ca e functional, dar asta zic, in afara de estetica, cu ce te ajuta ca trage aer la nivelul plafonului? Ca nu cred ca o sa mergi cu ea pe sub apa :)) Nenea Cosmin, eu l_am montat in cazul meu strict din motive estetice ,poate si provocarea montarii si modificarii , tinand cont ca eu am executat lucrarea ca multe altele aduse ferozei mele. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Februarie 25, 2018 Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Nenea Cosmin, eu l_am montat in cazul meu strict din motive estetice ,poate si provocarea montarii si modificarii , tinand cont ca eu am executat lucrarea ca multe altele aduse ferozei mele. Asta ziceam si eu. Multumesc pentru sinceritate. Arata bine, intr-adevar, o face mai offroad bad boy mai ales pentru necunoscatorii din orase. Cat a costat cu totul daca ai cuantifica si efortul depus? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pyoauto Postat Februarie 25, 2018 Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Salut. Exact acelasi lucru am luat si eu tot de la aceeasi firma din Cluj si mi-au trimis tot snorkel-ul de Cherokee. Am tot stat in dubii sa-l fac retur sau nu, dar daca tu ai reusit sa-l montezi o sa-l pun si eu. Arata foarte bine si in mod sigur este si fuctional. Daca aduci si furtunasele de la aerisirile de la grupuri este mare meserie. Unde o sa am bataie de cap ?( profit de faptul ca tu l-ai montat deja). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pyoauto Postat Februarie 25, 2018 Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Am vazut in poza ca ai taiat cotul de pe snorkel. Nu ai reusit sa faci cotul din racordul flexibil ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Februarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Asta ziceam si eu. Multumesc pentru sinceritate. Arata bine, intr-adevar, o face mai offroad bad boy mai ales pentru necunoscatorii din orase. Cat a costat cu totul daca ai cuantifica si efortul depus? Snorkelul a costat 476 ron. Montajul l_am facut eu, am avut ceva batai de cap. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Februarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Am vazut in poza ca ai taiat cotul de pe snorkel. Nu ai reusit sa faci cotul din racordul flexibil ? Poti monta snorkelul si fara sa tai cotul, dar trebuie sa decupezi ceva mai mult peretele din compartimentul motor.Alte modificari au fost la prinderi:2 prezoane mai lungi pentru partea inferioara iar prinderea de stalp am facuto doar in 2 puncte, trebuiesc putin modificate gaurile. Eu m_am inspirat dintr_un film pe youtube cu un babuin care monteaza acelasi snorkel pe xj. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pyoauto Postat Februarie 25, 2018 Partajează Postat Februarie 25, 2018 Re: Ferozaurul Ok. Multumesc mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Martie 3, 2018 Autor Partajează Postat Martie 3, 2018 Re: Ferozaurul Saptamana ce a trecut am facut o revizie la etrieri, cel din stanga se blocase. Am transformat si bara fata care este din inox de 3 mm, am modificato dupa gustul meu, era pe masina de la fostul proprietar. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Martie 8, 2018 Autor Partajează Postat Martie 8, 2018 Re: Ferozaurul Revin colegi cu o alta modificare la caruta.In dorinta mea de a face mai confortabila suspensia spate si de ce nu , de a castiga la flexari pe puntea spate , m-am apucat de treaba si am facut un set de "cercei flexibili". Rezultatul neasteptat, feroza mea nu mai scutura, probabil, datorita si arcurilor elicoidale montate , care impreuna cu acesti cercei flexibili fac o treaba exceptionala.In ultimele 2 poze diferenta de flexare, mai mergea ridicata masina dar mi-a fost frica:wtf1: sa nu o rastorn !!! Ca sa fie treaba buna trebuie sa prelungesc cumva conductele de frana si eventual sa pun un set de amortizoare de toyota 4 runner generatie veche (au aceeiasi prindere ochi inferior stift superior) care au cursa 36 cm inchis 58 deschise fata de cele de feroza care au undeva la 34 inchis cu 46 deschis. Acum am amortizoare prelungite cu 5 cm! "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul Daca n-ai amortizoarele bune e cam riscant , poate te gandesti si la o bara stabi cu bielete decuplabile - pentru mersul pe asfalt ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Martie 15, 2018 Autor Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul Amortizoarele sunt noi cu prelungire de 5 cm, caut acum de la toyota 4runner care se potrivesc la prinderi pe feroza si au cursa mai mare dar sunt si mai solide. Pe sosea mai mult de 90 km/h nu merg, am sa studiez sa vad daca pot adapta o bara stabilizatoare pe puntea spate, din cate stiu feroza are doar bara stabilizatoare fata de care nu ma ating. Sau ma gandesc sa fac un sistem de blocare a cerceilor flexibili cand merg pe asfalt , cu posibilitatea de deblocare cand intru in teren. Am mers putin sa testez cerceii pe asfalt si in curbe nu am simtit diferente, poate si pentru ca este latita cu flanse de 38 mm si jante de 7j cu et 0. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pyoauto Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul Salut. Am vazut in poze ca ai pus niste extensii la overfendere. Ce si de unde sunt? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Martie 15, 2018 Autor Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul salut Pyo , sunt overfendere universale din cauciuc de 35 mm, gasesti si mai late 50-70-100. Au costat 400 ron. Daca vrei sa pui cauta cu insertie de sarma otelita, ale mele nu au insertie :al.Mai este un anunt pe facebook cu overfendere din fibra de sticla dedicate feroza , gen cum sunt cele de samurai. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul Buna treaba :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pyoauto Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul Multumesc frumos . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Re: Ferozaurul Nu are bara stabilizatoare pe spate in ideea ca frecarea intre foile de arc intarzie suficient balansul moderat al masinii ( amortizarea prin frecare , specific oricarui arc lamelar , dar efectul e numai cat timp este o apasare pe arcul in cauza , adica roata e inca pe sol si inca e apasata - cu cat e mai apasat cu atat mai mult creste si frecarea ) . Acum , cu cerceii articulati efectul de amortizare al frecarii foilor e cam anulat daca se deschide din cercelul articulat . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Martie 16, 2018 Autor Partajează Postat Martie 16, 2018 Re: Ferozaurul Nu are bara stabilizatoare pe spate in ideea ca frecarea intre foile de arc intarzie suficient balansul moderat al masinii ( amortizarea prin frecare , specific oricarui arc lamelar , dar efectul e numai cat timp este o apasare pe arcul in cauza , adica roata e inca pe sol si inca e apasata - cu cat e mai apasat cu atat mai mult creste si frecarea ) . Acum , cu cerceii articulati efectul de amortizare al frecarii foilor e cam anulat daca se deschide din cercelul articulat . Sunt constient de riscurile care apar in urma montarii acestor cercei articulati, dar si de beneficiile pe care le-am castigat , oricum modul de exploatare al masinii pe sosea este diferit fata de un autoturism normal, cu totii suntem constienti ca modificarile aduse pe aceste masini impun un anumit risc in exploatare.Chiar si inainte de modificari , stilul meu de condus al acestor masini (am avut si jimny) este mult mai precaut, mai ales in abordare curbelor. O intrebare cos! Tu pe patrol mai ai barele stabilizatoare?:grin: "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Martie 16, 2018 Autor Partajează Postat Martie 16, 2018 Re: Ferozaurul Feroza mea avea scut motor si diferential fata, asa ca ne-am apucat de treaba si am facut scuturi reductor+CV si rezervor. Cel pentru cv si reductor este din aluminiu de 3mm iar cel pentru rezervor din inox de 3 mm. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pyoauto Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Re: Ferozaurul Super treaba. Bravo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate