Irod Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Se poate face off road foarte bine si cu LWB , Australieni reusesc asta foarte bine si poate nu sunt chiar amatori. Pe de alta parte in padure la loc stramt LWB poate insemna Husqwarna sau Still daca vreti :ha:. Zic insa ca nu e stres , a rezolvat Romsilva problema asta in ultimi ani. Cand am mers prin padure zic eu foarte deasa , pe unde a trecut Patrol SWB a trecut si LWB fara stres. Pe LWB se zice ca il rastorni mai greu , ai loc in el cu mai multi colegi si cu cainii. In SWB e loc mai putin , mai ales cu cainii, e mai instabil pe inclinatii, consuma mai putin , il suspenzi mai greu, la obstacole mari il poti rasturna mai usor, o apa curgatoare mai repede poate sa fie mai problematica. Ce sa iti spun important sa fie masina buna. Daca nu mergi la concurs ca sa fii pe ceas eu zic ca nu are importanta daca e SWB sau LWB. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road La vanatoare nu se face off-road...e necesara o masina capabila,de preferat scurta in faza de recuperare a vanatului cazut in locuri greu accesibile...si de o camioneta cu bena pentru carat dupa ce l-ai scos la lumina...pentru off-road e buna una scurta,capabila si usoara...depinde ce vrei de la viitoarea toroapa,pe toate nu le faci cu niciuna. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road eu zic ca la 10-12 mii sa te uiti dupa un G masina e gata echipata de fabrica pt nivel mult mai mare decat vei avea nevoie tu ca incepator , roti si troliu ii mai trebuie In banii astia sa ma uit la cea mai scumpa masina stock ... daca gasesc nu-i ce trebuie, sau altfel spus, gasesc una mult mai buna daca de noua a costat jumate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road La vanatoare nu se face off-road...e necesara o masina capabila,de preferat scurta in faza de recuperare a vanatului cazut in locuri greu accesibile...si de o camioneta cu bena pentru carat dupa ce l-ai scos la lumina...pentru off-road e buna una scurta,capabila si usoara...depinde ce vrei de la viitoarea toroapa,pe toate nu le faci cu niciuna. Cu exceptia unui pick-up, eu ma gandesc ca orice model din cele mentionate se preteaza si la vanatoare si la off road. Ce se preteaza la off road e mai mult decat suficient pentru vanatoare ca aptitudini, iar criteriul spatiului, a musai 4 usi l-am pus sa se potriveasca pentru vanatoare si nu cred ca incurca prea mult in off road. Postul lui Irod il impartasesc 100%. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan1267 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Salutare tuturor ! Topicul este acela ca vreau sa-mi cumpar o masina 4x4 capabila in off-road, insa datorita faptului ca sunt total afon la ce se afla sub capota, m-am gandit sa va cer sfatul ca utilizatori si cunoscatori in domeniu. Cerintele ar fi : - mare (am nevoie de spatiu). - max. 3l (mai mult de atat nu vreau sa platesc taxe si inscrierea pe BG n-o agreez din principiu). Daca ar fi utilitara .... - la final vreau sa fie suprainaltata 5-7cm din suspensii + 2-4 din gume. - avand in vedere ca nu ma pricep si toate modificarile si reparatiile o sa le faca altcineva, cat mai simpla si robusta sa nu fac potecuta la service - buget 10K la gata (cu principiul ca unde merge mia merge si suta). Masina o iau pentru inceput pentru vanatoare, dar ma gandesc serios, ca daca voi avea cu ce, de ce nu si off-road (atata timp cat este natura & aventura este all I need). Am citit destul de mult si mi-au atras atentia urmatoarele modele : 1. Hilux 3l diesel. As renunta insa la asta (si la orice pick-up) deoarece tine pretul prea sus, poate fi suprainaltata f. putin si este penalizata de lungimea prea mare. 2. J80 din 95-97 4,2l diesel. Se pare ca a fost varful piramidei atat ca rezistenta cat si ca motor. 3-5K la achizitie + 5-7K pus la punct cred ca m-as inscrie. Insa motorul mare (taxe daca nu este utilitara) cat si varsta (20-22 ani, rugina, etc.) ma cam sperie sa ma bag. 3. Patrol Y61 LWB 3l diesel. Un 2003-2006 la 5-7K + 3-5K pus la punct pare fezabil si vorbim de o masina mai noua cu aproape 10 ani. 4. Discovery 2 2,5l diesel an 2004 (am citit ca astea au fost cele mai bune !?). Calculul ca la Patrol. 5. Wrangler 4 usi 2,8l diesel 2007-2010. Datorita anului asta ma duce cu ceva K in plus fata de buget, dar ma tenteaza fiind mai noua (rugina ma cam sperie in general). Ce ati alege voi in cerintele date din modelele de mai sus (si nu numai) avand in vedere ca stiti cu ce se mananca ? Rationamentele mele sunt corecte ? De multe ori, masina te alege pe tine ....asa ca "fii pe faza"... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Cu exceptia unui pick-up, eu ma gandesc ca orice model din cele mentionate se preteaza si la vanatoare si la off road. Ce se preteaza la off road e mai mult decat suficient pentru vanatoare ca aptitudini, iar criteriul spatiului, a musai 4 usi l-am pus sa se potriveasca pentru vanatoare si nu cred ca incurca prea mult in off road. Postul lui Irod il impartasesc 100%. Nu numai ca nu încurcă, în unele situații ajuta. O coborare mai dubioasa , o înclinație laterala , o trecere de apa mai rapida. Despre capacitate de încărcare și acces la scule nu are rost sa mai facem vs , SWB pierde înainte sa înceapă lupta. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Depinde de ce,unde,cum,cat vanezi...in 99% din situatii te duce si dusteru' fara probleme,oarecum la fel si in off-road...pentru restul de 1% discutia e cu totul alta...ia-ti ce-ti place... Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road insa Disco este mai destept in 4x4. Te rog detaliaza asta. De ce ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road exact ca si un Y60 (cea mai buna masina de teren din lume:wink:). Despre Nissan însa, zice omu`ca pt. el, Y61 intra în discutie. Nu ma pricep ca sa ma pronunt, ma incanta Y61 vs Y60 doar prin prisma varstei. Ce are + si - una fata de alta ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road pai primul are simplitatea unui tractor , al doielea are electronica nereusita cat sa strice renumele lui y60. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Y61 are mult mai frecvent clima Y60 trebuie sa cauți. Y61 are mai multa electronica. Pe partea de mecanica sunt aceeași masina. Mie sincer mi-a plăcut mai mult designul la Y61 și de accea am optat pt asa ceva. Pe de alta parte nu am vrut nici sa fie foarte vechi. Și asa la al meu a fost făcut sasiu la și intr-un viitor va urma și caroseria. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Te rog detaliaza asta. De ce ? Despre Disco in link, are 4x4 permanent cu diferential central, mai multe iti spun colegii care merg cu asa ceva. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59757-4x4-permanent-sau-nu Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Multumesc tuturor pentru informatii si pareri personale. Au ramas 2 finaliste : 1. J80 4,2l diesel incepand cu 1995, musai autoutilitara (nu sunt interesat de varianta BG). Avand insa in vedere conditiile multiple restrictive (vechime mare vs o stare buna, statutul de autoutilitara cat si pretul supraevaluat datorita raritatii unor masini bine intretinute) sansele sunt minime sa gasesc acest model, asa ca probabilitatea cea mai mare este pentru un 2. Y61 LWB 3,0l diesel incepand cu 2004. Deci caut o astfel de masina, va rog in masura in care aveti vreo informatie de vanzare sa-mi spuneti. Toate cele bune. Editat Decembrie 27, 2016 de mufasa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Încerci sa cumperi ceva parțial preparat sau gol ? La Y61 ma refer ca pt Toyota sa se alinieze astrele ai de așteptat luni - ani. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Nu conteaza, ce gasesc OK ca masina si pret. Avantaj la nepreparata = probabilitate mare de masina de strada nehandralita pe coclauri. Avantaj la preparata = pretul ar trebui sa fie mai mic decat masina + preparare (cam asa se intampla). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catasebi Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Salut. In primu rand vreau sa-ti zic ca nu am citit numai prima si ultima pagina din topic, nu am timp acuma, mai pe seara da, dar eu daca as avea 10000E mi-as lua masina asta: https://www.olx.ro/oferta/vand-land-rover-defender-ID7cFSK.html#df34e0b8ed fara sa stau pe ganduri. Nu dati cu pietre, dar dupa pajero si hilux as trece la asa ceva :grin: Sezi bland, ca-s din Maramu' ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Sa dea toti dracii si toate butoaiele ... si eu ...as trece ... ... dar as trece numai daca as avea timp sa-i fac ce trebuie facut sa fie ultima masina , ma tina pana dupa pensie ... si asta inseamna ca masina ar fi ieftina , doar asa ... acte si ceva caroserie ... ca sa tina mult si fara sa lase pete de ulei dupa mine inseamna ca prea multe piese originale nu mai incap in ecuatie ... Editat Decembrie 27, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 off-road E din 1995, dar nu vad de ce m-ar da in spate varsta in cazul de fata... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?93595-Patrol-Y60-LWB-1995-2-8TD-115CP-Reconditionat-si-Preparat-de-Offroad E 9 ani mai veche, da, dar la banii investiti e pomana, are piele, A/C (nu cred ca ti se va parea inconfortabila masina), etc. In fine, parerea mea... Editat Decembrie 27, 2016 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Re: Sfat achizitie 4x4 off-road Salut. In primu rand vreau sa-ti zic ca nu am citit numai prima si ultima pagina din topic, nu am timp acuma, mai pe seara da, dar eu daca as avea 10000E mi-as lua masina asta: https://www.olx.ro/oferta/vand-land-rover-defender-ID7cFSK.html#df34e0b8ed fara sa stau pe ganduri. Nu dati cu pietre, dar dupa pajero si hilux as trece la asa ceva :grin: Hmmm Defender... Nu cunosc, stiu doar urmatoarele despre el : - am un prieten care a cumparat unul nou si dupa cativa ani l-a vandut ca se saturase sa repare tot timpul la el tot felul de kk..uri (mergea doar la vanatoare nu off-road). - e de notorietate fiabilitatea indoielnica (nu numai a lui ci toate modelele LR din 2004 incoace), adica mi-a sunat in urechi mai mult la LRuri decat la alte marci - se zice ca in teren e unul dintre cele mai capabile - confortul (am mers in el), este nu indoielnic, ci inuman Avand in vedere informatiile pe care le am, NU. Totusi, avand in vedere capabilitatile off-road de care se vorbeste, cred ca ar fi interesant pentru oricine este Minitehnicus si face o pasiune din mesterirea lui (nu mi-ar displacea de loc sa am deprinderile astea), dar in cazul meu, ... Editat Decembrie 27, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mufasa Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road E din 1995, dar nu vad de ce m-ar da in spate varsta in cazul de fata... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?93595-Patrol-Y60-LWB-1995-2-8TD-115CP-Reconditionat-si-Preparat-de-Offroad E 9 ani mai veche, da, dar la banii investiti e pomana, are piele, A/C (nu cred ca ti se va parea inconfortabila masina), etc. In fine, parerea mea... M-am uitat la ea acum cateva zile si mi-a atras atentia. Faptul ca cineva a reconditionat-o pentru el este un mare atuu si m-ar tenta. Totusi as incerca ceva mai tanar (crede ca asta e dorinta oricui :grin:) avand in vedere ca sunt la inceputul cautarii. S-ar putea ca in cateva saptamani sa ma linistesc (prima la care am sunat nu avea carnet service iar tara de origine era necunoscuta) si sa reprezinte o optiune serioasa (daca o mai fi de actualitate). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road nu e dorinta oricui .... in offroad sunt masini bune si masini noi (mai noi) tu alegi de care iti iei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road ...... in offroad sunt masini bune si masini noi (mai noi) tu alegi de care iti iei. Da, domnule ! Ai pus punctul pe i ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road M-am uitat la ea acum cateva zile si mi-a atras atentia. Faptul ca cineva a reconditionat-o pentru el este un mare atuu si m-ar tenta. Totusi as incerca ceva mai tanar (crede ca asta e dorinta oricui :grin:) avand in vedere ca sunt la inceputul cautarii. S-ar putea ca in cateva saptamani sa ma linistesc (prima la care am sunat nu avea carnet service iar tara de origine era necunoscuta) si sa reprezinte o optiune serioasa (daca o mai fi de actualitate). toti au incercat sa-ti spuna ca cele mai bune sunt cele mai vechi,mai simple mai robuste si mai usor de reparat,ai primit pana acum toate sfaturile posibile,cred ca ar trebui acum sa cauti fizic masinile sa le probezi si sa vezi singur la ce te opresti toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Re: Sfat achizitie 4x4 off-road toti au incercat sa-ti spuna ca cele mai bune sunt cele mai vechi,mai simple mai robuste si mai usor de reparat,ai primit pana acum toate sfaturile posibile,cred ca ar trebui acum sa cauti fizic masinile sa le probezi si sa vezi singur la ce te opresti S-a decis : ori Toyota 80, ori Patrol Y61, 3.0 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?93926-Cumpar-J80-sau-Y61-LWB REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate