mufasa Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Salutare tuturor ! Topicul este acela ca vreau sa-mi cumpar o masina 4x4 capabila in off-road, insa datorita faptului ca sunt total afon la ce se afla sub capota, m-am gandit sa va cer sfatul ca utilizatori si cunoscatori in domeniu. Cerintele ar fi : - mare (am nevoie de spatiu). - max. 3l (mai mult de atat nu vreau sa platesc taxe si inscrierea pe BG n-o agreez din principiu). Daca ar fi utilitara .... - la final vreau sa fie suprainaltata 5-7cm din suspensii + 2-4 din gume. - avand in vedere ca nu ma pricep si toate modificarile si reparatiile o sa le faca altcineva, cat mai simpla si robusta sa nu fac potecuta la service - buget 10K la gata (cu principiul ca unde merge mia merge si suta). Masina o iau pentru inceput pentru vanatoare, dar ma gandesc serios, ca daca voi avea cu ce, de ce nu si off-road (atata timp cat este natura & aventura este all I need). Am citit destul de mult si mi-au atras atentia urmatoarele modele : 1. Hilux 3l diesel. As renunta insa la asta (si la orice pick-up) deoarece tine pretul prea sus, poate fi suprainaltata f. putin si este penalizata de lungimea prea mare. 2. J80 din 95-97 4,2l diesel. Se pare ca a fost varful piramidei atat ca rezistenta cat si ca motor. 3-5K la achizitie + 5-7K pus la punct cred ca m-as inscrie. Insa motorul mare (taxe daca nu este utilitara) cat si varsta (20-22 ani, rugina, etc.) ma cam sperie sa ma bag. 3. Patrol Y61 LWB 3l diesel. Un 2003-2006 la 5-7K + 3-5K pus la punct pare fezabil si vorbim de o masina mai noua cu aproape 10 ani. 4. Discovery 2 2,5l diesel an 2004 (am citit ca astea au fost cele mai bune !?). Calculul ca la Patrol. 5. Wrangler 4 usi 2,8l diesel 2007-2010. Datorita anului asta ma duce cu ceva K in plus fata de buget, dar ma tenteaza fiind mai noua (rugina ma cam sperie in general). Ce ati alege voi in cerintele date din modelele de mai sus (si nu numai) avand in vedere ca stiti cu ce se mananca ? Rationamentele mele sunt corecte ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road J80, dar daca gasesti in 3-5k sa mi-l arati si mie ca-l iau instant, dar tare mi-e ca la banii astia nu prea mai ai ce alege din el..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road eu as alege hdj 80 sau hdj 105 mai nou dar greu de gasit ,astea cu cat sunt mai vechi sunt mai valoroase si pot sa spun ca eu la a mea am desfacut toate suruburile care am avut nevoie fara sa rup nici unul chiar daca are 30 ani sau patrol 4,2 diesel ,un singur sfat pentru orice ai alege mai bine o iei echipata profi ca altfel te costa aproape dublu,succes la achizitie toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road J80, dar daca gasesti in 3-5k sa mi-l arati si mie ca-l iau instant, dar tare mi-e ca la banii astia nu prea mai ai ce alege din el..... ai dreptate,o sa cerceteze mai bine singur toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Salutare tuturor ! Topicul este acela ca vreau sa-mi cumpar o masina 4x4 capabila in off-road, insa datorita faptului ca sunt total afon la ce se afla sub capota, m-am gandit sa va cer sfatul ca utilizatori si cunoscatori in domeniu. Cerintele ar fi : - mare (am nevoie de spatiu). - max. 3l (mai mult de atat nu vreau sa platesc taxe si inscrierea pe BG n-o agreez din principiu). Daca ar fi utilitara .... - la final vreau sa fie suprainaltata 5-7cm din suspensii + 2-4 din gume. - avand in vedere ca nu ma pricep si toate modificarile si reparatiile o sa le faca altcineva, cat mai simpla si robusta sa nu fac potecuta la service - buget 10K la gata (cu principiul ca unde merge mia merge si suta). Masina o iau pentru inceput pentru vanatoare, dar ma gandesc serios, ca daca voi avea cu ce, de ce nu si off-road (atata timp cat este natura & aventura este all I need). Am citit destul de mult si mi-au atras atentia urmatoarele modele : 1. Hilux 3l diesel. As renunta insa la asta (si la orice pick-up) deoarece tine pretul prea sus, poate fi suprainaltata f. putin si este penalizata de lungimea prea mare. 2. J80 din 95-97 4,2l diesel. Se pare ca a fost varful piramidei atat ca rezistenta cat si ca motor. 3-5K la achizitie + 5-7K pus la punct cred ca m-as inscrie. Insa motorul mare (taxe daca nu este utilitara) cat si varsta (20-22 ani, rugina, etc.) ma cam sperie sa ma bag. 3. Patrol Y61 LWB 3l diesel. Un 2003-2006 la 5-7K + 3-5K pus la punct pare fezabil si vorbim de o masina mai noua cu aproape 10 ani. 4. Discovery 2 2,5l diesel an 2004 (am citit ca astea au fost cele mai bune !?). Calculul ca la Patrol. 5. Wrangler 4 usi 2,8l diesel 2007-2010. Datorita anului asta ma duce cu ceva K in plus fata de buget, dar ma tenteaza fiind mai noua (rugina ma cam sperie in general). Ce ati alege voi in cerintele date din modelele de mai sus (si nu numai) avand in vedere ca stiti cu ce se mananca ? Rationamentele mele sunt corecte ? Se pare ca înca nu esti prea hotarît... . Din cele enumerate eu as lua 80-ul. Cu 10K€ gasesti una buna, dar... 4,2>3,0. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Vrea sa fie 10k la gata....este un Y60 la gata de vanzare, eu l-as lua. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Vrea sa fie 10k la gata....este un Y60 la gata de vanzare, eu l-as lua. Un 80 e din fabrica "gata", exact ca si un Y60 (cea mai buna masina de teren din lume:wink:). Despre Nissan însa, zice omu`ca pt. el, Y61 intra în discutie. Uite una "gata" de tura si înca utilitara: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=235246137&scopeId=C&fuels=DIESEL&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&grossPrice=true&isSearchRequest=true&maxPrice=10000&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=19&pageNumber=5 Editat Decembrie 24, 2016 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Dintre mașinile ce le zici as alege din avion Land Cruiser HDJ80 sau Patrol Y61. Sunt cele mai masive :wink: , cred eu cele mai fiabile , foarte late și lungi (vs altele) deci mai greu de răsturnat și mai stabile. De încăput în teren nu e stres și eu am Patrol LWB. Importanta e piesa dintre volan și scaun.Dacă Situația se impute Husqvarna ..... Numa ca la HDJ banii ce ai pus tu îs de tot rasul. Pentru Patrol suma este realista. Nu am avut crucisator nici o data , deci vorbesc din auzite. Cică piesele de schimb ar fi poleite cu aur fata de cele de Patrol. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eul Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road eu cred ca Disco e singurul care intra in buget "la gata", adica echipat cu roti, suspensii, bari, troliu, becuri, si alte 100 de nimicuri, inmatriculat cu taxa achitata si un impozit neimpovarator. succes! E XJL... 4L Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Ce disco ? Mașini de teren cu roate de 29 - 30 de inch? Asta da, dar dac vrei la liga mare trebuie sa mergi spre Crucisator , Patrol sau G. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Multumesc pentru raspunsuri. Totusi nu ati pus punctul pe i. Va rog uitati alternativele pe care le-am ales eu si spuneti-mi : daca ati avea 10-12K de cheltuit pe o masina in conditiile date (nu uitati lipsa de pricepere personala in a surubari), pe ce masina v-ati canaliza eforturile de achizitie ? Asta chiar ar fi un feed back important pentru mine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Duster aproape nou :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road j 80 ,au punctat cei mai multi toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Duster aproape nou :) Nu trece prima cerinta : mare, ca sa nu mai vorbim de altele, asta ca sa raspund serios. Stiu insa ca ai glumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road j 80 ,au punctat cei mai multi Pai se pare ca nu ma inscriu in buget ... plus ca trebe sa fie utilitara ceea ce ingusteaza cautarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Nu glumesc am vorbit serios, il iei te urci in el si pleci unde vrei, il repari unde vrei cu costuri mici, gasesti tot ce trebuie pentru el.Depinde ce vrei vad ca ai un Touareg.Masinile astea de le lauda lumea necesita multi bani investiti, munca, timp si cunostinte.Dupa ce bagi o caruta de bani vezi ca nu este ok ca nu merge la expeditii sau ca nu se tine dupa Samuraie pe urcari.Tare sunt curios ce vei alege si dupa cat timp te vei plimba cu ea si pe unde mai ales ca lista a inceput cu o camioneta si s-a terminat cu Jeep. Bafta sincer daca as avea 10-12 nici eu nu as stii ce sa iau dar as alege Duster pentru ca stiu unde ma plimb si scap de stresul cu unde repar masina si de unde comand piese.La astea enumerate daca nu ai mecanicul tau cunoscut isi baga toti meseriasii de kk p....in ele . Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Si cum lista se strage 80-ul se gaseste greu si este scump ramane Disco si Y61.Cu putin noroc gasesti Y61 chiar si in Bucuresti care nu a vazut teren dar cu km multi am vazut vreo 3 bucati frumoase pe net insa Disco este mai destept in 4x4. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Eu as lua Discovery dar sunt subiectiv...pus la punct de cineva care se pricepe la masina asta va merge mult si bine cu costuri decente. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Land Cruiser 80 , Y61 si Disco 2 ,in ordinea asta ar fi obtiunile mele. Ar mai putea intra in discutie un HZJ 76 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Nu glumesc am vorbit serios, .... Dusterul nu se inscrie ca spatiu. In plus cred ca este supraevaluat din cauza ca este masina nationala. Poate face ceva treaba in off-road, insa nu cred ca dintr-o data Reno produce in RO o masina care se poate lua la tranta cu clasici in viata. Daca m-as raporta la talia asta cred ca ar fi multe alte optiuni mai bune. Cam ordinea pe care o da Alin mi-a dat si mie, dar vreau sa sap sa fiu sigur ca asta este. Hzj76 e foarte batrana si ma sperie. J80 asisderea plus ca sanse s-o gasesc si buna si autoutilitara si buna la pret ... Mos Craciun a trecut anul asta. Totul duce ca favorita la Y61. As putea pune punct, dar vreau sa stiu daca-l pun bine. Poate vine cineva de cunoaste si-mi explica ca nu-i bine (ca-i prea grea, sau ca nu-i fiabila, sau ca-s piesele scumpe, sau ....) si-mi da alta solutie pe care n-o vad. Editat Decembrie 26, 2016 de mufasa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Din ce s-a scris aici eu as merge pe una dintre cele doua variante de mai jos + una de rezerva: -Toyota Hilux 3.0 -Nissan Patrol Y61 LWB, 2005+ ZD30 *)ar mai exista varianta J12 de la Toyota dar ca plan de rezerva. Daca le gasesti autoutilitare (ultimele doua) cu atat mai bine. Toate sunt destul de potente, fiabile si se inscriu atat la ceritele tale cat si aproximativ in bugetul care zici ca il ai, chiar daca unele la megalimita. Nu trebuie neaparat sa urmaresti un aspect anume, trebuie sa te duci sa mergi cu toate si sa vezi care se muleaza cel mai bine pe personalitatea ta. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Din ce s-a scris aici eu as merge pe una dintre cele doua variante de mai jos + una de rezerva: -Toyota Hilux 3.0 -Nissan Patrol Y61 LWB, 2005+ ZD30 *)ar mai exista varianta J12 de la Toyota dar ca plan de rezerva. Daca le gasesti autoutilitare (ultimele doua) cu atat mai bine. Toate sunt destul de potente, fiabile si se inscriu atat la ceritele tale cat si aproximativ in bugetul care zici ca il ai, chiar daca unele la megalimita. Nu trebuie neaparat sa urmaresti un aspect anume, trebuie sa te duci sa mergi cu toate si sa vezi care se muleaza cel mai bine pe personalitatea ta. Hiluxul e absolut suficient pentru vanatoare si poate cel mai bun avand atuul spatiului. Insa ma gandesc serios sa ma apuc de off-road si atunci ... J12 este cam SUV. Y61 pare castigatorul, dar mai astept pareri si mai rascolesc netul dupa informatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road eu zic ca la 10-12 mii sa te uiti dupa un G masina e gata echipata de fabrica pt nivel mult mai mare decat vei avea nevoie tu ca incepator , roti si troliu ii mai trebuie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road eu zic ca la 10-12 mii sa te uiti dupa un G masina e gata echipata de fabrica pt nivel mult mai mare decat vei avea nevoie tu ca incepator , roti si troliu ii mai trebuie da dupa unul de prin 88 Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Hiluxul e absolut suficient pentru vanatoare si poate cel mai bun avand atuul spatiului. Insa ma gandesc serios sa ma apuc de off-road si atunci ... J12 este cam SUV. Y61 pare castigatorul, dar mai astept pareri si mai rascolesc netul dupa informatii. Hmmm, Nu vreau sa te conving de nimic dar ... daca vrei sa te apuci serios de offroad nici una din cele 3 variante nu e tocmai cea mai fericita alegere. J12 nu e chiar atat de SUV, e aproape echivalentul Nissanului Y61 de la Toyota (singurul minus ... suspensia independenta fata). In toate cele 3 ai spatiu suficient. Toate cele 3 au un motor fiabil si suficient de puternic bine proportionat pe greutatea masinii. Daca vrei sa te apuci si de offroad pe langa vanatoare, cauta masina scurta (3 usi, gasesti atata Toyota cat si Nissan)si ii scoti bancheta spate, in felul asta iti creezi spatiu suficient. Daca vrei sa te apuci doar de offroad, cauta masina cu putina electronica si scurta (3usi) generatia 1990-1997. De preferat motoare 3.0 sau 2.8 diesel varianta fara electronica. In mod sigur, e putin probabil sa gasesti un all-in ptr ca pur si simplu nu exista asa ceva. Acum desigur ne mai raportam si la standardele si limitele fiecaruia (intotdeauna o sa te confrunti cu o problema si anume ridicarea stachetei pe cele doua grile) , adicatelea ce inseamna mers pe strada, pe langa strada si vanatoare. In toata cazurile bugetul este intotdeauna insuficient oricat ar fi el, vezi sa nu cazi in plasa banilor cheltuiti de pomana, sunt proiecte care depasesc sensibil 30.000 euro si in cazul in care renunti in cel mai fericit caz iti recuperezi 50% din investitia initiala (pretul masinii). Masina se modifica gradual dupa necesitatile utilizatorului dupa un plan foarte bine pus la punct. Lectura nu e suficienta, oricata informatie ai avea, musai trebuie sa o dublezi cu ceva practica. Mercedesul G, e o varianta dar ...e extrem de scump pe upgrade si intretinere. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate