johnnydanut Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Salut ! De curand am construit o casa intr-o zona mai greu accesibila si urmeaza sa ma mut acolo insa cu masina actuala (logan) nu pot ajunge acolo decat atunci cand e uscat asa ca m-am gandit sa-mi iau un 4x4 si cel mai putin complicat si ieftin la intretinere si consum mi-a parut a fi Jimny insa nu am bani prea multi (4000 de euro pentru masina cu inscriere cu tot , cu speranta ca nu voi mai plati taxa de timbru) si urmaresc de ceva timp toate anunturile si am vazut cateva la 3-4000 din 1999-2000. Ce credeti , am vreo sansa sa gasesc vreuna buna in banii astia ? In primul rand as vrea sa nu fie coapta de rugina si nu stiu cum sa-mi dau seama daca e cosmetizata pentru vanzare sau merita. Ca exemplu , imi place asta dar credeti ca sunt sanse sa fie in stare ok la banii astia ? Multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Greu de găsit la banii ăștia o mașină în care să nu mai ai nimic de investit . Caută una cu tinichigeria făcută în mod responsabil , la partea mecanica piesele sunt chiar ieftine . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 14, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Nu m-ar deranja ca mai schimb ceva pe la ea dar am citit undeva ca toate din 99-2000 au rugina la greu si mi-a cam pierit elanul. Mi-e ca iau una antifonata sau cosmetizata si dedesubt de grund e putreda si atunci nu mai ai ce face cu ea decat la dezmembrari...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Cred ca este f scump ptr anul 2000 !!! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Io m-am benoclat la poze dar nu am vazut sasiul...cel foarte curat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Eu zic sa ai rabdare si sa-ti cauti o masina neumblata pe la ea. Te apuci frumusel si inveti sa-ti faci singur tot ce ai nevoie. Este varianta cea mai grea dar cea mai ieftina daca nu te arunci la modificari importante. Insa daca nu te vezi in stare sa fii surubar, cauta un coleg de incredere pe forum, mai umbla la bani, la batranetea masinii si pe unde mai trebuie si ia-ti ceva cat de cat fara probleme. Poate o sa ma contrazica unii colegi dar cu 4000 cred ca poti sa-ti iei chiar si un Patrol, daca te duci sa ti-l cumperi singur de prin strainataturi. Dar riscurile sunt mari cum ai si tu bafta. Acum ca s-a scos taxa de inmatriculare poti specula momentul, pana nu baga astia altceva, insa ma tem ca in Romania vor creste putin preturile odata cu scoaterea taxei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 14, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Io m-am benoclat la poze dar nu am vazut sasiul...cel foarte curat... Dupa cum arata tabla dintre motor si habitaclu nu prea-mi inspira incredere ca-i fara rugina insa intrebarea mea era daca am sanse sa gasesc necorodate la anii aia sau sa ma orientez catre Terios mai noi , sa zicem ? Tot sondez piata de vreo 6 luni insa pana acum nu mi-a inspirat incredere niciuna . Poate am eu bani prea putini insa daca as gasi una la 3000 de euro care sa ma mai tina 2-3 ani fara sa se rupa sasiul in doua la prima groapa m-as declara multumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Jimny nu este o masina chiar ieftina. dar 3800 fara A/C e mult. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Dupa cum arata tabla dintre motor si habitaclu nu prea-mi inspira incredere ca-i fara rugina insa intrebarea mea era daca am sanse sa gasesc necorodate la anii aia sau sa ma orientez catre Terios mai noi , sa zicem ? Tot sondez piata de vreo 6 luni insa pana acum nu mi-a inspirat incredere niciuna . Poate am eu bani prea putini insa daca as gasi una la 3000 de euro care sa ma mai tina 2-3 ani fara sa se rupa sasiul in doua la prima groapa m-as declara multumit. sasiul nu se rupe chiar atat de usor la o masina,cred ca ai pati asta daca ai lua vreo coaja cu 500e maxim toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 15, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: Sfat pentru un novice in 4x4... Eu zic sa ai rabdare si sa-ti cauti o masina neumblata pe la ea. Cum adica neumblata pe la ea si in ce ar consta "umblatul" asta si cum se descopera ? Scuze de insistenta dar mi-e teama sa nu iau vreo teapa si sa plang dupa loganul meu...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Uitadu-te la poze pe olx nu ai cum sa vezi daca masinile sunt bune sau bombe. Ce scriu proprietarii in anunturi, de foarte multe ori sunt fantezii, de multe ori habar nu au nici ei. In cazul samsarilor descrierea e fantezista, poate musca vreun musteriu naiv. Du-te si vezi cateva masini la vanzare, cauta pe cineva la tine in zona care are Jimny sa vezi cum arata unul care merge. Asa o sa ai un termen de comparatie. Editat Ianuarie 15, 2017 de Astral 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MudMan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Fara vreun gand de reclama sau ceva asemenator: https://www.olx.ro/oferta/vand-suzuki-jimny-4x4-ac-ID7FoTU.html#8b6d81287a Ma gandesc ca te-ar putea ajuta. Mud treatment is the best treatment! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Adica sa cauti una care sa nu fi fost cosmetizata pentru vanzare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Salut ! De curand am construit o casa intr-o zona mai greu accesibila si urmeaza sa ma mut acolo insa cu masina actuala (logan) nu pot ajunge acolo decat atunci cand e uscat asa ca m-am gandit sa-mi iau un 4x4 si cel mai putin complicat si ieftin la intretinere si consum mi-a parut a fi Jimny insa nu am bani prea multi (4000 de euro pentru masina cu inscriere cu tot , cu speranta ca nu voi mai plati taxa de timbru) si urmaresc de ceva timp toate anunturile si am vazut cateva la 3-4000 din 1999-2000. Ce credeti , am vreo sansa sa gasesc vreuna buna in banii astia ? In primul rand as vrea sa nu fie coapta de rugina si nu stiu cum sa-mi dau seama daca e cosmetizata pentru vanzare sau merita. Ca exemplu , imi place asta dar credeti ca sunt sanse sa fie in stare ok la banii astia ? Multumesc ! Viata de Patrolist nu se compara cu nimic, nimic altceva ... masina e fiabila si iti ofera o stare de necomparat .. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Viata de Patrolist nu se compara cu nimic, nimic altceva ... masina e fiabila si iti ofera o stare de necomparat .. Ideea e ca vreau un 4x4 micut care sa fie ieftin la intretinere. Patrolul e prea mare si inutil pentru mine. Astazi am dat loganul si imediat am sunat la asta caci mi-a placut si aspectul si pretul insa din pacate se vanduse. Tipul e samsar si a zis ca mai aduce doua identice joi si daca arata tot ca asta si sunt in regula , cred ca ma risc si iau de la el . Intrebarea mea era daca au fost serii cu autocolantele alea din fabrica sau sunt puse dupa o eventuala cosmetizare / vopsire generala ? Editat Ianuarie 17, 2017 de johnnydanut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Sa vopsesti jantele direct pe masina nu am mai vazut pana acum, mama lor de samsari. Sunt vopsite piulitele, pumbii si MRL-urile. La masini de genul asta, m-as uita cu multa atentie pe dedesupt dupa teroson proaspat dat direct peste rugina si pamant. Din fabrica masinile nu vin cu stickere. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Sa vopsesti jantele direct pe masina nu am mai vazut pana acum, mama lor de samsari. Sunt vopsite piulitele, pumbii si MRL-urile. La masini de genul asta, m-as uita cu multa atentie pe dedesupt dupa teroson proaspat dat direct peste rugina si pamant. Din fabrica masinile nu vin cu stickere. Si pana la urma are rost sa mai bat 1000 km dus intors pana acolo sa o vad sau sa ma reorientez la un Terios mai nou? Sau avand in vedere ca nu prea fac drumuri lungi , mai mult prin comuna , sa incerc si ceva din Anglia caci am vazut unele ce arata chiar bine ? Editat Ianuarie 17, 2017 de johnnydanut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Si pana la urma are rost sa mai bat 1000 km dus intors pana acolo sa o vad sau sa ma reorientez la un Terios mai nou? Sau avand in vedere ca nu prea fac drumuri lungi , mai mult prin comuna , sa incerc si ceva din Anglia caci am vazut unele ce arata chiar bine ? Nu vrei tu mai bine sa mai aduni niste bani si iei un Jimny mai nou? Terios dupa parerea mea este o masina exotica. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Nu vrei tu mai bine sa mai aduni niste bani si iei un Jimny mai nou? Terios dupa parerea mea este o masina exotica. Nu prea mai am de unde sa adun bani , am investit in casa cam tot ce aveam si m-am mai si imprumutat . Am consateni cu Vitare din 95 si merg bine mersi iar un Jimny din 2000 ce ar avea ? La 5000 km/an cat fac eu si pe ce coclauri o bag nu prea ma incanta sa dau bani multi. Plus ca cele mai noi au cuplaj la buton si nu-mi inspira incredere. Si daca in primavara ma mut la noua casa trebuie sa am si masina 4x4 ca doar n-oi cara cumparaturile cu carca 500 m !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Eu cred ca poti gasi un jimny ok la banii aia, ceva mai nou de 1998-2000. Doar ca e greu sa il gasesti in comuna, sau pe aproape. Si trebuie sa fii atent cand il cumperi, sa mergi cu el, sa testezi sistemul 4x4, si eventual sa o duci la un service pentru a o pune pe rampa sa vezi (atat tu cat si mecanicul de acolo) in ce stare se prezinta (atat dpdv ar ruginii cat si mecanic). N-ar strica si un test de compresie daca vrei sa te bazezi ca te va duce motorul inca cativa ani. Iar dupa cumparare, incepi cu schimburile de ulei in motor, cutii si grupuri. Nu e o investitie mare, dar e o operatiune de intretinere foarte importanta. Trebuie sa iei in calcul ca o buna parte a utilizatorilor nu fac aceste schimburi de ulei la timp (ori deloc). Succes, sa iti gasesti o masina cu care sa iti faci treaba linistit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Cam greu sa gasesti un Jimny decent in ziua de azi . Iti spun din experienta , caut unul de aproape un an , bugetul a fost de max 3000 euro . Eu mi-a limitat cautarile pe o raza de 100 km in jurul meu , am vazut cel putin 6 exemplare , toate putrede , rupte la interior si supraevaluate la pret . Pana la urma mi-am luat unul la un pret decent fata de ce gasesti acum pe piata , a fost antifonat ca pentru vanzare , am bagat in el chestii care la un service ar fi ajuns linistit 500 euro si inca mai am de bagat bani . Din punctul meu de vedere masinuta e OK , dar Jimny astea sunt mult supraevaluate la bani . Pana la urma astia ofera la 3000 euro o tigaie ruginita , fara AC , ABS si alte optiuni moderne dar cu tractiune integrala , reductor si punti rigide . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Pretul se face la intalnirea dintre cerere si oferta. Preturile sunt mari pentru ca este cautat, din diverse motive. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Am renuntat (momentan) la ideea cu Jimny . Am primit o oferta de la o cunostinta sa aleg intre o Grand Vitara 1.6 2003 si alta 1.9 ddis 2006 si maine sper sa ajung sa le vad si poate o sa-mi placa una din ele . Mi-a oferit 1.9 DDIS la un pret foarte bun insa mi-e cam frica de diesel-dpf-drumuri scurte = probleme . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Din pacate am cheltuit 100 de euro pe drum , cazare , masa etc doar ca sa vad niste rable . GV 2003 arata binisor dar la motor parea ca e din 1900 (elementele de cauciuc , cablurile si plasticele erau rascoapte ) frunze , praf si aspect general mult mai vechi. Nu era asta chiar o problema dar mai avea si motor de 2.0 benzina . GV 2006 era zgariata pe toate partile (chiar si cu rugina in zgarieturi) . Am mai fost prin targuri si am gasit doar "masini de epoca" . Intr-un final am mai vazut un Jimny 2005 care in poze arata f bine dar in realitate era o cazatura (4x4 nefunctional , partea stanga vopsita grosolan si alte maruntisuri) . M-am descurajat de tot si chiar nu stiu ce sa mai fac. Imi vine sa ma duc la cel caruia i-am vandut loganul sa-l amenint sa mi-l dea inapoi caci sunt mort fara masina si nici harburi din astea nu mai vreau .:hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Re: Sfat achizitie pentru un novice in 4x4... Eu nu as vedea cheltuiala ca pe o pierdere. Ai castigat experienta si asta a fost in cazul tau pretul. Masina ieftina si buna NU EXISTA ! Uneori, dar foarte rar, apar masini bune la pretul corect, dar acestea se dau in maxim 24 de ore. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate