Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achizitie 4x4 samurai versus vitara versus feroza

Sicilianu

Postări Recomandate

Re: Achizitie 4x4 samurai versus vitara versus feroza

In primul rand trebuie sa te convingi pe tine ca Samuraiul este masina care iti trebuie si nu ... pe noi. De ramas infipt poti sa ramai si cu Samuraiul fara probleme. In unele situatii chiar mult mai repede dacat cu alte masini. Ca sa nu mai vorbesc de capitolul stabilitate, Samuraiul fiind slabut din acest punct de vedere.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In primul rand trebuie sa te convingi pe tine ca Samuraiul este masina care iti trebuie si nu ... pe noi. De ramas infipt poti sa ramai si cu Samuraiul fara probleme. In unele situatii chiar mult mai repede dacat cu alte masini. Ca sa nu mai vorbesc de capitolul stabilitate, Samuraiul fiind slabut din acest punct de vedere.

Stiu ca e instabil, dar nu am asa mari batai de cap la capitolul intretinere si modificare. Unul bun vad ca gasesc greu, Daihatsu de exemplu sunt destule pe OLX... dapai Samurai bun sub 3000 de E nu este... Din cauza ca e usor e foarte manevrabil si nu as avea probleme...

Link spre comentariu

daca nu te apuci de studiat discutiile de pe forum despre masina asta o sa te dezamageasca, in caz ca vreodata o sa o cumperi (imi asum sa fiu eu primul care isi afirma dubiul asta).

trebuie sa iti setezi asteptarile pentru una stock la minim. abia dupa ce o urci pe niste gume bune si umbli putin la suspensie incepe sa iti arate ce poate (cum zicea un coleg mai sus, un 1000 EUR de investit initial). dar ai grija ca limita rasturnarii ei e foarte usor de atins :)

baietii iti tot explica sa te duci copilot in niste iesiri din zona ta, sa vorbesti cu posesorii de samuraie si alte acareturi sa intelegi ce au facut ei la masinile alea de se comporta cum se comporta. dupa asta tragi concluzia daca ai banii in buzunar.

financiar vorbind, cel mai bine iei o masina pregatita, in felul asta o parte din deprecierea investitiei e suportata de vanzator, plus ca nu mai stai tu sa pierzi timpul cu modificarile, timp in care mai degraba te bucuri de masina.

succes orice ai face!

Link spre comentariu

Iesi mai bine financiar cu o masina modificata daca acest lucru s-a facut cu cap, daca masina a avut parte de o intretinere corespunzatoare si daca respectiva masina nu a fost exploatata dincolo de limitele ruperii.

Eu as fi mai degraba sustinatorul ideii ca fiecare proiect trebuie musai personalizat pe cerintele utilizatorului si doar gradual si ca sansele ca un proiect deja facut pe un utilizator sa se muleze perfect pe cerintele altuia sunt minime. Daca iti iei in calcul din start atat eventualele handicapuri cat si avantajele precum si faptul ca iti trasezi clar la

inceput o eventuala destinatie (macar aproximativ) ai toate sansele sa gasesti calea.

In fiecare proiect o sa gasesti o mare parte din personalitatea utilizatorului. Fiecare dintre noi tinde sa-si lase amprenta pe fier asa cum a perceput si inteles el conceptul. Si aici ma refer atat la tehnic cat si la estetic. Ambele laturi sunt conditionate bineinteles si de factorul material. Nu intotdeauna un proiect placut ochiului este si bun tehnic asa cum un proiect bun tehnic nu intotdeauna e si frumos.

Link spre comentariu

De acord, momentan vreau sa vad cum se comporta o masina facut special pentru off-road, sa ma duc la iesiri in zona mea si sa vad ce mi-ar place. Samuraiul l-am ales pentru ca am auzit de el numai de bine in offroad si pentru ca e micut, fara batai mari de cap la modificari si motor mic (consum mai mic, taxe, etc).

Link spre comentariu

Ideea mea a fost ca un Samurai daca tot este atata de usor, mult mai lejer se misca, nu este incetinit de propria greutate, si de aceea as prefera Samuraiu. Mai am 2 masini una mica si una mare si vad diferenta cat de lejer si usor merge cea mica si ce limite are cea mare si cat consuma ca sa mearga pentru ca e grea. Aici depinde de fiecare ce alege. Putere sau Agilitate.

Eu pentru off-road vad mai avantajos sa ai agilitate. De aceea prefer Samiu :D

DAR ca body style imi place mai mult Feroza pentru ca seamana mai mult cu Nissan Patrol Y60 care imi place foarte mult.

Editat de Sicilianu
Link spre comentariu

Ideea mea a fost ca un Samurai daca tot este atata de usor, mult mai lejer se misca, nu este incetinit de propria greutate, si de aceea as prefera Samuraiu. Mai am 2 masini una mica si una mare si vad diferenta cat de lejer si usor merge cea mica si ce limite are cea mare si cat consuma ca sa mearga pentru ca e grea. Aici depinde de fiecare ce alege. Putere sau Agilitate.

Eu pentru off-road vad mai avantajos sa ai agilitate. De aceea prefer Samiu :D

DAR ca body style imi place mai mult Feroza pentru ca seamana mai mult cu Nissan Patrol Y60 care imi place foarte mult.

Vezi ca dacă nu îți cumperi masina care îți place știi ca peste 6 luni un an ne întâlnim la rubrica de vânzări. A zis bine colegul Injust ca tu nu ești hotărât.

Faza cu mai buna în off road e atât de relativa. Samuraiu o fi mai bun el pe o urcare grea , nu zic (deși s-a inventat troliul), dar la o mlaștină, la o urcare/ coborare în nas eventual și cu înclinație laterala , la traversarea unui rău mai mărișor, crede-mă treaba se schimba și ai dori sa ai sub fund un Patrol sau LC sau poate chiar pe cel mai greu un G.

Eu am făcut / văzut ceva înclinații dubioase din mașină și de aia prefer LWB, troliu și drujba dacă nu încap. Decât o răsturnare mai bine un pic de munca în plus. Asa vad eu lucrurile sigur ca ații sunt liber sa aibă alte păreri.

Editat de Irod

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

E drept ce zici, dar un motor mare si consuma, am sa vad ce cumpar, Samuraiul mi-a atras atentia inainte sa le cunosc cu adevarat. Feroza pot sa zic ca arata ca si Patrolu. Oricum la oricare masina daca ii stii limitele nu ai treaba.

Link spre comentariu

Feroza nu arata ca Patrolul ah ba da sa zicem ca din profil seamana cu Y60 pentru ca pe vremea aia 90-93 toate erau patrate :)).Ce ne facem noi cu tine? Vezi ca Samu nu are servo :)

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Motor mare si consuma ? ... E normal , nu ? ... fiind un motor mare ... masina mare , bagaje mari in ea ...

Dar , si samuriciu suge cam tot litri aia ... e normal , nu ?... fiind o drujba mica pe benzina care nu poate da putere decat in turatii mari ... masina 'mare ' , 'bagaje' 'mari' in ea ... Daca ai dat si de una pe carburator , ai golit fantana ...

Agilitate ? Da , ca e scurta ... si tocmai d-aia topaie ca o capra si pe drum si pe teren ... fara modificari la suspensie cu alte arcuri & multe altele e cam ... cam ... ... e agila si incape ca un ATV ... de rasturnare statica nu-i mare bai ca e fix ca altele mai late dar mai inalte , in miscare o 'ajuta' suspensia sa se ridica prea mult de cate un colt ... trebuie sa te inveti cu ea ... in rest e buna rau ... In locurile din spate , pasagerii e musai sa fie mici sau intimi .

Se pot pune punti pe Samurai , de ... orice . Ocazie cu care s-a dus de rapa incaputul , pui punti de Toyota devine lata cat Toyota , pui de Patrol se transforma intr-un Patrol putintel prea scurt deci logic si benefic e sa muti puntea mai in fata , alta distractie pe mamaliga ... Costuri la conversie ? aprox 2200 eur , cam tot cat masina si cu ocazia asta e si putintel cam ilegala , dar numai putintel ca o mireasa virgina necunoscatoare dar numai putin tavalita ...

Feroza ca Patrolul ? Cam nu ... poate de la distanta ... pune-le alaturi si mai vorbim ...

• Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

.... interiorul, stramt sau larg? :grin:

Vitara e perfecta la interior, ca marime, dar nu imi place ca e asa lata de la jumatate in jos. Samuraiul e drept de sus pana jos, dar nu am fost intr-unul sa vad cum e... caut unu sa ma urc sa vad cat de lejer stau 2 persoane in fata.

Link spre comentariu

Salut!

Dacă vrei să faci offroad de om normal, adică senzatii tari, costuri reduse ia-ți fără griji Samurai. Restul sunt bani cheltuiți fără rost. Eu am Samurai, Vitara si un Y61. Fiecare masina are farmecul ei, însă până acum, de 3 ani Samuraiul rămâne pe primul loc. Vitara e ok, dar nu face ce face Samuraiul, iar patrolul nu este pentru offroad (după gustul meu), dar dacă vrei doar forestiere... Își face toți banii.

Link spre comentariu

patrolul nu este pentru offroad (după gustul meu), dar dacă vrei doar forestiere... Își face toți banii.

:ha: :ha: săracii australieni,rusi, etc. , pe lângă ca sunt săraci lipiți fata de noi nu ii ajuta nici mansarda și baga o grămadă de bani în mașină de mers la mol :ha:.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Citește mai atent... Am zis " după gustul meu"... Si ca sa fiu rău... Am stat după patroale prin pădure de ne-am plictisit. Ba chiar la o ieșire, ne-am oprit, am făcut un grătar, iar după două ore, colegii patrolisti erau la 500 m mai incolo în poziții ciudate.

Si, totuși, imi place fff mult patrolul, însă nu face ce face Samuraiul. Si nici nu mi-ar face plăcere să îl chinui pe unde intra Samuraiul.

Asta ca ajutor pentru colegul care vrea sa isi mașină, nu pentru polemici inutile...

• Like 1
Link spre comentariu

Pai pur si simplu n-are cum sa incapa Patrolul pe unde incape Samuraiul .. sunt clase total diferite . Si mai tine si de cine trage de covrig...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Citește mai atent... Am zis " după gustul meu"... Si ca sa fiu rău... Am stat după patroale prin pădure de ne-am plictisit. Ba chiar la o ieșire, ne-am oprit, am făcut un grătar, iar după două ore, colegii patrolisti erau la 500 m mai incolo în poziții ciudate.

Si, totuși, imi place fff mult patrolul, însă nu face ce face Samuraiul. Si nici nu mi-ar face plăcere să îl chinui pe unde intra Samuraiul.

Asta ca ajutor pentru colegul care vrea sa isi mașină, nu pentru polemici inutile...

Maestre, noi iesim doar in grup de Patroale ...si nu tocmai pe forestiere... de obicei stam dupa alte tipuri de masini care se cam rup pe unde mergem noi. Desigur, cu orice masina poti sa faci offroad ...si cu 2x4 daca te chinui putin ... sau daca esti nevoit.

In concluzie, Patrolul nu face ce face Samuraiul si nici invers, Samuraiul nu merge pe unde merge Patrolul. Daca vrei sa experimentezi, incearca o coborare/urcare pe parau/drum de taf cu bolovani mari sau pur si simplu asa o chestie cu ravena pe mijloc... Nu discutam de urcatul printre copaci prin padure, unde Patrolul fizic nu ar avea loc.

Sa nu aduc in calcul inclinatiile laterale unde masina pe foi de arc devine un fel de hopamitica.

Ce e important in discutie ...sa retinem aspectul ca de fiecare data, indiferent de marca folosita ...trebuie sa ne mulam stilul de mers intotdeauna constient pe posibilitatile masinii si nu invers ptr ca sansele de reusita se diminueaza considerabil.

O echipare corespunzatoare a masinii, o analiza din pozitia "pe jos" a portiunii de traseu ce urmeaza a fi traversata precum si un condus responsabil "fara gargauni" colaborat in situatii unde vizibilitatea este scazuta cu ajutorul unui singur coleg la ieseala ... simplifica foarte mult lucrurile.

Decat zece filmaci si o masina pe plafon, mult mai bine o masina pe rotile ei si 10 perechi de ochi, 10 perechi de maini pe analiza, preventie si executie.

In ceea ce il priveste pe colegul nostru ...asteptam sa ne impartaseasca impresiile si gustul noroiul dupa ce a incercat deja asta ...Teoria nu se prea loveste cu practica ...si socotelile se cam schimba de obicei, niciodata planul initial nu ramane in picioare. Ptr ca intotdeauna viata bate la cur filmul...

Link spre comentariu

Stricam topicul omului...

Raman la recomandarea initiala Samurai! Din perspectiva unuia care are ambele masini, ambele modificate si pot spune cati bani mananca si una si alta, la mine raportul a iesit in favoarea samuraiului. Daca omul are bani, poate sa faca orice masina sa coboare pe ravene sau sa urce pe pereti... Depinde si cat de des va iesi cu masina... Faceam niste calcule cu un coleg cu Patrol ca isi mai putea lua un Samurai doar din diferenta de bani la combustibil pentru 1 an.

Dar am ajuns la Patrol, desi omul era interesat de alte masini... Dar poate isi ia si un Patrol...

Link spre comentariu

Paradoxal exista situatii cand Samuraiul consuma mai mult decat Patrolul si de asemenea exista de luat in calcul si faptul ca sa aduci un Samurai la nivelul unui Patrol stock s-ar putea sa bagi multi mai multi bani decat diferenta de pret la achizitie intre Samurai si Patrol stock.

Totul depinde de ce vrei, de ce buget ai, cata rabdare ai, cat timp ai, cat vei folosi masina, cum vei folosi masina samd.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare