R41N Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) Masina achizitionata in septembrie 2015! De atunci s-au schimbat urmatoarele: -inlocuit bucsEle de la bara stabilizatoare; -bieletele antiruliu; -simeringuri planetare spate, cutie, reductor, palier (cam tot ce inseamna simering); -etansat grup spate; -amortizoare + arcuri spate; -cilindru receptor ambreiaj; -schimbat cutie (la cea veche a cedat un dop, am scapat-o fara ulei si poc, a trosnit); -kit ambreiaj complet; -schimbat distributie, absolut degeaba, dar aici e mai mult de povestit; -cauciucuri bfgoodrich all terrain t/a ko2 215/65r16; -MRL-uri manuale AVM. Nu am planuri sa-i fac vreo modificare. O las stock! E foarte bine asa. Oricum s-a mai inaltat putin din cauciucuri:grin: Editat Februarie 11, 2017 de Astral BUCSA - BUCSE .... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Februarie 11, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Sa vedeti situatie... Acum 3 saptamani, in drum spre casa, tacaneala la motor deodata, de am zis ca se rupe tot! Tras pe dreapta utilajul imediat, desfacut a doua zi si constatat o "extorsiune al unui degajament intru-un motor" :ha: Intinzator rupt, prezon stemuit, busca din interiorul pinionului mare, afectata. Noroc ca am avut intanzatorul vechi de la Soso, pe care l-am montat provizoriu si am facut un prezon la un strungar, tot provizoriu. Distributie schimbata nici de un an :shock: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dannyt Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Ce producator a fost kit-ul de distributie? Am schimbat si eu de curand distibutia si deja ma-i speriat!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Februarie 13, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2017 (editat) Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Ce producator a fost kit-ul de distributie? Am schimbat si eu de curand distibutia si deja ma-i speriat!!!! Daca motorul toarce si nu auzi zgomote ciudate, nu ai de ce sa-ti faci griji! La mine motorul mergea extrem de prost si scotea si zgomote ciudate! Pai asta care a crapat este al doilea kit. Primul a fost ceva Autoparts for USA, iar a doilea Nipparts(parca). Pe primul l-am dat jos pentru ca la ralanti tacanea ceva la distributie, un zgomot metalic. S-a dovedit a fi o patina, care a cedat dupa aprox. 3500 km. L-am montat pe al doilea, in speranta ca scap de problemele cauzate de primul. A crapat si al doilea! De data asta, tradatorul a fost acel intinzator. Cred ca a fost si o greseala a mecanicului. Parerea mea este ca a uitat sa stranga piulita de prindere a intinzatorului pe pinion. Se vede in poze ca in momentul demontarii, este jumatate desfacuta! Acum masina merge ceas, dar trebuie sa schimb acel intanzator si prezonul! Le-am comandat pe original, astept sa vina si sa le montez! Editat Februarie 13, 2017 de R41N Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 (editat) Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Primul a fost ceva Autoparts for USA, iar a doilea Nipparts(parca). Nu stiu de ce la piese critice dati banii pe Nipparts, Jakoparts, Japanparts si Alteparts. Toate sunt aceleasi chinezarii diferit ambalate. Piesele originale nu costa o avere si te scutesc de multa manopera suplimentara. Editat Februarie 13, 2017 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Februarie 13, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Nu stiu de ce la piese critice dati banii pe Nipparts, Jakoparts, Japanparts si Altiparts. Toate sunt aceleasi chinezarii diferit ambalate. Piesele originale nu costa o avere si te scutesc de multa manopera suplimentara. Pai mare dreptate ai!!! Simering palier schimbat in vara si acum curge, simering vibrochen, cel de la fulie, schimbat in vara si acum curge, 2 rulmenti la vasco m-au tinut o luna amandoi!! Numai trompete!! Drept urmare... tot ce comand la masina va fi pe original!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Mai 4, 2017 Autor Partajează Postat Mai 4, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra De 1 Mai am zis sa renunt la mici si bere si sa mesteresc la masina. Am facut revizia, ulei si filtre. Ulei LIQUI MOLY Synthoil High Tech 5w40 si filtre MAN. La distributie am schimbat intanzatorul cu probleme, bucsa de la pinionul intermediar si prezonul montat provizoriu, simering fulie vibrochen. Am mai schimbat garnitura capac culbutori si acele mici garnituri de la pilulitele de prindere. Pentru ca masina tot dadea codul de eroare 22, adica TPS fault si din cand in cand avea intreruperi in mers, am schimbat clapeta de acceleratie cu una cumparata de pe ebay si care s-a dovedit a fi fara probleme + garnitura. Acum nu mai are nicio eroare la test si merge fara intreruperi. Saptamana trecuta am schimbat kit ambreiaj cu rulment de presiune, simering palier si inelele de etansare galerie evacuare. In afara de kit-ul de ambreiaj (placa + disc), toate piesele le-am pus pe original! Acum merge excelent, fara niciun zgomot suspect!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Băi neamule, tu la fiecare an schimbi ambreiaj, distribuție... practic, o dată cu schimbul de ulei. Cam nasol şi costisitor, ghinion. Poate și montajul pieselor nu e cel mai fericit. Zic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Mai 5, 2017 Autor Partajează Postat Mai 5, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Băi neamule, tu la fiecare an schimbi ambreiaj, distribuție... practic, o dată cu schimbul de ulei. Cam nasol şi costisitor, ghinion. Poate și montajul pieselor nu e cel mai fericit. Zic. Din pacate ai dreptate! Am avut ghinionul sa dau peste un mecanic care nu stia ce face si peste un service care comanda piese din plastilina. Piesele mi le cumpar eu, pe original, ce pot imi montez singur si sper de acum incolo sa nu mai am probleme. Lucrarea de acum a fost DIY :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Mai 21, 2017 Autor Partajează Postat Mai 21, 2017 (editat) Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Si pentru ca se apropie caldura, am incaltat-o cu jante originale Suzuki si cauciucuri de vara. Merge excelent! :wink: Editat Mai 21, 2017 de R41N Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat August 21, 2017 Autor Partajează Postat August 21, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Un mic accesoriu adaugat! Tehnic, nicio problema! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat August 21, 2017 Partajează Postat August 21, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Frumos Dragos!...sa o stapanesti sanatos vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat August 23, 2017 Autor Partajează Postat August 23, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Frumos Dragos!...sa o stapanesti sanatos Multumesc Bogdane! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Octombrie 12, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra A venit vremea reviziei.Schimb ulei si filtre. Schimbat amortizoare fata si flanse, bascule fata, bielete antiruliu, revizie frana fata. Astazi i-am facut geometria si totul este ok. Am mai comandat un set nou de piulite mai lungi, pentru roti. Cele vechi incep sa dea semne de oboseala si ma enerveaza ca sunt prea scurte. Caut aerisitoarele de la etrieri si tablitele pe care culiseaza placutele. Se pare ca sunt raritati. Cateva poze din timpul operatiunii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iGeox Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Frumoase lucrari, sa te bucuri de masina! Intrebare: si ce ai cumparat acum la suspensie tot pe original ai cumparat? Imi poti spune te rog de unde? Ma intereseaza pentru Vitara mea... Mersi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Octombrie 13, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Frumoase lucrari, sa te bucuri de masina! Intrebare: si ce ai cumparat acum la suspensie tot pe original ai cumparat? Imi poti spune te rog de unde? Ma intereseaza pentru Vitara mea... Mersi! Multumesc! Piesele nu au fost comandate pe original. Diferenta de pret este foarte mare. Pe original doar amortizoarele si basculele costau 900e, plus maruntisurile si cu costul transportului, treceam bine de 1000e. Toate piesele pe original le comand de aici: http://www.megazip.net Pe astea le-am comandat de pe: https://www.epiesa.ro Amortizoare Kayaba, bascule Delphi si flanse Lemforder. Trompete, dar asta este. Garantie la piese, retur in 14 zile in caz de probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dannyt Postat Octombrie 13, 2017 Partajează Postat Octombrie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra La bascule ce producator ai ales si la ce pret au fost?...ca sa stiu sa pregatesc si eu bugetul.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dannyt Postat Octombrie 13, 2017 Partajează Postat Octombrie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Multumesc....ai postat in timp ce eu intrebam...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Octombrie 13, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2017 (editat) Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra La bascule ce producator ai ales si la ce pret au fost?...ca sa stiu sa pregatesc si eu bugetul.... Cost total piese: 2300 lei, cu tot cu revizie. Manopera: nu stiu, pentru ca le-am schimbat eu. Editat Octombrie 13, 2017 de R41N Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dannyt Postat Octombrie 13, 2017 Partajează Postat Octombrie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Multumesc,la mine pivotii snut obositi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Octombrie 13, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2017 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Au venit si piulitele. Exact ceea ce cautam!! Multumesc lui Soso pentru pont! Cei care au nevoie de prezoane sau piulite, pot intra aici: http://prezoaneroti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Ianuarie 29, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Daca nu se concretizeaza vanzarea cu o persoana interesata saptamana asta, o sa intre la vanzare in topicul dedicat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 29, 2018 Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Spune te rog, de curiozitate si ca termen de comparatie,ce sume se vehiculeaza.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R41N Postat Ianuarie 29, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Spune te rog, de curiozitate si ca termen de comparatie,ce sume se vehiculeaza.... Salutare! Masina cumparata in 2015 cu 3500e; Taxa mediu: 3783 lei; investitie in masina: nu mai stiu.... Fara accident, fara rugina, fara gauri, vopsea originala cu mici semne pe ici pe colo. Nu pleaca din familie fara 4000e!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 29, 2018 Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Re: Grand Vitara 2.0 16V Albastra Salutare! Masina cumparata in 2015 cu 3500e; Taxa mediu: 3783 lei; investitie in masina: nu mai stiu.... Fara accident, fara rugina, fara gauri, vopsea originala cu mici semne pe ici pe colo. Nu pleaca din familie fara 4000e!! Ai inceput gresit raspunsul. :)) Nu vreau sa te demoralizez, dar nu intereseaza pe nimeni cu cat ai luat masina, nici taxa de mediu pe care ai platit-o si nici investitia in masina aka reparatii. Nu ma intelege gresit, toti cand vindem vrem sa cerem astfel incat sa pierdem cat mai putin, dar piata face pretul nu noi. Scuze pt offtopic si bafta la vanzare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate